Jak odstranit kaštany?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2013 23:25
pajinah

XXX.XXX.38.157

Ahoj. Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemá nějaký fígl, jak mám z 10měsíční kobylky dostat špínu?Mám jí přes den na pastvině s tím, že má volný přístup do přístřešku a je tam i přes noc. Nechávám podestýlku, vybírám bobky a dávám slámu obden. Ale vždycky v noci se v tom vyválí a je celá od hoven, včetně hlavy. Mám i 16letou kobylku a z ní to dostanu spirálovým hřbílkem, ale malý se to moc nelíbí a jak má ještě hříběcí srst, tak to na ní drží, že bych to musela orvat i s chlupama. Teprve jí navykám na čištění a nechci jí to spojovat s bolestí nebo něčím nepříjemným, ale vypadá fakt hrozně.

12.2.2013 17:48
didi

XXX.XXX.66.122

Vzít na vyjížďku (na vazák), aby se zapotila a nechat vyválet na "čisté" zemi.

15.2.2013 23:45
pajinah

XXX.XXX.38.157

já myslela spíš nějaký fígl při čištění, už jen čekám, kdy na mě někdo z naší vesničky pošle ochránce zvířat, že mám špinavýho koně, a že se o něj nestarám

17.2.2013 12:02
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Hoj,měli sme u dědy poníka a taky děsný čunče navíc světlý grošák takže špína byla vydět a též se válel v bobkách smajlík.Jediný co pomohlo tak že sem vzala kyblík teplý vody a rejžák odrhla to nejhorší,vysušila ho a zbytek hodiny a hodiny rozčesávala kovovým hřebenem na hřívu.Je to pracný ale funguje to smajlík

17.2.2013 22:26
pajinah

XXX.XXX.38.157

Děkuju za radu. Akorát s tou vodou počkám až bude trochu teplejší počasí a do tý doby bude jako čuníksmajlík

17.2.2013 22:34
pajinah

XXX.XXX.38.157

A další věc je, že kobylka nevydrží tak dlouho v klidu stát a nechat se drhnout. Po chvilce už je nervozní a já jí nechci čištění dělat nějak nepříjemný, takže na to jdem pomalu a pořád přidávám. Spíš ji hřbílkem jenom silněji hladím na těch citlivějších místech, než že bych se snažila to z ní opravdu odrbat. Před 14 dny jí ještě vadilo, že jsem jí drbala hřbílkem po břiše a dneska už je relativně v klidu. Bojím se abych silou něco nezkazila a chci aby se jí čištění líbilo a bylo jí to příjemný. Za každý názor někoho zkušenějšího budu vděčná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík