Ahojda, jsem stále na vážkách. Jeden z mých koní potřebuje nové sedlo. Je to kulatý koník bez kohoutku v typu fjordohucula, je využívaný jen rekreačně. Hlavně podle toho jak mám čas, takže jsou měsíce kdy mám čas pracovat poctivě pod sedlem ale taky měsíce kdy se jen fláká ve výběhu. Takže mám jasno v tom, že potřebuji sedlo s výměnnou komorou abych podle špeků/svalstva nemusela pořád měnit sedla... Přemýšlím jestli koupit Wintec 500 s cair a nebo 250 bez cair? Co mi poradíte? Je velký rozdíl v těchto dvouch sedlech???? A je velký rozdíl v tom když sedlo cair má a když je vycpané klasicky???? Mezi těmi sedly je cenový rozdíl asi 4-5tis, pro mě je to momentálně rozdíl značný. Mám na tu 500 ale zas si říkám, kdyby ta 250 byla dost podobná, tak tím ušetřím téměř půlku ceny. Navíc nevím moc jak se ten cair chová, tak jestli někdo nějaké zkušenosti má může třeba na svých sedlech a koních porovnat obě varianty, tak mě zajímá jaký je v tom rozdíl. Zas kdybych měla kupovat 250 s cair, tak už je mezi 500 s cair rozdíl jen2t a to bych si asi raději přidala na tu 500. Poraďte co mám dělat, prosím. Na sedlo dražší řady už nemám chtěla bych sedlo úplně nové.
Mám dvě sedla wintec, wintec 2 000 na kobylu A1/1 a na valacha kouli huculocosi (někdo říká, že fjord, někdo, že chlaďas), wintec wide, obě sedla s cair.
Wintec bez cair jsem nezkoušela, takže nemůžu porovnat, ale kdyby byl nějaký problém se sedlem, kobyla by se "ozvala". Nepadnoucí výstroj je u ní hned znát, dává to dost najevo. Vyzkoušela jsem na ní dost sedel, teď už 3-tím rokem bez problémů šlapa pod wintecem.
No a valach - sehnat sedlo na koně suda, širokého v zádech (a že má na zádech fakt stůl, není kulatý) byla síla..Wintec wide sedí suprově, nemám s tím žádný problém.
Dobrý den, prodávám wintec 500, je kontrolované i sedlářem. Koupila jsem ho za velmi dobrou cenu v dobrém stavu, bohužel mám extra krátké nohy a vůbec se v něm nemůžu usadit (posedlí 17,5) takže s velkou nechutí ho musím prodat. U nás jsem ho měla na plňasce a dokonce i na velmi tlustém ČT, zádama je opravdu jako hucul, je to takový malý soudek, na kterého je problém něco dát a s tímhle problém nebyl. Sedlo se nepřetáčelo, krásně sedělo. Samozřejmě není to jak kožené sedlo za nějaký balík, ale sedí se v něm velmi příjemně, koníci se nám pod ním krásně vyklenuli a vydrží hodně (předchozí zkušenost). Vždy stačí vyměnit komoru a můžete dát na jiného koníka. Sedlo je s cair systémem.
howl
napsal(a):
Dobrý den, prodávám wintec 500, je kontrolované i sedlářem. Koupila jsem ho za velmi dobrou cenu v dobrém stavu, bohužel mám extra krátké nohy a vůbec se v něm nemůžu usadit (posedlí 17,5) takže s velkou nechutí ho musím prodat. U nás jsem ho měla na plňasce a dokonce i na velmi tlustém ČT, zádama je opravdu jako hucul, je to takový malý soudek, na kterého je problém něco dát a s tímhle problém nebyl. Sedlo se nepřetáčelo, krásně sedělo. Samozřejmě není to jak kožené sedlo za nějaký balík, ale sedí se v něm velmi příjemně, koníci se nám pod ním krásně vyklenuli a vydrží hodně (předchozí zkušenost). Vždy stačí vyměnit komoru a můžete dát na jiného koníka. Sedlo je s cair systémem.
No dík za nabídku, já nevím jestli bych ojeté chtěla, kdyby šlo o kožené tak mi ojeté nevadí. Ale k syntetice proste jaksi nemám důvěru. Ale zkuste sem dát fotku a třeba si to rozmyslím ;-)
veer
napsal(a):
+prosím o cenu
Fotek mám více, tak mohu přeposlat i další, nechci to tady moc přehlcovat. Cenu při rychlém jednání bych dala tak 5 tis. plus poštovné, fakt bych ráda prodala a koupila si něco menšího ať můžu pořádně jezdit, jelikož s mýma krátkýma nohama se do opérek i přes krátké třmeny prostě nedostanu. Koukala jsem a zadní opěrky by nebylo se zručný sedlářem dodat. Je tam taková látka, která nedrží suché zipy, takže by tam bylo třepa našít nějakou "záplatu" a opěrky wintec se dají úplně v pohodě dokoupit.
howl
napsal(a):
Fotek mám více, tak mohu přeposlat i další, nechci to tady moc přehlcovat. Cenu při rychlém jednání bych dala tak 5 tis. plus poštovné, fakt bych ráda prodala a koupila si něco menšího ať můžu pořádně jezdit, jelikož s mýma krátkýma nohama se do opérek i přes krátké třmeny prostě nedostanu. Koukala jsem a zadní opěrky by nebylo se zručný sedlářem dodat. Je tam taková látka, která nedrží suché zipy, takže by tam bylo třepa našít nějakou "záplatu" a opěrky wintec se dají úplně v pohodě dokoupit.
A není tohle 250? Koukám na to ted v inzerci a tyhle se prodávají jako 250??? Tak teď jsem úplně zmatená, 500 je tohle ne? (viz moje příloha)
howl
napsal(a):
Wintec má v těch řadách vždy více modelů, novější/starší atd. i ta 500 se liší, jestli má těžiště skokové, drezuní a nebo pokus o univerzál
Fakt? Aha... no a ta vaše je jaká? Já moc neskáču, spíš zřídka kdy a právě jsem spíš uvažovala o tom co jsem dala obrázek. Ale váhám jestli 250 nový model obyč a nebo tu 500 s cair co jsem vložila. Cenový rozdíl je tam skoro jednou takový, tak jsem spíš myslela jestli mi tu někdo řekne jaké jsou v těch dvou variantách rozdíly, myslím, třeba jako typu 250 míň kvalitní materiál horší zpracování ale pořád je to dobrý sedlo nebo naprd......... to tu nikdo nenapsal kdo by ty dva modely mohl porovnat. Právě z materiálu mám strach tak jsem raději chtěla nový, ale zas jste mě tu nalomila ten váš vypadá krásně skoro jak nepožitý
a tak si zas říkám, že je taky za dobrou cenu. Tak teď jsem v koncích