Co dělat, když lidé krmí koně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2013 16:04
irene

XXX.XXX.252.118

Ahoj, mám velký problém s navštěvníky našeho výběhu. Máme v současnosti dva poníky ( jsou to moji miláčci na kobyle jsem začínala a valach se u nás narodil), oba jsou hodně náchylní na schvácení, ale fakt hodně. Stačí fakt málo a už kulhají. Kobyle jsem loni na podzim dala jen hrstku ječmene, jen abych měla do čeho zamíchat doplňky na podporu růstu srsti, a ona se schvátila a léčila se z toho celou zimu. Takže jsem jim naordinovala přísnou dietu, jádro ani ovoce nesmí vůbec. Takže dostávají jen kombinaci trávy/sena (dle doporučení veterináře den předem nasečenou, navíc kosím ráno, kdy by měla mít nejmenší obsah cukru), teď přes léto místo jádra dostávají kopřivy a přes zimu místo jádra zeleninu a do ní přimíchané případné doplňky. Jenže teď přes léto se na ně chodí dívat lidi se svýma harantama a cpou je horem dolem kdejakým svinstvem smajlík Kobyla je zatím v klidu, protože je nedůvěřivá, tak k ohradě jen tak nepřijde, ale valach je strašně kamarádský a přijde za každým a dvakrát už za jaro a léto kulhal. Jednou jsem ve výběhu našla napůl sežrané sladké koláče!! Tak jsem tam dala cedule NEKRMIT!!! Ale asi je to k ničemu, protože dneska byla u ohrady taška s jabkama, byla daná tak, aby na ni dostali i přes ohradník. A valach zase kulhá!!! Já už fakt nevím co mám dělat. To jsou ti lidi tak strašně blbí????!!!! smajlík
Máte někdo podobný problém?? Jak to řešíte, aby vám kolemjdoucí nekrmili koně??

19.8.2013 16:19
horallka

XXX.XXX.195.188

Bohužel lidi jsou blbci.Nepomůže nic smajlík S tímhle má problém snad každý druhý majitel koní co znám.Moji koně jsou zdraví ale i tak nechci aby jim tam někdo něco házel.smajlík

Mám na plotě cedulku NEKRMTE NÁS prosím nedělá nám to dobře a je tam kůň ležící nohama hore a nepomůže to.Lidi tam hážou švestky,řepy!!!Lentilky,v zimě jsem tam našla i kostku másla!smajlík Koně mám pěkně baculaté mají seno i trávu nonstop takže lidi to tam nehážou z důvodu že by koně trpěli hladem,hážou to tam aby koně přišli co nejblíž smajlík
Pomůže snad jediné,mít koně na dvoře kam nikdo nevidí,nebo bydlet na samotě kam nikdo nechodí.

26.8.2013 22:16
nat219759

XXX.XXX.111.130

Možná je to na nic ale co před ohradu dát ještě jeden elektrický ohradník? Jako že by byla ohrada s koňmi a před ní ještě jeden elektrický plot. Lidi tam nepolezou a koně se nedostanou k lidem.smajlík Možná je to úplná blbost, ale to mě napadlosmajlík

28.8.2013 10:21
lagajure

XXX.XXX.240.130

nat219759 napsal(a):
Možná je to na nic ale co před ohradu dát ještě jeden elektrický ohradník? Jako že by byla ohrada s koňmi a před ní ještě jeden elektrický plot. Lidi tam nepolezou a koně se nedostanou k lidem.smajlík Možná je to úplná blbost, ale to mě napadlosmajlík

Bohužel, přehodit něco přes plot nebude nikdy problém smajlík

28.8.2013 12:42
haisovad

XXX.XXX.251.226

Kamarádka tohle taky řešila...
Ale s důchodcema sousedama, kteří si myslí že kůň je "prase na výkrm" a cpou ho kde čím. Na plot dala cedulky "NEKRMIT, KŮŇ JE NA PŘÍSNÉ DIETĚ-OHROŽENÍ ŽIVOTA" a hned pod tím ještě "OHRADY POD KAMEROVÝM SYSTÉMEM".

28.8.2013 14:28
bospor

XXX.XXX.192.10

a pomohlo to???

29.8.2013 07:06
haisovad

XXX.XXX.251.226

Pomohlo...smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík