Moravský teplokrevník- Furioso,Przedswit,Northstar

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2013 13:45
eddie

XXX.XXX.126.146

Můžete sem vkládat fotky svých linií Furioso,Przedswit a Northstar hlavně MT a Furiosů,pokud má někdo i nějakou kobylku nebo hříbě na prodej vložte to sem,mám zájem koupit a třeba nejen já,dlouho jsem zde tyto koně neviděl což je myslím škoda.

4.12.2013 17:33
teritori

XXX.XXX.32.72

na levo : valach Flop z m: 67/755 Florida o: 2795 North Star VIII-30 (3429)

4.12.2013 18:51
famona

XXX.XXX.146.16

Můžu se zeptat jestli Florida od Soušků? Na tu kobylu jsem měla vždycky slabost - kůň podle mých představ.

4.12.2013 19:38
teritori

XXX.XXX.32.72

famona napsal(a):
Můžu se zeptat jestli Florida od Soušků? Na tu kobylu jsem měla vždycky slabost - kůň podle mých představ.

Tak to netuším ...
Flop byl koupen jako odstávče z Nového Jičína smajlík

tady jeho matka :

http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=76631

5.12.2013 06:37
teritori

XXX.XXX.32.72

5.12.2013 08:24
krejcizdenicka

XXX.XXX.240.1

Můj první kůň byla kobyla Moravského teplokrevníka. Vzpomínám na ni do dnes, byl to ten nejlepší kůň, kterého jsem poznala.
Škoda, že nemám její fotky. Jsem moc ráda, že je tohle plemeno tak trochu na vzestupu.

5.12.2013 11:16
liva

XXX.XXX.32.192

Karát, otec Przedswit Klam, matka VČ Hvězda po Shagia Mimoňský

6.12.2013 18:19
kajka00

XXX.XXX.131.36

Moraváci jsou naprosto úžasní koně a je škoda, že se více neprezentují a celkově o ně není moc velký zájem. Obdivuji to všestranné využití a charakter. Mám teď doma kobču, kterou jsem si do moraváka nechala přepsat. Je to mohutný kůň, sportovně prověřen a charakterní. I když v tom původu by mohlo být ještě více procent původní krve ale to ona vynahrazuje jinde :) Jinak mám po ní letošní polokrevnou klisnu na prodej, kdyby měl někdo zájem :)

6.12.2013 19:03
famona

XXX.XXX.146.16

Tuším, že zájem není z toho důvodu, že hodně lidí se řídí v původu tím, že hřebec je dovezený z Německa, Francie.... a má výkonnost až kdo ví kam. Tohle moravák prostě nemá, protože chovatelský záměr je všestrannost. Najdou se koně, kteří mají vysoko vychozené soutěže, ale prostě v tom moři těch trakénů, hanoveráků, holanďanů to není vidět tak moc, protože těch koní není tolik. No, a pak jsou tu lidi, kteří si raději koupí za 10 tisíc křížence.
Já svou kouli obdivuji, i když vím, že není bez chybičky. Ale na huberta dokázala chodit v klidu za mastrem bez nějakého stresování z lotu, přeskákat nějakou tu překážku, jindy přetrajdat nějakou Z drezurku, druhý den na to okopčit zemáky, v zimě posáňkovat. Na krmení člověk ušetři, protože to tloustne snad ze vzduchu. smajlík

7.12.2013 01:41
eddie

XXX.XXX.126.146

famona napsal(a):
Tuším, že zájem není z toho důvodu, že hodně lidí se řídí v původu tím, že hřebec je dovezený z Německa, Francie.... a má výkonnost až kdo ví kam. Tohle moravák prostě nemá, protože chovatelský záměr je všestrannost. Najdou se koně, kteří mají vysoko vychozené soutěže, ale prostě v tom moři těch trakénů, hanoveráků, holanďanů to není vidět tak moc, protože těch koní není tolik. No, a pak jsou tu lidi, kteří si raději koupí za 10 tisíc křížence.
Já svou kouli obdivuji, i když vím, že není bez chybičky. Ale na huberta dokázala chodit v klidu za mastrem bez nějakého stresování z lotu, přeskákat nějakou tu překážku, jindy přetrajdat nějakou Z drezurku, druhý den na to okopčit zemáky, v zimě posáňkovat. Na krmení člověk ušetři, protože to tloustne snad ze vzduchu. smajlík

To je právě to proč si ho chci pořídit, z důvodu všestrannosti,využívat ho na military,možná i kočárově atd. Furiosa choval můj děda než mu je sebrali komunisti v 50 letech,od té doby měl hodně koní,ale na Furiosa vzpomíná doteď,oceňoval jejich tvrdost,pracovitost,povahy,pevné zdraví,lehkou krmitelnost.Myslím si že je to ideální kůň pro české podmínky,a i do sportu,jistě nebude každý vypadat ideálně a mít mechaniku jako třeba Hanoveráci atd. ale zase bude mít to co oni ne a to tu tvrdost,pracovitost.Dnes a nejen dnes každej jen vidí importy a to nejen u koní,stejně jsou to většinou lidi bez chovatelských ambicí,prostě mají peníze a koupí si koníka,třeba i se špičkovou výkonností.Je škoda že nejezdí víc lidí na těchto koních různé soutěže,kromě military a spžežení jsou občas vidět i v drezurách,parkury vyjímečně.

13.12.2013 10:42
sanulka

XXX.XXX.163.134

Ahoj všem obdivovatelům MT! Hlásím se do klubu s tím, že zrovna řeším připuštění své kobylky nějakým MT, takže bych byla ráda za všechny zkušenosti s hřebci nebo s hříbaty po nich. Ocením jakoukoliv osobní zkušenost, která by mi pomohla s výběrem!! Tady moje kobča: http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=164912, potvrzuji skvělý charakter, všestrannost a snadnou krmitelnost (hláška "tloustne ze vzduchu" je úplně přesná). Nám hapruje zdraví, ale věřím že jde o individuální věci způsobené managementem v hříběcím věku (čip) a při obsedání a práci (horší záda, to jsme překonali správným ježděním).

29.1.2014 08:28
serena

XXX.XXX.121.26

Zdravím všechny..Já mám 12-ti letou šimlu, teda teď už je bíla :D

29.1.2014 13:29
enducha

XXX.XXX.162.10

Já mám taky probělující šimlu po Przedswit Miroslavský..teď jsem tu měla plemenáře, zatím je kobyla psaná do ČT, ale budeme ji po ohřebení přepisovat na MT. Byl z původu unešen, víc než já..:D..

29.1.2014 13:48
serena

XXX.XXX.121.26

No já ji nemám po Przedswitovi, ale po Furioso XXXV-Mot.(SK 3530), její matka byla po Honorovi. V rodokmenu má samého Furiosa. Taky bych připustila, ale nemám na to doma podmínky- málo prostoru atd..Tak mě to docela štve, když je tak zlatá....Vím, že by byla dobrou matkou...

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2014 20:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

enducha napsal(a):
Já mám taky probělující šimlu po Przedswit Miroslavský..teď jsem tu měla plemenáře, zatím je kobyla psaná do ČT, ale budeme ji po ohřebení přepisovat na MT. Byl z původu unešen, víc než já..:D..

taky bych ráda přepsala na MT z ČT,je to samej Furioso, North Star Nonius a ráda bych ženicha hnědáka povaha nadevšesmajlík

Ala

14.2.2015 12:03
 Ala

XXX.XXX.35.166

JEŽIŠI KRISTE VY MÁTE TAK KRÁSNÝ KONĚ!

16.2.2015 08:09
DTina

XXX.XXX.106.98

Celá maštal těchto koní stojí na Slovensku kousek od Sence u Bratislavy v Chorvátsky Grob.

27.2.2017 08:30
darcafuri

XXX.XXX.7.138

Přikládám ročního furiosa po Przedswit Nemo, maminka Haity po Eurograf. Jsou to uzasni koně, prdola ma zatim pouze rok ale uz ted je to opravdu charakter. :).

27.2.2017 12:34
happycrown

XXX.XXX.5.178

DTina napsal(a):
Celá maštal těchto koní stojí na Slovensku kousek od Sence u Bratislavy v Chorvátsky Grob.

Ano máte pravdu a já mám jejich koně :)
1.3699 Nonius XXVII - není jejich odchov - odchov je Czajlík Ranch
2. Karin - Také není jejich odchov
3. Karin
4.Dcera Karin, Stela Bílovská po hřebci North Star Jenisej
5. Przedswit XXIII - 12 SK/Flower - odchov JK Betty Slovensko

Povahy různé. První kůň je dnes 13 hřebec, povahou zlatý kůň, vhodný pro jakéhokoliv člověka samozřejmě s přihlédnutím, že umí zacházet s hřebci. lehce jezditelný, dobře se učí. Chodil drezury do L
Karin - velice težce jezditelný kůň, kůň jednoho člověka - její polossestra po otci má stejné vlastnosti, také velice težce jezditelná, přesto militaristka na mezinárodní úrovni.
Stela Bílovská - povaha naštěstí Jenisej, kůň na kterém můžete dříví štípat, ale do sportu...je otázka, jsou to pozdní koně, kobyla je do čtvrtého roku a teprve teď roste do šířky
Flower - teď 6 letý hřebec - velice těžká povaha, opět kůň jednoho maximálně dvou lidí, předpoklad do drezur (postavově spíše skokový kůň, ale je to kůň pro mě a já neskáču)

Tady v Čechách lze koně sehnat vcelku levně, zanikají různě s německým vlivem, propagace MT je dost omezená opravdu na Moravu a kupříkladu pro mě tahnout koně přes 300 km na výstavu byo dost náročné. Na Slovensku už cena koní stoupá, ostav je tak za 25 - 30 nebo vyřazená kobyla z chovu (ale kvalitního původu),6-7 letý kůň cca 70 tisíc, za hřebce jsme dávali skoro 90...

27.2.2017 12:44
happycrown

XXX.XXX.5.178

Co na nich chválím, tedy u třech ja naprostá bezúdržbovost, jeden je celoživotní marůdek. Povahově jsem psala, my tedy spíš bedna s dynamitem, chvíli trvá než se "to" naštve, ale potom to stojí za to :), ale už jsem si zvykla. Co asi není velký benefit je pozdnost těchto koní, zákazník chce asi něco jiného. U pana Magála jsem byla několikrát, koně přiježděné se kupují z Grobu, dále také sportovní koně tam koupíte, ostatní se kupuje v Motešicích. Vždy kolekce k výběru podle toho co sháníte, můžete so vyzkoušet co chcete, nikdo na vás netlačí, všechny smlouvy a náležitosti jsou v pořádku. Já jsem s nákupem spokojená. S čím jsem spokojená už méně je malá podpora, dříve jsem byla členem svazu a víceméně jsem jednou za rok dostala ročenku a tím to haslo, jsem na druhém konci čech a nefunguje pokrytí jako třeba u jiných plemen, kdy se třeba chovatelské akce rozdělí na čechy a moravu...vše se koncentruje na Moravě a ty přejezdy to je šílenost, takže letost třeba řeším, jestli vůbec brát koně na výstavu - u nás je to záležitst na víkend, ale v tom vzduchoprázdnu potom není porovnání. Takže vlastně odchováte, přijedou vám označit a potom ročenka a konec...to mě trochu mrzelo, v čechách není moc kam jet.

Jenn83

16.3.2017 15:09
Jenn83

XXX.XXX.70.110

Také bychom přivítali nějakou akci méně než 400km daleko:). Pro kobylu jsme jeli z Prahy do Měrovic nad Hanou. Přijde mi hřích ji neuchovnit, ale další výlet na Moravu asi nebude reálný.
Přikládám fotky 2leté Hvězdy (Furioso VIII MT-4/Hvězda).

Přidejte reakci

Přidat smajlík