Jelikož nechci rozšiřovat diskuzi probíhající souběžně a zároveň nechci být anonymní a tím dát panu Císaři možnost se obhájit :
takže jelikož jsem byla požádána ,abych zveřejnila své kuriozity na sedlech , která mi dlouze vyráběl pan sedlář Karel Císař , tak takto činím. Část lidí se určitě pobaví a druhá část snad poučí ;) . Celé to začalo v říjnu sepsáním zakázkového listu a změřením prvního koně . A pro doplnění mého totálního zatmění mozku dodávám, že i ze mě obratně vytáhl zaplacení celé zakázky předem, o doplatek jsem byla velmi urgentně požádána v listopadu s tím, že tím výrazně urychlím dohotovení sedla
Takže shrnutí , ani jedno sedlo nebylo hotovo v termínu, ke kterému se písemně zavázal. První mělo být do konce roku ( tajně jsem doufala . že vánoční svátky už strávím v sedle , jelikož jsem na tohoto koníka žádné padnoucí nesehnala, tak od října nepracoval), po velmi důrazných urgencích mi bylo slíbeno, že budu mít jako vyrovnání za to zdržení hotové obě sedla do konce ledna ... ( jako realistka jsem odvětila, že to druhé ,na které v té době neměl ještě ani změřenu kostru, mi stačí v objednaném termínu - do konce února Nakonec první sedlo bylo předáno 11.2. , ač bylo objednáno All Around v barvě mahagon , sedlo je flekaté medové Wade ( viz. foto ) , dodáno s poprsákem velikosti Full na koníka který je jemný a má 155 KVH ;) a uzdečka ani otěže se sedlem nedodány ( ještě nebyly hotové ) .... U tohoto sedla mě vytočilo i to , že bylo podle slovního ujišťování hotové prý už cca 14 dní ( jasně že nebylo, protože vyžádaná fotka byla zaslána až den před předáním a to na sedle ještě ani nebyly konča ) a prý jen velmi '' vážné '' zdravotní problémy panu C. bránily mi sedlo přivézt, ale ty stejné problémy nevadily při cestě na Slovensko hned druhý den , holt ti co platí v eurech mají přednost a mají zřejmě i zcela jiné dodací lhůty soudě podle dosud nadšených komentářů na FB . Poslední kapkou byl šev na posedlí mnou pracovně zvaný ODŘIKULKY
( prostě se sešije ze dvou kusů kůže , tato mně dosud neznámá inovace mi byla vysvětlena s tím, že na těch levnějších sedlech se holt takhle někdy řeší momentální nedostatek kůže . To jsem se poprvé dozvěděla , že vlastně nemám zakázkové sedlo ,ale levnější ( dosud jsem to netušila a smlouvu na žádnou ekonomy verzi jsem neuzavřela ) , nicméně šev byl už je naštěstí v rámci reklamace odstraněn .
Druhé sedlo bylo opožděno jen o 14 dní což pokládám za úspěch mých důrazných urgencí , tady opět sice nesedí typ All Around ( což jak jsem zjistila ani nemůžu reklamovat, protože jsem si naivně v objednávce nepohlídala přesnou specifikaci ( asi nejlépe s fotkou co všichni ostatní sedláři vyrábějí pod typem All Around sedlo , bohužel popis A Fork je příliš všeobecný a dle vyjádření , že all around je univerzální sedlo .... to bych ani s právníkem za zády asi neuhádala ) . Holt za blbost se platí.
Takže drobnost, že sedlo bylo dodáno s naprosto nevyhovujícími řemeny ( síla kůže tak na kabelky ) jsem už brala málem za humornou a bylo rychle vyřešeno výměnou. Ovšem to, že jsem po třetím odsedlání zjistila , že zanýtování na sedle je totálně odfláklé ( viz. foto ) a že pokud nebude rychle vyřešeno, budu mít po čase fendry na dva kusy to už mě fakt vytočilo do vrtule .
Přiznám, že se mi moc nechce zveřejňovat svou idiocii , ale snad se aspoň někdo poučí z mých chyb Velice lituji, že loni žádná aktuální diskuze na toto téma na internetu nebyla , našla jsem pouze staršího data a naivně si myslela, že je to mladý kluk , každý nějak začínal a že když už žádné negativní komentáře nenacházím, že se vypracoval a že získám za dobrou cenu sedla na míru
Ó blahoslavení chudí duchem ....
ještě přikládám svůj pokus o komunikaci na FB, jelikož telefon je nedostupný a momentálně je naše jednání v pozici mrtvého brouka
.... ahoj, jelikož už nejde ti na profil psát veřejně vzkazy ( proč asi ? ) a soukromě si psát nechci , přidávám to do komentáře k tomuto kuchařskému dílku s kterým nýty mého sedla vůbec nesouvisí nicméně protože už se mi neozýváš a chápu, že tato '' drobnost '' je pro tebe podružná v oceánu tvých starostí , znovu se ozývám já . Budu muset uskutečnit tvou radu hodnou génia viz. cituji ...pilníčkem okulatit hranu nýtku ale dnes to obrousit nemohu... , protože chci v sedle jezdit a už týden mi leží a nýtky které potřebují zásah jsou celkem 4, což jak jistě i ty uznáš není NÁHODNÝ úkaz a vyjímečná vada materiálu ! Vzhledem k tomu chci od tebe písemně na moji emailovou adresu: labajovas@seznam.cz vyjádření , že toto nebude považováno za porušení podmínek dle tvého Reklamačního řádu viz. kopíruji ... Reklamace nemusí být uznána v případě nesprávného používání věci, poničení hrubou silou nebo vlastním předěláváním či s jiným viditelným poškozením.... Protože se může stát , že jako laik se svými omezenými nástrojovými možnostmi stejně nýty dokonale neuhladím a budu potom nucena využít tvých záručních podmínek ( Přikládám foto následků tebou nekvalitně provedeného nýtování , je totožné na obou fendrech
Ráda bych se přidala do diskuse.
Moje zkušenost je velmi podobná jen se k ní ještě přidává fakt, že sedlo na míru mému koni ani nesedlo.
Co se týče informovanosti a důvodu zadání zakázky K.C. - vloni jsem na tom byla stejně jako labajovas - na koně nic nesedělo a na internetu na zmiňovaného pana sedláře nebylo nic moc k nalezení a když už tak staré... nebudu se opakovat, ale mám to zhruba stejně v bledě modrém..poměr cena/kvalita/dodací termín mě nalákal - chyba.
S K.C. jsem 3.11.2013 uzavřela smlouvu na vyhotovení wade economy sedla za 20 tis na míru mému koni, které mělo být hotové do 20.2., kterého si osobně měřil. Na sedlo jsem dost spěchala, což jsem zdůrazňovala hned při prvním kontaktu - slíbeno bylo, že do vánoc bude hotové, pak že do nového roku...pak jsem to nechala být a čekala na termín dle dokladu.
12.2. dojel s kostrou, aby zkontroloval, zda správě sedí.
22.2. jsem se začla více zajímat, kdy sedlo bude hotovo, ale jednání pana sedláře mě zarazilo, řekněme, že jsem se nesetkala s dobrým ohlasem, tak jsem navrhla další termín, tedy 8.3. jako absolutní deadline.
Tento termín také nebyl splněn pro vážné zdravotní komplikace, ale slíben byl termín 10.3. kdy bylo záhadně poroucháno auto. Ten den jsem se vyjádřila, že buď uvidím doklad o opravě auta a nebo okamžitě odstupuji od smlouvy pro nedodržení termínu - toho dne, tedy 10.3. K.C. s vyhotoveným sedlem dojel v pozdních večerních hodinách.
Kůň se při prvním zkoušení nechoval, jako obvykle, ale já tyto projevy nelibosti koně spojovala s narušením jeho denního/nočního režimu a sedlo jsem převzala.
Avšak při druhém i třetím zkoušení sedla se kůň projevoval velmi nervózně a neposlušně.
Podle názoru cvičitele s tímto sedlem kůň nepracoval správně a vykazoval nepohodlí, zatímco jindy pracuje ochotně a spokojeně - jakmile jsem přesedlala během krátké doby (cca 15 minut) se kůň uklidnil a vše bylo jako dřív
Proto jsem zhotovila otisk od sedla a nechala jej posoudit jiným sedlářům a oba mi potvrdili, že sedlo na koně není vhodné.
Koně i sedlo kontroloval veterinář a i ten potvrdil, že sedlo na koně nesedí a rozhodně nedoporučuje koně s tímto sedlem jezdit, neboť tlačí v oblasti lopatek a navíc zasahuje i do beder koně a tlačí tím na jeho ledviny.
Navíc celkové zpracování sedla je nekvalitní, místy se sedlo rozlepuje, zepředu je nesouměrné, a měkčené posedlí, které jsem si objednala, neplní svou funkci.
Teď jsem ve fázi, kdy čekám na vrácení peněz a DOUFÁM, že vše proběhne v pořádku, neboť mě tato zkušenost postavila do velmi nepříjemné pozice, kdy mi 20 tis leží v sedle které nemohu použít a musím řešit jiné sedlo, které je třeba zaplatit.
to je prosím úplně nová dřevěná kostra - kdyby to náhodou nebylo poznat...
No a to nemluvím o "neovlivnitelných vadách kůže" v podobě šmouh od mořidla, nebo dolíků... více fotek i s popisky zde : http://vladimirakuncova.rajce.idnes.cz/Sedlo_z_dilny_Karla_Cisare/
tak co hrdinové ?
http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1327746
Jo, najednou...jak se maj lidi podepsat, tak prd...
Joooo, anonymně se to každému dobře nadává, ale konstruktivně říct co a jak aby se VĚDĚLO - což je hlavní...to už se nikomu nechce?? ale osobně musím taky říct, že mi přišla halda soukromých zpráv na toto téma...jen veřejně se každý bojí.
Tak aspoň pokračuje diskuse na http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1327746
Diskuse krásně pokačuje na EQCH : http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1327746/2
a musím říct, že by to rozhodně byla zajímavá reportáž na TV nova - ti by si na tom smlsli - příjde mi, že v takových informacích se vyloženě vyžívají.
Jen tak pro srovnání dvě westen sedla stejného typu.
Jedno z dílny KC (šité na míru mému koni) a druhé od Tokalasha (které opravdu na mého koně sedí)
Marienovakovic

XXX.XXX.203.67
Ja si koupila bazarovku od cisare a bylo mi furt divny jakobych mela kazdej trmen jinak dlouhej. A ejhle, sundala jsem fendry a porovnala je, dirky v nich byly cca o 1,5cm na jinem miste u draheho sedla typu wade cumim ze si takovou banalitu nepohlidal.. jinak mi vzdycky hava nebrala jeho reminky nad trmenem kolem fendru. Jsou nadmerne dlouhe u vsech sedel co jsem od nej videla, takze nejdou dobre sepnout. A u meho sedla je dotahovaci remen tak dlouhy ze ho omotavam 4x a slo by to i 5x.
azo
napsal(a):
To s těma fendr.dirama...mám sedlo od Frinty a díry též stojí za houbelec
Koupila jsem si kvalitní děrovačku a jakoukoliv díru/ku si upravím.
NEbo můžete počkat, až se vám na jedné straně vytahá třmen, pak to bude OK.
Jasně, drahé sedlo má být v pořádku. Ale buď budete reklamovat nebo s tím něco uděláte. Lépe, než se při každém sedlání a ježdění naštvat.