Ahojky!!!Skákání- poradíte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.8.2006 22:17

Ahojky mám takovej dotaz ohledně skákání.
S kobylou skáču zhruba 3 měsíce, umí nacválat na povel pravidelné chody také dobré.kavalety sme také cvičili a ještě stále cvičíme ale máme děsný problém, často se mi stane : při nacválání na překážku kobylka "neodhadne" vzdálenost a prostě skočí buď strašně brzo a nebo pozdě a udělá takovou "kozu" co mám dělat?? také když skáče tak nestrká před sebe rovnoměrně nohy alet třeba má jednu nataženou více dopředu. a druhou ohnutou.. co máme dělat?? díky za rady :o)
jo a v klusu se odrazí správně ale ty nohy taky tak divně "naroluje"...
P,.s- kobyla nechodí zahlavená (nevím jestli to má vliv ale de aktivně od zádě a příjemně do ruky)

25.8.2006 01:15

holkaodkoni napsal(a):
Ahojky mám takovej dotaz ohledně skákání.
S kobylou skáču zhruba 3 měsíce, umí nacválat na povel pravidelné chody také dobré.kavalety sme také cvičili a ještě stále cvičíme ale máme děsný problém, často se mi stane : při nacválání na překážku kobylka "neodhadne" vzdálenost a prostě skočí buď strašně brzo a nebo pozdě a udělá takovou "kozu" co mám dělat?? také když skáče tak nestrká před sebe rovnoměrně nohy alet třeba má jednu nataženou více dopředu. a druhou ohnutou.. co máme dělat?? díky za rady :o)
jo a v klusu se odrazí správně ale ty nohy taky tak divně "naroluje"...
P,.s- kobyla nechodí zahlavená (nevím jestli to má vliv ale de aktivně od zádě a příjemně do ruky)

Já bych jí stavěla hlavně gymnastické řady, jen menší skoky, ale v řadě, aby jí vycházely kroky. Dobré je taky skákání ve volnosti, aby se "poštelovala" sama, bude se moct víc soustředit sama na sebe, v řadách se jí srovná krok a trošku styl. Můj koník skákal jako koza, stavěla jsem mu ve volnosti delší skoky (třeba 50cm vysoký 1m dlouhý oxer, na bidlech bylo položeno ještě jedno našikmo, aby neskočil dovnitř). Chce to hlavně čas a trpělivost, sám od sebe naprosto stylově neskáče asi žádný kůň. Posílám fotečku, jak jsme to poladili cca po půl roce, na mě prosím nekoukejte

Přidejte reakci

Přidat smajlík