Činčila – onemocnění, vypadávání srsti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2015 19:53
Misa98

XXX.XXX.234.111

Dobrý den, mám doma asi půl ročního činčiláka, a asi před třema dnama, jsem si všimla docela výrazného vypádání srsti po levé straně čumáčku, a druhý den to měl docela vypadané i na té pravé straně, jde ho chvilkama vidět i jak si to škrábe, ale když se ho dotknu na tom čumaku, tak nijak nereaguje a nevypadá, že by mu to ubližovalo. Nikde jinde to vypelichané nemá.Nemá to ani zarudlé, ani stroupkovité. Na internetu jsem se dívala, a v jedné sekci onemocnění činčil, bylo tohle nejvíc přiblížené Plísni, že ta se projevuje jako prvním vypadáváním srsti v okolí čumáku. Myslím, že by to mohlo být z nečastého vyměnování písku, čistili jsme ho, ale ne přesně co 14dní, nic jiného mě nenapadá co by zapříčinilo plíseň. Taky mě napadlo napadení parazitů, ale nemáme žadné domácí zvířata a činčila je sama jedině o vánocích tu byla babička se psem, ale ti blízko v kontaktu nebyli. Psali, že na tohle přesně pomáhá písek FungiStop.Ve zverimexech jsem se ptala, a strašně se divili, že se fungi stop dává do písku takže ti nevěděli ještě víc než já. Takže jsme dnes volali na jednu veterinární kliniku a sestřička řekla, že máme ještě 14dní počkat a sledovat, jestli se to bude zhoršovat, že to muže být třeba jen škřábnutí nebo to zmizí samo, ale že bude nejlepší napsat na nějaké chovatelské stránky činčil, kde mi poradí někdo, kdo je chová déle a v tomhle se lépe orientuje. Takže se chci zeptat, zda-li někdo neví přesně, co by mohlo mojí činčilce být a jak tomu předejít. Písek a ostatní jsme už vyměnili, jen pro jistotu, ale nevím, jestli to tímhle vůbec bude, jestli to nemá úplně jiné důvody.Děkuju předem.

Gal

11.2.2015 16:09
Gal

XXX.XXX.219.40

Dobrý den,
toto opravdu vypadá na plíseň a ta se vyvolá většinou pokud činčilka nemá např. větranou klec. Na to se používá právě ten Fungistop a pokud nezabírá jde se k veterinářovi.
zde vkládám odkaz na internetový obchod kde je možno si fungistop objednat i nějaké kvalitnější písky na koupel http://zravamrska. eu/16-koupaci-pisek-fungistop.

12.2.2015 09:44
jarda59

XXX.XXX.205.178

Dobrý den
Na nic nečekejte a použijte ten fungistop co nejdříve, za14 dní může být pozdě.

Xantaxt

17.6.2019 15:27
Xantaxt

XXX.XXX.159.158

Hormony ve zvířatech ,jaká je pak doba konzumace masa.......proč to tam dávají?

MišaH.

17.6.2019 15:43
MišaH.

XXX.XXX.174.24

Xantaxt napsal(a):
Hormony ve zvířatech ,jaká je pak doba konzumace masa.......proč to tam dávají?

doba konzumace masa? Asi podle toho jak kdo má hlad.

Co je to za otázku? K čemu to vlastně patří?

Xantaxt

17.6.2019 15:44
Xantaxt

XXX.XXX.159.158

MišaH. napsal(a):
doba konzumace masa? Asi podle toho jak kdo má hlad.

Co je to za otázku? K čemu to vlastně patří?

Chov Brojlerů kuřat úplně jiná sekce ...sakra překlep !!!!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík