Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2007 23:32

Ahojí
Uvažuji nad tím pořídit si jako domácího malíčka fretku...našel by se někdo,kdo by mi sem napsal něco o péči a starosti o ní?Ne odborné věci,alespíš názory na ně...

3.12.2007 23:07

jezinka napsal(a):
Ahojí
Uvažuji nad tím pořídit si jako domácího malíčka fretku...našel by se někdo,kdo by mi sem napsal něco o péči a starosti o ní?Ne odborné věci,alespíš názory na ně...

Tak co se týče té mojí, tak mám samici. Je vykastrovaná, protože fretky mají problémy s říjemi. Buď trvá dlouho, nebo pak mají falešku a to jim na zdraví nepřidá. Koupu ji 1x za týden, max.14dní. Mám malý byt a jak ji nekoupu delší dobu, tak je cítit. Jsou ji 4 roky a za tu dobu jsem úplně změnila jednu místnost. Původně běhala po celém bytě. Záchodky měla snad v každém rohu, ale i tak chodila často mimo ně. Navíc, co mohla, to shodila, rozkousala, schovala a když to šlo rozbít, tím líp. Kam mohla vylézt,tam vylezla a pak padala. Takže kuchyň vypadá tak, že nemůže lézt do výšek (a chce to fakt vymýšlet, protože na stůl se dostane přes židle apod.), na zemi nejsou žádné kytky (okamžitě je vyhrabávala), jsou schované veškeré kabely (guma jim hrozně chutná, může je to i zabít), a místa, kam by mohla vlézt, jsou zataraseny (za ledničkou, do stoupaček v paneláku...). Pozor na otevřená okna. Fretka nedokáže odhadnout hloubku a klidně skočí. Jinak je s ní opravdu velká legrace. Pořád vymýšlí samé kraviny a když je puštěná, tak nenechá na pokoji ani mé dva kocoury. Pouštím ji na 2 hodiny dopoledne a min.3 hod.večer. Vyblbne se a pak někde usne. Už znám její schovky, tak ji najdu a uložím. Stačí ji to, protože zbytek dne prospí. Kdybych ji nechala puštěnou a šla pryč, tak mám z bytu kůlničku na dříví (rozblbne kocoury a pak to lítá). Navíc se na stopro nenaučila čistotnosti. Chodí mi kakat do předsíně na dlažbu a když tam dám misku se stelivem, tak jde kousek vedle. Ale je to takový kompromis. Z dlažby se to uklidí líp, než z koberce, tak ji nijak netrestám, aby nedělala naschvály. Ty umí fakt dobře. Miky je miláček a za nic bych ji nevyměnila, ale další už chtít nebudu. Je to opravdu velká zodpovědnost postarat se o to, aby se ji nic nestalo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík