Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2010 18:14
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Na přání TRB posílám další foto svých šelem. Snad to bude i pro ostatní příjemnější než hádky. Zde oc. Aimee při hře s mládětem.

11.4.2010 18:27
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Nina a Ricci - sedmiměsíční KR

11.4.2010 18:46
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Jedno z odchovaných mláďat, nyní už u jiného chovatele

11.4.2010 18:51
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Malá gepardice Sára při hře se samojedem.

11.4.2010 18:58
cherry1402

XXX.XXX.38.222

11.4.2010 19:05
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Náš poslední přírůstek - KR Li-Lu

11.4.2010 19:27
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Náš "kousavý" Filípek chvíli před usnutím.

11.4.2010 19:28
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Aimee - nejhodnější ocelotka na světě:-)

11.4.2010 19:33
cherry1402

XXX.XXX.38.222

11.4.2010 19:49
cone

XXX.XXX.67.3

Nemám slov, prostě nádhera, můj favorit z uvedených js Váš kousavý Filípek. Výraz úžasný, je vidět že je spokojený sám se sebou.

11.4.2010 19:50
cherry1402

XXX.XXX.38.222

11.4.2010 19:56
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Aimee je výborná máma - nechá se dobrovolně kousat od malého

11.4.2010 19:56
chondro

XXX.XXX.255.132

Moc hezké a většinou kvalitní fota.Mě nejvíc oslovil Riccci v letním- tlapy a teměř démonický vyraz:-)

11.4.2010 20:15
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Sára si ráda loví, jak jsem psala:-))

11.4.2010 20:21
najlvin

XXX.XXX.85.184

To je naprostá paráda! Kdy že to tu zoo otevíráte pro veřejnost? :-))

12.4.2010 17:49
trb

XXX.XXX.29.111

Dakujem :-)) takyto ohlas som netusila :-)

13.4.2010 17:26
gazd

XXX.XXX.241.196

Dobrý den cherry1402. Nádherné fotky ještě nádhernějších zvířat. Smekám. Mám na Vás dotaz. Nemám vůbec ponětí, co Vaše šelmy spořádají krmiva a jakého. Můžete mne zasvětit do skladby jejich jídelníčku ? Pestrost, množství, vitamíny, minerální doplňky atd. ?
Děkuji

14.4.2010 02:09
cherry1402

XXX.XXX.38.222

gazd napsal(a):
Dobrý den cherry1402. Nádherné fotky ještě nádhernějších zvířat. Smekám. Mám na Vás dotaz. Nemám vůbec ponětí, co Vaše šelmy spořádají krmiva a jakého. Můžete mne zasvětit do skladby jejich jídelníčku ? Pestrost, množství, vitamíny, minerální doplňky atd. ?
Děkuji

Dobrý den, pane G. Těch 8 šelmiček spořádá cca 300 kg masa, 3 velké pytle jednodenních kuřátek, 9 králíkůa 35 kočičích konzerv měsíčně. Nejvíc toho samozřejmě sežerou gepardi. Ty krmím hovězí svalovinou, hovězím srdcem, kuřaty, krůtím masem, králíky a jako bonbónek dostávají jednodenní kuřátka. Nejsou vybíraví, stejně, jako oceloti. Ti dostávají hovězí maso, hovězí srdce, krůtí a občas králičí maso, kuřata , jednodenní kuřátka, denně vaječný žloutek na srst a Whiskas konzervu, kterou milují. Ke každému žrádlu přidávám ještě salát a salátové okurky na lepší trávení azabránění případným bezoárům z olízané srsti. S rysy je to horší - jsou vybíraví, žerou jen kuřata, hovězí maso a srdce, jednodenní kuřátka, králíka nechtějí, s vyjímkou té nejmladší KR - ta si dá i myšku..Všem šelmám přidávám do žrádla speciální přípravek s vápníkem a ostatními minerály v optimálním poměru a další přípravek na výživu kloubů. Obojí dávám samozřejmě v množství, které odpovídá váze konkrétního zvířete. Pro gepardy jsem jednou sehnala i zvěřinu a morčata - moc jim to chutnalo, ale bohužel nemám možnost jim takové maso obstarat . Potkany a jiné hlodavce nechce bohužel žádná ze šelem, což je škoda, protože dodavatele mám, takže hlodavci krmím pouze výry velké. Jinak mám ještě těch 22 perských, britských a evropských koček, což obnáší měsíčně cca 130 kočičích konzerv, 60 tuňáků ve vlastní šťávě, 28 kg granulí a 1100 jednodenních kuřátek. Občas dopřeji šelmám stravu pro ně netypickou, ale velmi oblíbenou, což je šlehačka, pribináček, oceloti milují pórek, meloun a stopky z jahod, makrelu, šunku, zmrzlinu jíme v létě společně:-)) - jsou to zkrátka labužníci.
Myslím, že z tohoto výčtu je víc než jasné, že na chovu šelem ani koček se nedá vydělat nic a pokud si někdo myslí opak, pak je to opravdu naivní představa, zvláště když se chci o svá zvířata starat opravdu dobře. Nezanedbatelná je i částka za veterinární péči, vybudování výběhů, Pořizovací cena zvířete se tak stává tou nejmenší investicí do chovu, a to nemluvím o vynaloženém času, absenci dovolených, svátků apod. Ze všech těchto důvodů by si měl každý zájemce o chov šelmy rozmyslet, zda je ochoten tohle všechno podstoupit a obětovat.
Pokud budete mít jakýkoliv dotaz, ráda Vám ho zodpovím - pokud budu moci.

14.4.2010 09:06
cone

XXX.XXX.67.3

Dobrý den cherry, váš poslední příspěvek je to, co tady v podstatě chybělo, osobně jej pokládám za stěžejní při rozhodování nového zájemce/ nadšence/ pro chov kočkovitých šelem. Již se ke krmení ocelotů vyjádřil jednou dotrklars a něco se o krmení se zminil i p. Navrátil.
Myslím, že pokud soudný člověk třikrát přečte váš příspěvek, správně jej vyhodnotí - tak pak může učinit rozhodnutí : ANO, líbí se mi to, chci to, jsem schopen se obětovat a to hlavní - budu na to mít po celou dobu chovu i finanční zabezpečení, mým cílem bude hlavně zdraví a psychika chovanců, odchovy možná.
Nebo rozhodnutí NE - sice se mi vše moc líbí, ale je to nad rámec mých celkových možností.
Ale žijeme tam kde žijeme a může být rozhodnutí i třetí - tam to nemusím / udělat., koupit, to z krmné dávky vynechám...../ , však odchovám a ono se to vyplatí.Mým cílem bude odchov a zisk.Takže plně chápu těžké rozhodování při výběru nových potencionálních zájemců - kupců na odchovy. Proto mi bylo trochu smutno při čtení stále se opakujících názorů z jiných příspěvků - není problém s prodejem, zájemců je dost, mám kupce na další rok .....
Příjemný den šiška ol/cone

14.4.2010 10:42
rrys

XXX.XXX.236.81

Dovolím si sem sporadicky vstoupit.Též poznamenat,opakování,matka moudrosti.Souhlásím s uvedením skutečností p.CH,tyto samé presentuji i opakovaně v jiných příspěvcích.Že musí mít chovatel chov zajištěn ,pokud jede mimo,je jasné každému.Pokud tak nemuže učinit ,či nechce ,dovolenou již nikdy mít nebude( já již 20 let,prostředky vynaložené na vlastní dovolenou,raději vrátím do chovu ) Ale nejvyšší náklady jsou na pořízení výběhu,vše se odvíjí od množství a velikosti šelmy a možnosti chovatele.Dálší položka a ne nezanedbatelná je položka na pořízení šelmy.Záleží na druhu,zda je ochočená,či do chovu.Cena se pohybuje cca od 40000,- Kč až do 250000,- Kč ,pomíjím rarity,jako býlý lev,či tygr ( 30až 50000,- EURO )jak je patrno z cen,tak to není skutečně nezanatbatelná položka.Uživit již 1 šelmu do velikosti rysa obnáší denně,mimo 1 den pustu 1 až 2 kg kuřete,či jiného zdroje krmení.Kuřata lze získat z faremních chovu za velmi přijatelnou cenu.Jak se někdo zmínil,že je mu smutno ,že čte,že má někdo prodáno na celý rok.Tento o chovu šelem nic neví,pouze co tu čte.Uvážímeli,že malých šelem k nabídce v ČR za rok ,nepočítamli import ( vysoké ceny )jsou z odchovu 1 až 10 ks kotat a ty se převážně prodají do zahraničí.Jedině u šelem v oboru chovatelstí je popřena obchodní praktika,že není umění odchovat ,ale prodat.Zde je umění odchovat a prodat není problém.Proč?Poněvadž kotat je neparné množstí a zájemcu je nadbytek.Tito se vykrývají z dovozu ze zahraničí a to převážně kotaty odchovanými na flašce.Proto jsou velmi drahá.Konenčně se tu i kolegyně zmínila,že na chovu šelem se nedá zbohatnout.Vyjimky potvrzuje pravidlo.Jak jsem se zmíníl,jsou tu vrcholní chovatelé šelem,kteří již uživí s svoji celou rodinu.Opět ZDURAZNUJi,2 vyjimky.Možná i někdo o kom nevím.Ale stavět budoucnost na chovu šelem ,že zbohatnu,což mi tu stále bylo podsouváno,je odvážné,ne naivní,jak se zminuje kolegyně.Ale nejde o to zda ano,či ne.Ale o chov šelem,fandovi ukáže čas.Již jednou jsem napsal,že kdo má představu,že zbohatne ,tak je snílek.Jen blázen se muže pustit do chovu s tím,že zbohatne.Chov šelem mají již zkušení chovatelé.Zde je to jen stálé řečnění,které je dobré pro získání informací.Ale při rozhodování je nutností navštívit vícero chovatelu a VIDĚT.Jinak tyto řeči jsou o ničem.

14.4.2010 16:33
chondro

XXX.XXX.255.132

rrys napsal(a):
Dovolím si sem sporadicky vstoupit.Též poznamenat,opakování,matka moudrosti.Souhlásím s uvedením skutečností p.CH,tyto samé presentuji i opakovaně v jiných příspěvcích.Že musí mít chovatel chov zajištěn ,pokud jede mimo,je jasné každému.Pokud tak nemuže učinit ,či nechce ,dovolenou již nikdy mít nebude( já již 20 let,prostředky vynaložené na vlastní dovolenou,raději vrátím do chovu ) Ale nejvyšší náklady jsou na pořízení výběhu,vše se odvíjí od množství a velikosti šelmy a možnosti chovatele.Dálší položka a ne nezanedbatelná je položka na pořízení šelmy.Záleží na druhu,zda je ochočená,či do chovu.Cena se pohybuje cca od 40000,- Kč až do 250000,- Kč ,pomíjím rarity,jako býlý lev,či tygr ( 30až 50000,- EURO )jak je patrno z cen,tak to není skutečně nezanatbatelná položka.Uživit již 1 šelmu do velikosti rysa obnáší denně,mimo 1 den pustu 1 až 2 kg kuřete,či jiného zdroje krmení.Kuřata lze získat z faremních chovu za velmi přijatelnou cenu.Jak se někdo zmínil,že je mu smutno ,že čte,že má někdo prodáno na celý rok.Tento o chovu šelem nic neví,pouze co tu čte.Uvážímeli,že malých šelem k nabídce v ČR za rok ,nepočítamli import ( vysoké ceny )jsou z odchovu 1 až 10 ks kotat a ty se převážně prodají do zahraničí.Jedině u šelem v oboru chovatelstí je popřena obchodní praktika,že není umění odchovat ,ale prodat.Zde je umění odchovat a prodat není problém.Proč?Poněvadž kotat je neparné množstí a zájemcu je nadbytek.Tito se vykrývají z dovozu ze zahraničí a to převážně kotaty odchovanými na flašce.Proto jsou velmi drahá.Konenčně se tu i kolegyně zmínila,že na chovu šelem se nedá zbohatnout.Vyjimky potvrzuje pravidlo.Jak jsem se zmíníl,jsou tu vrcholní chovatelé šelem,kteří již uživí s svoji celou rodinu.Opět ZDURAZNUJi,2 vyjimky.Možná i někdo o kom nevím.Ale stavět budoucnost na chovu šelem ,že zbohatnu,což mi tu stále bylo podsouváno,je odvážné,ne naivní,jak se zminuje kolegyně.Ale nejde o to zda ano,či ne.Ale o chov šelem,fandovi ukáže čas.Již jednou jsem napsal,že kdo má představu,že zbohatne ,tak je snílek.Jen blázen se muže pustit do chovu s tím,že zbohatne.Chov šelem mají již zkušení chovatelé.Zde je to jen stálé řečnění,které je dobré pro získání informací.Ale při rozhodování je nutností navštívit vícero chovatelu a VIDĚT.Jinak tyto řeči jsou o ničem.

A Vy tu děláte tiskového mluvčího uspěšným chovatelům šelem?Vypadá to tak protože Vy jím určitě nejste.Opakovat to ano Vy ale zase z mírou.Do nekonečna tu psat pět zakladních bodů které tu opisujete od jiných a to ještě vam dost mutují je dost na divné.

14.4.2010 17:29
rrys

XXX.XXX.236.81

chondro napsal(a):
A Vy tu děláte tiskového mluvčího uspěšným chovatelům šelem?Vypadá to tak protože Vy jím určitě nejste.Opakovat to ano Vy ale zase z mírou.Do nekonečna tu psat pět zakladních bodů které tu opisujete od jiných a to ještě vam dost mutují je dost na divné.

Ti velmi uspěšní chovatelé šelem nepotřebují žádného mluvčího,ba ani fora,ba ani inzerci,ti prodávají do zahraníčí bez problému.Není podstatné,zda jsem,či nejsem uspěšným chovatelem šelem,ač asi každý by jím byl rád,ale jde o to šelmy chtím a mít je v chovu.Ale to Vy nepochopíte,poněvadž je asi markatní rozdíl chovat pár pavouku ,než vícoro šelem.Pokud vím,tak se opakuji ve svých názorech o pořízení šelmy,aby měl každý představu ,co to obnáší,nikdy to není na škodu.Šelmu si pořídí pouze již vyzrálý chovatel a šelma se neprodává jako houska na krámě,jak tu někdo dříve napsal.Ale předchází prodeji mnoho meilu,telefonu a minimálně 2 návštěvy.Pokud vím,tak nikdo ,nikdy nezveřejnil cenové relace ,pouze já dnes.Krmení je zálezitost jednoduchá,lze si ji ověřit v zoo.Že jsem jako první vstoupil s chovem šelem na forum je nepopiratelné.Že jsem přinesl pár poznatku z vlastního chovu je faktem.Že presentuji zkušenosti kolegu v ČR a zahraničí je doplnění k chovu šelem,tak činí běžně každý autor jakéhokoliv článku.Že Vy máte vždy problém s čímkoliv a reagujete na jakýkoliv muj příspěvek s vidinou ruda je normální.

14.4.2010 18:03
chondro

XXX.XXX.255.132

rrys napsal(a):
Ti velmi uspěšní chovatelé šelem nepotřebují žádného mluvčího,ba ani fora,ba ani inzerci,ti prodávají do zahraníčí bez problému.Není podstatné,zda jsem,či nejsem uspěšným chovatelem šelem,ač asi každý by jím byl rád,ale jde o to šelmy chtím a mít je v chovu.Ale to Vy nepochopíte,poněvadž je asi markatní rozdíl chovat pár pavouku ,než vícoro šelem.Pokud vím,tak se opakuji ve svých názorech o pořízení šelmy,aby měl každý představu ,co to obnáší,nikdy to není na škodu.Šelmu si pořídí pouze již vyzrálý chovatel a šelma se neprodává jako houska na krámě,jak tu někdo dříve napsal.Ale předchází prodeji mnoho meilu,telefonu a minimálně 2 návštěvy.Pokud vím,tak nikdo ,nikdy nezveřejnil cenové relace ,pouze já dnes.Krmení je zálezitost jednoduchá,lze si ji ověřit v zoo.Že jsem jako první vstoupil s chovem šelem na forum je nepopiratelné.Že jsem přinesl pár poznatku z vlastního chovu je faktem.Že presentuji zkušenosti kolegu v ČR a zahraničí je doplnění k chovu šelem,tak činí běžně každý autor jakéhokoliv článku.Že Vy máte vždy problém s čímkoliv a reagujete na jakýkoliv muj příspěvek s vidinou ruda je normální.

Co opravdu obnáší chov šelem tu píše spíš někdo jiný ne Vy .Že si šelmy pořízují jen vyzrálí chovatele tot otazka spíš bych řekl že ne vždy Vy jste toho důkazem zda se nejen mi a na ty metry čtvereční textu co jste tu popsal je těch informací tak nějak hodně málo navíc jak už jsem psal jdou ode zdi ke zdi. ale pište pište mate určo mooře času ...jinak děkuji za očekávanou odpověd.

14.4.2010 18:34
rrys

XXX.XXX.236.81

chondro napsal(a):
Co opravdu obnáší chov šelem tu píše spíš někdo jiný ne Vy .Že si šelmy pořízují jen vyzrálí chovatele tot otazka spíš bych řekl že ne vždy Vy jste toho důkazem zda se nejen mi a na ty metry čtvereční textu co jste tu popsal je těch informací tak nějak hodně málo navíc jak už jsem psal jdou ode zdi ke zdi. ale pište pište mate určo mooře času ...jinak děkuji za očekávanou odpověd.

Tak si ještě naposledy spolu pokecáme.Co obnáší chov šelem jsem napsal od a až do z.Každý si muže z daných příspěvku učinit obraz o chovu šelem.Příspěvky jsou jasným návodem od pořízení šelmy,legislativy,vlastní chov,nákup v cenových relacích,možný prodej.Obsah celkový.To tu nikdo jiný neučinil.To je faktem.Že si šelmy pořízují vyzrálí ,dlouholetí chovatelé je faktem,má zkušenost,co si od nás zájemci koupili,co mají objednáno,chovatelé v ČR co znám osobně i z telefonu ,či meilu.Času mám dost,poněvadž mé angažmá na tomto foru má cenu ,což dokazují lidé co koupili.Ale Vaše angažmá je směšné,Vám žádný přínos nepřinese ,okamžitě reagujete a máte furu času zde vytvářet opsané litanie textu z netu a stále psát štvavé příspěvky.Asi se to stalo Vašim koníčkem a na koníčka si každý najde čas. Že jo ? Žádnou šelmu nemáte,ale rozumu z vyčtených článku přehršel.A již odpověd neočekávejte !

14.4.2010 18:38
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):

Pane N., Vy si odporujete v každé větě. V jedné větě napíšete, že se u nás ročně narodí pouze 1-10 koťat, v další, že NENÍ umění odchovat a ještě v další, že JEumění odchovat.:-)). Tak jak to vlastně je?
Velkochovatelé, kteří chovem skutečně uživí rodinu, jsou tu nejméně tři, ale je nutno dodat, že jen šelmy je neuživí. Mají .kromě nich, také krokodýly velbloudy, osly, lamy, koně, opice a spoustu dalších druhů zvířat. Navíc se této činnosti věnují naplno desítky let!. Oba víme, o kom je řeč.
Pokud se někdo rozhodne chovat šelmu, pak je v jeho vlastním zájmu, aby navštívil zkušené chovatele, kteří již taky něco odchovali, ne takové, kteří jen stále řeční oodchovech druhých a ohání se jejich zkušenostmi. Navíc nestačí jen "vidět", ale hlavně vědět - a od toho jsou právě ty informace. Stejně jako jiní chovatelé, ani já nemám zájem o návštěvy lidí, kteří by chtěli doma šelmu, ale její chov si představují, jak Hurvínek válku a ty růžové brýle z očí jim jen tak někdo nesundá. V podstatě se přijdou jen tak podívat, jako do ZOO a chovatele okrádají o čas, aniž by měli skutečný zájem. Vy ale všem radíte, ať se k Vám přijedou podívat, tak že "UVIDÍ" a vaše řečnění o jiných jim bude jistě přínosem. Děláte tak vlastně dobrou službu chovatelům, kteří o podobné návštěvy nemají zájem.
P.S. Tak mě napádá: Vy nemáte problém "prodat", ale nemáte žádné odchovy. Já mám zase odchovy , ale problém s prodejem. Když to dáme dohromady, vznikne jeden skutečně dobrý chovatel.:-) Mám jen jednu podmínku -neprodávat mazlíčkářům.

14.4.2010 18:52
doutrklars

XXX.XXX.27.79

v tom musim souhlasit s panem Navrátilem, neni problem prodat. Ale je problem, že tito rádoby zájemci hned v ůvodu neprojdou našim výběrovým tzv. řízením na potencionálního majitele , aby i nás těšilo , kam se zvířátko dostalo a to už problem je ,ale to slušný chovatel neřeší

14.4.2010 19:23
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):

Pane N., proč tu stále urážíte chovatele jiných zvířat než šelem? Vždyť to co má doma Chondro je obdivuhodné, sama jsem to kdysi chtěla, jen jsem netušila, že kromě ZOO mají ve svém chovu tato zvířata i soukr, chovatelé. Je to nádhera. I "ptáčkaři", kteří sem píší jsou výbornými a zodpovědnými chovateli , kterým jde v prvé řadě o dobrý život chovanců i odchovanců - což se o Vás nedá říct ani omylem.
Začátečníkům stále radíte, ať si PŘED pořízením šelmy nachystají pořádné zázemí, sám sem ale stále posíláte tu fotku RO v kurníku. Zajímalo by mě, jak vypadá výběh, který jste jim vybudoval, než jste si je pořídil. Nebo jste se na to nepřipravil a neudělal to, co jiným radíte? V tom případě jsou Vaše rady bezcenné a vidět to na vlastní oči není nutné. Případní zájemci si tak ušetří jeden ošklivý zážitek.:-(

14.4.2010 19:52
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):
Pane N., proč tu stále urážíte chovatele jiných zvířat než šelem? Vždyť to co má doma Chondro je obdivuhodné, sama jsem to kdysi chtěla, jen jsem netušila, že kromě ZOO mají ve svém chovu tato zvířata i soukr, chovatelé. Je to nádhera. I "ptáčkaři", kteří sem píší jsou výbornými a zodpovědnými chovateli , kterým jde v prvé řadě o dobrý život chovanců i odchovanců - což se o Vás nedá říct ani omylem.
Začátečníkům stále radíte, ať si PŘED pořízením šelmy nachystají pořádné zázemí, sám sem ale stále posíláte tu fotku RO v kurníku. Zajímalo by mě, jak vypadá výběh, který jste jim vybudoval, než jste si je pořídil. Nebo jste se na to nepřipravil a neudělal to, co jiným radíte? V tom případě jsou Vaše rady bezcenné a vidět to na vlastní oči není nutné. Případní zájemci si tak ušetří jeden ošklivý zážitek.:-(

P.j , dobře víme o kom mluvíme ,tak ten jeden má to co píšete ,ale nejvíc šelem v ČR a možná v Evropě a to velkých.Číslo raději neuvádím.To by bylo zase pozdvižení.Ten druhý má POUZE ŠELMY A NIC JINÉHO.Druhý chov již zřejmě o penězích není,tak jej ani nezminuji.Nikdo neuráží jiné chovatele ,což mi zde chcete opět podsunout.Dobře to víte! Jinak bych musel nerad pochybovat o Vaší inteligenci.P. CH již vynechávám,je to kapitola sama o sobě.Ten právě šelmy nemá,ale řečí jako opice ...Vy již víte,aniž by jste mě znala a dovolite si mě urážet ,že jsem mimo jiné nezodpovědným chovatelem . .Ja když se zmíním o pravdě a to slušně,máte z toho druhé Vánoce.To co radím začátečníkum posoudí si sami a nepotřebují Váš negativní komentář.Právě,že si najdu na ně čas,at to vidí.Což plní svuj učel a jen se smějí těm urážkám zde na moji osobu.Právě ,až to zde vidí. Ane jako Vy,nic neviděla a je plna nenávisti.Ubohé,ponižujicí,směšné.Koukám závěrem,že ihned umíte odhalit i každého zážitek. No Sybila je proti Vám nula.Myslím si,že by jste se tím věštěním dobře uživila.Šelmami ne.Tim již o Vaše plky nemám zájenm.Sory.Snad jěště poděkuji,když již nebudete se dále angažovat v tom co podnikáte bez pádných argumentu.Tak se alespon chová slušný člověk.PS : již sem Vám zřejmě nepřispěji,bylo zde mrtvo,nezájem,alespon se Vám to VAŠE vlákno zachvělo.

14.4.2010 20:00
rrys

XXX.XXX.236.81

doutrklars napsal(a):
v tom musim souhlasit s panem Navrátilem, neni problem prodat. Ale je problem, že tito rádoby zájemci hned v ůvodu neprojdou našim výběrovým tzv. řízením na potencionálního majitele , aby i nás těšilo , kam se zvířátko dostalo a to už problem je ,ale to slušný chovatel neřeší

p. Douša ,Vy jste žádnou šelmu neodchoval,ani neprodal.Tak nevím,jak Vy vybíráte zodpovědné zájemce a víte,že já prodávám nezodpovědným lidem. Zajimavé.Že by jste byl též věštec.?

14.4.2010 20:22
chondro

XXX.XXX.255.132

rrys napsal(a):
Tak si ještě naposledy spolu pokecáme.Co obnáší chov šelem jsem napsal od a až do z.Každý si muže z daných příspěvku učinit obraz o chovu šelem.Příspěvky jsou jasným návodem od pořízení šelmy,legislativy,vlastní chov,nákup v cenových relacích,možný prodej.Obsah celkový.To tu nikdo jiný neučinil.To je faktem.Že si šelmy pořízují vyzrálí ,dlouholetí chovatelé je faktem,má zkušenost,co si od nás zájemci koupili,co mají objednáno,chovatelé v ČR co znám osobně i z telefonu ,či meilu.Času mám dost,poněvadž mé angažmá na tomto foru má cenu ,což dokazují lidé co koupili.Ale Vaše angažmá je směšné,Vám žádný přínos nepřinese ,okamžitě reagujete a máte furu času zde vytvářet opsané litanie textu z netu a stále psát štvavé příspěvky.Asi se to stalo Vašim koníčkem a na koníčka si každý najde čas. Že jo ? Žádnou šelmu nemáte,ale rozumu z vyčtených článku přehršel.A již odpověd neočekávejte !

Pletete si znalosti s opisováním to je jedno.Kdybych měl znalosti na vaši "urovni" taky bych třeba psal o inbrední depresi to co vy - utržky bez znalostí kontextu tedy zavadějící ,špatné usudky.A jen tak na okraj k boji přírody proti inbrední depresí. Ta už "bojuje" s malou genetickou variabilitou a projevům inbrední deprese gepardu nějakých 20 000 let.Tim nic nezlehčuji ale věci nejsou tak jednoduché jak se jedním kouknutím na internet zda.

14.4.2010 20:44
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Pane Navrátil slušný chovatel nemusí odchovat zrovna šelmy, slušný chovatel si vybírá do jakých půjde rukou každé zvíře ,ale neřešte to chápu , že vůbec nevíte o čem je řeč

14.4.2010 21:00
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):
Pane N., Vy si odporujete v každé větě. V jedné větě napíšete, že se u nás ročně narodí pouze 1-10 koťat, v další, že NENÍ umění odchovat a ještě v další, že JEumění odchovat.:-)). Tak jak to vlastně je?
Velkochovatelé, kteří chovem skutečně uživí rodinu, jsou tu nejméně tři, ale je nutno dodat, že jen šelmy je neuživí. Mají .kromě nich, také krokodýly velbloudy, osly, lamy, koně, opice a spoustu dalších druhů zvířat. Navíc se této činnosti věnují naplno desítky let!. Oba víme, o kom je řeč.
Pokud se někdo rozhodne chovat šelmu, pak je v jeho vlastním zájmu, aby navštívil zkušené chovatele, kteří již taky něco odchovali, ne takové, kteří jen stále řeční oodchovech druhých a ohání se jejich zkušenostmi. Navíc nestačí jen "vidět", ale hlavně vědět - a od toho jsou právě ty informace. Stejně jako jiní chovatelé, ani já nemám zájem o návštěvy lidí, kteří by chtěli doma šelmu, ale její chov si představují, jak Hurvínek válku a ty růžové brýle z očí jim jen tak někdo nesundá. V podstatě se přijdou jen tak podívat, jako do ZOO a chovatele okrádají o čas, aniž by měli skutečný zájem. Vy ale všem radíte, ať se k Vám přijedou podívat, tak že "UVIDÍ" a vaše řečnění o jiných jim bude jistě přínosem. Děláte tak vlastně dobrou službu chovatelům, kteří o podobné návštěvy nemají zájem.
P.S. Tak mě napádá: Vy nemáte problém "prodat", ale nemáte žádné odchovy. Já mám zase odchovy , ale problém s prodejem. Když to dáme dohromady, vznikne jeden skutečně dobrý chovatel.:-) Mám jen jednu podmínku -neprodávat mazlíčkářům.

Ještě Vám odpovím,jak to vlastně je? Je to tak,aby jste se naučila pořádně číst a nedělala ze sebe.....

14.4.2010 22:15
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):
Ještě Vám odpovím,jak to vlastně je? Je to tak,aby jste se naučila pořádně číst a nedělala ze sebe.....

S Vámi je ale legrace, buď máte takový smysl pro humor nebo už nastupuje nějaký stařecký problém. Nebo jste jen chyběl ve škole na slohová cvičení? Tak se mi zdá, že se to vlákno nejen chvěje, ale s Vaším opětovným vstupem se začalo nepříjemně otřásat! Asi díky Vám brzo spadne tak, jako ta ostatní.
P:S: Můžete poslat foto výběhu pro ty Vaše nové RO? Díky

14.4.2010 22:28
cone

XXX.XXX.67.3

Některým věcem nerozumím, co jste pane N. prodal a zadal, když jste ještě neodchoval? Zmiňujete se tedy o zprostředkování - dohození prodeje? Proč musí ale někdo využívat vašich obchodních schopností a neprodá si odchovy sám? V FrB jste byl zdatný. Další věc, zkuste si stáhnout nějakou fotku od cherry, kde je zachycen výběh a prostředí a umístit ji vedle svých fotek a v klidu u kafe je srovnat a následně vyhodnotit. Srovnávání a vyhodnocování by mělo být vlastní všem chovatelům , kteří o něco usilují. Když pak vynesete další kriticky příspěvek na adresu cherry tak vám bude asi chybět soudnost nebo bude problém někde úplně jinde. A jo, vlákno jste opět trochu ušpinil, kritizuji se nedostatky, ne plusy.

15.4.2010 08:35
zraroman

XXX.XXX.47.123

Dobry den,
myslim ze tady panu N krivdite, ja jsem u nej nekolikrat byl, zname se, a myslim ze zarizeni i peci maji jeho zvirata skutecne dostatecnou a kondici taky moc peknou. Vase posledni srovnani je trochu nestastne, nekdo bydli ve 2+1 a nekdo ve vile, nekdo jezdi skodovkou a ten druhy mercedesem. Tohle je pak o necem jinem nez o lasce k zviratum, venovanemu casu a peci, to je o penezich a o tom se radsi asi bavit nebudeme. Me se podminky p.J. moc libi, jsou uzasne, skutecne pohadka, ale ani zarizeni u p. N vubec neni spatne, byl bych urcite vdecen za prostor ktery ma on k dispozici. A jestli ma selma pletivo za 500 Kc/m nebo dratenku asi neresi. Ja sam se pro svoji kocku budu snazit vytvorit ty nejidealnejsi podminky, ale jsem samozrejme taktez limitovan. Presto jsem presvedcen ze bude spokojena. To se ale asi nedozvim, protoze jsem se ji ptal a ona mi to nechce rici.
Z tohoto fora bych chtel ziskat predevsim informace, ktere hodlam pouzit pro dalsi souziti se selmou. Ze zdejsich prispevku je ovsem pouzitelnych tak 10% a to si jeste fandim. Pritom oba podavate tak zajimave informace, kdyz se oprostite od nezazivneho plkani a napadani, ze hned bezim domu a premyslim jak to vyuzit pro nas oba.
P. J. - obecne odsuzovani mazlickaru taky podle me nesedi a kdo vlastne patri do ranku s timto nazvem? Ostatni chovatele si to mozna budou myslet o Vas, oni sve selmy take vetsinou ani nehladi a zdaleka jim nevenuji tolik casu. Proc je na tom spatne mazlickar, kdyz venuje svemu zvireti dve hodiny denne, pohladi ho, pomuchla,vyvenci, vymysli pro nej zabavu, tak aby se nenudilo? Proste chce aby se jeho sverenec mel co nejlepe.
Zase tento nazor je subjektivni, neco si jineho si myslim ja, neco jineho pan N a J.
Zakopejte valecne sekyry, povzneste se nad invektivy svych protejsku a zasobujte tento server vice upotrebitelnymi poznatky.
preji hezky den
roman zr.

15.4.2010 08:57
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):

Musím Vám ač nerad odepsat,protože Vaše kotě prodejné není,pouze do chovu a v ČR jej zřejmě nikdo již nekoupí.Ale dejte mi nabídku,kolik za něj chcete Euro ,zájemce ze zahraničí máme.Spolu do zahraničí zajedeme,podíváte se na vše a pak mužete prodat.Jen upozornuji,že vzdálenost zájemcu je od 1500,- Km až 5000,- km .( cestu hradíte vy ) Ale Vy to určitě ráda absoluvujete,aby jste viděla do jakých podmínek pujde a ,že je majitel zodpovědný,jak na tom trváte. Dále Vaš zpusob chočení šelem nelze aplikovat na šelmy pro zájemce o ochočené kotě.Nejsou vymazlená,tudíž to muže dopadnout jak jste se někde zmínila.Ba huře.Od Vámi ochočeného kotěte by mohl být ošklivý uraz.A bych takové kotě někomu prodal by bylo velmi nezodpovědné.Až nabídnete kotě řádně ochočenéé,na flašce,vymazlené,tak jak je to běžné v odchovu šelem v celém světě.Pak se URČITĚ DOMLUVÍME.Zajet si k zájemci zrevidovat prostředí,či výběh i majitele mužete.To Vám zařídím v ČR,EU i mimo EU.Pak s Vámi mohu obchodovat,jak po tom toužíte.Dále nevím jestli máte přehled ,spíše dle Vašeho postoje zásadně ne.Nekupují pouze mazlíčkáři ( dle vašich představ,jak se v několika příspěvcích k mazličkářum vyjadřujete - analfabeti,hurvínci atd , zdržují chovatele a okrádají jej o čas ,nepouštět je ...) ale i chovatelé majicí v chovu jiné druhy zvířat a mají přání jedné šelmy OCHOČENÉ. Až mají tu jednu ,často se rozhodnou o protikus a zkusit chov.Ale jak je vidět o obchodě nevíte vubec nic.Ale vidím,že o dobrosti chovatele víte UPLNĚ VŠE !Snad již na Vaše výlevy nebudu muset reagovat.

15.4.2010 09:12
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):

Vy zde píšete,že já odchovy nemám( opět to vše dobře víte, aniž by jste u mě byla ) a Vy je máte.Nemáte.Máte jen odchov občas u ocelota a většinou 1 ks.I to je uspěch,jak jsem se někde již zmínil.Tento uspěch mám stejný tež u jiné šelmy.Tak jsme fifty ,fifty ,když již chcete se měřit a dělá Vám to dobře.Ale o to snad v chovu nejde? Nebo Vám jo ? Snad letos bude kotat více.Uvidím.Nepište ,že něco víte,když to nevíte.Ten kdo tvrdí něco co není pravda je v lidské společnosti brán za lháře.

15.4.2010 09:24
rrys

XXX.XXX.236.81

zraroman napsal(a):
Dobry den,
myslim ze tady panu N krivdite, ja jsem u nej nekolikrat byl, zname se, a myslim ze zarizeni i peci maji jeho zvirata skutecne dostatecnou a kondici taky moc peknou. Vase posledni srovnani je trochu nestastne, nekdo bydli ve 2+1 a nekdo ve vile, nekdo jezdi skodovkou a ten druhy mercedesem. Tohle je pak o necem jinem nez o lasce k zviratum, venovanemu casu a peci, to je o penezich a o tom se radsi asi bavit nebudeme. Me se podminky p.J. moc libi, jsou uzasne, skutecne pohadka, ale ani zarizeni u p. N vubec neni spatne, byl bych urcite vdecen za prostor ktery ma on k dispozici. A jestli ma selma pletivo za 500 Kc/m nebo dratenku asi neresi. Ja sam se pro svoji kocku budu snazit vytvorit ty nejidealnejsi podminky, ale jsem samozrejme taktez limitovan. Presto jsem presvedcen ze bude spokojena. To se ale asi nedozvim, protoze jsem se ji ptal a ona mi to nechce rici.
Z tohoto fora bych chtel ziskat predevsim informace, ktere hodlam pouzit pro dalsi souziti se selmou. Ze zdejsich prispevku je ovsem pouzitelnych tak 10% a to si jeste fandim. Pritom oba podavate tak zajimave informace, kdyz se oprostite od nezazivneho plkani a napadani, ze hned bezim domu a premyslim jak to vyuzit pro nas oba.
P. J. - obecne odsuzovani mazlickaru taky podle me nesedi a kdo vlastne patri do ranku s timto nazvem? Ostatni chovatele si to mozna budou myslet o Vas, oni sve selmy take vetsinou ani nehladi a zdaleka jim nevenuji tolik casu. Proc je na tom spatne mazlickar, kdyz venuje svemu zvireti dve hodiny denne, pohladi ho, pomuchla,vyvenci, vymysli pro nej zabavu, tak aby se nenudilo? Proste chce aby se jeho sverenec mel co nejlepe.
Zase tento nazor je subjektivni, neco si jineho si myslim ja, neco jineho pan N a J.
Zakopejte valecne sekyry, povzneste se nad invektivy svych protejsku a zasobujte tento server vice upotrebitelnymi poznatky.
preji hezky den
roman zr.

Možná,že by p. RZ mohl dodat,že jsme se seznámili přez tato fora,kdy u mě učinil první návštěvu a po nějaké době jsem mu zajistil a posléze prodal šelmu,kotě,ale od rodiču, kde ji dokázal ochočit na polo.Ale touha RZ byla rys vymazlený,která se mu splnila. Ne jako mazlíčkáři,který si představuje chov šelem,jak Hurvínek válku,jak napsala p. Juttnerová,ale jako zkušený chovatel a cvičitel psu s PP.Tím jsme byli stále v kontaktu i návštěvě a posléze se stali i přáteli.Tak to dopadne většinou,pokud prodáme nebo jsme alespon v meilovém a tel. styku.Chovatelu a majitelu šelem je stále poskrovnu a proto je většina slušná a nepomluvají se alespon na veřejných forech,což tu předvedli jiní ,pomluvy na veř. forech.

15.4.2010 11:08
najlvin

XXX.XXX.85.184

Neuvěřitelné! To opravdu musí p. Navrátil zmrvit každé vlákno o šelmách, které tu někdo v dobré víře založí? To už není k smíchu, to je už spíše k pláči! Nemyslím si, že by mu tu někdo chtěl úmyslně křivdit – pouze tu sklízí to, co si zde již v dřívějších debatách sám zasel… Pan Navrátil tu píše, že úspěšný chovatel, za kterého se tu mimochodem stále považuje (nebo to alespoň ze všech jeho příspěvků doslova vyzařuje), že se nepotřebuje účastnit žádných fór. Tak ať se prosím neúčastní a bude tu klid! Jak snadné řešení zdejších problémů s jeho dnes již, chtě nechtě, nedůvěryhodnou osobou. Jinak si budu myslet, že to, co tu píše, ve skutečnosti vlastně nemyslí vůbec vážně a jen si protiřečí. Na kočkách neustále vykřikoval, jací jsme tu blbci, nevzdělanci a že už sem nikdy nevkročí – že nám tu nechá celou diskuzi zcela volnou a už se jí nebude účastnit. A ejhle – na kočkách s ním po pár dnech vyrazili dveře – jen co zjistili, co je zač – a když viděl, že by to i na kožešinách mohlo kupodivu fungovat bez něj, tak se raději opět vrátil dělat tu bordel. Hrůza! O jeho nesčetných odchodech, které není stále schopen dodržet, ani nemluvě… Takže jsem docela zvědav, s čím přijde tentokrát, aby tu opět všechny proti sobě jen poštval a rázem si zde mohl znovu postěžovat, že ho tu všichni akorát pomlouvají. Každopádně zde už ho po předešlých výstupech o jeho a jen jeho nezpochybnitelné pravdě jen sotva může někdo brát vážně, za což si může jedině on sám. To se holt nemůže divit :-)

15.4.2010 11:31
doutrklars

XXX.XXX.27.79

najlvin napsal(a):
Neuvěřitelné! To opravdu musí p. Navrátil zmrvit každé vlákno o šelmách, které tu někdo v dobré víře založí? To už není k smíchu, to je už spíše k pláči! Nemyslím si, že by mu tu někdo chtěl úmyslně křivdit – pouze tu sklízí to, co si zde již v dřívějších debatách sám zasel… Pan Navrátil tu píše, že úspěšný chovatel, za kterého se tu mimochodem stále považuje (nebo to alespoň ze všech jeho příspěvků doslova vyzařuje), že se nepotřebuje účastnit žádných fór. Tak ať se prosím neúčastní a bude tu klid! Jak snadné řešení zdejších problémů s jeho dnes již, chtě nechtě, nedůvěryhodnou osobou. Jinak si budu myslet, že to, co tu píše, ve skutečnosti vlastně nemyslí vůbec vážně a jen si protiřečí. Na kočkách neustále vykřikoval, jací jsme tu blbci, nevzdělanci a že už sem nikdy nevkročí – že nám tu nechá celou diskuzi zcela volnou a už se jí nebude účastnit. A ejhle – na kočkách s ním po pár dnech vyrazili dveře – jen co zjistili, co je zač – a když viděl, že by to i na kožešinách mohlo kupodivu fungovat bez něj, tak se raději opět vrátil dělat tu bordel. Hrůza! O jeho nesčetných odchodech, které není stále schopen dodržet, ani nemluvě… Takže jsem docela zvědav, s čím přijde tentokrát, aby tu opět všechny proti sobě jen poštval a rázem si zde mohl znovu postěžovat, že ho tu všichni akorát pomlouvají. Každopádně zde už ho po předešlých výstupech o jeho a jen jeho nezpochybnitelné pravdě jen sotva může někdo brát vážně, za což si může jedině on sám. To se holt nemůže divit :-)

Jediný důvěryhodný odchod pana RN může zajistit jedině ADMIN , on ne on sem vleze dělat bordel ,kdy se mu zachce a je to škoda myslim i pro Ifaunu jelikož už sem chodí zajímaví lidé tak si myslim, že by pana RN mohla oželet

15.4.2010 15:15
cherry1402

XXX.XXX.38.222

najlvin napsal(a):

Jistě jste si všiml, že jsem na poslední příspěvky pana N. už nereagovala, neboť se hemží množstvím urážek, lží a výmyslů na mou osobu. Navíc jeho příspěvky neříkají nic , co by mohlo být přínosem pro chovatele šelem a budoucím chovatelům zde svými radami zadělává na "horké chvilky". Jeho neobliba u chovatelů je značná, čemuž se nelze divit. Vlastně jediné, co tu prezentuje v míře až vrchovaté, je jeho charakter. Po tomto mém příspěvku očekávám samozřezřejmě další snůšku urážek na mou hlavu. Byla bych raději, kdyby se zde pochlubil s tím novým zázemím(výběhem) pro své novéRO, ale doposud to neudělal, což je v jeho případě divné - asi k tomu má pádný důvod, tak raději plive okolo sebe jed.:-(
Jinak naprosto souhlasím s tím, co jste napsal.

15.4.2010 15:53
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):

Vážená dámičko,zde máte připomínku Vaší drzosti,A začátku mé odpovědi Vám.Tvrdit,že je někdo nezodpovědný chovatel,pak v dalších příspěvcích tvrdit,že nic jsem neodchoval ,což ano,tím pádem Vy lžete.Vždy nic nevíte a vydáváte to za PRAVDU.TĚCH lží a pomluv ( lidský odpat atd ) je nepřeberně! Vaše drzost nezná mezí.Pokud mě pamět neklame,( tou demencí trpíte asi Vy a ne já ) tak jsem se všude o Vás zminoval v superlativech.Až Váš nechutný první vstup v silných urážkách mé osoby spustil pochopitelně moji odezvu.Takže paninko,já s Vámi končím,at již máte na VAŠEM VLÁKNĚ ( je Vaše,Vy jste majitelem vlákna ??? Chápu ,že tam nikdo nechodí a pravdu co sem dám,se Vám nelíbí !!! )klid,nikdo sem nevstoupí,at tu máte opět mrtvo.Lidé jsou fakt asi otrávení,ty začátečníci a mazlíčkáře,které veřejně na vláknech urážíte,nepustíte domu a tvrdíte,že ostatní chovatelé také ne,protože je tito začátečníci okrádají o čas.Pominu ,že ve vašich očích jsou nuly a Hurvínci,jak píšete.My jim rádi vždy vyjdeme vstříc a mají možnost zhlédou chov.Proto sem nikdo nepíše a mě již nepomlouvá,ten kdo to u nás viděl,pomlouvat nebude.Chovatele jak jsem se zmínil sem s největší pravděpodobností nevstoupí.A o ty začátečníky a mazlíčkáře Vy nestojíte a nemáte o ně zájem,jen jimi pohrdáte.Tak sen vstoupí alespon ta Vaše čtyřka,která blafe stále na všech forech o apslolutních nesmyslech.Alespon Vám občas pochlebne.V každém případě Vám přeji především zdraví,rozum i uspěch. S uctou RN

15.4.2010 16:16
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):
Vážená dámičko,zde máte připomínku Vaší drzosti,A začátku mé odpovědi Vám.Tvrdit,že je někdo nezodpovědný chovatel,pak v dalších příspěvcích tvrdit,že nic jsem neodchoval ,což ano,tím pádem Vy lžete.Vždy nic nevíte a vydáváte to za PRAVDU.TĚCH lží a pomluv ( lidský odpat atd ) je nepřeberně! Vaše drzost nezná mezí.Pokud mě pamět neklame,( tou demencí trpíte asi Vy a ne já ) tak jsem se všude o Vás zminoval v superlativech.Až Váš nechutný první vstup v silných urážkách mé osoby spustil pochopitelně moji odezvu.Takže paninko,já s Vámi končím,at již máte na VAŠEM VLÁKNĚ ( je Vaše,Vy jste majitelem vlákna ??? Chápu ,že tam nikdo nechodí a pravdu co sem dám,se Vám nelíbí !!! )klid,nikdo sem nevstoupí,at tu máte opět mrtvo.Lidé jsou fakt asi otrávení,ty začátečníci a mazlíčkáře,které veřejně na vláknech urážíte,nepustíte domu a tvrdíte,že ostatní chovatelé také ne,protože je tito začátečníci okrádají o čas.Pominu ,že ve vašich očích jsou nuly a Hurvínci,jak píšete.My jim rádi vždy vyjdeme vstříc a mají možnost zhlédou chov.Proto sem nikdo nepíše a mě již nepomlouvá,ten kdo to u nás viděl,pomlouvat nebude.Chovatele jak jsem se zmínil sem s největší pravděpodobností nevstoupí.A o ty začátečníky a mazlíčkáře Vy nestojíte a nemáte o ně zájem,jen jimi pohrdáte.Tak sen vstoupí alespon ta Vaše čtyřka,která blafe stále na všech forech o apslolutních nesmyslech.Alespon Vám občas pochlebne.V každém případě Vám přeji především zdraví,rozum i uspěch. S uctou RN

Ano. pane Navrátile, ta Vaše odpověď je "plná" úcty, jen postrádá ten zdravý rozum. Když tak rád vycházíte všem vstříc, udělejte to i pro mě a už sem nepište. Děkuji

15.4.2010 16:19
doutrklars

XXX.XXX.27.79

to je vše ?.... přišlo mi to nějaké krátké...zapoměl jste dodat , že už nevstoupíte , ale ono už asi neni kam jít jedině do p...

15.4.2010 16:30
rrys

XXX.XXX.236.81

doutrklars napsal(a):
to je vše ?.... přišlo mi to nějaké krátké...zapoměl jste dodat , že už nevstoupíte , ale ono už asi neni kam jít jedině do p...

Snad ještě dodám p. Douša se probudil a jde do p.... ( jak píše )ten umí též jen argumentovat sprostými slovy,nic víc. !

15.4.2010 17:25
chondro

XXX.XXX.255.132

Tyyy jo ten psychouš tu zase řádí:-))

15.4.2010 17:45
chondro

XXX.XXX.255.132

rrys napsal(a):
Vy zde píšete,že já odchovy nemám( opět to vše dobře víte, aniž by jste u mě byla ) a Vy je máte.Nemáte.Máte jen odchov občas u ocelota a většinou 1 ks.I to je uspěch,jak jsem se někde již zmínil.Tento uspěch mám stejný tež u jiné šelmy.Tak jsme fifty ,fifty ,když již chcete se měřit a dělá Vám to dobře.Ale o to snad v chovu nejde? Nebo Vám jo ? Snad letos bude kotat více.Uvidím.Nepište ,že něco víte,když to nevíte.Ten kdo tvrdí něco co není pravda je v lidské společnosti brán za lháře.

Odchovavejte třeba hotentotské králíky ale v tomto když už píšete se prosím nesrovnávejte.Ocelot je neco jiného jak to vaše ...

15.4.2010 18:10
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):

Nějak jsem nechápala, proč píšete , že to vlákno je MOJE a že jsem jeho MAJITELKOU. Už to vím:-)) - on Vám někdo poslal vzkaz na nemoderku:-). Tak jen vysvětlím, že vlákno není moje - pouze jsem ho založila, a nejsem jeho majitelkou - patří všem, kteří sem chtějí přispívat. Zřejmě máte pocit, že Vás pronásleduji na všech fórech, tak jste si mě zase spletl s někým jiným. To se v rozčilení stává.:-)

15.4.2010 18:12
chondro

XXX.XXX.255.132

zraroman napsal(a):
Dobry den,
preji hezky den
roman zr.

No možná se tu N v něčem malém křivdí celkově vzato však zrejmě nikoliv. Jasně že nerez pletivo za litry až tak nic neřeší.Na druhou stranu někdo třeba nakupuje zvířata do nic moc podmínek namísto aby brzdil a ty prostředky vložil do životního prostředí pro své zvířata atd.Takže je to nejen o penězích ale i o preferencích že.Jinak verbalně se z rysem pravděpodobně nikdy nepobavíte ale věřte ten zasadní rozdíl mezi špatným a dobrým ch.je právě v tom jakou má schopnost odezírat celý komplex aktivit svých zvířat a dobře je vyhodnocovat což je vlastně taky taková jednosměrná komunikace.To se ale nedá moc naučit-chce to talent .

15.4.2010 18:40
rrys

XXX.XXX.236.81

zraroman napsal(a):
Dobry den,
preji hezky den
roman zr.

Děkuji p. RZ za faktický článek.Ano,p.RZ mě navštěvuje,meilujem si a telefonujem.Znovu podotýkám,že jsme se stali díky návštěvám a tomuto negativnímu foru přáteli.Seznámilo nás právě toto forum,kde jsem za černou ovci .Ten jediný u nás byl a vše viděl.Ostatní čtyřka pomlouvaču u nás nebyla,jen tu prolítl p.D .Samozřejmě každý zájemce o rysy a šelmy,začátečník ,či ten odsuzovaný jinými mazlíčkář jsou nezávázně vítání a chov jim ukážeme a čas si najdeme.Pro nás každý zájemce je člověkem mající o zvířata zájem a tak k němu budeme přistupovat.O čas nás neokrádá,jak zde někdo napsal.Takže přátelé máte možnost,pokud budete mít zájem jste vitáni.

15.4.2010 19:08
rrys

XXX.XXX.236.81

rrys napsal(a):
Děkuji p. RZ za faktický článek.Ano,p.RZ mě navštěvuje,meilujem si a telefonujem.Znovu podotýkám,že jsme se stali díky návštěvám a tomuto negativnímu foru přáteli.Seznámilo nás právě toto forum,kde jsem za černou ovci .Ten jediný u nás byl a vše viděl.Ostatní čtyřka pomlouvaču u nás nebyla,jen tu prolítl p.D .Samozřejmě každý zájemce o rysy a šelmy,začátečník ,či ten odsuzovaný jinými mazlíčkář jsou nezávázně vítání a chov jim ukážeme a čas si najdeme.Pro nás každý zájemce je člověkem mající o zvířata zájem a tak k němu budeme přistupovat.O čas nás neokrádá,jak zde někdo napsal.Takže přátelé máte možnost,pokud budete mít zájem jste vitáni.

Ještě snad pro toho pochybovače,že jsme nic neodchovali.Tato kotata byla prodána do zahraničí,ochočená,odchovaná pod kočkou britskou a vymazlená.Sice mi chovatelé radili,at toto nedělám,že ochočená nebudou ,že je mám vzít na flašku , na 2 až 3 měsících budou divoká.No zkusil jsem to a zatím ztížnost ze zahraničí nepřišla,spíše kladná odezva.Snad podotknu,že tato kotata ,tohoto druhu byla snad první odchov v ČR u soukromého chovatele a ochočená.V daném roce se v republice v zoo nenarodilo ani jedno kotě,pouze u nás se kotata narodila a odchovala.Po páru vlastní tyto šelmy snad jen 2 ZOO a chovný pár máme v soukromém chovu snad jen my.Takže odchov těchto kotat je raritou v ČR,Odchov ocelotu je takřka běžný v ČR i EU.

15.4.2010 19:14
chondro

XXX.XXX.255.132

rrys napsal(a):
Ještě snad pro toho pochybovače,že jsme nic neodchovali.Tato kotata byla prodána do zahraničí,ochočená,odchovaná pod kočkou britskou a vymazlená.Sice mi chovatelé radili,at toto nedělám,že ochočená nebudou ,že je mám vzít na flašku , na 2 až 3 měsících budou divoká.No zkusil jsem to a zatím ztížnost ze zahraničí nepřišla,spíše kladná odezva.Snad podotknu,že tato kotata ,tohoto druhu byla snad první odchov v ČR u soukromého chovatele a ochočená.V daném roce se v republice v zoo nenarodilo ani jedno kotě,pouze u nás se kotata narodila a odchovala.Po páru vlastní tyto šelmy snad jen 2 ZOO a chovný pár máme v soukromém chovu snad jen my.Takže odchov těchto kotat je raritou v ČR,Odchov ocelotu je takřka běžný v ČR i EU.

hmm to jsou kecy :-))))

15.4.2010 19:14
doutrklars

XXX.XXX.27.79

ano prolétl , byl ůnor stmívalo se čekali jsme přes půl hodiny u vrat a dívali se na vás jak telefonujete na rukou jsem měl roční dítě k vratum jste přišel , když už jsem couval a odjížděl ,ale i tak mi stačilo co jsem viděl , místo zrušeného chovu bezpapírových francouzkých muldočků a já nevim co ještě v těch samích volierách již prosperující chov šelem to dokládají i vaše staré www stránky , ke kterým se nehlásíte , že se na těch volierách změnili pouze obyvatelé.

15.4.2010 19:20
cherry1402

XXX.XXX.38.222

zraroman napsal(a):
Dobry den,
preji hezky den
roman zr.

Zřejmě jste na základě předešlých příspěvků pana N. nabyl dojmu, že se topím v penězích - věřte, že to tak není. Co se týká toho budoucího výběhu pro Vašeho rysa, dám Vám radu. C hovatelé se mě často ptají, co mám ve výbězích "na zemi" a diví se. že trávu. Je to logické - travní semeno je levnější než beton a zvíře se určitě cítí lépe v měkkém trávníku než na betonu. Pravda, je trochu práce súdržbou, ale to dobrý chovatel pro své zvíře rád udělá.
S těmi mazlíčkáři jste si to špatně vyložil. Já je vůbec neodsuzuji, sama jsem mazlíčkářkou v případě koček, ale u vzácných zvířat, jako jsou šelmy se na to dívám trochu jinak: podle mě by měl chovatel nejen chovat, ale pokud možno i odchovat a k tomu jsou potřeba 2 jedinci. Když se navíc nechají pohladit a jak říkáte pomuchlat - proč ne? Jim to nevadí a Vám to udělá radost. Pořád by měl ale být na 1. místě cíl pokusit se o odchov. Pokud se to podaří, je to třešničkou na dortu a odměna za snahu Vaši i těch zvířat. Pokud si ale někdo pořídí jen JEDNU šelmu VÝHRADNĚ na mazlení, tak de facto brání takovému jedinci v rozmnožení, což dle mého názoru není v tomto případě žádoucí. Pak bych mluvila spíše o majiteli(psa, kočky, šelmy atd.), nikoli o chovateli. Klidně se s tím rysem mazlete, je opravdu krásný a pocit, že si na něj můžete sáhnout ještě krásnější:-) (znám to), ale přiznám se, že jako chovatelka šelem bych si na tomto fóru jednou ráda přečetla,že jste mu pořídil samici. Navíc by jste tak získal spoustu dalších zkušeností a poznatků, o které přijdete, zůstanete-li jen u jednoho kocourka, a to je velká škoda pro Vás i pro něho. Nevím, zda zvažujete pořídit mu partnerku, to záleží na Vás, každopádně Vám přeji hodně radosti s rysem (má nějaké jméno?) a do budoucna to správné rozhodnutí.:-)

15.4.2010 19:19
chondro

XXX.XXX.255.132

rrys napsal(a):

Chcete tím říct že tahle kočka je asi rarita.hmm kolem r.cca 94 mi je nabízeli v zooolomouc spolu beng.Zoo ostrava je ma taky takže rarita dobrá.:_)

15.4.2010 19:19
chondro

XXX.XXX.255.132

rrys napsal(a):

Chcete tím říct že tahle kočka je asi rarita.hmm kolem r.cca 94 mi je nabízeli v zooolomouc spolu beng.Zoo ostrava je ma taky takže rarita dobrá.:_)

15.4.2010 19:36
chondro

XXX.XXX.255.132

rrys napsal(a):

A hlavně srovnávat tuhle prionailurusku s Ocelotem velkým je trochu nedorozumění.Zase dělate z lidí blbce

15.4.2010 19:36
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):

Ano,odchov ocelotů je v ČR běžný - od předloňska už jsme v republice dokonce dva, kteří mají odchovy a v ZOO nikde.
Ta kočka je pěkná, ale já bych si na ni netroufla, zvládám jen ty běžné oceloty. Rarita patří k raritě.

15.4.2010 19:40
rrys

XXX.XXX.236.81

doutrklars napsal(a):
ano prolétl , byl ůnor stmívalo se čekali jsme přes půl hodiny u vrat a dívali se na vás jak telefonujete na rukou jsem měl roční dítě k vratum jste přišel , když už jsem couval a odjížděl ,ale i tak mi stačilo co jsem viděl , místo zrušeného chovu bezpapírových francouzkých muldočků a já nevim co ještě v těch samích volierách již prosperující chov šelem to dokládají i vaše staré www stránky , ke kterým se nehlásíte , že se na těch volierách změnili pouze obyvatelé.

Pane D,dobře víte,že to tak nebylo !!!

15.4.2010 19:46
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):

Gepardi se taky množí běžně, odchovů je jak hub po dešti:-)), tak snad se to podaří i mně. Takže jedinou raritu v ČR budete mít doma Vy:-). Blahopřeji.

15.4.2010 19:49
cone

XXX.XXX.67.3

Milý pane N., motáte páté přes sedmé-"Uvážímeli,že malých šelem k nabídce v ČR za rok ,nepočítamli import ( vysoké ceny )jsou z odchovu 1 až 10 ks kotat a ty se převážně prodají do zahraničí."-vaše slova a pár dnů nato prohlásíte že "Odchov ocelotu je takřka běžný v ČR i EU." A to pominu co jste prohlásil o p. J. z Plzně a o jeho konci chovu ocelotů. Ale to je už na vás dlouho.
Diskutér by si měl pamatovat co již napsal a vy možná také i s kým jste se již setkal.

15.4.2010 19:52
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):
Ano,odchov ocelotů je v ČR běžný - od předloňska už jsme v republice dokonce dva, kteří mají odchovy a v ZOO nikde.
Ta kočka je pěkná, ale já bych si na ni netroufla, zvládám jen ty běžné oceloty. Rarita patří k raritě.

Nevím zda Vy víte,ale významný chovatel ,specialista na chov ocelotu,který měl v chovu více kocouru a dost hodně koček,tento chov celý zrušil.Měl jej pod kamerovým systémem a špičkově zařízený,myslím,že lépe než Vy.Proč jej zrušil? Mě to řekl.Ač měl bohaté zkušenosti profesionálního chovatele v jedné ZOO a stále tam pracuje.Zrušil a přešel na chov jiných zvířat.Tak asi tolik k ocelotum.Nikde jste se zatím zde ani sluvkem nezmínila,že samec ocelota značkuje teritorium a moč silně zapáchá.I to je duvodem,proč o celoty je menší zájem,než o rysy a karakaly.,servaly .I to musí nový majitel vědět,aby zvážil,zda oceloty ano,či ne.A pokud není od jakéhokoliv zvířete odchov a je sporadicky v chovu,stává se tou RARITOU.To k vysvětlení,aby jste to pochopila.

15.4.2010 19:57
chondro

XXX.XXX.255.132

rrys napsal(a):
Nevím zda Vy víte,ale významný chovatel ,specialista na chov ocelotu,který měl v chovu více kocouru a dost hodně koček,tento chov celý zrušil.Měl jej pod kamerovým systémem a špičkově zařízený,myslím,že lépe než Vy.Proč jej zrušil? Mě to řekl.Ač měl bohaté zkušenosti profesionálního chovatele v jedné ZOO a stále tam pracuje.Zrušil a přešel na chov jiných zvířat.Tak asi tolik k ocelotum.Nikde jste se zatím zde ani sluvkem nezmínila,že samec ocelota značkuje teritorium a moč silně zapáchá.I to je duvodem,proč o celoty je menší zájem,než o rysy a karakaly.,servaly .I to musí nový majitel vědět,aby zvážil,zda oceloty ano,či ne.A pokud není od jakéhokoliv zvířete odchov a je sporadicky v chovu,stává se tou RARITOU.To k vysvětlení,aby jste to pochopila.

To je vůůůůl.Odcházím.

15.4.2010 20:00
rrys

XXX.XXX.236.81

chondro napsal(a):
To je vůůůůl.Odcházím.

Koněčně,běžte si postěžovat rodičum,at nedostanu opět roztomilé SMS od Vašich rodiču!!!!

15.4.2010 20:02
cone

XXX.XXX.67.3

Některým odpovědím pana Navrátila nerozumím ani za mák, asi vyloučím ze svého jídelníčku maso a vajíčka. Nebo jste schopni sledovat myšlenkový tok a návaznost různých údajů tohoto přispívajícího?

15.4.2010 20:36
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):

Vytrhovat z kontextu to běžně děláte a jde Vám to bravurně,Píši celkem běžný,JE TO SNAD TROCHU ROZDÍL,NĚŽ vY SEM PODŠOUPNETE jenom BĚŽNÝZe ste dva ? Ano.Dotaz ? Proč ten chovatel,ač je odchovává pravidelně celý pár nabízí k prodeji? Proč.Tuším. Zepejte se ho !Chcete si chov ocelotu rozšířit.? Maličkost,není problém Vám kotata z EU dovest.

15.4.2010 20:53
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):

Co to plácáte za nesmysly??? Pan Jeřáb - pracovník ZOO PlzeŇ, měl ve vlastním chovu 2 (slovy DVA) páry ocelotů. Venkovní výběhy malé, ale pěkné, půl roku v zimním období trávili ve sklepě pod žárovkou. Chov zrušil a ničím nenahradil, některé oceloty prodal panu Š. (náš dobrý známý - původní majitel mých KR), kde v krátké době pošli (ne věkem!), tak jako u něj pojdou všechna zvířata (nedávno mladý KR). Zapomněl jste se zmínit o tom, že ty oceloty měl ochočené a skončil s 20 stehy na hlavě. Nepomohly mu ani ty bohaté zkušenosti profesionálního chovatele, protože šelma zůstane šelmou i když je odchovaná na flašce. Tahle zkušenost Vám ale chybí. Jste přesvědčený, že jen Vy máte o všech informace a ostatní neví nic - omyl - jen se tím neustále nechlubí. Ta Vaše namyšlenost je do nebe volající!:-(
Stále se jen vychloubáte, tak proč jste se nepochlubil tou Vaší vymazlenou raritou na vláknu Mazlení se zvířaty? To tedy opravdu nepochopím, jinak chápu všechno, co sem píšete i proč to děláte, ani nemusím být věštkyně! Taky nechápu, proč jste ještě neposlal foto výběhu pro Vaše nové rysy - proč se nepochlubíte?
Pokud jde o oceloty, podám jakoukoliv informaci, když se někdo zeptá. Zatím se nikdo neptal. Ale vidím, že ačkoliv nemáte s oceloty vůbec žádnou zkušenost, jste schopen podat o nich "profesionální" informace.:-)

15.4.2010 21:01
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):
Co to plácáte za nesmysly??? Pan Jeřáb - pracovník ZOO PlzeŇ, měl ve vlastním chovu 2 (slovy DVA) páry ocelotů. Venkovní výběhy malé, ale pěkné, půl roku v zimním období trávili ve sklepě pod žárovkou. Chov zrušil a ničím nenahradil, některé oceloty prodal panu Š. (náš dobrý známý - původní majitel mých KR), kde v krátké době pošli (ne věkem!), tak jako u něj pojdou všechna zvířata (nedávno mladý KR). Zapomněl jste se zmínit o tom, že ty oceloty měl ochočené a skončil s 20 stehy na hlavě. Nepomohly mu ani ty bohaté zkušenosti profesionálního chovatele, protože šelma zůstane šelmou i když je odchovaná na flašce. Tahle zkušenost Vám ale chybí. Jste přesvědčený, že jen Vy máte o všech informace a ostatní neví nic - omyl - jen se tím neustále nechlubí. Ta Vaše namyšlenost je do nebe volající!:-(
Stále se jen vychloubáte, tak proč jste se nepochlubil tou Vaší vymazlenou raritou na vláknu Mazlení se zvířaty? To tedy opravdu nepochopím, jinak chápu všechno, co sem píšete i proč to děláte, ani nemusím být věštkyně! Taky nechápu, proč jste ještě neposlal foto výběhu pro Vaše nové rysy - proč se nepochlubíte?
Pokud jde o oceloty, podám jakoukoliv informaci, když se někdo zeptá. Zatím se nikdo neptal. Ale vidím, že ačkoliv nemáte s oceloty vůbec žádnou zkušenost, jste schopen podat o nich "profesionální" informace.:-)

Tak těch koček měl 8 ,alespon mi to říkal a kocoura měl více než jednoho.A chová něco jiného,alespon jsem se s nim o tom bavil, sem vtahujete jména,asi o to nestojí,ale to Vy dokážete ,každého špinit,jako tvrdit ,že tomu našemu známému chovateli pomřeli .Koupil jednoho samce od výše jmenovaného.Nevím,že máte tu odvahu sem zatahovat a vláčet jména a špinit dalšího chovatele,který měl a odchovával šelmy,když Vy jste se muckovala s peršankami.Kdo se tu vychloubá jste pouze Vy.Pěknou noc.

15.4.2010 21:04
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):
Vytrhovat z kontextu to běžně děláte a jde Vám to bravurně,Píši celkem běžný,JE TO SNAD TROCHU ROZDÍL,NĚŽ vY SEM PODŠOUPNETE jenom BĚŽNÝZe ste dva ? Ano.Dotaz ? Proč ten chovatel,ač je odchovává pravidelně celý pár nabízí k prodeji? Proč.Tuším. Zepejte se ho !Chcete si chov ocelotu rozšířit.? Maličkost,není problém Vám kotata z EU dovest.

Ten chovatel má jednoho ocelota ode mě a odchoval zatím 2x. Pak už se nezadařilo, což je škoda. A proč ten pár ocelotů prodává vím naprosto přesně, jsem s ním pravidelně v kontaktu. Vy tušíte "kulový" a zase strkáte nos, kam nemáte. A chov chci skutečně rozšířit, ale o šelmu o které Vám se ani nezdá!

15.4.2010 21:25
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):
Tak těch koček měl 8 ,alespon mi to říkal a kocoura měl více než jednoho.A chová něco jiného,alespon jsem se s nim o tom bavil, sem vtahujete jména,asi o to nestojí,ale to Vy dokážete ,každého špinit,jako tvrdit ,že tomu našemu známému chovateli pomřeli .Koupil jednoho samce od výše jmenovaného.Nevím,že máte tu odvahu sem zatahovat a vláčet jména a špinit dalšího chovatele,který měl a odchovával šelmy,když Vy jste se muckovala s peršankami.Kdo se tu vychloubá jste pouze Vy.Pěknou noc.

Ano kocoura měl více jak jednoho, protože 2 páry = 2 kocouři.:-)) Koho tady zase podle Vás špiním? To jako, že jsem napsala jeho jméno? Vy tady moje jméno vláčíte všude! A co se týká pana Š.tak za poslední 4 roky 2 mrtví oceloti, 2 karakali, 1 KR, odchov žádný, protože po té smršti není od koho odchovat. Ostrava mu vloni odmítla prodat mláďata KR kvůli otřesným podmínkám. Takže mi ho nedávejte za příklad. A kdybych měla potřebu se chlubit, tak jsem to udělala už před 12 lety...
Ano peršanky chovám 35 let a klidně se s nimi budu "muckovat" (ví někdo, co je to za slovo?), zatímco ti. co koupili od Vás ty ušlechtilé kočky se "muckují" ani neví s čím, jak sem napsali.:-(

15.4.2010 21:41
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Pani Cherry , to chce klid nenechte se vyprovokovat , o to mu jde,vy se máte s čim chlubyt na rozdíl od někoho , a je spousta těch, kteří jsou rádi , že jste se pochlubyla aspon já určitě vam držim palce :-)

16.4.2010 08:13
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):
Ano kocoura měl více jak jednoho, protože 2 páry = 2 kocouři.:-)) Koho tady zase podle Vás špiním? To jako, že jsem napsala jeho jméno? Vy tady moje jméno vláčíte všude! A co se týká pana Š.tak za poslední 4 roky 2 mrtví oceloti, 2 karakali, 1 KR, odchov žádný, protože po té smršti není od koho odchovat. Ostrava mu vloni odmítla prodat mláďata KR kvůli otřesným podmínkám. Takže mi ho nedávejte za příklad. A kdybych měla potřebu se chlubit, tak jsem to udělala už před 12 lety...
Ano peršanky chovám 35 let a klidně se s nimi budu "muckovat" (ví někdo, co je to za slovo?), zatímco ti. co koupili od Vás ty ušlechtilé kočky se "muckují" ani neví s čím, jak sem napsali.:-(

Vaše nehoráznost k chovateluv v ČR ´je otřesná.VÝZÝVÁM VÁS,aby jste zanechala ve svých výlevech a špinění jména a zmínku o chovateli Š.( jste bud .... nebo máte výpadky paměti .ZDE MÁTE ŠPINĚNÍ chovatele Š.,nikdo se na ty jména neptal,nikdo se neptal na jeho chov,Vaše udaje o Š jsou nehorázností na tomto fotu.Zanechte těchto aktivit a nevtahujte na fora jména chovatelu,kteří se nechtějí zučastnit debaty.To dělá pouze podlý člověk,který neví kudy kam.Věřím,že Vaše inteligence to pochopí a nebudete sem vtahovat jména chovatelu.Tím by jsme si již vše řekli a chci doufat,že nevymyslíte opět nějakou nehoráznost ,abych nemusel reagovat.

16.4.2010 08:23
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):

Mimochodem ,urážet a hnusné pomluvy jste začala dělat Vy.Bud jste ..... nebo nižší IO .Zduraznovat,že já vláčím Vaše jméno,tak co chci? Že si dovolím zduraznit,aby jste zde chovatele nešpinila,lepe jejich jménaNEVLÁČELA v techto forech.No,nemám slov.Takže ještě jednou,aby Vám to konečně došlo.že vtahování cizích j
men do jakých koliv medií bez jejich přání je LUMPÁRNA,natož je špinit a udávat o jejich činnosti udaje.At jsou pravdivé,či ne.O to huře.Takže ještě jednou,ZANECHTE SEM VKLÁDÁNÍ jmen chovatelu,kteří nestojí vystupovat na forech.To se bavte lépe na forech kočky a jiných,tam jste velmi aktivní a dobrá radilka.

16.4.2010 08:42
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):
Ten chovatel má jednoho ocelota ode mě a odchoval zatím 2x. Pak už se nezadařilo, což je škoda. A proč ten pár ocelotů prodává vím naprosto přesně, jsem s ním pravidelně v kontaktu. Vy tušíte "kulový" a zase strkáte nos, kam nemáte. A chov chci skutečně rozšířit, ale o šelmu o které Vám se ani nezdá!

Hmm,o ty gepardy,tovím a proč vím tež.Ostatní si to domyslí.No každý nemá prostředky a nemá možnosti financí,jako Váš manžel ( jinak mě nenapadá,z čeho by jste žili,když jste 20 hod s kočkami,jak jste napsala a do zaměstnání nechodíte (Dát peníze a koupit,to není problém,to umí každý bohatý člověk.někdo k narozeninám dostane dort a někdo mercedes.Holt Vy máte hodného manžela.Važte si ho.Nic proti bohatým?Kdo umí ,umí! Ano mě se muže o gepardech jen zdát,tolik prostředku jako Vy nemám,neměl a mít nebudu.Takm at se Vám podaří tu gepardí farmu udělat.

16.4.2010 10:10
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):
Hmm,o ty gepardy,tovím a proč vím tež.Ostatní si to domyslí.No každý nemá prostředky a nemá možnosti financí,jako Váš manžel ( jinak mě nenapadá,z čeho by jste žili,když jste 20 hod s kočkami,jak jste napsala a do zaměstnání nechodíte (Dát peníze a koupit,to není problém,to umí každý bohatý člověk.někdo k narozeninám dostane dort a někdo mercedes.Holt Vy máte hodného manžela.Važte si ho.Nic proti bohatým?Kdo umí ,umí! Ano mě se muže o gepardech jen zdát,tolik prostředku jako Vy nemám,neměl a mít nebudu.Takm at se Vám podaří tu gepardí farmu udělat.

Dobrý den. O tom špinění jiných tady my dva raději mluvit nebudeme. Už jste toho řekl dost. O penězích taky mluvit netřeba, vím, že k nim máte velice kladný vztah. Po tom, co dělám a čím se živím Vám nic není. Jen mě zajímá, jak jste přišel na to , že chci gepardy. Asi jste děd Vševěd nebo Vás baví pouštět do éteru stále nějakébláboly. Vaše vyhodnocení mých příspěvku je unikátní úkazkouVa ší inteligence a myšlenkových pochodů. Váš urážlivý styl pominu, protože k tomu není co dodat. Tak si utřete tu pěnu od pusy a běžte ten vztek výdýchat na vzduch.

16.4.2010 10:17
najlvin

XXX.XXX.85.184

Já rovněž nemám slov! On ten blb nedá pokoj, i když mu tu všichni dají jasně najevo, že zde není vítán… Tohle vážně nemá cenu. Navrhuji zúčastněným, aby si našli chvilku času a aby každý sám za sebe napsal zdejší administraci (info@ifauna.cz) stížnost na p. Navrátila, protože dokud mu sem nebude definitivně zablokován přístup, bude zde stále dokola jen prudit. A jak sami vidíte, hádky s ním prostě nikam nevedou - jen nám to kazí náladu a nabourává normální debatu, což tu nikdo z nás rozhodně nemá zapotřebí... :-(

16.4.2010 11:09
cone

XXX.XXX.67.3

Pane N., zacházíte nějak daleko v hodnocení a vypouštění "krakenů" na světlo. Pominu, že někdo neví co je etologie, ale všichni ví /snad jen vy ne, nebo to alespoň předstíráte/ co je etika. Že chovatelská etika mnohým nic neříká, no budiž, ale etika lidská by měla fungovat pro všechny, i pro vás, člověka v minulost na funkci, jak bylo zdůrazněno. Po tomto vašem posledním příspěvku jsem ztratil o vás jako o lidském elementu veškeré iluze. Jak byste se asi choval k sousedovi, který přišel dlouhodobě o práci, plival byste po něm nebo i něco víc? Vždyť jediné měřítko vašich hodnot jsou prachy,zisk. Tento dojem o vás nesdílím sám, jak jsem vypozoroval z ostatních příspěvků. Zkuste prosím před ty prachy dát pojem úspěch, realizaci cílů a snů. Přeji vám úspěch ve vašem chovu, sice realizace vašeho snu o reintrodukci se nějak rozplynula, ale i tak přece stojí za to být chovatelem a mít ze svých odchovů radost. Vyhoďte tu kalkulačku ze své hlavy., agresivitu projevu k tomu přibalte také. Příjemný den všem.

16.4.2010 11:11
cone

XXX.XXX.67.3

Ještě se omlouvám zakladatelce tohoto nádherného vlákna za zneužití zdejšího prostoru k tématu "výchova pana N."

16.4.2010 11:12
cherry1402

XXX.XXX.38.222

najlvin napsal(a):
Já rovněž nemám slov! On ten blb nedá pokoj, i když mu tu všichni dají jasně najevo, že zde není vítán… Tohle vážně nemá cenu. Navrhuji zúčastněným, aby si našli chvilku času a aby každý sám za sebe napsal zdejší administraci (info@ifauna.cz) stížnost na p. Navrátila, protože dokud mu sem nebude definitivně zablokován přístup, bude zde stále dokola jen prudit. A jak sami vidíte, hádky s ním prostě nikam nevedou - jen nám to kazí náladu a nabourává normální debatu, což tu nikdo z nás rozhodně nemá zapotřebí... :-(

Ano, to je rozumný návrh. Jediné řešení tohoto sprostého problému má v rukou admin. I když - kdyby zakázal přístup mně, bude tu taky klid, ale jen do doby než si ten chovatelský Bůh najde jiného obětního beránka.:-(

16.4.2010 11:37
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):

Tak již POSLEDNÍ REKAPITULACE. Ani mi nevadí,že se tu motají stále ti stejní urážejicí elementi,Najlvin,Douša,chondro,cone ,cherry.To umím pochopit.Ale nechápu,že se tu nekdo ohání etikou,možná je tak stár co já,o to je to smutnější.ale ,že si někdo dovolí zde zveřejnit neověřené udaje o chovateli,tyto zde umístit ( pokud jsou neověřené,je to POMLUVA ) i když připustíme,že by to byla pravda,tak takové udaje o kolegovi slušný chovatel NIKDY NEZV EŘEJNÍ! Toď k té etice,co mě chtěl tu jeden učit.Výklad o nějakých penězích též zajimavý,ale je vidět,že ihned umí zhodnotit názor na člověka,aniž by jej znal.Právě výše uvedené téma od ch bylo podnětem níže uvedených mých příspěvku.Znova,žadná jiná jména.Chovatele si to nepřejí a již jsem s některymi před chvíli mluvil.Takže nevím,kdo se tu zachoval neeticky,ale vím,že já NE.Tak přátelé,již si tu pokecejte ETICKY.

16.4.2010 13:49
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Jsem také pro vyzvat admina k zásahu , bud at odpojí nás a nechá si pana Navrátila nebo at nás toho viru tady zbaví:-(

16.4.2010 14:42
pepos2005

XXX.XXX.236.81

rrys napsal(a):
Tak již POSLEDNÍ REKAPITULACE. Ani mi nevadí,že se tu motají stále ti stejní urážejicí elementi,Najlvin,Douša,chondro,cone ,cherry.To umím pochopit.Ale nechápu,že se tu nekdo ohání etikou,možná je tak stár co já,o to je to smutnější.ale ,že si někdo dovolí zde zveřejnit neověřené udaje o chovateli,tyto zde umístit ( pokud jsou neověřené,je to POMLUVA ) i když připustíme,že by to byla pravda,tak takové udaje o kolegovi slušný chovatel NIKDY NEZV EŘEJNÍ! Toď k té etice,co mě chtěl tu jeden učit.Výklad o nějakých penězích též zajimavý,ale je vidět,že ihned umí zhodnotit názor na člověka,aniž by jej znal.Právě výše uvedené téma od ch bylo podnětem níže uvedených mých příspěvku.Znova,žadná jiná jména.Chovatele si to nepřejí a již jsem s některymi před chvíli mluvil.Takže nevím,kdo se tu zachoval neeticky,ale vím,že já NE.Tak přátelé,již si tu pokecejte ETICKY.

:-)

16.4.2010 14:45
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):

Tak vy už roznášíte drby i po telefonu? To je etické... Nepíšete tu, že údaje o kolegovi slušný chovatel nezveřejní (ani po telefonu)? Aniž by jste mě znal, hned jste mě zhodnotil asvé vlastní zhodnocení včetně neověřených údajů posíláte jako slušný chovatel dál. :-))Vlastně se divím, že s Vámi ještě někdo mluví, tak si toho važte, asi nebude trvat dlouho a budete mluvit jen sám se sebou - ostatně máte v tom bohatou praxi ze zdejších fór.:-)

16.4.2010 15:12
cherry1402

XXX.XXX.38.222

A teď něco skutečně etického: synovi došel mail - nějaký člověk má zájem koupit cituji "jeden kousek ocelota". Píše, že se v ocelotech vyzná, "študoval" prý ekologii a přírodu, má s oceloty velmi dobré zkušenosti i dobré podmínky, jeho syn je zoolog a cituji "TÉŽ se one může postarat". Já jeden kousek ocelota neprodávám (pouze celý kus:-)) ), tak jsem si dovolila tohoto budoucího chovatele odkázat na pana R.N. Snad se na mě za zprostředkování obchodu nebude zlobit (chovatelé si mají pomáhat:-) ), ale nikdo jiný, kdo tak snadno všechno prodá i koupí tu není - v tom mu věřím, takže pánovi vyhoví, jistě ho i pozve k sobě, aby viděl, podá cenné rady a informace o chovu ocelotů. Zkrátka jak to má být:-)).
Pane N., ten pán taky psal, že "prachy nejsou problém", tak si můžete nasadit cenu, ať na tom taky něco vyděláte. Třeba bude i na ten mercedes.:-):-)

16.4.2010 15:31
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):
Tak vy už roznášíte drby i po telefonu? To je etické... Nepíšete tu, že údaje o kolegovi slušný chovatel nezveřejní (ani po telefonu)? Aniž by jste mě znal, hned jste mě zhodnotil asvé vlastní zhodnocení včetně neověřených údajů posíláte jako slušný chovatel dál. :-))Vlastně se divím, že s Vámi ještě někdo mluví, tak si toho važte, asi nebude trvat dlouho a budete mluvit jen sám se sebou - ostatně máte v tom bohatou praxi ze zdejších fór.:-)

Zase věštíte a dokonce víte,co si říkam s chovateli po telefonu.Ikdyby padlo jakékoliv slovo,je to v kruhu chovatelské rodiny a ne veřejné čtení pro celý narod a špinění jednotlivce. Ale Vy tu ničím neomluvíte to co jste sem vpustila o p. Š.TO JE NEOMLUVITELNÉ ! Až odchováte tolik šelem a jiných zvířat,tak pak jen mlčte,jak mlčí on a jiní chovatelé.NEETICKÉ JE ,že jste jej sem vtáhla,bez jeho vědomí S DANÝMI INFORMACEMI,ač jsou pravdivé nebo ne a to se samozřejmě nikomu nelíbí.NEETICKÉ JE vaše vyjádřování,Váš slovník v podobě sprostých slov,( at někdo najde jediné mé sprosté slovo,koho jsem tak častoval.Již to je duvodem,aby z fora takoví lidé byli vyloučeni ) NEETICKÉ jsou vaše výroky na forech,střílení myslivcu a jiné perly v jiných vláknech. ( např. sklopec ) Tak už se tu konečně bavte E T I C K Y !!

16.4.2010 15:34
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):
A teď něco skutečně etického: synovi došel mail - nějaký člověk má zájem koupit cituji "jeden kousek ocelota". Píše, že se v ocelotech vyzná, "študoval" prý ekologii a přírodu, má s oceloty velmi dobré zkušenosti i dobré podmínky, jeho syn je zoolog a cituji "TÉŽ se one může postarat". Já jeden kousek ocelota neprodávám (pouze celý kus:-)) ), tak jsem si dovolila tohoto budoucího chovatele odkázat na pana R.N. Snad se na mě za zprostředkování obchodu nebude zlobit (chovatelé si mají pomáhat:-) ), ale nikdo jiný, kdo tak snadno všechno prodá i koupí tu není - v tom mu věřím, takže pánovi vyhoví, jistě ho i pozve k sobě, aby viděl, podá cenné rady a informace o chovu ocelotů. Zkrátka jak to má být:-)).
Pane N., ten pán taky psal, že "prachy nejsou problém", tak si můžete nasadit cenu, ať na tom taky něco vyděláte. Třeba bude i na ten mercedes.:-):-)

Oplývaté trapným ftipem ___

16.4.2010 15:42
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):
Oplývaté trapným ftipem ___

Ale tohle není lež, ten mail skutečně došel a já jsem to s tou Vaší pomocí zájemci o ocelota myslela vážně. Vždyť ocelotů je všude dost, tak mu jistě pomůžete. On navíc nechce mazlíka, tak by to pro zkušeného obchodníka jako jste Vy neměl být problém.

16.4.2010 15:46
chondro

XXX.XXX.255.132

rrys napsal(a):

Každy odchov divoké kočky je svým působem uspěch ,radostná událost - hlavně pak přirozený odchov.Ale udělat ze sebe chovatele rarit odchovem nejběžnější divoké čiči co se se v čr chova umí jen formati jako tento.Když si jen lehounce zaspekuluji tento element zaměrně neuvedl druh -to proto aby nebyl tak snadno odhalen.-))

16.4.2010 15:55
rrys

XXX.XXX.236.81

chondro napsal(a):
Každy odchov divoké kočky je svým působem uspěch ,radostná událost - hlavně pak přirozený odchov.Ale udělat ze sebe chovatele rarit odchovem nejběžnější divoké čiči co se se v čr chova umí jen formati jako tento.Když si jen lehounce zaspekuluji tento element zaměrně neuvedl druh -to proto aby nebyl tak snadno odhalen.-))

Ano záměrně,aby tento element,mimochodem,který již vystoupil a ejhle maminka jej pohladila a je tu co by dub. Mě opomeňte já dělám čest svému jménu,mohl určit druh šelmy,poněvadž ví vše a všude byl. Pokud odchovy jsou občas a 1 až 4 kusy a jsou ve vlastnictví 3 suběktu v sestavení páru,tak je to rarita bezesporu.Číču obyčejnou máte asi doma Vy,pokud jo.Poněvadž Vaše opsané slohy by se daly považovat,že čičiny mužete.

16.4.2010 16:03
najlvin

XXX.XXX.85.184

rrys napsal(a):
Zase věštíte a dokonce víte,co si říkam s chovateli po telefonu.Ikdyby padlo jakékoliv slovo,je to v kruhu chovatelské rodiny a ne veřejné čtení pro celý narod a špinění jednotlivce. Ale Vy tu ničím neomluvíte to co jste sem vpustila o p. Š.TO JE NEOMLUVITELNÉ ! Až odchováte tolik šelem a jiných zvířat,tak pak jen mlčte,jak mlčí on a jiní chovatelé.NEETICKÉ JE ,že jste jej sem vtáhla,bez jeho vědomí S DANÝMI INFORMACEMI,ač jsou pravdivé nebo ne a to se samozřejmě nikomu nelíbí.NEETICKÉ JE vaše vyjádřování,Váš slovník v podobě sprostých slov,( at někdo najde jediné mé sprosté slovo,koho jsem tak častoval.Již to je duvodem,aby z fora takoví lidé byli vyloučeni ) NEETICKÉ jsou vaše výroky na forech,střílení myslivcu a jiné perly v jiných vláknech. ( např. sklopec ) Tak už se tu konečně bavte E T I C K Y !!

Jediné, co je zde neetické, je vaše naivní až dětinská snaha všem ostatním diktovat, co můžou a co si mají myslet. Tím si však mnoho přátel skutečně neuděláte, ba naopak. To je vám úplně fuk, že tu všechny už vážně jen serete? O co vám jako jde? Jestli nechcete, aby se tu o vás psalo, tak jednoduše vypadněte a bude klid. Ostatně to tu sám slibujete už bůhví jak dlouho, ale skutek utek… Pak tu ale nebrečte jako malé děcko, že si vás ostatní stále dobírají, když jim jinou možnost nedáváte. Už se fakt vzpamatujte a trochu se nad sebou zamyslete! :-(

16.4.2010 16:05
chondro

XXX.XXX.255.132

rrys napsal(a):
Ano záměrně,aby tento element,mimochodem,který již vystoupil a ejhle maminka jej pohladila a je tu co by dub. Mě opomeňte já dělám čest svému jménu,mohl určit druh šelmy,poněvadž ví vše a všude byl. Pokud odchovy jsou občas a 1 až 4 kusy a jsou ve vlastnictví 3 suběktu v sestavení páru,tak je to rarita bezesporu.Číču obyčejnou máte asi doma Vy,pokud jo.Poněvadž Vaše opsané slohy by se daly považovat,že čičiny mužete.

tohle je už myšlenkový protlak .:-))Zmražený..

16.4.2010 18:01
rrys

XXX.XXX.236.81

najlvin napsal(a):
Jediné, co je zde neetické, je vaše naivní až dětinská snaha všem ostatním diktovat, co můžou a co si mají myslet. Tím si však mnoho přátel skutečně neuděláte, ba naopak. To je vám úplně fuk, že tu všechny už vážně jen serete? O co vám jako jde? Jestli nechcete, aby se tu o vás psalo, tak jednoduše vypadněte a bude klid. Ostatně to tu sám slibujete už bůhví jak dlouho, ale skutek utek… Pak tu ale nebrečte jako malé děcko, že si vás ostatní stále dobírají, když jim jinou možnost nedáváte. Už se fakt vzpamatujte a trochu se nad sebou zamyslete! :-(

Hošánku ,dlouho jsem ty Vaše urážky snášel,pominu Vaše extempore na jiném vláknu,že umíte jen argumentovat sprostými slovy ,když pádné argumenty nejsou ,jako Vaši kamoši z netu je normální,Vy mě mladíčku učit nic nemusíte,Vy se musíte jen stydět a utřít si usmrkaný nos ! !

16.4.2010 18:10
rrys

XXX.XXX.236.81

rrys napsal(a):
Hošánku ,dlouho jsem ty Vaše urážky snášel,pominu Vaše extempore na jiném vláknu,že umíte jen argumentovat sprostými slovy ,když pádné argumenty nejsou ,jako Vaši kamoši z netu je normální,Vy mě mladíčku učit nic nemusíte,Vy se musíte jen stydět a utřít si usmrkaný nos ! !

Ještě Vám chlapečku povím pohádku o lišce Bystroušce. Najlvin měl 4 lišky Bystroušky a 2 obecné a 1 stříbrnou a všechny mu pochcípaly ne stářím ,ale vše mu pochcípe a ta smršt zpusobila,že namá žádné odchovy.Nelze jej dávat za příklad chovatele. Líbí se Vám to ,Tak se podívejte co napsala kamoška z netu o Š. Myslete než začnete urážejte.

16.4.2010 18:33
najlvin

XXX.XXX.85.184

rrys napsal(a):

Víte, "dědoušku", když tu posledních několik měsíců neděláte nic jiného, než že jen prudíte a urážíte ostatní, nedivte se, že vám to vracejí sprostými slovy, protože vy už si zkrátka nic jiného nezasloužíte! Strašně mě štve, že se vždycky musí najít nějaký debílek jako vy, který pokaždé solidní diskuzi rozvrátí a pošlape, jen aby nás tu krátce nato mohl označit za amatéry a nevzdělance, kteří mu nesahají ani po kolena. Vy nemáte úctu k nikomu z nás, tak proč bychom ji my měli mít k vám, že? Tady nejste v pozici, abychom vás tu hned všichni uctívali a vše, co řeknete, brali jako pravdu boží. To si o sobě myslíte až příliš. A jestliže nejste schopen akceptovat, že ostatní lidé mohou mít i jiné zkušenosti a rozdílné názory než jsou ty vaše, pak sem skutečně raději vůbec nelezte a vraťte se tam, odkud jste přišel...

Já se do poslední chvíle snažil krotit a této nesmyslné diskuze o vás se vůbec neúčastnit, ale vaše arogance je už do nebe volající, že to jen tak nikoho nenechá chladným. Bohužel, jak se ukázalo v posledních dnech, ani slušnými slovy vám nikdo nic nevysvětlí. Tak tu nebrečte, že vás tu nikdo nechce... :-(

16.4.2010 19:34
cherry1402

XXX.XXX.38.222

cherry1402 napsal(a):

Koukám, že ten zájemce o ocelota pana N. ještě nekontaktoval, zřejmě si to tu přečetl a už nemá zájem.:-)). Pane N., omlouvám se, ale z toho mercedesu asi nic nebude, tak si aspoň oslaďte život tím dortem.

16.4.2010 19:43
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):
Ještě Vám chlapečku povím pohádku o lišce Bystroušce. Najlvin měl 4 lišky Bystroušky a 2 obecné a 1 stříbrnou a všechny mu pochcípaly ne stářím ,ale vše mu pochcípe a ta smršt zpusobila,že namá žádné odchovy.Nelze jej dávat za příklad chovatele. Líbí se Vám to ,Tak se podívejte co napsala kamoška z netu o Š. Myslete než začnete urážejte.

Dobrá pohádka. A znáte tu o cca 60 kočkách zavřených ve sklepě, co jim teklo z očí a dýchaly místo vzduchu jen čpavek z moči? Odchovy byly, ale noví majitele dodnes neví, co mají vlastně doma za zvíře. Tu mi vyprávěl jeden známý chovatel, co v té pohádce dokonce byl.:-|

16.4.2010 19:45
rrys

XXX.XXX.236.81

cherry1402 napsal(a):
Koukám, že ten zájemce o ocelota pana N. ještě nekontaktoval, zřejmě si to tu přečetl a už nemá zájem.:-)). Pane N., omlouvám se, ale z toho mercedesu asi nic nebude, tak si aspoň oslaďte život tím dortem.

Vaše trapnost nezná mezí !!!!

16.4.2010 19:46
rrys

XXX.XXX.236.81

VAŠE VLÁKNO se pěkně rozvíjí,máte zajisté radost a jste nadšená ,že jo o něj zájem Gratuluji !!!

16.4.2010 19:47
rrys

XXX.XXX.236.81

VAŠE VLÁKNO se pěkně rozvíjí,máte zajisté radost a jste nadšená ,že jo o něj zájem Gratuluji !!!

16.4.2010 19:55
rrys

XXX.XXX.236.81

najlvin napsal(a):
Víte, "dědoušku", když tu posledních několik měsíců neděláte nic jiného, než že jen prudíte a urážíte ostatní, nedivte se, že vám to vracejí sprostými slovy, protože vy už si zkrátka nic jiného nezasloužíte! Strašně mě štve, že se vždycky musí najít nějaký debílek jako vy, který pokaždé solidní diskuzi rozvrátí a pošlape, jen aby nás tu krátce nato mohl označit za amatéry a nevzdělance, kteří mu nesahají ani po kolena. Vy nemáte úctu k nikomu z nás, tak proč bychom ji my měli mít k vám, že? Tady nejste v pozici, abychom vás tu hned všichni uctívali a vše, co řeknete, brali jako pravdu boží. To si o sobě myslíte až příliš. A jestliže nejste schopen akceptovat, že ostatní lidé mohou mít i jiné zkušenosti a rozdílné názory než jsou ty vaše, pak sem skutečně raději vůbec nelezte a vraťte se tam, odkud jste přišel...

Já se do poslední chvíle snažil krotit a této nesmyslné diskuze o vás se vůbec neúčastnit, ale vaše arogance je už do nebe volající, že to jen tak nikoho nenechá chladným. Bohužel, jak se ukázalo v posledních dnech, ani slušnými slovy vám nikdo nic nevysvětlí. Tak tu nebrečte, že vás tu nikdo nechce... :-(

Usmrkánku,až budete mít toliko let jako já a zkušenosti životní s takovými chudáky jako jste Vy,tak si zabrečte,ale nepomuže to.Hlavně se naučte v budoucnu slušnému jednání s lidmi,máte s tím velký problém,jak vidím.Pokud se vrátíte zpátky,já se dokázal nazvat nulou v chovu šelem,ale Vy smrkáč tu urážíte toho dědouška.Možná,že i bych tím Vaším dědem mohl být kloučku.Asi stáhnout trenýrky a naplácát Vám ,aby jste se spamatoval !!!

16.4.2010 19:58
chondro

XXX.XXX.255.132

Omlouvám se jsem tu jen na skok.. takže pohádky to je hezké no co tak hádanku?"Kouše to kouše ale zuby to nemá - co to je?

16.4.2010 20:02
rrys

XXX.XXX.236.81

chondro napsal(a):
Omlouvám se jsem tu jen na skok.. takže pohádky to je hezké no co tak hádanku?"Kouše to kouše ale zuby to nemá - co to je?

Ale mám povídavou,chondrouš se probudil a opět sem leze,ač se dušoval ,že již skončil.No neberte mě,já mám jméno odpovídajicí.Fak sranda.

16.4.2010 20:05
cherry1402

XXX.XXX.38.222

chondro napsal(a):

Cha, cha, cha. A opravdu to nemá jen zuby?:-)

16.4.2010 20:08
chondro

XXX.XXX.255.132

rrys napsal(a):
Ale mám povídavou,chondrouš se probudil a opět sem leze,ač se dušoval ,že již skončil.No neberte mě,já mám jméno odpovídajicí.Fak sranda.

to se vam něco pokazilo nebo porouchalo v... - ja se nedušuji ja včera odešel víme?

16.4.2010 20:18
gennady

XXX.XXX.236.81

rrys napsal(a):

Mám chovatelskou stanici koček s PP. Ale co tu předvádíte,jak pomlouváte chovatele jiné.Naučte se slušnému chování a podívejte se jinam.Takto pomlouvat chovatele jako vy je velice neunosné.Hamba pro vás paní chery.To se snad nedělá? Nebo jo ?

16.4.2010 20:29
gazd

XXX.XXX.241.196

Dobrý večer.
cherry1402, děkuji Vám za odpověď na můj dotaz. Tak to už je pěkné množství krmiva a celkem zajímavé menu, které máte určené pro všechny Vaše svěřence. Nad Tím pórkem jsem se pousmál a vzpoměl si na mou první fenku RTW, která se naučila (spíše odkoukala) obírat zralé jahody a angrešt, takže proč né pro ocelota pórek. U rysů jsem očekával větší zájem o hlodavce.

16.4.2010 20:38
gennady

XXX.XXX.236.81

gazd napsal(a):
Dobrý večer.
cherry1402, děkuji Vám za odpověď na můj dotaz. Tak to už je pěkné množství krmiva a celkem zajímavé menu, které máte určené pro všechny Vaše svěřence. Nad Tím pórkem jsem se pousmál a vzpoměl si na mou první fenku RTW, která se naučila (spíše odkoukala) obírat zralé jahody a angrešt, takže proč né pro ocelota pórek. U rysů jsem očekával větší zájem o hlodavce.

jo paní je srandistka,zmrzlina,stonky jahod,salát,to gepardi v Africe milují.

16.4.2010 20:41
gazd

XXX.XXX.241.196

gennady, já se Vás na nic nedotazoval, nebo snad ano ?

16.4.2010 20:53
darya

XXX.XXX.9.50

Tak jsem to nevydržela...Pane Navrátile, přestaňte se zde objevovat pod nejrůznějšími nicky, není to příliš originální. Přispívejte prosím pouze věcně, i když po tom, jak jste se předvedl v chovu koček, pochybuji, že by vaše příspěvky byly nějakým velkým přínosem. Dle mého názoru si neumíte příliš poradit v chovu malých zvířat, proto mám rozporuplné pocity z vašeho přechodu k mnohem obtížnějšímu chovu šelem. Nemusíte mi psát nic o mým výmyslech, vaše příspěvky zrcadlící váš přístup k chovu koček jsou dohledatelné na jednom kočičím fóru.
Omlouvám se přítomným rozumným chovatelům i majitelům, ale už se nemohu dívat na to, jak tu pan N. haní ostatní a sám má na hlavě neskutečně žluklé máslo.

16.4.2010 20:59
janinka1

XXX.XXX.64.1

No už jsem si myslela,že tu budou krásné fotky,povídání o kočenách a ono je z toho zas doupě nadávek a hádek...úžasné,fakt...

16.4.2010 21:02
cherry1402

XXX.XXX.38.222

gennady napsal(a):
jo paní je srandistka,zmrzlina,stonky jahod,salát,to gepardi v Africe milují.

Pane Navrátile, Vy neumíte kromě psaní ani číst? A nemusíte se schovávat za gennady.

16.4.2010 21:04
douglas

XXX.XXX.150.160

lidičky proboha chce se mi brečet , nebuďte na sebe zlí a ošklivý , copak je na tom světě jenom nesnášenlivost? upozorńuji , že nejsem ten pán co Vás všechny štve,mají tu být fotky a místo nich jsou tu ošklivé články a mimo to admini už se tedy proberte a jednejte,je to tady ošklivé a přitom to začalo tak krásně toto vlákno , takové nádherné fotky a My si nevážíme toho , že je můžeme shlédnout.Psychologové by se zaradovali jaký tu mají materiál ke studiu.Tak prosím klid a mír v duších Milan D.

16.4.2010 21:06
cherry1402

XXX.XXX.38.222

janinka1 napsal(a):
No už jsem si myslela,že tu budou krásné fotky,povídání o kočenách a ono je z toho zas doupě nadávek a hádek...úžasné,fakt...

Dobrý večer, fotky byly na začátku vlákna, na konci už je bohužel jen pan N.

16.4.2010 21:07
gazd

XXX.XXX.241.196

darya napsal(a):
Tak jsem to nevydržela...Pane Navrátile, přestaňte se zde objevovat pod nejrůznějšími nicky, není to příliš originální. Přispívejte prosím pouze věcně, i když po tom, jak jste se předvedl v chovu koček, pochybuji, že by vaše příspěvky byly nějakým velkým přínosem. Dle mého názoru si neumíte příliš poradit v chovu malých zvířat, proto mám rozporuplné pocity z vašeho přechodu k mnohem obtížnějšímu chovu šelem. Nemusíte mi psát nic o mým výmyslech, vaše příspěvky zrcadlící váš přístup k chovu koček jsou dohledatelné na jednom kočičím fóru.
Omlouvám se přítomným rozumným chovatelům i majitelům, ale už se nemohu dívat na to, jak tu pan N. haní ostatní a sám má na hlavě neskutečně žluklé máslo.

Děkujeme za upozornění, ale myslím si, že to již všichni poznají. Specifické myšlenkové pochody a vyjadřování jsou pro dotyčného nezaměnitelné. Sám sebe občas pochválí a dokonce se chystá sám sebe navštívit. K tomu už není co dodat.

16.4.2010 21:07
janinka1

XXX.XXX.64.1

douglas napsal(a):
lidičky proboha chce se mi brečet , nebuďte na sebe zlí a ošklivý , copak je na tom světě jenom nesnášenlivost? upozorńuji , že nejsem ten pán co Vás všechny štve,mají tu být fotky a místo nich jsou tu ošklivé články a mimo to admini už se tedy proberte a jednejte,je to tady ošklivé a přitom to začalo tak krásně toto vlákno , takové nádherné fotky a My si nevážíme toho , že je můžeme shlédnout.Psychologové by se zaradovali jaký tu mají materiál ke studiu.Tak prosím klid a mír v duších Milan D.

admini by mohli smazat všechny urážky a nechat tu jen to,co tu patří...foto a rozumnou řeč

16.4.2010 21:11
cherry1402

XXX.XXX.38.222

douglas napsal(a):

Pane Milane nebojte se, pokud to tu admin smaže, pošlu fotek, kolik budete chtít.:-)

16.4.2010 21:17
douglas

XXX.XXX.150.160

Dobrý den , tuto fotku jste fotila v Zoo Plzeň? :-) Byli jsme tam loni na dovolené , tak jsme se šli také podívat ale tyto "leopardy" jsme tam bohužel neviděli , jinak je to tam krásné , mají tam dost druhů šelem kočičích , řekl bych ale , že nejkrásnější kočičí šelma je bezesporu Jaguár :-)

16.4.2010 21:21
najlvin

XXX.XXX.85.184

Haha, pane Navrátil, teď jste mě ale vážně pobavil a jen utvrdil v tom, co si o vás drtivá většina, a to nejen zde, právem myslí. Dokážete poklesnout ještě hlouběji? Já jen, že jsem zrovna asi před hodinkou mluvil po telefonu s jedním z vašich "známých“, který je mimochodem mým dlouholetým přítelem, a ten o vás mimo jiné doslova řekl, že jste magor a jednat s vámi je o nervy, což mohu jen potvrdit. Jmenovat ho tu raději nebudu, protože byste mě ještě obvinil, že sem zatahuji někoho, kdo o to nestojí, jako že fakt nestojí. Nicméně je vidět, co si o vás druzí, dokonce i známí, myslí, a já si to myslím taky :D

No nic, budu tu dnes raději za toho moudřejšího a ustoupím – alespoň do té doby, než vás odsud admin jednou provždy vyrazí. Mám na práci důležitější věci než dohady s vaší namyšlenou osobou, která za ta léta nejspíš sežrala všechnu moudrost světa. Přeji hezký večer a víc takových, jako vy, aby byl svět "veselejší"! Já už toho mám pro dnešek dos a ten pokec s přítelem mě popravdě definitivně dorazil... :-)

16.4.2010 21:29
janinka1

XXX.XXX.64.1

Jen dotaz...Douglas je žena nebo muž??? Nejdřív píše pan Milan a pak BYLA jsem na dovolené....

16.4.2010 21:33
janinka1

XXX.XXX.64.1

janinka1 napsal(a):
Jen dotaz...Douglas je žena nebo muž??? Nejdřív píše pan Milan a pak BYLA jsem na dovolené....

JÉÉÉŽIŠ,pardon, asi neumím číst už...:-))))) omlouvám se a raděj něco příště přečtu dvakrát a pořádně :-)))

16.4.2010 21:34
douglas

XXX.XXX.150.160

Velké kočkovité šelmy mne strašně fascinují , pokaždé když se Svou rodinou navštívím jakoukoli Zoo , ihned běžím k pavilónu šelem.Jsou to nádherná zvířata ty jejich oči , něco úžasného :-)
Obdivuji nejvíce Jaguáry , jsou to vládci deštného pralesa úžasná to zvířata.Co bych dal za pohled z očí do očí a hrábnout si do jeho kožíšku . Při této představě mám husí kůži.Nebudu skrývat že Vám paní chery závidím , to musí bejt něco mít doma velkou číču , já mám jenom manželku :-) což je taky číča :-) ale šelma je šelma.Pamatuji si že když jsem byl malý kluk tak do našeho města přijel cirkus Berolina , měli drezůru tygrů , tak jsem se šel samozřejmě podívat na ně do zvěřince , jeden z těch krasavců na mne civěl a já s otevřenou "hubou" a slinou v koutku nechtěl odejít , najednou se prudce zvedl a zařval no a já se pos.... :-) :-) :-) Fandím ,fandím a fandím.Přeju mnoho úspěchů a zdarů Milan D.

16.4.2010 21:38
cherry1402

XXX.XXX.38.222

douglas napsal(a):
Dobrý den , tuto fotku jste fotila v Zoo Plzeň? :-) Byli jsme tam loni na dovolené , tak jsme se šli také podívat ale tyto "leopardy" jsme tam bohužel neviděli , jinak je to tam krásné , mají tam dost druhů šelem kočičích , řekl bych ale , že nejkrásnější kočičí šelma je bezesporu Jaguár :-)

Nádherná šelma , ale fotka není moje. Každému se líbí jiné zvíře, já obdivuji irbise a bohužel nedosažitelného geparda královského. Známý má jaguára - melanickou formu, byl u nás s ním na návštěvě, šla jsem s ním na procházku a když "zabral", vlála jsem za ním jak praporek.:-))

16.4.2010 21:44
douglas

XXX.XXX.150.160

No to je ůžasný , já tahal akorát kočárek s našema dvěma beruškama :-)) ale od jaguára bych se nechal taky vláčet , hlavně že bych si ho mohl pořádně podrbat za ouškama :-)

16.4.2010 21:51
cherry1402

XXX.XXX.38.222

najlvin napsal(a):
Haha, pane Navrátil, teď jste mě ale vážně pobavil a jen utvrdil v tom, co si o vás drtivá většina, a to nejen zde, právem myslí. Dokážete poklesnout ještě hlouběji? Já jen, že jsem zrovna asi před hodinkou mluvil po telefonu s jedním z vašich "známých“, který je mimochodem mým dlouholetým přítelem, a ten o vás mimo jiné doslova řekl, že jste magor a jednat s vámi je o nervy, což mohu jen potvrdit. Jmenovat ho tu raději nebudu, protože byste mě ještě obvinil, že sem zatahuji někoho, kdo o to nestojí, jako že fakt nestojí. Nicméně je vidět, co si o vás druzí, dokonce i známí, myslí, a já si to myslím taky :D

No nic, budu tu dnes raději za toho moudřejšího a ustoupím – alespoň do té doby, než vás odsud admin jednou provždy vyrazí. Mám na práci důležitější věci než dohady s vaší namyšlenou osobou, která za ta léta nejspíš sežrala všechnu moudrost světa. Přeji hezký večer a víc takových, jako vy, aby byl svět "veselejší"! Já už toho mám pro dnešek dos a ten pokec s přítelem mě popravdě definitivně dorazil... :-)

"známí" pana N. jsou i moji známí, v posledních 3 týdnech jsem mluvila se všemi a všichni mají na tohoto člověka stejný názor jako ten Váš přítel - někteří i mnohem horší. Jeden z těch mých známých použil stejné slovo jako ten Váš, možná je to týž člověk. Každopádně má pravdu. A dorazit se nenechte - nestojí to za to...

16.4.2010 21:52
douglas

XXX.XXX.150.160

Tak tohle jsou Naše berušky s papírovým gepardem :-)) :-)) :-))

janinka1

XXX.XXX.64.1

Já jsem nejprve hrozně obdivovala Mainské mývalí...takový něžný obr mezi malýma čičinama,ale mým snem vždy bylo a je hladit šelmu...po kožíšku a packách,koukat jí do očí a cítit jak jí tepe srdce...Něco úžasného...

douglas

XXX.XXX.150.160

16.4.2010 21:54
douglas

XXX.XXX.150.160

Paní cherry ti irbisové jsou také nádherní :-) foceno v Zoo :-)

16.4.2010 21:59
douglas

XXX.XXX.150.160

Víte někdo kolik je vlastně druhů a poddruhů kočkovitých šelem?Asi by to dalo fušku takovou kolekci dát dokupy.My máme teda doma už jenom králíčka ale Jaguár v obíváku na gauči ??? to by nebylo teda špatný :-)) no už jsem se vzbudil tak zpátky do reálu :-|

16.4.2010 22:01
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Omlouvám se, ale musím jít nakrmit svých 42 zvířátek, takže odpovím až po půlnoci nebo zítra a pošlu nějaké foto.Dobře se tu bavte. A hlavně v klidu.

16.4.2010 22:02
douglas

XXX.XXX.150.160

Naši známí mají somálskou kočku , kocoura ale řeknu Vám "malej lev" má kolem krku normálně hřívu no já se snad zblázním a koupím asi kočičku jako malou normální :-)) :-)) :-))

16.4.2010 22:07
douglas

XXX.XXX.150.160

Tak jsem projel googla a našel jsem foto toho královskýho geparda , to je teda nářez ani jsem nevěděl že něco tak nádherného žije paní příroda je nevyzpytatelná prostě smekám :-)

16.4.2010 22:10
janinka1

XXX.XXX.64.1

douglas napsal(a):
Naši známí mají somálskou kočku , kocoura ale řeknu Vám "malej lev" má kolem krku normálně hřívu no já se snad zblázním a koupím asi kočičku jako malou normální :-)) :-)) :-))

Mainečky mi právě vždy simbolizovaly lvy a proto mě tak přitahovaly,jsou to taky úžasné čičiny :-)

16.4.2010 22:11
douglas

XXX.XXX.150.160

Dobrou noc , a prosím mooooooooooooc nehádejte se a vše v klídečku a poho ano?? Slunce v duši a Mír v těle :-) :-) :-) :-) :-) :-) Milan D.

16.4.2010 22:22
chondro

XXX.XXX.255.132

i když nechapu zvířata jako objekt k mazlení zde upřímné nadšení přijdivších se mi líbí.Myslím si že obecně zvířata jako přírodní zjev jsou krásná tím že nam je příroda nabízí v nezčetných variacích.Jaguara pro svou upoutavající robustnost a rozety geparda pro gracii a elegantí tečku pumu pro vyladěnou harmonii a taky Neofelis nebulosa je jedinečný... a proč poslouchat pořad v mediiech přihlouplý komerční pop když kos rano tak krasně preluduje...:-)

16.4.2010 22:32
chondro

XXX.XXX.255.132

douglas napsal(a):
Tak jsem projel googla a našel jsem foto toho královskýho geparda , to je teda nářez ani jsem nevěděl že něco tak nádherného žije paní příroda je nevyzpytatelná prostě smekám :-)

Jen upřesním že tzv královský gepard není druh koč.šemy- je to mutace

17.4.2010 03:40
cherry1402

XXX.XXX.38.222

chondro napsal(a):
i když nechapu zvířata jako objekt k mazlení zde upřímné nadšení přijdivších se mi líbí.Myslím si že obecně zvířata jako přírodní zjev jsou krásná tím že nam je příroda nabízí v nezčetných variacích.Jaguara pro svou upoutavající robustnost a rozety geparda pro gracii a elegantí tečku pumu pro vyladěnou harmonii a taky Neofelis nebulosa je jedinečný... a proč poslouchat pořad v mediiech přihlouplý komerční pop když kos rano tak krasně preluduje...:-)

Ano, na levharta obláčkového jsem u svých favoritů zapoměla. Nádherná kočka - úžasná kresba srsti, výraz, tlapy a ten temperament. Moc jsem po něm toužila. Byla jsem u toho, když ho pražská ZOO chystala na převoz do jiné Zoo v Evropě. V přepravním boxu vypadal jako mírumilovná kočička, ale po chvíli ukázal právě ten svůj temperament, řádil tak, že jsme měli obavu,aby to ta přepravní bedna vydržela. Tak jsem si raději pořídila KR a gepardy - ti mě nesežerou - doufám.
S těmi médii máte pravdu. Jsem vášnivá houbařka a nejlepší "pop" je pro mě chodit po lese, poslouchat jak šumí listí stromů ve větru, větvičky praskají pod nohama a ptáci k tomu krásně zpívají. To je skutečný balzám na duši. A v TV sleduji jen Animal planet a Discovery - aspoň se dozvím něco zajímavého. V Praze se teď narodila mláďata "obláčků" a ZOO Ostrava je nedávno pořídila jako náhradu za zrušený chov KR. Zrovna dnes mi to říkal tamní zoolog, tak asi vyrazím na návštěvu získat nové poznatky - jen nevím, kam prvně. Asi zvítězí Praha, protože mi došli králíci pro gepardy, pokud získám foto mláďat, pošlu to sem.

17.4.2010 03:52
cherry1402

XXX.XXX.38.222

chondro napsal(a):

Je to krásná barevná odchylka, příroda dokáže vytvořit neuvěřitelné věci. Nevíte náhodou, kolik takových mláďat se narodí v poměru k celkovému počtu narozených geparďat? Už jsem to sice slyšela, ale zapoměla.

17.4.2010 08:37
douglas

XXX.XXX.146.232

měl bych návrh , což takhle založit nové vlákno , a do něj postupně umísťovat fotografie "velkých koček" , které jsme sami osobně nafotily v Zoo a nebo v přírodě , aj z vlastních chovů.Prostě jenom fotku , kde jsme ji vyfotily? , co na ní je? a nechat pokochat i ostatní milovníky co ???? :-) Milan D.

17.4.2010 09:05
rrys

XXX.XXX.236.81

douglas napsal(a):
měl bych návrh , což takhle založit nové vlákno , a do něj postupně umísťovat fotografie "velkých koček" , které jsme sami osobně nafotily v Zoo a nebo v přírodě , aj z vlastních chovů.Prostě jenom fotku , kde jsme ji vyfotily? , co na ní je? a nechat pokochat i ostatní milovníky co ???? :-) Milan D.

Souhlas p. Milane. Vážení přátelé ,ano je i pravda,že nejen chovatele šelem ,ale i koček ,psu a mí známí ,kamarádi a přátelé mi již od začátku stále opakují,že jsem šašek ,ano i ten magor,poněvadž stále odepisuji na stupidní příspěvky a nic nezměním .Bude to stále.Proč jsem sem psal jsem se několikrát zmínil a již to není potřeba se zminovat znovu.Ano i včera mi chovatelé řekli,že jsem magor.Jak do telefonu,tak i při návštěvě.Prostě jediná rada,kterou mi dali a dávají již od začázku.NEPSAT.Proto sem taky ani jeden z chovatelu šelem nenapsal. Ale děkuji všem,bylo mi to přínosem.Ještě se zmíním,že s kočkami s PP jsme si poradili víc než dobře,máme již jen chov s PP a vícero druhu.Dotyčná se nemusí bát,že by jsme si neporadili i se šelmami.Tak jsk,jsme si poradili se psy a jinými zvířaty.Vidím,že konečně sem vstoupili i jiní,tak snad již ti mí antipřátelé si dají pokoj.Rád se podívám na fotky zde vložené šelem.Mějte se pěkně a snad již neudělám čest svému jménu. RN Předem již Vám ,té čtyřce děkuji z případná blahopřání k odchodu.

17.4.2010 10:03
janinka1

XXX.XXX.64.1

17.4.2010 10:03
darya

XXX.XXX.9.50

cherry1402 napsal(a):
Ano, na levharta obláčkového jsem u svých favoritů zapoměla. Nádherná kočka - úžasná kresba srsti, výraz, tlapy a ten temperament. Moc jsem po něm toužila. Byla jsem u toho, když ho pražská ZOO chystala na převoz do jiné Zoo v Evropě. V přepravním boxu vypadal jako mírumilovná kočička, ale po chvíli ukázal právě ten svůj temperament, řádil tak, že jsme měli obavu,aby to ta přepravní bedna vydržela. Tak jsem si raději pořídila KR a gepardy - ti mě nesežerou - doufám.
S těmi médii máte pravdu. Jsem vášnivá houbařka a nejlepší "pop" je pro mě chodit po lese, poslouchat jak šumí listí stromů ve větru, větvičky praskají pod nohama a ptáci k tomu krásně zpívají. To je skutečný balzám na duši. A v TV sleduji jen Animal planet a Discovery - aspoň se dozvím něco zajímavého. V Praze se teď narodila mláďata "obláčků" a ZOO Ostrava je nedávno pořídila jako náhradu za zrušený chov KR. Zrovna dnes mi to říkal tamní zoolog, tak asi vyrazím na návštěvu získat nové poznatky - jen nevím, kam prvně. Asi zvítězí Praha, protože mi došli králíci pro gepardy, pokud získám foto mláďat, pošlu to sem.

Četla jsem, že jedno mládě obláčka bohužel uhynulo několik dní po porodu, protože vůbec nesálo mléko, i když vypadalo, že saje, takže ošetřovatelé neměli důvod zasahovat...Doufám, že druhé se podaří odchovat, také bych chtěla vidět jeho fotky, jestli se Vám zadaří:)
Paní chovateko, chtěla bych se zeptat, jestli nevíte co se stalo jednomu ocelotovi stromovému v pražské zoo, je handicapovaný...Nikdy jsem při normální turistické návštěvě u ocelotů nenarazila na nějakého ošetřovatele, abych se zeptala rovnou.

17.4.2010 10:45
cherry1402

XXX.XXX.38.222

darya napsal(a):
Četla jsem, že jedno mládě obláčka bohužel uhynulo několik dní po porodu, protože vůbec nesálo mléko, i když vypadalo, že saje, takže ošetřovatelé neměli důvod zasahovat...Doufám, že druhé se podaří odchovat, také bych chtěla vidět jeho fotky, jestli se Vám zadaří:)
Paní chovateko, chtěla bych se zeptat, jestli nevíte co se stalo jednomu ocelotovi stromovému v pražské zoo, je handicapovaný...Nikdy jsem při normální turistické návštěvě u ocelotů nenarazila na nějakého ošetřovatele, abych se zeptala rovnou.

Dobrýden. To buhužel nevím, ale mohu se zeptat. Pokud Vás zajímají oceloti, tak v Jihlavě mají margaye, zatím jen samce, ale v nejbližší době by mohli získat i samici, jak mi bylo sděleno. Pokud by se v budoucnu podařil odchov, byl by to velký úspěch. Margay je velmi vzácný a jeho počty jsou ještě nižší než u ocelota velkého. Pokud chcete vidět i oc. velkého, nezbývá než zajet na Slovensko do Bojnice, kde je mají. V našich ZOO bohužel nejsou, i když 2 ZOO plánují v nejbližších letech založení chovu.

17.4.2010 11:07
darya

XXX.XXX.9.50

cherry1402 napsal(a):
Dobrýden. To buhužel nevím, ale mohu se zeptat. Pokud Vás zajímají oceloti, tak v Jihlavě mají margaye, zatím jen samce, ale v nejbližší době by mohli získat i samici, jak mi bylo sděleno. Pokud by se v budoucnu podařil odchov, byl by to velký úspěch. Margay je velmi vzácný a jeho počty jsou ještě nižší než u ocelota velkého. Pokud chcete vidět i oc. velkého, nezbývá než zajet na Slovensko do Bojnice, kde je mají. V našich ZOO bohužel nejsou, i když 2 ZOO plánují v nejbližších letech založení chovu.

Děkuji za odpověď i za tip:) Už delší dobu se chystám do zoo v Olomouci na kočky bengálské, ale na tu Jihlavu si určitě čas udělám. Nezajímám se přímo o oceloty, spíš tak obecně o kočkovité šelmy a jsem teprve v začátcích:) Které naše zoo uvažují nad ocelotem velkým, jestli to můžete napsat?

17.4.2010 11:40
janinka1

XXX.XXX.64.1

darya napsal(a):
Děkuji za odpověď i za tip:) Už delší dobu se chystám do zoo v Olomouci na kočky bengálské, ale na tu Jihlavu si určitě čas udělám. Nezajímám se přímo o oceloty, spíš tak obecně o kočkovité šelmy a jsem teprve v začátcích:) Které naše zoo uvažují nad ocelotem velkým, jestli to můžete napsat?

Kočka bengálská ZOO Olomouc :-)

17.4.2010 11:42
janinka1

XXX.XXX.64.1

17.4.2010 12:01
alofokluke

XXX.XXX.12.58

Máte moc krásné fota jsem Vám už posílal email... Kočičky jsou krásné !!!!!!!!!!! :-)

17.4.2010 12:04
darya

XXX.XXX.9.50

janinka1 napsal(a):
Kočka bengálská ZOO Olomouc :-)

Janinko, děkuji, kočky bengálské jsou nádherné. To jste byla Vy, co jste se zajímala o divoké kočky bengálské a domácí bengálské kočky? Jestli ano, tady máte recipročně bengálskou kočku (plemeno) v bytě v Praze:-))

17.4.2010 12:15
darya

XXX.XXX.9.50

A ještě kočka rybářská ZOO Praha, taky moc krásná kočička:-)

17.4.2010 13:06
janinka1

XXX.XXX.64.1

darya napsal(a):
Janinko, děkuji, kočky bengálské jsou nádherné. To jste byla Vy, co jste se zajímala o divoké kočky bengálské a domácí bengálské kočky? Jestli ano, tady máte recipročně bengálskou kočku (plemeno) v bytě v Praze:-))

Není zač :-),ano,to jsem byla já...Bengálky bytové jsou moc krásné,ostatně jako všecky kočeny,jak velké,tak malé .-)
ZOO Olomouc

17.4.2010 14:30
douglas

XXX.XXX.146.232

17.4.2010 14:31
douglas

XXX.XXX.146.232

17.4.2010 14:32
douglas

XXX.XXX.146.232

Lev berberský Zoo Plzeň foceno přes sklo :-)

17.4.2010 14:32
douglas

XXX.XXX.146.232

lev konžský Zoo Ústí n.Labem :-)

17.4.2010 14:33
douglas

XXX.XXX.146.232

lev konžský-lvice Zoo Ústí n.Labem :-)

17.4.2010 14:34
douglas

XXX.XXX.146.232

lev konžský-samec Zoo Ústí n.Labem :-)

17.4.2010 14:35
douglas

XXX.XXX.146.232

lev konžský-smečka Zoo Ústí n.Labem :-)

17.4.2010 14:36
douglas

XXX.XXX.146.232

17.4.2010 14:37
douglas

XXX.XXX.146.232

Tygr malajský Zoo Ústí n.Labem :-)

17.4.2010 14:37
douglas

XXX.XXX.146.232

17.4.2010 14:38
douglas

XXX.XXX.146.232

17.4.2010 14:39
douglas

XXX.XXX.146.232

levhart mandžuský Zoo Ústí n.Labem :-)

17.4.2010 14:40
douglas

XXX.XXX.146.232

levhart mandžuský Zoo Ústí n.Labem :-)

17.4.2010 14:40
douglas

XXX.XXX.146.232

levhart mandžuský mláďata Zoo Ústí n.Labem :-)

17.4.2010 14:41
douglas

XXX.XXX.146.232

levhart mandžuský mládě Zoo Ústí n.Labem :-) foceno přes sklo

17.4.2010 14:42
douglas

XXX.XXX.146.232

Levhart sněžný Irbis Zoo Chomutov :-)

17.4.2010 14:42
douglas

XXX.XXX.146.232

17.4.2010 14:43
douglas

XXX.XXX.146.232

17.4.2010 14:43
douglas

XXX.XXX.146.232

17.4.2010 14:44
douglas

XXX.XXX.146.232

17.4.2010 20:03
cherry1402

XXX.XXX.38.222

gazd napsal(a):
Dobrý večer.

Dobrý večer. Zvířata mají různé chutě stejně jako lidé a člověk se až diví, co všechno jim zachutná. Navíc zelenina jim neuškodí. V létě si i v přírodě okusují traviny, čímž si čistí žaludek - to je známá apřirozená věc. V zimě tato možnost není,tak těm svým dávám okurky a salát. Rysi pro změnu pravidelně okusují bambusové lístky, které mají ve výběhu. Ten pórek jsem objevila čistě náhodou, když jsem donesla tašku s nákupem, ocelot už čekal, co dostane dobrého a když se nic nedělo, vzal si z té tašky sám - pórek. Nedal si ho vzít a vrčel na nás. Asi mu i nějak voní. Od té doby, když ho chci někam odlákat nebo když zlobí, stačí vzít pórek a je to vyřešené.:-) Psala jsem , že je labužník - když jím, nedá mi pokoj, dokud taky kousek nedostane a nejraději by mně to vytáhl až z pusy. Tak jsem objevila i tu další netradiční "stravu". Rozhodně z něho ale nikdy nebude vegetarián a svou přirozenou masitou potravu bude baštit dál. Ostatně o netradičním krmení bych mohla popovídat víc - třeba u tygrů, které chovají mniši v Tibetu. Posílám foto ocelotů s melounem.

17.4.2010 20:50
trb

XXX.XXX.29.111

popoludni odpocinok, zoo olomouc 2009

17.4.2010 20:52
trb

XXX.XXX.29.111

17.4.2010 20:54
trb

XXX.XXX.29.111

hmm, si na rade..., zoo olomouc 09

17.4.2010 20:57
trb

XXX.XXX.29.111

17.4.2010 21:02
trb

XXX.XXX.29.111

17.4.2010 21:09
trb

XXX.XXX.29.111

17.4.2010 21:11
trb

XXX.XXX.29.111

17.4.2010 22:37
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Všechny fotky super. Dnes jsem vyrazil se svým 2 letým synkem do ZOO Jihlava vyzbrojen 2 fotoaparáty , řekl jsem si, naděláš nějaké fotky a večer to tam hodíš. U první voliery vytáhnu z brašny Canona na kinofilm a zjistim, že byl půl roku nevypnutý tudíž baterky tam, kde bejvaj. 2 digital jsem si koupil tet kvuli rychlému přenosu do PC bohužel jsem si nekoupil pamětovou kartu a do něj se vejde 7 snímků ,tak sem vyfotil synka a lvíčky zlaté , vše ostatní příště, nemam to daleko

18.4.2010 13:09
samyasa

XXX.XXX.62.39

chondro napsal(a):

tak tak, koťata královského geparda se rodí normálním gepardicím. Protože se ale trochu odlišují od gepardů (nejen vzhledem, ale i chováním atd), tak jsou považovaní za vznikající nový druh, možná právě díky tomu, že gepardi jsou již geneticky unavení.

18.4.2010 13:19
samyasa

XXX.XXX.62.39

cherry1402 napsal(a):
Dobrý večer. Zvířata mají různé chutě stejně jako lidé a člověk se až diví, co všechno jim zachutná. Navíc zelenina jim neuškodí. V létě si i v přírodě okusují traviny, čímž si čistí žaludek - to je známá apřirozená věc. V zimě tato možnost není,tak těm svým dávám okurky a salát. Rysi pro změnu pravidelně okusují bambusové lístky, které mají ve výběhu. Ten pórek jsem objevila čistě náhodou, když jsem donesla tašku s nákupem, ocelot už čekal, co dostane dobrého a když se nic nedělo, vzal si z té tašky sám - pórek. Nedal si ho vzít a vrčel na nás. Asi mu i nějak voní. Od té doby, když ho chci někam odlákat nebo když zlobí, stačí vzít pórek a je to vyřešené.:-) Psala jsem , že je labužník - když jím, nedá mi pokoj, dokud taky kousek nedostane a nejraději by mně to vytáhl až z pusy. Tak jsem objevila i tu další netradiční "stravu". Rozhodně z něho ale nikdy nebude vegetarián a svou přirozenou masitou potravu bude baštit dál. Ostatně o netradičním krmení bych mohla popovídat víc - třeba u tygrů, které chovají mniši v Tibetu. Posílám foto ocelotů s melounem.

Naše liška má neskutešně ráda čínské zelí. Kdykoliv mě vidí, jak nesu býložravcům, začne ječet a dožadovat se listu. Má ráda sladké ovoce a třeba mrkev, ale také kupodivu chilli papričky !! Krom leguánů je v našem chovu jediná, co je má ráda. Ale nic u ní nevzbuzuje takové šílenství a dožadování, jako právě to čínské zelí.

18.4.2010 16:40
chondro

XXX.XXX.255.132

cherry1402 napsal(a):
Je to krásná barevná odchylka, příroda dokáže vytvořit neuvěřitelné věci. Nevíte náhodou, kolik takových mláďat se narodí v poměru k celkovému počtu narozených geparďat? Už jsem to sice slyšela, ale zapoměla.

Pokud mám informace tak tato mutace kresby má autosomální recesivní dědičnost.Zaleží tedy jaký genotyp mají rodiče narozených kotat nezáleží však na pohlaví:V případě že pujde o spojení dvou heterozygotů bud v potomdsvu 50% rec.heterozygotů a 25% rec.homozygotů jež budou mít již vidětelně "královskou" kresbu.

18.4.2010 17:01
chondro

XXX.XXX.255.132

samyasa napsal(a):
tak tak, koťata královského geparda se rodí normálním gepardicím. Protože se ale trochu odlišují od gepardů (nejen vzhledem, ale i chováním atd), tak jsou považovaní za vznikající nový druh, možná právě díky tomu, že gepardi jsou již geneticky unavení.

To je zajímavá zypotéza jen aby v tomto případě nebylo přáním otcem myšlenky.Podle mých dosavadních znalostí se však "královská" kotata nerodí normálním gepardicím.Jen těm co mají alespon skryté(recesivní)vlohy tedy heterozybotům této mutace a taky nevím že by byla tato mutace vázana na jiné např morfologické změny gepardů.Pokud máte o tomto nějaký zdroj informací napište o něm.Děkuji

18.4.2010 17:54
cherry1402

XXX.XXX.38.222

chondro napsal(a):
To je zajímavá zypotéza jen aby v tomto případě nebylo přáním otcem myšlenky.Podle mých dosavadních znalostí se však "královská" kotata nerodí normálním gepardicím.Jen těm co mají alespon skryté(recesivní)vlohy tedy heterozybotům této mutace a taky nevím že by byla tato mutace vázana na jiné např morfologické změny gepardů.Pokud máte o tomto nějaký zdroj informací napište o něm.Děkuji

Díky za odpověď. Je tedy šance, že se naší gepardici, pokud se podaří odchov, může narodit "královák", když její matka porodila v předešlém vrhu jedno královské kotě?

18.4.2010 18:32
najlvin

XXX.XXX.85.184

samyasa napsal(a):
Naše liška má neskutešně ráda čínské zelí. Kdykoliv mě vidí, jak nesu býložravcům, začne ječet a dožadovat se listu. Má ráda sladké ovoce a třeba mrkev, ale také kupodivu chilli papričky !! Krom leguánů je v našem chovu jediná, co je má ráda. Ale nic u ní nevzbuzuje takové šílenství a dožadování, jako právě to čínské zelí.

Čínské zelí jsem se i já pokoušel naší lišce nabídnout, ale pohořel jsem... :D

19.4.2010 00:12
chondro

XXX.XXX.255.132

cherry1402 napsal(a):
Díky za odpověď. Je tedy šance, že se naší gepardici, pokud se podaří odchov, může narodit "královák", když její matka porodila v předešlém vrhu jedno královské kotě?

To že matka vaší gepardice porodila královské kotě by mělo znamena že ona matke je heterozygot této mutace pokud teda neměla přímo "královskou" kresbu(to nevím).Taky to znamená že kocour těchto kotat byl bud heterozygot nebo měl královskou kresbu (to nevím).Pokud tak bylo i ve vrhu z něhož máte gepadici mate 66%tní pravděpodobnost že vaše gepardice štěpí na tuto dejme tomu tabby mutaci.

19.4.2010 13:32
cherry1402

XXX.XXX.38.222

chondro napsal(a):
To že matka vaší gepardice porodila královské kotě by mělo znamena že ona matke je heterozygot této mutace pokud teda neměla přímo "královskou" kresbu(to nevím).Taky to znamená že kocour těchto kotat byl bud heterozygot nebo měl královskou kresbu (to nevím).Pokud tak bylo i ve vrhu z něhož máte gepadici mate 66%tní pravděpodobnost že vaše gepardice štěpí na tuto dejme tomu tabby mutaci.

Děkuji za odpověď. Potěšila mě, neboť gepard královský je jeden z mých snů. Mám tedy určitou, i když malou šanci, že se mi jednou splní.:-)

19.4.2010 14:29
chondro

XXX.XXX.255.132

cherry1402 napsal(a):
Děkuji za odpověď. Potěšila mě, neboť gepard královský je jeden z mých snů. Mám tedy určitou, i když malou šanci, že se mi jednou splní.:-)

K tomu aby vaše gepardice měla "královské" kotě/ta však potřebujete krýt samci kteří mají taktež gen na tuhle mutaci.U recesivní mutace musí mít gen(elelu) oba rodiče.

19.4.2010 14:46
chondro

XXX.XXX.255.132

Koukal jsem na fotky ze zoo.Je těžké udělat dobrou kompozici při focení v zoo ale některé fotky jsou fakt dobré.chtěl bych upozornit na dvě šelmy na fotkách ze zoo ostrava.Jde o dva asijské poddruhy velkých koček - kriticky ohroženého lva indického a levharta cejlonského.Oproti jinému asujskému poddruhu -levhartu mandžurskému na fotkách z olomouce je zřetelně vidět rozdíl v kresbě kdy tropický podruh má kresby výrazně hustší a celkově jde o lehčeji stavěné zvíře.Lev berberský na foto z olomouc je v přírodě vyhynulý druh.Zvířata ze zoo.zahrad mají původ ze zvěřince marockého krále spekuluje se však o míře jejich čistokrevnosti.

25.7.2010 22:30
pisamartin

XXX.XXX.75.126

Dobrý večer, mohl bych poprosit o kontakt e-mail na cherry1402 ? Děkuji moc:-)

26.7.2010 09:42
cherry1402

XXX.XXX.38.222

pisamartin napsal(a):
Dobrý večer, mohl bych poprosit o kontakt e-mail na cherry1402 ? Děkuji moc:-)

Dobrý den. Tady to nemohu napsat, takže hledejte na inzerci prodej ocelota.

7.9.2010 20:28
smatlak

XXX.XXX.11.101

Bílí tygři Liberec - Surya Bára

7.9.2010 20:32
smatlak

XXX.XXX.11.101

7.9.2010 20:36
smatlak

XXX.XXX.11.101

Bílí tygři Liberec - znovu Paris

7.9.2010 20:41
smatlak

XXX.XXX.11.101

Bílí tygři Liberec - Artemis
omlouvam se za kvalitu fotek

7.9.2010 20:52
smatlak

XXX.XXX.11.101

nadherná kočka bájný Irbis (Levhart sněžný)

Přidejte reakci

Přidat smajlík