Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2010 22:39
funnymagnet

XXX.XXX.75.181

V poslední době se na internetu oběvují inzerce na Kapucínské opičky. Pomocí Google translator napsaný text česky, nabízí zdarma tyto opičky, pouze za cenu letenky z Kamerunu. Co si o tom myslíte? Je to podvod?

jeden inzerát např. tady: http://zvirata.xinzerce.cz/terarijni-zvirata/90812-kapucinsky-opice-k-milujici-temer-zdarma-prijeti/

3.5.2010 22:54
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Je to podvod nabízejí i jiná vesměs lukratyvní zvířata a pak požadují peníze na letenku na zaslání , neuvidíte nic doporučuji nereagovat pár lidí jim už naletělo

4.5.2010 08:19
jerrys

XXX.XXX.146.132

Prosím Vás, copak Vám někdo v dnešní době dá něco zadarmo??? Navíc už bych se pozastavil nad tím že z kamerunu nabízí Jihoamerické opice. Nic jim neposílejte, nebo už nikdy neuvidíte ani opičky ani peníze. Navíc kouknětet i na stránky Ministerstva zahr. věci, kde upozornují na kamerunské inzeráty. Mimochodem chov kapucínů (předpokládám že se jedná o malpy kapucínské) je docela dost náročný, poinformujte se i v ZOO. Ikdyž na pohled vypadají hodně přátelsjky, nebývá tomu tak vždy.

4.5.2010 10:41
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Inzerce je těmi inzeráty zahlcená už několik měsíců a pokaždé je tam jiná adresa. Nabízejí i jiná zvířata (servaly oceloty, karakaly aj.). Je to podvod. Navíc tyhle opičky jsou pěkně divoké.

3.1.2012 07:41
jája86

XXX.XXX.191.168

Dobrý den, samozřejmě, že snad každý z nás pozná, že jsou to pouze podvodníci, už jen tím, googlem přeloženým textem na desítkách stránkách s tak směšnou cenou a dále také z míst, kde bydlí... Stejné inzeráty jen ve slovenštině jsou i na slovenských serverech....
Ale moc ráda bych se zeptala, jaké jsou přesné podmínky k dovezení Kapucínka ze zahraničí... Chtěla bych si pro něj doletět samozřejmě osobně... Jen nikde nemohu najít nic, co by mi poradilo to nejdůležitější o transportu a následném nahlášení v Čechách... Jsem z toho popravdě už doslova blázen, protože mi jeden ´´známý´´ který ho měl před pár lety, řekl, že musím být v nějakém spolku cirkusáků, absolutně to nechápu, protože kapucíny vidím i na slovenských stránkách u obyčejných lidí = na fotkách... A také se po nich ptá tolik ostatních, že mi přijde jako blbost, že by všichni pracovali u cirkusu... ;) Pomozte prosíííím =(

4.1.2012 10:21
doutrklars

XXX.XXX.27.79

jája86 napsal(a):
Dobrý den, samozřejmě, že snad každý z nás pozná, že jsou to pouze podvodníci, už jen tím, googlem přeloženým textem na desítkách stránkách s tak směšnou cenou a dále také z míst, kde bydlí... Stejné inzeráty jen ve slovenštině jsou i na slovenských serverech....
Ale moc ráda bych se zeptala, jaké jsou přesné podmínky k dovezení Kapucínka ze zahraničí... Chtěla bych si pro něj doletět samozřejmě osobně... Jen nikde nemohu najít nic, co by mi poradilo to nejdůležitější o transportu a následném nahlášení v Čechách... Jsem z toho popravdě už doslova blázen, protože mi jeden ´´známý´´ který ho měl před pár lety, řekl, že musím být v nějakém spolku cirkusáků, absolutně to nechápu, protože kapucíny vidím i na slovenských stránkách u obyčejných lidí = na fotkách... A také se po nich ptá tolik ostatních, že mi přijde jako blbost, že by všichni pracovali u cirkusu... ;) Pomozte prosíííím =(

Dobrý den , možná by bylo lepší si hned ze začátku ujasnit, zda scháníte malpu kapucínskou či hnědou . Kapucínskou jsem já sám u žádného chovatele v ČR neviděl a i po Evropě je vzácná. Malpa hnědá se sem tam vyskytuje dík starým dovozum. Na dovoz z přírody zapomente rovnou , ze zahraničí je možné zvíře dovézt zas jen od chovatele odchov, pokud si najdete chovatele v EU problem to neni, pokud mimo, musíte žádat o dovozní povolení a v té zemi vývozní , v tom jsou zběhlé dovozci zvířat a bylo by i lepší toto uskutečnit přes ně . Posílam foto malpy hnědé v mém chovu jedná se zatim o mládě

4.1.2012 10:22
doutrklars

XXX.XXX.27.79

6.1.2012 15:55
burundi

XXX.XXX.227.51

doutrklars napsal(a):
Dobrý den , možná by bylo lepší si hned ze začátku ujasnit, zda scháníte malpu kapucínskou či hnědou . Kapucínskou jsem já sám u žádného chovatele v ČR neviděl a i po Evropě je vzácná. Malpa hnědá se sem tam vyskytuje dík starým dovozum. Na dovoz z přírody zapomente rovnou , ze zahraničí je možné zvíře dovézt zas jen od chovatele odchov, pokud si najdete chovatele v EU problem to neni, pokud mimo, musíte žádat o dovozní povolení a v té zemi vývozní , v tom jsou zběhlé dovozci zvířat a bylo by i lepší toto uskutečnit přes ně . Posílam foto malpy hnědé v mém chovu jedná se zatim o mládě

To je ale vykuk ta malpa:-))

6.1.2012 18:52
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Ano je kouzelný , v povaze dost tvrdohlavý , je to uplně nesrovnatelné s ochočováním třeba makaka, malpy jsou nezkutečně inteligentní :-)

6.1.2012 19:16
burundi

XXX.XXX.227.51

doutrklars napsal(a):
Ano je kouzelný , v povaze dost tvrdohlavý , je to uplně nesrovnatelné s ochočováním třeba makaka, malpy jsou nezkutečně inteligentní :-)

Ano už jsem někde slyšel že malpy jsou nejinteligentnější opice starého světa.Ten váš vykuk to má opravdu v očích:-)

6.1.2012 19:19
burundi

XXX.XXX.227.51

burundi napsal(a):
Ano už jsem někde slyšel že malpy jsou nejinteligentnější opice starého světa.Ten váš vykuk to má opravdu v očích:-)

Ted jsem byl kolegyní opraven že nového světa.:-)

6.1.2012 19:39
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Ano jsou na tom s inteligencí prý stejně jako šimpanzi v Africe

6.1.2012 20:17
burundi

XXX.XXX.255.132

doutrklars napsal(a):
Ano jsou na tom s inteligencí prý stejně jako šimpanzi v Africe

Někde jsem viděl jak se tlupa malp kapucínských naučila v amazonském pralese rozbíjet tvrdé ořechy úderem kamene.Tuto techniku si pak tlupa přenáší z generace na generaci přičemž tlupy z jiných oblastí tímto umem nevládnou.
Toto je podle zoologů něco co se zcela vymyká běžnému zvířecímu pudovému jednání a vyjadřují se o tom jako o kultůře.Takže mate určitě pravdu že malpy se v ramci živočišné říše výrazně vymykají svou inteligencí.

6.1.2012 20:23
doutrklars

XXX.XXX.27.79

burundi napsal(a):
Někde jsem viděl jak se tlupa malp kapucínských naučila v amazonském pralese rozbíjet tvrdé ořechy úderem kamene.Tuto techniku si pak tlupa přenáší z generace na generaci přičemž tlupy z jiných oblastí tímto umem nevládnou.
Toto je podle zoologů něco co se zcela vymyká běžnému zvířecímu pudovému jednání a vyjadřují se o tom jako o kultůře.Takže mate určitě pravdu že malpy se v ramci živočišné říše výrazně vymykají svou inteligencí.

asi před týdnem, bylo na seznamu video jak samice malpy hnědé kdesi na pokraji vesnice u lesa myla pod tekoucí vodou ešusy , používala i kartáč, chtěl jsem si to uložit , ale bohužel mi to nešlo , bylo to úžasné, dělala to, co okoukala od lidí a to měla ještě na zádech prcka:-)

6.1.2012 20:34
burundi

XXX.XXX.255.132

doutrklars napsal(a):
asi před týdnem, bylo na seznamu video jak samice malpy hnědé kdesi na pokraji vesnice u lesa myla pod tekoucí vodou ešusy , používala i kartáč, chtěl jsem si to uložit , ale bohužel mi to nešlo , bylo to úžasné, dělala to, co okoukala od lidí a to měla ještě na zádech prcka:-)

Když jste zminoval ty makaky tak i ti jsou podle zoologů schopni se učit a přenášet naučené zvyky na další pokolení.Vemte si ty notoricky známe fotografie japonských makaků kteří využívají termální prameny k zpříjemnování života v zimním období.Toto chování je taky naučené.

6.1.2012 20:40
doutrklars

XXX.XXX.27.79

burundi napsal(a):
Když jste zminoval ty makaky tak i ti jsou podle zoologů schopni se učit a přenášet naučené zvyky na další pokolení.Vemte si ty notoricky známe fotografie japonských makaků kteří využívají termální prameny k zpříjemnování života v zimním období.Toto chování je taky naučené.

Ano asi před rokem jsem viděl dokument, jak mládě makaka spadlo do řeky , vyplavalo a voda se mu zalíbila , po čase ho následovali ostatní mládata a i se potápěli byl to krásný pohled , ale jen ti mladí , staří do vody nešli

6.1.2012 20:44
burundi

XXX.XXX.255.132

doutrklars napsal(a):
Ano asi před rokem jsem viděl dokument, jak mládě makaka spadlo do řeky , vyplavalo a voda se mu zalíbila , po čase ho následovali ostatní mládata a i se potápěli byl to krásný pohled , ale jen ti mladí , staří do vody nešli

Tímto jsou známí makaci jávští.Vy máte nějaké informace že tyto zvyky mají i rhezusové nebo jsem to špatně pochopil?

11.1.2012 17:19
jája86

XXX.XXX.191.168

Mockrát Vám děkuji za osvětlení, jak vyapadá Malpa Kapucínká vím, ale pořád mi prostě nesedělo, že se mi víc líbí ta s tou hnědou hlavičkou... =) Mockrát děkuji... Takže Kapucínek asi nejspíš nepřijde v uvahu... No, nevadí. Myslím, ačkoliv jsem naprostý lajk... Že jsou tyto dvě Malpy v povaze, výchově i zvycích nanejvíš podobné a tak bych se chtěla zeptat, jestli opravdu chováte tyto opičky... A co k opatření takového ´´mazlíčka´´ potřebuji za dokumenty, znalosti a celkově aby měl naprosto vše na co si vzpomene... Je to můj sen od mala a nerada bych si ho zkazila někým z uplně jiného kouta Evropy, at uz si pořádně neporozumíme nebo to bude pouhý překupník nebo tak něco podobného... Doufám, že mě chápete a nebudete mě hned zatracovat, za mou neznalost, ale žádný učený z nebe nespadl... A já bych se vážně chtěla něco dozvědět. Popravdě na internetu jsem toho o nich moc nenašla, takže tápu, co to vlastně obnáší za péči a tak... Děkuji moc za Vaši pozornost a mimochodem, je to vážně fešák... =) Ještě jednou děkuji... =)

12.1.2012 11:01
doutrklars

XXX.XXX.27.79

jája86 napsal(a):
Mockrát Vám děkuji za osvětlení, jak vyapadá Malpa Kapucínká vím, ale pořád mi prostě nesedělo, že se mi víc líbí ta s tou hnědou hlavičkou... =) Mockrát děkuji... Takže Kapucínek asi nejspíš nepřijde v uvahu... No, nevadí. Myslím, ačkoliv jsem naprostý lajk... Že jsou tyto dvě Malpy v povaze, výchově i zvycích nanejvíš podobné a tak bych se chtěla zeptat, jestli opravdu chováte tyto opičky... A co k opatření takového ´´mazlíčka´´ potřebuji za dokumenty, znalosti a celkově aby měl naprosto vše na co si vzpomene... Je to můj sen od mala a nerada bych si ho zkazila někým z uplně jiného kouta Evropy, at uz si pořádně neporozumíme nebo to bude pouhý překupník nebo tak něco podobného... Doufám, že mě chápete a nebudete mě hned zatracovat, za mou neznalost, ale žádný učený z nebe nespadl... A já bych se vážně chtěla něco dozvědět. Popravdě na internetu jsem toho o nich moc nenašla, takže tápu, co to vlastně obnáší za péči a tak... Děkuji moc za Vaši pozornost a mimochodem, je to vážně fešák... =) Ještě jednou děkuji... =)

Moc otázek, popořádku děkuji :-), rád odpovim na všechno co vim. Řekl bych , že malpy jsou docela složité na krmení , hlavně když si koupíte mrně, to mi potvrdí pracovníci zoo. Trpí takzvanou OSTEOMALACIÍ, je to vývojová vada kostí způsobená nevyrovnaným podáváním vit. a min látek, neni to jednoduché věřte mi , mam sám pouze jednoho samečka od 10 měsíců , zatim je v pohodě. Tět teda k případnému pořízení . Pro chov všech primátů potřebujete povolení chovu zvířat vyžadující zvláštní péči , to vam vydá státní vet. správa po schlédnutí adekvátního zařízení , veškeré potřebné doklady / CITES/ musí mít zvíře již při koupi od pův. majitele

13.1.2012 13:13
doutrklars

XXX.XXX.27.79

jája86 napsal(a):

Kontaktujte mne kdyžtak na mém emailu doutrklars@seznam.cz o něčem bych možná pro vás veděl

10.6.2012 22:27
horvi

XXX.XXX.130.221

dobry den chtel bych se zeptat zda se da tedy sehnat i zde v cechach. Treba primo u vas... dekuji za odpoved...

10.6.2012 22:34
doutrklars

XXX.XXX.21.114

Dobrý večer , malpa kapucínská v čechách vubec a hnědá je nabízena velmi zřídka , většinou se jedná o zvířata ještě ze starých dovozů nyní asi 12 letá, ale i těch je málo

11.6.2012 10:58
horvi

XXX.XXX.130.221

dobre a slo by teda od vas nejakou odkoupit?

11.6.2012 11:07
doutrklars

XXX.XXX.21.114

nikoliv, já sám schánim samici k mému samci

2.8.2012 13:25
bastet

XXX.XXX.123.29

doutrklars napsal(a):

Také jsem to video viděla a bylo opravdu užasnésmajlík

26.3.2013 19:40
selmicka

XXX.XXX.248.244

Nabízím 1,3 do chovu.
Kontakt na mých stránkách.
Odběr ihned.Info pouze telefonicky.
S povinnými doklahy CITES.

26.3.2013 19:57
doutrklars

XXX.XXX.79.1

Mohu vedět , zda máte na prodej malpu kapucínskou, nebo malpu hnědou ?

26.3.2013 21:38
cherry1402

XXX.XXX.38.222

doutrklars napsal(a):
Mohu vedět , zda máte na prodej malpu kapucínskou, nebo malpu hnědou ?

Jsem si jistá, že obě.smajlík Asi nakupoval v Camerunu.smajlík A jako dárek k nim dostanete ovíječe voskového.smajlík

29.3.2013 10:16
selmicka

XXX.XXX.248.244

Malpa kapucinská ( Cebus capucinus )

Dovolil bych si poradit,že získání tohoto primáta ze zahraničí je možné pouze u dobře ověřeného kontaktu a to zejména pro firmy,zabývajicí se profesionálně obchodem s exot. zvířaty.Nebo přímo od chovatele v EU,zajet si tam,.I zde muže laik narazit na nemalý problém,.
Vždy z ruky do ruky,..Zvíře ,peníze.

18.8.2013 15:20
dydi

XXX.XXX.59.175

Chtěla bych Malpu kapucínskou máte ještě?

Přidejte reakci

Přidat smajlík