Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2010 09:59
spelec

XXX.XXX.170.225

Dobrý den, zajímalo by mne pouze kam se poděl včerejší příspěvek moderátora tohoto tématu na mou adresu ? Opravdu nemám potřebu vás přesvědčovat o tom, že "něco málo " o této problematice vím, ale můžete si být jistý tím, že z netu to není. Všem chovatelům, kteří to myslí vážně, přeji dobrý chov.

27.8.2010 13:15
rrys

XXX.XXX.236.81

spelec napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mne pouze kam se poděl včerejší příspěvek moderátora tohoto tématu na mou adresu ? Opravdu nemám potřebu vás přesvědčovat o tom, že "něco málo " o této problematice vím, ale můžete si být jistý tím, že z netu to není. Všem chovatelům, kteří to myslí vážně, přeji dobrý chov.

Nemusíte převědčovat,že něco málo víte.To jsem poznal.Prosím Vás jen o vložení fotek Vašeho chovu.Nic víc.Děkuji.

27.8.2010 13:42
cherry1402

XXX.XXX.38.222

spelec napsal(a):

Dobrý den. Já beru chov opravdu vážně a jsem ráda, že se tu po dlouhé době objevil někdo, s kým bych si mohla vyměnit zkušenosti nebo doplnit vědomosti. Ať už chováte jakákoliv zviřata nebo nemáte žádná, mám z Vašich příspěvků pocit, že se o ně zajímáte a něco o nich také víte. Mimochodem, na netu chovatel příliš informací nezíská, o konkrétních věcech při řešení problémů ani nemluvě. Nejcennější jsou vlastní zkušenosti .

27.8.2010 18:02
rrys

XXX.XXX.236.81

Nevím co je pojem myslet chov vážně nebo nevážně.Ale vím,že začátečník,který má o chov velký zájem ,ví že chce šelmu,popřípadě se zajímat a vést chov,má dnes dostatek možnosti informace sehnat.Pry na netu toho moc není.No základu je dost.Osobní zkušenost? Ano.Pokus a omyl.Drahá zkušenost.Lépe se nezminovat.Nejlepší řešení je navštívit více chovatelu šelem.Určitě rádi poskytnou základní informace.I já tak začínal.Potom je to již na chovateli samém.Chov zvládne s danými informacemi.Problém je již odchov a prodej.To již chovatele moc neřeknou,je to každého knovhau.Přeji mnoho uspěchu v chovu.

27.8.2010 19:28
doutrklars

XXX.XXX.27.79

rrys napsal(a):
Nemusíte převědčovat,že něco málo víte.To jsem poznal.Prosím Vás jen o vložení fotek Vašeho chovu.Nic víc.Děkuji.

Dobré vědomosti o chovu zvířat nemusí mít jen někdo , kdo má bezprostředně zvířata doma, jaksi se tu ¨zapomíná , že je mezi náma smrtelníkama i spousta vystudovaných odborníků zoologů , kteří pracují bud v zoo, nebo někde v terénu, nebo přednášej, to už je jedno , ale nemusí si tu práci ještě tahat domu, klidně bydlí třeba v paneláku v garsonieře a vesele jsou odborníci třeba na slony,,, vždit kam by je tam daly,,:-)

28.8.2010 17:48
rrys

XXX.XXX.236.81

rrys napsal(a):

Dobrý den.Má prosba na vložení fotek Vašeho chovu se minula učinkem.I tak děkuji.Takže se pohybujete v chovatelství jako teoretik se získanými informacemi z médií.

28.8.2010 18:19
cherry1402

XXX.XXX.38.222

rrys napsal(a):
Dobrý den.Má prosba na vložení fotek Vašeho chovu se minula učinkem.I tak děkuji.Takže se pohybujete v chovatelství jako teoretik se získanými informacemi z médií.

Leckterý teoretik může mít více znalostí v oboru než kdejaký praktik, který získává informace u jiných a zkušenějších a má vše jen odkoukané. Není třeba vlastnit šelmy, aby měl člověk znalosti. Troufám si říct, že každý zoolog v ZOO má větší vědomosti než soukr. chovatel a přitom doma žádnou šelmu nemá. To by , podle Vašeho názoru, pracovali v ZOO samí teoretici, kteří získali informace pouze z médiísmajlík. Dúležitější je mít ke zvířatům dobrý vztah, umět se vcítit do jejich potřeb a povahy, zkrátka mít na chov šelem trochu talent. K tomu ale chovateli žádné informace nepomohou. Buď ho má nebo ne. A pokud ho nemá, tak bude jen kopírovat v chovu druhé , mluvit o zkušenostech jiných, ale nenajdete u něho nic, co by svědčilo o jeho vlastní iniciativě či zkušenostech v rámci chovu.
Z příspěvku na jiném vlákně je jasné , že tento pán teoretikem rozhodně není.:-)

28.8.2010 19:01
rrys

XXX.XXX.236.81

Zoologové žádní teoretici nejsou,to snad nemuže nikdo tvrdit.Zoolog je člověk milujicí přírodu,zejména zvířata a to exotická.Proto vystudoval nejspíše vysokou školu v oboru zoologie a měl to štěstí,že získal v ZOO zaměstnání a byl tak schopný,že se časem vypracoval na post zoologa.Pár jich takových znám osobně a velice si jich vážím.Každodenní styk se zvířaty v zoo a vzdělávání v oboru jsou fundamentem k znalostem v oboru.Každodenní styk v zoo se zvířaty je právě praktický.Nelze mluvit o teoretikovi.Pán píšíci zoologem určitě není,taková osobnost se nebude slunit teoretikými znalostmi na netu.Nic by mu to nepřineslo.Pán nevložil žádné fotky,má na to právo.Nic ve zlém.Ale v uvodu založení vlákna chov šelem jsem zduraznil,že nebudu odpovídat na příspěvky anonymu,což tento pán stále je.Nesmí se zlobit,že jsem na jeho příspěvky nereagoval a reagovat nebudu,pokud se nepředvede se svým chovem či nechovem ,tak jako jsme učinili všichni učastnici diskuse chov šelem.Děkuji za pochopení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík