Od kolika se může králice připouštět??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2007 11:08

chtěla bych jednou mit kraličí miminka, až budu mít výběh na balkoně... tak dbám na výživu, aby nejedla nic špatnýho, dost zeleniny, dřevo na broušení zoubků atd. atd..
chci se zeptat od kolik je mozne aby kralice mela mladata?

každopádně bych ty mláďata nedala do akvaristiky!
jednu holku bych si nechala a zbytek prodala, připadně rozdala (kamaradum a znamym;) )

a mám ještě jeden dotaz: může veterinář poznat (alespon priblizne) kolik je moji kralici?

v akvaristice to totiz nevedeli
tak to jsou snad vsechny moje dotazy... kdyztak jeste dopisu do reakcí;)

12.4.2007 19:50

andelaskoloudova napsal(a):

chtěla bych jednou mit kraličí miminka, až budu mít výběh na balkoně... tak dbám na výživu, aby nejedla nic špatnýho, dost zeleniny, dřevo na broušení zoubků atd. atd..
chci se zeptat od kolik je mozne aby kralice mela mladata?

každopádně bych ty mláďata nedala do akvaristiky!
jednu holku bych si nechala a zbytek prodala, připadně rozdala (kamaradum a znamym;) )

a mám ještě jeden dotaz: může veterinář poznat (alespon priblizne) kolik je moji kralici?

v akvaristice to totiz nevedeli
tak to jsou snad vsechny moje dotazy... kdyztak jeste dopisu do reakcí;)

Ahoj, právě jsem četla, v kolika je dobře poprvé připustit králici, tak ti to píšu. Je to nejdříve mezi 7 měsícem a jedním rokem. Myslím, že by ten věk mohl veterinář odhadnout, ale jen přibližně, zkus to. Pokud se veter. stará o nějaký chov má v tom větší zkušenosti, ale jde to jepřibližně - podle slov naší veteriny.

28.11.2010 16:16
jakis

XXX.XXX.79.53

Dá sa to odhadnúť aj podľa živej hmotnosti.

28.11.2010 18:11
anmara

XXX.XXX.69.201

podle hmotnosti se to dá jakž takž odhadnout u nedospělých, čisokrevných a odpovídajícím způsobem odchovaných zvířat - kříženci mohou růst odlišně od standardu a dospělé zvíře váží při odpovídající péči plus minus stejně na počátku dospoělosti (což je u zakrslíků v půl roce), tak třeba i ve třech letech :-)
věk (nebo dostatečná hmotnost) na první připuštění záleží na plemeni... pokud se jedná o zakrslíka, tak ti se připouští cca od pěti měsíců (čím větší plemeno, tím později se připouští)... u pozdního prvního připuštění je třeba počítat s možnými komplikacemi, jak se zabřeznutím, tak s porodem případně odchovem... smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík