Zdravím chovatele! Chtěl bych přidat další zkušenost, kterou jsem letos nabyl. Koupili jsme kozu a všeobecný problém chovu koz a ovcí je znehodnocování objemného krmiva vytahováním z jeslí. Proto jsem udělal vedle kotce pro kozu kotec pro samici belgického obra albína, králice má ke koze průlez a ta společně s mladými dožere skoro všechny zbytky, které koza roztahá. Soužití je to bezproblémové, nikdy nedošlo k žádnému problému.
Jinak přeji všem ať se vám v následujícím roce daří!
P. S.: "Chovatelovi", který mi na krajské výstavě v Hodoníně ukradl dvě nové přenosky přeji ať si je ve zdraví užije - možná to bylo ze závisti, protože můj samec získal čestnou cenu a bodové ohodnocení 95b
Zdravím,
no právě takto a i proto se začínalo s chovem králíků. K chovu koz bych se chtěl také dopracovat, ale bohužel na to nemám vhodné prostory. Králíci se také mimo jíné používaly k odstaveným mláďatům jako "učitele" aby se mláďata naučila žrát a také jako společnost aby se jednoduše jehně nebálo.
S těma přenoskama je to smutné, když takovýto dobytek dokáže přijít mezi chovatele a ještě se nechat nazývat "přítelem".