Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2011 13:14
vvv.runka

XXX.XXX.153.209

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mi někdo neporadí? Dnes ráno jsem našla uhynulé dva králíkysmajlík.Jsou to mladí od podzimu . Včera byli ještě zcela v pořádku, dnes tam leželi vedle sebe. Zdáli se mi nadutí, jeden měl mokrý čumáček, jakoby od krve. Krmím stále stejně, seno, vodu, granule,oves. Byli ve společném výběhu s dalšími pěti, ti se zdají stále v pořádku. nevíte o co se může jednat? A co s těmi zbylými? Bohužel jsem je nenaočkovala, čekala jsem na jaro,až jich bude víc, jinak starší mám naočkované mix+mor. S cizími králiky jsem ve styku nebyla, že bych něco přinesla, tak nevím.

10.3.2011 14:46
jarvan

XXX.XXX.15.114

Tak to jste měla tu čest s králičím morem. Obávam se, že co nemáto očkované, tak je ve velkém nebezpečí !

10.3.2011 15:55
vvv.runka

XXX.XXX.153.209

Zeptám se asi hloupě, ale myslíte si, že by se Ti zbývající dali jíst, když jim viditelně ještě nic není? nebo už můžou být nakažení, jenom se to ještě neprojevilo??? Děkuji za opověď.

10.3.2011 16:17
jarvan

XXX.XXX.15.114

Snad kromě toxoplazmózy a nějakých druhů plísní, člověk od králíka žádnou nemoc dostat nemůže, tak že jíst se zřejmě dají.

JInak jestli je to opravdu mor, ale podle té krve bych řekl, že ano. Králík umírá v křeči, tak že většinou ještě leží v nepřirozené pozici se silně zakloněnou hlavou.
Inkubační doba 1-2dny, začíná tak že králík přestává žrát a je skleslý, později křeče a smrt. U některých králíků se projevuje krvavou pěnou u nosu. U mrtvých králíků krev v dýchavích cestách, na pohrudnici a na ledvinách.

Uvidíte co napíší ostatní

11.3.2011 15:19
vvv.runka

XXX.XXX.153.209

Děkuju mockrát za odpověď, bohužel to vypadá, tak jak popisujete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík