Neporodáváte králíky pod cenou ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2011 11:14
jarvan

XXX.XXX.15.114

Zdravím,
dnes jsem se dostal na našich stránkách k zajímavé tabulce. Tedy k tabulce doporučených cen králíků. Po její prostudování jsem se opravdu zamyslel zda své králíky (Nb) neprodávám pod cenou.

http://www.cschdz.eu/odbornosti/kralici/doporucene-ceny-kraliku.aspx

Na místních výstavách prodávám dospělé čtyřkové Novozélanďáky většinou za ceny kolem 400-450Kč (doporučená cena dle tabulky je 530Kč) a jsem jednoznačné nejdražší. Jsou tam králíci i za 300Kč a z králíkáren někteří prodávají i za 200Kč (což je cena prakticky pod hodnotou masa).

Naopak u Belgičáků se mi zdá tabulková hodnota zase dosti nízká. Já prodávám čtyrkové dospělé belgičáky za ceny kolem 1000-1200Kč (doporučená cena dle tabulky 840Kč) a tam jsem zase drtivě nejlevnější.

Možná že by stálo za to se nad touto tabulkou zamyslet (za zvážení by stálo možná i uveřejnění nějaké její zkrácené verze v časopise Chovatel. Alespoň by tam po dlouhé době bylo zase něco užitečného). Protože dnes a při dnešních cenách krmiv, prodávat chovné králíky za (tedy vlastě za cenu masa) 300Kč mi připadá již jako podrážení své vlastní práce.

Jak to vidíte Vy ?
Nechtělo by to ty ceny výstavních králíků opravdu upravit, aby se nám alespoň část té naší každodenní snahy vrátila nazpět ?

12.3.2011 12:56
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

Zdravím,
souhlasím s Vaším příspěvkem. Taky jsem s tím dlouho bojoval. Chovám Ččp a v podstatě se držím těch cen, i když sem v té době o nich nevěděl. Prodejní ceny tedy mám těch 400-600Kč za kus. Nižší cenu jsem dal jen vyjímečně když to šlo ke kamarádovi, či pokud tam byl nějaký problém, na který jsem zájemce upozornil. S prodejností není problém. Ale mrzí mne, když pak vidím na výstavě Ččp co má přes 2,5kg a prodává se za 250Kč. Dyť to fakt není ani cena masa. Naštěstí už takových králíků vídám čím dál méně a ceny už začínají alespoň okolo 400Kč.

12.3.2011 18:57
rafan

XXX.XXX.61.220

Správně jste si přečetl DOPORUČENÉ. Mimo realizovaný prodej zvířete, je tato cena pro státní správu - pojišťovny, policii apod. Měl jsem již párkrát co dočinění, př. nervózní soused vzal vzduchovku a "vystřílel" chovateli holubi. Po vychladnutí nabízel á 50,- Kč (dle info z TV - ptačí mor). Cena dle ceníku ČSCH - 8.250,- .I na KVS chtěli při likvidaci dom. ptáků "platit" dle vlastního ceníku 50,- Kč za ks, ale nakonec "museli" uznat tento ceník. Třikrát jsem měl co dočinění při krádeži, policie si "nechá ocenit" na OV ČSCH, při povodních pojišťovny taktéž potřebují "orazítkovaný" výpočet. Tudíž tvorba ceníku musí být v souladu s těmito institucemi, ne jen podle toho, jetli se Vám to zdá málo nebo ne. Jen tak mimochodem, aby jste tuto škodu mohl uplatnit, musíte být členem ČSCH!? Jinak totiž v tomto státě nedokážete, že chováte chovná zvířata.
Hezký večer:-)

14.3.2011 14:12
majky79

XXX.XXX.147.17

jarvan napsal(a):
Zdravím,
dnes jsem se dostal na našich stránkách k zajímavé tabulce. Tedy k tabulce doporučených cen králíků. Po její prostudování jsem se opravdu zamyslel zda své králíky (Nb) neprodávám pod cenou.

http://www.cschdz.eu/odbornosti/kralici/doporucene-ceny-kraliku.aspx

Na místních výstavách prodávám dospělé čtyřkové Novozélanďáky většinou za ceny kolem 400-450Kč (doporučená cena dle tabulky je 530Kč) a jsem jednoznačné nejdražší. Jsou tam králíci i za 300Kč a z králíkáren někteří prodávají i za 200Kč (což je cena prakticky pod hodnotou masa).

Naopak u Belgičáků se mi zdá tabulková hodnota zase dosti nízká. Já prodávám čtyrkové dospělé belgičáky za ceny kolem 1000-1200Kč (doporučená cena dle tabulky 840Kč) a tam jsem zase drtivě nejlevnější.

Možná že by stálo za to se nad touto tabulkou zamyslet (za zvážení by stálo možná i uveřejnění nějaké její zkrácené verze v časopise Chovatel. Alespoň by tam po dlouhé době bylo zase něco užitečného). Protože dnes a při dnešních cenách krmiv, prodávat chovné králíky za (tedy vlastě za cenu masa) 300Kč mi připadá již jako podrážení své vlastní práce.

Jak to vidíte Vy ?
Nechtělo by to ty ceny výstavních králíků opravdu upravit, aby se nám alespoň část té naší každodenní snahy vrátila nazpět ?

jak psal příspěvek víše jsou to orientační ceny pro pojištovny a jiné instituce.Dle mého si každý chovatel určuje cenu sám,mě taky mrzí že většinou chovatelé své svěřence podhodnocují ale bohužel.Já vím kolik mě stojí provoz chovu nákupy zvířat v německu jak jsou hodnoceny odchovy na výstavách tak podle toho je i cena mích zvířat i když spousta lidí frflá že to mám drahý,ale to je moje věc já jim též nekecám do toho že je prodávají levně :-))

15.3.2011 20:29
vkralicek

XXX.XXX.6.150

S tou cenou je to složitý já chovám Kal a Sivž a 90 procent odchovu co prodám jde mezy lyd na nečistokrevný "bouďáky " za 300 Kč za 6 měsíční a skuste nějaký bábyčce říct 500Kč nebo dokonce i víc tak jde pryč a ještě vás pomluvý . A na místních výstavách je to to samí prostě neprodáte a kdybych měl svůj odchov všechen sníst tak nejím nic jinýho. Ale pokud máte kvalitu a prodáváte jen mezi chovateli tak je to jen dobře, za kvalytu se musý platit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík