Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2011 18:53
jarda11a

XXX.XXX.225.63

ahj, měl jsem připuštěné dvě samice, dnes 30 den ráno jenom připravené hnízdo, a teď když jsem se vrátil z roboty smajlík jedna 16 a druhá 15 mladých každé jsem nechal 10 a zkusil jsem zbívající dát ke dvoum samicím ,odebral jsem je z kotce i s mladými těm je 32dní normálně odstavuji v 7 týdnech, vyčesal jsem samici a postavil hnízdo vložil mladý a nechal asi 30min pak vrátl samici ta nejdříve lítala po kotci jak vsteklá pak u hnizda začla hrabat ale do hnízda ne nakonec okolo hnízda navršila hráz a lehla k němu a do hnízda mě nenechá sáhnout(no já to zkoušel opatrně protože vím že ani jedna z mích samic mě nenechá první dny sáhnout do hnízda pokavať ji neodeberu z kotce) ale jinák to vipadá jako by se o ně chtěla starat tak za pokus to stojí podle mího ale nevím jestli mám vrátit mladý nebo ne prosím o rady jo a jsou to všechno belgičani jinák jedna ztěch co jesem jí je přidal měla 5 adruhá 13 ale zbylo jich jen 9 a pak že belgičani maj málo mladejch a jsou to špatný mámy smajlíksmajlík no není nad odbornou literaturusmajlík
tak prosím praďtemi někdo

8.4.2011 11:41
jarvan

XXX.XXX.15.114

Zdravím a gratuluji k dobrému chovnému matriálu.
Asi bych to nechal tak jak to máte a mláďata bych do původních hnízd již nevracel (jestli jsem dotaz správně pochopil), protože když jich bude mít samice více než 8 (možná 10), tak nebudou stát za nic. Ten pokus s podložením je určitě lepší než mláďata utratit. Nevím ale co s těma staršíma mláďatama, aby z jejich přítomnosti v kotci nebyla samička strsována, ale na odstav jsou zase na druhou stranu jsou dost mladí. Je otázka co je pro vás důležitější, jestli starší, nebo mladší mláďata...

8.4.2011 11:41
jarvan

XXX.XXX.15.114

Zdravím a gratuluji k dobrému chovnému matriálu.
Asi bych to nechal tak jak to máte a mláďata bych do původních hnízd již nevracel (jestli jsem dotaz správně pochopil), protože když jich bude mít samice více než 8 (možná 10), tak nebudou stát za nic. Ten pokus s podložením je určitě lepší než mláďata utratit. Nevím ale co s těma staršíma mláďatama, aby z jejich přítomnosti v kotci nebyla samička strsována, ale na odstav jsou zase na druhou stranu jsou dost mladí. Je otázka co je pro vás důležitější, jestli starší, nebo mladší mláďata...

8.4.2011 15:51
jarda11a

XXX.XXX.225.63

dík za radu pokusím se je dokrmit, nechal jsem je ve vedlejším kotci a ráno jim del pít od kámoše jsem dostal namíchané mláko s kterým on dokrmoval mladé po úhynu samice i s pokiny a množstvím (úspěšně dokrmoval jsou jim nyní jum jsou 3 měsíce a jsou zdraví a vitální začal dokrmovat v necelích 2 týdnech) ta malá jsou zatím všechna ok i myní odpoledne jo a jentak mimochdem ten dobrý materiál pochází i v jednom případě od vás vloni jse mi prodal samici BO divokého zbarvení a ta má těch 15 malích

8.4.2011 17:13
jarvan

XXX.XXX.15.114

jarda11a napsal(a):
dík za radu pokusím se je dokrmit, nechal jsem je ve vedlejším kotci a ráno jim del pít od kámoše jsem dostal namíchané mláko s kterým on dokrmoval mladé po úhynu samice i s pokiny a množstvím (úspěšně dokrmoval jsou jim nyní jum jsou 3 měsíce a jsou zdraví a vitální začal dokrmovat v necelích 2 týdnech) ta malá jsou zatím všechna ok i myní odpoledne jo a jentak mimochdem ten dobrý materiál pochází i v jednom případě od vás vloni jse mi prodal samici BO divokého zbarvení a ta má těch 15 malích

Tak to jsem potěšen, že se vám holka osvědčila. U máďat je důležité aby se dostala k mlezivu, což se u vás stalo, protože samička většinou po porodu mladé ihned nakrmí. Potom je již můžete dokrmit, jak píšete, uměle. Já na to používám "umělé" mléko pro štěňata. Někdo tu také psal, že se dá s úspěchem dokrmovat mlékem kozím, ale to se dnes již velmi těžko shání.
Tak ať se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík