Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2011 12:41
past

XXX.XXX.1.3

Připustil jsem dvě samice, vše proběhlo tak jak má, ale když se měla samice okotit tak si natrhala srst na hnízdo, ale nic se jí nenarodilo a to samé se stalo i té druhé samici. Nevím čím by to mohlo být. Prý by to mohlo být neplodným samcem, ale nejsemsi jist. Máte s tím nějakou zkušenost?

22.4.2011 13:31
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

To že se povede skok neznamená nutně, že z toho budou mladé. Naštěstí. Jinak bych byl ve svých studentských letech zasloužilý otec smajlík Právě z toho důvodu někteří chovatelé provádějí kontrolní připouštění, v necelé půli březosti pohmatem zkouší nalézt plody či kontrolují zda se nedostavila další říje. Osobně problém nevidím vůbec v ničem, holt nezabřezla. Zabřezne příště. :-)

22.4.2011 16:30
past

XXX.XXX.1.3

To jsem zkoušel a snažím se už čtyři měsíce a stále nic. Zkusím to s jiným samcem a pak uvidimsmajlík

22.4.2011 16:51
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

jaj, tak to nezávidím... a jako připouštět se tím samcem opakovaně dařilo a nerodilo se? já totiž z otázky pochopil že šlo o jeden skok a po měsíci nic. pokud je to dýl, tak zkuste druhýho samce. kdyby byla zima řeknu že se třeba samici nechce, což se mi taky stává, ale ted tu je přes 20C, tak tím to nebude...

22.4.2011 18:24
past

XXX.XXX.1.3

On jí oskákál 2x -3x, druhý den jsem jí tam dal znovu - to už nechtěla a za měsíc si začla stavět hnízdo a "nic". A stalo se mi to u starší i u roční samice. Nikdy předtím se mi nic podobného nestalo.

23.4.2011 03:33
borax

XXX.XXX.82.71

past napsal(a):
On jí oskákál 2x -3x, druhý den jsem jí tam dal znovu - to už nechtěla a za měsíc si začla stavět hnízdo a "nic". A stalo se mi to u starší i u roční samice. Nikdy předtím se mi nic podobného nestalo.

Řekl bych, že má samec vystřílenou munici:-))
Jak je starý?A jaké je to plemeno?
Já si nechávám samce cca 3-4 roky a měním ho.

23.4.2011 12:58
past

XXX.XXX.1.3

Kalifornský bílý a je asi 4-5 let starý, takže to bude asi jasné. Ale už jsem sehnal jiného tak uvidím.

25.4.2011 21:11
lavacca

XXX.XXX.1.3

past napsal(a):
Kalifornský bílý a je asi 4-5 let starý, takže to bude asi jasné. Ale už jsem sehnal jiného tak uvidím.

Taky pozor s tím připouštěním v půli březosti. Nám se stalo, že se samice normálně nechala skočit a asi týden po skoku porodila jeden zárodek a nevyvinutého králíčka. Někdo radil jí dát za 3-4 dny zase ke králíkovi, když o králíčata při porodu přijde.. U něj pobyla týden (u známé, mají tam velikou zahradu na běhání) a ejhle, ona po týdnu normálně porodila 4 králíčky! Takže napoprvé zabřezla, ale zabřezla i podruhé a o ty pak přišla. :-|

Teď máme zakrslou genovou teddy králičku, králíček se snažil o sto šest. V půlce březosti jsme ji prohmátli a nic cítit nebylo. Samec o ni zájem neměl. Tak jsme ji nechali být s tím, že buď z toho něco bude nebo hold příště. Pak už bylo vidět, že bříško přece jen roste a jsou z toho 2 cvalíci. Jeden už včera (v 9 dnech) začal koukat. Viz foto.

Přidejte reakci

Přidat smajlík