Výběr vhodných plemen

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2011 20:44
radek94

XXX.XXX.147.170

Dobrý den
Budu si kupovat Burdgunské samice a přemýšlím nad tím jakého samce použít.Nějaké návrhy už mám ale nevím si rady.
Konkrétně je to VSS,Fb,Mm.Můj cíl je odchovávat silná mládata, které budou dobře prospívat a nabírat na váze.Krmit je budu
: u samice ječmen,seno,jetel. Po odstavu čísté granule na výkrm,seno.Předem děkuji za odpovědi.Ještě podotýkám že nejsem žadný mazák v chovu králíků.Chovem se zabývám od 14 let.Ted mi je 16.

17.7.2011 23:06
borax

XXX.XXX.82.71

radek94 napsal(a):
Dobrý den
Budu si kupovat Burdgunské samice a přemýšlím nad tím jakého samce použít.Nějaké návrhy už mám ale nevím si rady.
Konkrétně je to VSS,Fb,Mm.Můj cíl je odchovávat silná mládata, které budou dobře prospívat a nabírat na váze.Krmit je budu
: u samice ječmen,seno,jetel. Po odstavu čísté granule na výkrm,seno.Předem děkuji za odpovědi.Ještě podotýkám že nejsem žadný mazák v chovu králíků.Chovem se zabývám od 14 let.Ted mi je 16.

Odpověděl jsi si sám. A dobře.Tak jen směle do toho!!:-)

18.7.2011 09:40
radek94

XXX.XXX.147.170

Představu mám ,ale zajímá mě jestli má někdo zkušenosti s křížením Bu + některá tato Vss,Mm,Fb.:-)

18.7.2011 11:37
evina66

XXX.XXX.202.71

Já jsem křížila polovičního burgunďáka a Mm.rostli krásně, ale sežrali toho dvojnásobek co menší plemena. Nechala jsem si dvě samičky z tohoto křížení, mají početné vrhy (9-10) a mladí taky docela hezky rostou.(viz foto) Zabíjím v 4,5 -5 měsících, čisté maso bez hlavy 2.25 - 2.45kg.Granule na výkrm nepoužívám. S nimi vám porostou ještě líp.

18.7.2011 11:39
evina66

XXX.XXX.202.71

Toh datumu na fotce si nevšímejte, foťák není nastaven.

18.7.2011 22:51
borax

XXX.XXX.82.71

radek94 napsal(a):
Představu mám ,ale zajímá mě jestli má někdo zkušenosti s křížením Bu + některá tato Vss,Mm,Fb.:-)

Já mám samice Burgundské a samce Vss.Mladí dosahují ve 4 měsících cca 3-3,2 kg živé váhy.Většinou jsou světle hnědí až do šeda s lehkým stříbřením( po Vss samci).

26.7.2011 09:16
aiwelion

XXX.XXX.26.38

borax napsal(a):
Odpověděl jsi si sám. A dobře.Tak jen směle do toho!!:-)

Prosím o radu.Zatím mám chov hlavně křížených plemen střední velikosti,ale zamilovala jsem se do FB.Pořizuji si chovný pár,ale nevím,zda mohu samce použít ke krytí i samic křížených.Jsou sice oproti FB menší,ale jejich váha se pohybuje kolem 4kg.Nebude problém s porodem??Děkuji za odpověď Lenka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2011 14:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

aiwelion napsal(a):
Prosím o radu.Zatím mám chov hlavně křížených plemen střední velikosti,ale zamilovala jsem se do FB.Pořizuji si chovný pár,ale nevím,zda mohu samce použít ke krytí i samic křížených.Jsou sice oproti FB menší,ale jejich váha se pohybuje kolem 4kg.Nebude problém s porodem??Děkuji za odpověď Lenka.

Já křížím samice středních plemen např. Vss se samcem Belgického obra a neměl jsem jediný problém s porodem ani s ničím jiným,takže FB bych se vůbec nebál pustit na samice:-)

26.7.2011 17:59
borax

XXX.XXX.82.71

aiwelion napsal(a):

Bratr má samice plemene Japonský, což není velký králík.
Pustil jsem na ně mého Vss samce.Porod proběhl bez problémů.10Ks +7Ks.
Jeden později uhynul na kokcidu.Rostou "jako z vody":-)

26.7.2011 19:39
jarvan

XXX.XXX.144.210

radek94 napsal(a):
Dobrý den

Já osobně bych se nebál jet burgunďáky čistokrevně. Mláďata rostou a prospívají, samozřejmě při odpovídajícím krmení, velmi dobře. A ještě budete mít výhodu v tom, že budete moci prodávat čistokrevné chovné králíky o které je také velký zájem.

5.8.2011 15:02
aiwelion

XXX.XXX.26.38

Jakou máte zkušenost s chovem činčily velké??Jak rostou,prospívají a jak jsou odolné??Mám 3 křížené samice Burg,Kalif a jako srdeční záležitost FB.Chtěla bych si pořídit Činčilu,moc se mi líbí,ale v okolí ji nikdo nemá,tudíž neporadí.Popřípadě mohu k ní použít samce FB?Děkuji Lenka

6.9.2011 15:31
mozaik

XXX.XXX.40.144

radek94 napsal(a):
Dobrý den

Než použít samce berana, je lepší použít burgunďáka nebo moravského modrého. Zkoušel jsem berana na křížení kde čeho a nikdy to nebylo lepší než čisté mateřské plemeno. Anebo BO, to by byli hromotluci.

freevalach

14.9.2011 20:50
freevalach

XXX.XXX.222.238

Zdravim všechny chovatele...chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chovem Kal a Bu na maso...jak jste spokojení s přirustky?Díkysmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík