H1972

XXX.XXX.191.179
Jak často se muže dát samec na připouštěni?Myslim tim že když k němu dám v pondělí samici,mužu v uterý dát další?Nebo je lepší počkat delší dobu?
H1972

XXX.XXX.191.179
Jde mi o to, že mám 5 samic a chtěl bych mit mladé s co nejkratším rozestupem,kvuli očkování a odstavu.Myslíte že bych mohl dát připustit jednu ráno a jednu večer,nebo je to blbost?
H1972
napsal(a):
Jde mi o to, že mám 5 samic a chtěl bych mit mladé s co nejkratším rozestupem,kvuli očkování a odstavu.Myslíte že bych mohl dát připustit jednu ráno a jednu večer,nebo je to blbost?
V těchto hycech bych to raději neryskoval (nebo brzo ráno a po setmění), ale při běžném počasí by to šlo.
To Vás chválím, ale já taky a ani chuť k páření nemá ani jedna strana. Roční období neoblbne teplota, hot králíci línají, či brzy budou, takže do toho nejdou mladí. Jinak k vytížení samce... Člověk ho drží celý rok, aby se pak skoro zničil během týdne na všech samicích. Proto jsem jich míval víc. Vždy jsem tak během dvou dnů měl nakryté všechny samice a bylo. Samci jsou u všech živočichů stejní. Tedy jiní. Můžete mít "chlapáka" s pyjem že se bojíte aby si nevypíchl oko i takového že přemýšlíte, jestli vůbec nějaký má. Stejné je to s aktivitou. Měl jsem samce, co naskakoval lidem na nohu či na našeho kocoura a kopuloval, poskočil i několik samic za den a mladé byly. A z druhé strany zase lenoch (králík ) , co zvládne jen ten jeden akt denně... Tady neexistuje reálné doporučení, prostě zkoušejte. Přeji úspěch a mnoho krásných mláďat
pajas01
napsal(a):
Dobrý den
Mám samce VKun a nechce mi momentálně skákat.Myslíte že je to počasím a možností že začíná línat.Jak dlouho trvá línání u králáka.Jde mi o to kdy ho mám zase zkoušet.
V tomhle vedru náš králík jen leží popř. jí. Nic víc ho nezajímá. Taky líná, v tom bych problém neviděla, ještě před pár dny byl až moc aktivní, ale jak je vedro, ani jemu není do skoku (doslova). Max. bych to zkusila velmi brzo ráno, kdy je ještě chladno. Jinak by ho taky mohlo klepnout.
Připouštím 5 samice u jednoho samce, metodou, kterou už tady kdosi uváděl. ráno skok a večer dvojskok.Takže střídám samice samec skáče vždy ráno a večer. Jeden den připouštím 1samici. ráno i večer, druhej den 2.....Během tří dnů nakryje 3 samice. Pokud tam tu samici necháte jen na skok a ne půl hodiny, určitě ho nestrháte. Máte zapuštěných několik samic, v případě úhynu jedné můžete mláďata rozdat mezi ty druhé 2. Nebo vyřešit nadpočetné a málopočetné vrhy. Většinou se mi zadaří a během tří dnů se okotí všechny. Pak připustím zbylé dvě samice stejným způsobem a mám zase dvě samice okocené naráz.
evina66
napsal(a):
Připouštím 5 samice u jednoho samce, metodou, kterou už tady kdosi uváděl. ráno skok a večer dvojskok.Takže střídám samice samec skáče vždy ráno a večer. Jeden den připouštím 1samici. ráno i večer, druhej den 2.....Během tří dnů nakryje 3 samice. Pokud tam tu samici necháte jen na skok a ne půl hodiny, určitě ho nestrháte. Máte zapuštěných několik samic, v případě úhynu jedné můžete mláďata rozdat mezi ty druhé 2. Nebo vyřešit nadpočetné a málopočetné vrhy. Většinou se mi zadaří a během tří dnů se okotí všechny. Pak připustím zbylé dvě samice stejným způsobem a mám zase dvě samice okocené naráz.
My to delame taky takto a je vse v pohode
jessika1
napsal(a):
My to delame taky takto a je vse v pohode
Dobrý deň,
chovám Nemeckých obrovitých strakáčov č.b a m.b..Samcovi dávam pripúšťať samice vždy o dva dni čiže napr. v pondelok dám jednu samicu a to sledujem či skočil,odpáril ju vytiahnem ju z hniezda a po 5min. opakujem tento cyklus nechám tak 3-5krát.Nechám ho odpočinúť a o dva dni čiže v stredu dám ďalšiu samicu.Mám to isté a ešte samy nestalo aby neboli samice kotné.Pripúšťam cez chladné obdobia a to v január až apríl a potom až o rok.Mám troch samcov a 10 samíc.