Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2011 19:41
jindřich

XXX.XXX.130.3

Mám králíky,míchaninu na maso.Předloni měla samice 12 mladých,potom 10 a letos jenom 2.Baštu dostávají stejně,čím to může být?smajlík

9.9.2011 08:38
masak

XXX.XXX.253.239

a to připouštíte jen jednou do roka ?

9.9.2011 12:20
usaci

XXX.XXX.38.186

jindřich napsal(a):
Mám králíky,míchaninu na maso.Předloni měla samice 12 mladých,potom 10 a letos jenom 2.Baštu dostávají stejně,čím to může být?smajlík

Může to být stářím? Ale jestli připouštíte jednou ročně, tak 3 roky ještě nic není...
Může to být tloušťkou? Tlusté samice i hůře zabřezávají...
Může to být samcem? Něklteré samice dávají přednost jednomu, druhé jinému atd...
Múže to bý ročním obdobím? Moje samičky mají na podzim méně mláďat, než zjara.
smajlík

9.9.2011 18:53
jindřich

XXX.XXX.130.3

No,samec je dobrý a tyhle samice právě připouštím na podzim.Teď jsem ještě zjistil,že další si postavila hnízdo,tvářila se na porod a nic.Asi falešná březost.A nebo si ze mě dělají potvory srandu:-).No nic ,no těšil jsem se,že jich bude zase hafo.Hlavně aby to nebyla nejaká choroba..dík za odpověď

9.9.2011 21:52
lavacca

XXX.XXX.1.3

jindřich napsal(a):
No,samec je dobrý a tyhle samice právě připouštím na podzim.Teď jsem ještě zjistil,že další si postavila hnízdo,tvářila se na porod a nic.Asi falešná březost.A nebo si ze mě dělají potvory srandu:-).No nic ,no těšil jsem se,že jich bude zase hafo.Hlavně aby to nebyla nejaká choroba..dík za odpověď

Naše si ze mě letos taky dělala srandu. Začala dělat hnízdo v půlce březosti, pak jsem měla nervy a plánovala už císaře a nic. :-)) Prostě si dala pauzu. Teď mi tu běhají 2 malé králičky (je to zakrslina a má už pár vrhů za sebou, takže počet akorát :-)). Však ono to půjde.

Jeden chovatel mi jednou řekl: Chovatelství není jen o tom úspěšně odchovávat, ale o tom, že člověk u toho vydrží i když se nedaří. Měl pravdu. Někdy to fakt nejde a člověk to má sto chutí vzdát, ale nedá mu to.... a časem se zase začne dařit. :-)

10.9.2011 05:19
jindřich

XXX.XXX.130.3

Chovám spoustu zviřátek,vlastně celý život.Jenom s králíky jsem začal jaksi později,asi před 5ti lety.Takže sbírám zkušenosti od jiných chovatelůsmajlík

10.9.2011 05:26
jindřich

XXX.XXX.130.3

připouštěl jsem něktrý dvakrát

10.9.2011 11:19
evina66

XXX.XXX.202.71

lavacca napsal(a):
Naše si ze mě letos taky dělala srandu. Začala dělat hnízdo v půlce březosti, pak jsem měla nervy a plánovala už císaře a nic. :-)) Prostě si dala pauzu. Teď mi tu běhají 2 malé králičky (je to zakrslina a má už pár vrhů za sebou, takže počet akorát :-)). Však ono to půjde.

Jeden chovatel mi jednou řekl: Chovatelství není jen o tom úspěšně odchovávat, ale o tom, že člověk u toho vydrží i když se nedaří. Měl pravdu. Někdy to fakt nejde a člověk to má sto chutí vzdát, ale nedá mu to.... a časem se zase začne dařit. :-)

Pokud si samice staví hnízdo po 14 dnech po připuštění, bývá to často nová říje po neúspěšném připuštění. I když je fakt, že mám jednu samici- budovatelku a ta si staví hnízdo 14 dní před porodem běžně.

10.9.2011 20:04
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

mě si jedna taky dala pauzu ikdyž na podruhé nedržela tak nezabřezla,v pondělí má rodit znova no nevím ,další 2 další dny,mám nového samce i samice tak sem zvědavá

10.9.2011 23:30
jindřich

XXX.XXX.130.3

Jsou to pacholci,léta chovám hady,ale ti se mnou takový cviky nedělají.Uvidím příští rok,mladý krásně rostou.Měl jsem jenom obavu,aby nebyli nemocní.Já je nenechávám očkovat.Ještě jednou díky za odpovědismajlík

11.9.2011 10:54
jindřich

XXX.XXX.130.3

ještě se zeptám,kolikrát do roka připouštíte??

12.9.2011 10:15
jarvan

XXX.XXX.144.210

jindřich napsal(a):
ještě se zeptám,kolikrát do roka připouštíte??

Ideální je to tak 3-4krát do roka. Když se připouští třeba jen jednou, tak králice ztratí chovnou náladu a potom se hůře připouští a většinou má i méně mláďat.

12.9.2011 10:36
evina66

XXX.XXX.202.71

Připouštím 3krát do roka. Poprvé v únoru, naposled v říjnu.

12.9.2011 16:40
jindřich

XXX.XXX.130.3

ještě jednou děkuji za rady:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík