Čím dezinfikovat králikárnu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2011 22:29
mesič

XXX.XXX.182.1

Dobrý večer, bohužel náš králík umřel na mixomatózu, byl v nové dřevěné králíkárně. V králíkaně máme i smici s měsíčními mláďaty, které bychom chtěli přesunout do kotce po bývalém králíkovi. Čím máme dřevo vydezinfikovat? Děkuji

16.9.2011 20:51
jessika1

XXX.XXX.226.136

mesič napsal(a):
Dobrý večer, bohužel náš králík umřel na mixomatózu, byl v nové dřevěné králíkárně. V králíkaně máme i smici s měsíčními mláďaty, které bychom chtěli přesunout do kotce po bývalém králíkovi. Čím máme dřevo vydezinfikovat? Děkuji

SAVO REDENE

16.9.2011 22:32
mesič

XXX.XXX.182.1

A v jakém poměru?

17.9.2011 12:18
uska

XXX.XXX.253.239

Jen savo vám nepomůže, chce to napřed plamenem anebo horkovzduškou wapkou. A pak savem , my po wapce stříkáme vápnem.

17.9.2011 13:10
kralikofil

XXX.XXX.221.2

mesič napsal(a):

Pokud původní králík uhynul na myxomatozu, tak stačí klasicky kotec vyčistit, myxomatozu přenáší pouze hmyz.

17.9.2011 13:42
borax

XXX.XXX.82.71

kralikofil napsal(a):
Pokud původní králík uhynul na myxomatozu, tak stačí klasicky kotec vyčistit, myxomatozu přenáší pouze hmyz.

Obavám se, že pokud nemáte samici očkovanou proti myxomatoze dopadne stejně jako předchozí králík.
Očkování jednoho králíka( pokud si ho očkujete sám) přijde na cca 4 Kč !!smajlík Mám na mysli jen vakcinaci proti myxomatoze....

17.9.2011 19:20
mesič

XXX.XXX.182.1

Dobrý den,
moc se omlouvám, králík nám uhynul na kokcidiózu, veterinář to nevěděl přesně, příznaky na to vypadaly, a řekl nám, ať podáváme lék v prášku, který se míchal do vody. Králík měl šanci tak 50:50. Bohužel za dva dny umřel. Ještě jednou se omlouvám, nějak jsem ty názvy pomotala. Děkuji za rady

17.9.2011 23:10
borax

XXX.XXX.82.71

mesič napsal(a):
Dobrý den,
moc se omlouvám, králík nám uhynul na kokcidiózu, veterinář to nevěděl přesně, příznaky na to vypadaly, a řekl nám, ať podáváme lék v prášku, který se míchal do vody. Králík měl šanci tak 50:50. Bohužel za dva dny umřel. Ještě jednou se omlouvám, nějak jsem ty názvy pomotala. Děkuji za rady

Já osobně mám dřevěnou králíkárnu a při podobném problému desinfikuji Propan-butan hořákem.
Samozřejmě s velkou opatrností!! Jinak někdo tu psal, že je na to výborný louh-sodný.Ovšem je to chemie.
Králíky přelečte ESB3. Vet, Vám to prodá. Příjde to přibližně na 230 Kč, ale je to na cca 50litrů vody.
A asi by bylo dobré přeléčit i tu samici a poté provést desinfekci.
Chovu zdar:-)

18.9.2011 14:30
kralikofil

XXX.XXX.221.2

mesič napsal(a):
Dobrý den,

Úmrtí dospělého králíka na kokcidiozu je vysoce nepravděpodobné - pokud není potvrzeno pitvou, tak bych o této diagnoze velmi pochybovala - na to ukazuje i to, že na léčivo nereagoval. Tudíž dezinfekci obydlí bych věnovala opravdu velkou pozornost a i po důkladné dezinfekci nechala nějaký čas kotec prázdný. U některých onemocnění je inkubační doba i měsíc.

20.9.2011 21:03
karol.h

XXX.XXX.129.244

Myslím si spíše, že veterinář nebude velký odborník, a většina veterinářů si plete kokcidiozu a enterkolitidu, takže podle mě to byla enterkolitida, stačít vymýt savem a poté zničit mikroorganismy horkým vzduchem (dohle je alespoň muj nazor)

Přidejte reakci

Přidat smajlík