Vánoční stromek jako pochoutka ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2012 20:27
janahol

XXX.XXX.110.5

Hezký nový rok všem chovatelům.
Tak mě tak napadlo, když dáváme králíkům občas na okus různé větvičky, jestli by si taky tak pochutnali na kousku vánočního stromku? Mám borovičku od našeho hajného, řezanou těsně před štědrým dnem. Co myslíte, chutnala by jim ?
Prosím, hlavně mě nekamenujte, pokud je to hloupý nápad :-) Jana

6.1.2012 21:10
chovatelpodluzi

XXX.XXX.242.20

Dobrý den,
hloupý nápad to není. Já vánoční stromek využívám tímto způsobem už snad víc jak pět let. Králíkům rozdám ty menší větvičky, velké větve a kmen jsem používal u papoušků jako bidýlka i s jehličím, to si pěkně zpracovali dle sebe. Přece jen nejde jen o krmení, ale taky je trochu zabavit :-)

6.1.2012 21:26
kralikofil

XXX.XXX.221.2

janahol napsal(a):
Hezký nový rok všem chovatelům.
Tak mě tak napadlo, když dáváme králíkům občas na okus různé větvičky, jestli by si taky tak pochutnali na kousku vánočního stromku? Mám borovičku od našeho hajného, řezanou těsně před štědrým dnem. Co myslíte, chutnala by jim ?
Prosím, hlavně mě nekamenujte, pokud je to hloupý nápad :-) Jana

Smrk (ne stříbrný), borovice, jedlička, douglaska - jehličnany pro králíky vhodné, dokonce obsahují i látky, které preventivně působí proti kokcidioze.
Ale musíte dávat pozor, abyste dávala jen nestříkané - to zjistíte ale jen, pokud máte ze známého zdroje - kupované raději nedávat! Známé mezi svátky uhynula králice, když okousala jedličku - bylo to velice rychlé, druhý den večer byla již mrtvá, ani včasná návštěva veterináře nepomohla. Nejspíše byla něčím nastříkaná :-(:-(
My máme "prověřenou" borovici, ale nechutná:-( Smrček vždy chutnal, ale máme krásné koule a ty vyniknou jen na borovici.......

7.1.2012 11:10
michaela83

XXX.XXX.208.4

Tak já takhle běžne zpracovávám stromky po vánocích. Králíci si okoušou to jehličí, borovice jim šmakuje a kmínek hodím do kamen :-)

7.1.2012 11:25
janahol

XXX.XXX.110.5

Díky za odpovědi. Chovám králíky teprve od jara, tak se vždy tady raději zeptám :-) Tak se ti naši chlupáči mají na co těšit, jen mi dnes děti nedovolili stromek odstrojit, tak si budou ušáci muset ještě chvilku počkat :-) Jana

katerinalisko

6.12.2020 14:35
katerinalisko

XXX.XXX.46.202

Dobrý den, mohu se Vás prosím zeptat, proč není smrk stříbrný pro králíky vhodný? Letos jsme místo jedle pořídili na Vánoce smrk pichlavý, tak se chci ujistit, zda králíčkovi neublíží. Moc děkuji za odpověď :-)

Xenga

22.10.2021 17:15
Xenga

XXX.XXX.145.38

Dobrý den, mohla bych se zeptat jaký stromeček máme vybrat když máme doma králíčka? jestli se mu třeba neudělá špatně když si trochu kousne. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2021 18:59

Xenga napsal(a):
Dobrý den, mohla bych se zeptat jaký stromeček máme vybrat když máme doma králíčka? jestli se mu třeba neudělá špatně když si trochu kousne. Děkuji.

Jakýkoliv kromě tisu.

22.10.2021 21:03
bodlo

XXX.XXX.41.14

dobry večer prosim mužu dat kralikom na okus větvičky černeho jeřabu-aronie děkuji za radu

Xenga

30.10.2021 15:44
Xenga

XXX.XXX.145.38

Děkuji za odpověd´.

Te

20.12.2021 17:44
Te

XXX.XXX.17.242

Mohu se prosím zeptat jak poznat stříkaný stromek a jak nestříkaný.

Te

20.12.2021 21:41
Te

XXX.XXX.70.23

Mohu se prosím zeptat jak poznáme že je králíček ze stromků nemocný a kdyby z jakého zhruba množství se králíčkovi udělá špatně.

21.12.2021 09:14

Te napsal(a):
Mohu se prosím zeptat jak poznat stříkaný stromek a jak nestříkaný.

To vám řeknou v obchodě.

21.12.2021 09:15

Te napsal(a):
Mohu se prosím zeptat jak poznáme že je králíček ze stromků nemocný a kdyby z jakého zhruba množství se králíčkovi udělá špatně.

Nemocný králík nežere, průjmuje. případně uhyne.

21.12.2021 09:33
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemocný králík nežere, průjmuje. případně uhyne.

Myslím, že dotaz píše dítě.. jestli králík okousal nějakou větvičku,tak by se mu nic stát nemělo.
..a pochybuji,že jsou stromky ošetřené nějakým postřikem, neprodané stromky se odváží do ZOO a krmí se jimi zvířata..tak bych se toho nebála..

21.12.2021 11:16
OnlyK

XXX.XXX.168.140

Já dávám v zimě králíkům (venkovním) na okus borovici, smrk, občas větvičku jedle a nikdy jim nic nebylo. Když měli dost, nechali je ležet a dojedli je jindy.. vše bez problému.

Te

21.12.2021 20:11
Te

XXX.XXX.70.23

Díky za odpověď a ano jsem dítě.

21.12.2021 20:33
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Te napsal(a):
Díky za odpověď a ano jsem dítě.

To je milé 😇.. ať je králíček zdravý..

Přidejte reakci