Hezký nový rok všem chovatelům.
Tak mě tak napadlo, když dáváme králíkům občas na okus různé větvičky, jestli by si taky tak pochutnali na kousku vánočního stromku? Mám borovičku od našeho hajného, řezanou těsně před štědrým dnem. Co myslíte, chutnala by jim ?
Prosím, hlavně mě nekamenujte, pokud je to hloupý nápad Jana
Dobrý den,
hloupý nápad to není. Já vánoční stromek využívám tímto způsobem už snad víc jak pět let. Králíkům rozdám ty menší větvičky, velké větve a kmen jsem používal u papoušků jako bidýlka i s jehličím, to si pěkně zpracovali dle sebe. Přece jen nejde jen o krmení, ale taky je trochu zabavit
janahol
napsal(a):
Hezký nový rok všem chovatelům.
Tak mě tak napadlo, když dáváme králíkům občas na okus různé větvičky, jestli by si taky tak pochutnali na kousku vánočního stromku? Mám borovičku od našeho hajného, řezanou těsně před štědrým dnem. Co myslíte, chutnala by jim ?
Prosím, hlavně mě nekamenujte, pokud je to hloupý nápad Jana
Smrk (ne stříbrný), borovice, jedlička, douglaska - jehličnany pro králíky vhodné, dokonce obsahují i látky, které preventivně působí proti kokcidioze.
Ale musíte dávat pozor, abyste dávala jen nestříkané - to zjistíte ale jen, pokud máte ze známého zdroje - kupované raději nedávat! Známé mezi svátky uhynula králice, když okousala jedličku - bylo to velice rychlé, druhý den večer byla již mrtvá, ani včasná návštěva veterináře nepomohla. Nejspíše byla něčím nastříkaná
My máme "prověřenou" borovici, ale nechutná Smrček vždy chutnal, ale máme krásné koule a ty vyniknou jen na borovici.......
katerinalisko

XXX.XXX.46.202
Dobrý den, mohu se Vás prosím zeptat, proč není smrk stříbrný pro králíky vhodný? Letos jsme místo jedle pořídili na Vánoce smrk pichlavý, tak se chci ujistit, zda králíčkovi neublíží. Moc děkuji za odpověď :-)
Xenga

XXX.XXX.145.38
Dobrý den, mohla bych se zeptat jaký stromeček máme vybrat když máme doma králíčka? jestli se mu třeba neudělá špatně když si trochu kousne. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Xenga
napsal(a):
Dobrý den, mohla bych se zeptat jaký stromeček máme vybrat když máme doma králíčka? jestli se mu třeba neudělá špatně když si trochu kousne. Děkuji.
Jakýkoliv kromě tisu.
Xenga

XXX.XXX.145.38
Děkuji za odpověd´.
Te

XXX.XXX.17.242
Mohu se prosím zeptat jak poznat stříkaný stromek a jak nestříkaný.
Te

XXX.XXX.70.23
Mohu se prosím zeptat jak poznáme že je králíček ze stromků nemocný a kdyby z jakého zhruba množství se králíčkovi udělá špatně.

Te
napsal(a):
Mohu se prosím zeptat jak poznat stříkaný stromek a jak nestříkaný.
To vám řeknou v obchodě.

Te
napsal(a):
Mohu se prosím zeptat jak poznáme že je králíček ze stromků nemocný a kdyby z jakého zhruba množství se králíčkovi udělá špatně.
Nemocný králík nežere, průjmuje. případně uhyne.
napsal(a):
Nemocný králík nežere, průjmuje. případně uhyne.
Myslím, že dotaz píše dítě.. jestli králík okousal nějakou větvičku,tak by se mu nic stát nemělo.
..a pochybuji,že jsou stromky ošetřené nějakým postřikem, neprodané stromky se odváží do ZOO a krmí se jimi zvířata..tak bych se toho nebála..
Te

XXX.XXX.70.23
Díky za odpověď a ano jsem dítě.