Prosím, dejte si pozor na inzerát z 8.1.2011. Dotyčný si stáhl moje fotky kal. králíků a nyní je nabízí k prodeji. Jako důkaz přikládám moji fotku (všimněte si zejména podlahy králíkárny), více fotek v inzerci pod stejným názvem. z 9.1.2012
Zde je podivný inzerát:
Králíci k chovu i poráčce
prodám - Prodám větší množství králíků masných plemen Kalifornský,Novozelendský k chovu i porážce stáří 5 měsíců,minimální živé váhy 2 kg,králíci...
Cena: 200,00 Kč | Kraj: Moravskoslezský | gary2002seznam.c... | Vloženo: 08.01.2012 16:18:54
uska
napsal(a):
Prosím, dejte si pozor na inzerát z 8.1.2011. Dotyčný si stáhl moje fotky kal. králíků a nyní je nabízí k prodeji. Jako důkaz přikládám moji fotku (všimněte si zejména podlahy králíkárny), více fotek v inzerci pod stejným názvem. z 9.1.2012
Zde je podivný inzerát:
Králíci k chovu i poráčce
prodám - Prodám větší množství králíků masných plemen Kalifornský,Novozelendský k chovu i porážce stáří 5 měsíců,minimální živé váhy 2 kg,králíci...
Cena: 200,00 Kč | Kraj: Moravskoslezský | gary2002seznam.c... | Vloženo: 08.01.2012 16:18:54
nejsem sice ten viník ,ani nemám kalifornské ale za jakých podmínek lze cizí fotky legálně získat??
chovatelalois
napsal(a):
nejsem sice ten viník ,ani nemám kalifornské ale za jakých podmínek lze cizí fotky legálně získat??
Pokud použijete cizí "materiál", musíte uvést zdroj - autora, jedná se o různé kopírování fotografií či textů - vždy musí být uveden zdroj. Pokud toto dodržujete, tak je vše v pořádku a legální.
po špatných zkušenostech vkládam do fotek vodoznak, když u mích fotek je uveden autor nemám nic proti jejich použití, ale ne pro komerci, nikdy jsem za fotku nic nedostal a asi ani nedostanu, tak proč by měl někdo na ních vydělávat? a jak někdo napsal na nemoderce u inzerátu jde o klamavou reklamu
To jsem Pavle napsal já. Pěkně mě to tehdá dožralo. Takových samic v ČR napočítáš na prstech jedné ruky, a chovatelů co takové zvíře mají ještě míň a ženská, o které jsem nikdy neslyšel, použije foto takového zvířete. Prostě i kdyby nešlo o můj kus, ale jen o mé foto, kvalita jí prodávaného materiálu takové kvality být nemohla, a pokud ano, byl bych první kdo by jel nakoupit! Adam
To to dokáže naštvat. Mně už se to stalo 3x, vždy jsem dotyčnému napsala, že kdyby o tu fotku požádal (od té doby na všechny fotky dávám odkaz na web), tak mu jí ráda půjčím. Ale nelíbí se mi, když kouknu náhodně do inzerce a hup - moje fotka. Poslední paní dokonce zkopírovala text od kamarádky, dala tam mojí fotku a hurá jde se prodávat... inu, lidi jsou někdy dobře vyčůraní...
teď sem to psala taky na nemoderku-moje nejlepší samička jako mládě ,v inzerci- poptávce,a ještě od někoho kdo pár minut předtím poptával ode mne králíky -na mou inzerci,s fotkou,kde je na stejné dece fotka jiných králíků tohoto plemene-tak to nevím jestli mám nadávat,nebo vrtět hlavou.....
Já mám relativně štěstí že hototy v ČR téměř nikdo nechová a tak bych na to jistě brzo přišla kdyby se v nějaké inzerci vyskytla má fotka, mám stránky od websnadno.cz chráněné proti copyrightu ale přes google se to stejně dá kopírovat takže si taky dávám pozor ale ještě se mi to naštěstí nestalo. Vždycky dospělé i mladé králíky min. 1x fotím na žluté nebo zelené dece a svou fotku přeci poznám...
kastef
napsal(a):
teď sem to psala taky na nemoderku-moje nejlepší samička jako mládě ,v inzerci- poptávce,a ještě od někoho kdo pár minut předtím poptával ode mne králíky -na mou inzerci,s fotkou,kde je na stejné dece fotka jiných králíků tohoto plemene-tak to nevím jestli mám nadávat,nebo vrtět hlavou.....
1) jen aby bylo jasno nikdy jsem nic neokopírovala, ani neprodávala nic, kde bych měla fotku svou, nabož cizí(tudíš nejsem napadaná paní)
2) mohla bych citovat víc příspěvků, ale pokud se fotka vyskytla v poptávce, je logické, že když někdo ty králíky nemá, tak si tu fotku půjčí, aby teda bylo jasné, co hledá, ne.
3) abych to shrnula, mám pocit, že vzájemná nevraživost, závist a nafoukanost rok od roku v naší společnosti roste. Mrzí mě, že i tady. Pak se nedivmě, že se za chvíli bude snad platit i za podívání na pěknou holkou. Autorská práva . Pokud by si někdo moji fotků půjčil, ať! Co si asi tak s ní pomůže. Když přijede kupec, uvidí svoje a koupí nebo ne. Jasně, že může naštvat jiná kvalita, ale to je riziko vždycky.
4) přeji všem hodně lásky ke zvířatům a méně zášti k lidem. Možná nám pak všem bude LÍP!
ivankav
napsal(a):
1) jen aby bylo jasno nikdy jsem nic neokopírovala, ani neprodávala nic, kde bych měla fotku svou, nabož cizí(tudíš nejsem napadaná paní)
2) mohla bych citovat víc příspěvků, ale pokud se fotka vyskytla v poptávce, je logické, že když někdo ty králíky nemá, tak si tu fotku půjčí, aby teda bylo jasné, co hledá, ne.
3) abych to shrnula, mám pocit, že vzájemná nevraživost, závist a nafoukanost rok od roku v naší společnosti roste. Mrzí mě, že i tady. Pak se nedivmě, že se za chvíli bude snad platit i za podívání na pěknou holkou. Autorská práva . Pokud by si někdo moji fotků půjčil, ať! Co si asi tak s ní pomůže. Když přijede kupec, uvidí svoje a koupí nebo ne. Jasně, že může naštvat jiná kvalita, ale to je riziko vždycky.
4) přeji všem hodně lásky ke zvířatům a méně zášti k lidem. Možná nám pak všem bude LÍP!
ad 2) Jsme na chovatelské inzerci. Tedy je dost pravděpodobné, že poptává novou krev do chovu stávající chovatel. Nejsme někde na kralici.cz kde se "mazlíkuje". Navíc chovatelská veřejnost je dost odborně zdatná, aby plemena poznala podle názvu, tedy není nutné k tomu dávat fotku.
ad 3) Nevidím nic nafoukaného a nevraživého v tom, když dotyčného upozorním na to, že porušil několik zákonů. A troufnu si říct, že jako poškozený mám právo se zdravě "naštvat" a poslat toho zloděje s prominutím někam. Nakonec, mně jako poškozenému je úplně putna co si myslí nějaká ivankav, podstatné je, že došlo k protiprávnímu jednání. A i kdyby ne, a šlo čistě o půjčování bez pravidel, tak uznejte sama, že je alespoň SLUŠNOST se zeptat zda si mohu fotografii půjčit. Pokud jde přímo o prodej, tak to je úplně největší svinstvo. V mém případě nešlo o nějaké teddíky, které má pomalu každá bloncka v paneláku. Ale o plemeno, pro které najezdíte stovky kilometrů! Když jedete přes celou ČR pro králíka špičkového a najdete materiál v kvalitě nedělního oběda, naštve to hodně. To pak není ztrtáta celého dne na silnici, ale taky několik tisíc za PHM. No a ke vší škodě hodně lidí tady těmto tlakům podlehne, a nakoupí i takový šunt, neboť nemají doma podobně chápající rodinu jako já, a měli problém už vůbec vysvětlit proč jedou pro králíka tak daleko. A nedovezli by nic? To raději dovezou nedělní oběd, neřeknou doma nic a jeden králík za 300+celý den na cestě+tisíce za PHM je v mrazáku navíc. Ani teď nechápete co nám vadí na kradení fotek a obzvláště pro inzeráty? Pořád trváte na tom, že že autorská práva jsou na a budeme je platit i za kouknutí na pěknou babu? Upřímně, já žárlím už jen, když se mi za mojí jiný chlap otočí, tak bych to klidně bral
ivankav
napsal(a):
Nechovám doma plemeno, které by člověk podle jména neznal..navíc u poptávky by mě to tak neštvalo, ale u nabídky ano. A nevidím nejmenší důvod, proč by někdo nemohl písnout e-mail, zda si tu fotku může půjčit. Myslíte, že bych řekla ne? Klidně si může stáhnout i bez mého vědomí fotku, co má mojí značku, ale nelíbí se mi, když někdo kopíruje texty (zvlášť takové - mnohaletá zkušenost, apod. a pak se divíte, že je to totální začátečník) a hází k tomu fotky, co z daleka neodpovídají realitě. To už je klamání zákazníka... a to dle mýho normální není.
Buď tam dám vlastní fotky, nebo dám cizí s poznámkou - ilustrační foto či tam nic nedám. Ale ne, že postahuju fotky nejhezčích kusů, napíšu jak jsou krásný viz foto. a když člověk dorazí, spláče nad tím, pro co se tak dlouho táhne. To mi nepřijde normální. jestli Vám ano, tak je to smutný...
A o zášti k jiným chovatelům to není - ráda pomůžu začátečníkům, atd. Ale nemyslím, že je fajn začínat s podvůdky typu "čmajznu" fotku či text a budu světový.
chovatelpodluzi
napsal(a):
ad 2) Jsme na chovatelské inzerci. Tedy je dost pravděpodobné, že poptává novou krev do chovu stávající chovatel. Nejsme někde na kralici.cz kde se "mazlíkuje". Navíc chovatelská veřejnost je dost odborně zdatná, aby plemena poznala podle názvu, tedy není nutné k tomu dávat fotku.
ad 3) Nevidím nic nafoukaného a nevraživého v tom, když dotyčného upozorním na to, že porušil několik zákonů. A troufnu si říct, že jako poškozený mám právo se zdravě "naštvat" a poslat toho zloděje s prominutím někam. Nakonec, mně jako poškozenému je úplně putna co si myslí nějaká ivankav, podstatné je, že došlo k protiprávnímu jednání. A i kdyby ne, a šlo čistě o půjčování bez pravidel, tak uznejte sama, že je alespoň SLUŠNOST se zeptat zda si mohu fotografii půjčit. Pokud jde přímo o prodej, tak to je úplně největší svinstvo. V mém případě nešlo o nějaké teddíky, které má pomalu každá bloncka v paneláku. Ale o plemeno, pro které najezdíte stovky kilometrů! Když jedete přes celou ČR pro králíka špičkového a najdete materiál v kvalitě nedělního oběda, naštve to hodně. To pak není ztrtáta celého dne na silnici, ale taky několik tisíc za PHM. No a ke vší škodě hodně lidí tady těmto tlakům podlehne, a nakoupí i takový šunt, neboť nemají doma podobně chápající rodinu jako já, a měli problém už vůbec vysvětlit proč jedou pro králíka tak daleko. A nedovezli by nic? To raději dovezou nedělní oběd, neřeknou doma nic a jeden králík za 300+celý den na cestě+tisíce za PHM je v mrazáku navíc. Ani teď nechápete co nám vadí na kradení fotek a obzvláště pro inzeráty? Pořád trváte na tom, že že autorská práva jsou na a budeme je platit i za kouknutí na pěknou babu? Upřímně, já žárlím už jen, když se mi za mojí jiný chlap otočí, tak bych to klidně bral
A co ad 4) ???
Králíky chovám 14 let, teddíka jsem nikdy nevlastnila. Cestu pro nějaké zvíře beru jako příjemný výlet, že zas uvidím něco nového a co si koupím se nikoho neptám, chodím do práce, vydělávám si, tak co je komu do toho. A když je to šunt, klidně pošlu majitele
tam. A 300 za králíka, to chováte něco levnějšího, ta cena ujde.
Další komentář netřeba, vidím, že je to marné. Ostatně jak jsem někde nedávno slyšela, každá zášť nejvíc žere toho, kdo jí má v hlavě.
ivankav
napsal(a):
A co ad 4) ???
Králíky chovám 14 let, teddíka jsem nikdy nevlastnila. Cestu pro nějaké zvíře beru jako příjemný výlet, že zas uvidím něco nového a co si koupím se nikoho neptám, chodím do práce, vydělávám si, tak co je komu do toho. A když je to šunt, klidně pošlu majitele
Další komentář netřeba, vidím, že je to marné. Ostatně jak jsem někde nedávno slyšela, každá zášť nejvíc žere toho, kdo jí má v hlavě.
ivankav - jste úplně mimo. Že někdo inzeruje k prodeji moje králíky je podle vás normální ? A co klamvá reklama ? S vámi je to marný.
ivankav
napsal(a):
Trochu jsem se zasmál a hned je mi LÍP!
chovateleladna má pravdu, jako já nevím jak Vy ivankav ale co kdybyste vlastnila králíka který je ve skutečnosti vaším mezinárodním šampionem s nějakými 96,5b a jeho fotografii by někdo cizí bez vašeho souhlasu zveřejňoval jako své prodejné zvíře v inzerátu? Nechápate podstatu? Tady nejde o to že si to člověk "jen vypůjčil", tady jde i o to, že na tohle je zákon a tzn. že ten člověk co tu fotku v interátu vystavil jí vlastně normálně ukradl, ukradl jí úplně stejně jako kdyby na veřejnosti ukradl už vyvolanou fotografii.
ivankav
napsal(a):
A co ad 4) ???
Ad 4) nemohu uvést, neb jste se sama rozepsala a neuvedla, i když to již bylo mimo bod 3. Já taky teddy nechovám a ani bych nemohl, doma by mne za něco takového hnali jen bych to zmínil. To, že pro Vás je cesta pro králíka příjemným výletem je Vaše situace, nikoliv však pro mnoho z nás. Například teď s kolegou z Prahy řešíme, jak ke mně do Brna dostat dva samce, přičemž mi jednoho pořídil teď o víkendu v Německu. Když je na to počasí a není zrovna zkouškové, taky si rád udělám výlet ke kamarádovi. Ale holt to teď nejde. A jak plyne z věty předchozí, já vydělávající nejsem. A i kdyby, tak bych byl o pár let starší a pak by do toho, kde skončí několik tisíc z rozpočtu, mé famílii tedy něco bylo, ne? Nebo Váš chlap vydělá tolik, že utáhne domácnost? Cenu tří set jsem uvedl jako orientační, neb je to cena masa, a právě takovou cenu dala dotyčná zlodějka v případě fotky mé samice k této do rovnítka. Což pro mne byla i urážka, dát k takovému jedinci takovou cenu. Protože ano, já za takovou cenu neprodávám a jsem šťastný, že celou svou produkci jedinců na výstavy si zájemci koupili. A to se mohu i chlubit, že mít jich víc, tak doma taky nejsou. Ale jak jste sama uvedla nemá to cenu. Vy jste naivní holka, která tu zcela zbytečně útočí proti lidské slušnosti, morálce a běžným způsobům, včetně zákonů nejen ČR a píšete něco o naší zášti, nekolegiálnosti a nepřátelství. Přečtěte si laskavě o čem je téma, a zamyslete se nad sebou. V pořádku to rozhodně není. Ale jinak at se Vám daří
chovatelpodluzi
napsal(a):
Ad 4) nemohu uvést, neb jste se sama rozepsala a neuvedla, i když to již bylo mimo bod 3. Já taky teddy nechovám a ani bych nemohl, doma by mne za něco takového hnali jen bych to zmínil. To, že pro Vás je cesta pro králíka příjemným výletem je Vaše situace, nikoliv však pro mnoho z nás. Například teď s kolegou z Prahy řešíme, jak ke mně do Brna dostat dva samce, přičemž mi jednoho pořídil teď o víkendu v Německu. Když je na to počasí a není zrovna zkouškové, taky si rád udělám výlet ke kamarádovi. Ale holt to teď nejde. A jak plyne z věty předchozí, já vydělávající nejsem. A i kdyby, tak bych byl o pár let starší a pak by do toho, kde skončí několik tisíc z rozpočtu, mé famílii tedy něco bylo, ne? Nebo Váš chlap vydělá tolik, že utáhne domácnost? Cenu tří set jsem uvedl jako orientační, neb je to cena masa, a právě takovou cenu dala dotyčná zlodějka v případě fotky mé samice k této do rovnítka. Což pro mne byla i urážka, dát k takovému jedinci takovou cenu. Protože ano, já za takovou cenu neprodávám a jsem šťastný, že celou svou produkci jedinců na výstavy si zájemci koupili. A to se mohu i chlubit, že mít jich víc, tak doma taky nejsou. Ale jak jste sama uvedla nemá to cenu. Vy jste naivní holka, která tu zcela zbytečně útočí proti lidské slušnosti, morálce a běžným způsobům, včetně zákonů nejen ČR a píšete něco o naší zášti, nekolegiálnosti a nepřátelství. Přečtěte si laskavě o čem je téma, a zamyslete se nad sebou. V pořádku to rozhodně není. Ale jinak at se Vám daří
plně souhlasím,taky se mi stalo,že sem v inzerci loni narazila na svou samici s mladými-fotky stáhli ze stránek,dotyčný inzeroval bezpapírové králíky na zabití s fotkou oceněné samice s odchovem určeným k výstavám-to mi tedy vadilo.Nyní další moje foto sice v poptávce-ale i to mi vadí.Nač toto-pokud poptávám,tak proč fotka,každý kdo chová co požaduji snad ví jak to vypadá když to má doma,jde o princip.
chovatelpodluzi
napsal(a):
ÓÓÓ naivní holka, tak mi nikdo už nejméně 25 let neřekl, hned je mi dnes radostněji. Napsala bych Vám kolik mám plat včetně alimentů na svoje 2 děti, ale to se nenosí. Je to otázka priorit. Nekupuji hadry, šminky... a další kraviny neb stejně už nikoho neoslním
. Raděj králíka nebo husu. Trochu totiž tu "zlodějku" chápu. Mám sice digitál, ale za ten rok jsem prostě neměla čas, abych přečetla návod a připojila ty podivné kabely
k počítači a pokusila se do něj nějaké fotky stáhnout. Od doby, co se mi rozbil starý klasický foťák před lety už téměř nefotím, protože z toho žádné papírové fotky nevypadnou
a tak je jich asi 200 ve foťáku a to je všechno. Možná ,že ta paní tu možnost nemá vůbec, to byste jako člověk hlídající rozpočet mohl chápat. Mě prostě některé zákony přivádějí k šílenství (i když jsem úřednice). Například takový semafor, červená stojím. Jsem snad nesvéprávná, abych čekala,když široko daleko nic nejede? A nebo se vystavila riziku pokuty? Bere to lidem vlastní rozum. Chce to po nás závislost, neustále dodržovat to, co vymyslel někdo jiný a to mě štve. Vás už mají, ještě potřebujete čip pod kůži.
Nikdy jste si nestáhl třeba z netu nic nelegálně? Na to odpovězte sám
.
chovatelpodluzi
napsal(a):
ÓÓÓ naivní holka, tak mi nikdo už nejméně 25 let neřekl, hned je mi dnes radostněji. Napsala bych Vám kolik mám plat včetně alimentů na svoje 2 děti, ale to se nenosí. Je to otázka priorit. Nekupuji hadry, šminky... a další kraviny neb stejně už nikoho neoslním
. Raděj králíka nebo husu. Trochu totiž tu "zlodějku" chápu. Mám sice digitál, ale za ten rok jsem prostě neměla čas, abych přečetla návod a připojila ty podivné kabely
k počítači a pokusila se do něj nějaké fotky stáhnout. Od doby, co se mi rozbil starý klasický foťák před lety už téměř nefotím, protože z toho žádné papírové fotky nevypadnou
a tak je jich asi 200 ve foťáku a to je všechno. Možná ,že ta paní tu možnost nemá vůbec, to byste jako člověk hlídající rozpočet mohl chápat. Mě prostě některé zákony přivádějí k šílenství (i když jsem úřednice). Například takový semafor, červená stojím. Jsem snad nesvéprávná, abych čekala,když široko daleko nic nejede? A nebo se vystavila riziku pokuty? Bere to lidem vlastní rozum. Chce to po nás závislost, neustále dodržovat to, co vymyslel někdo jiný a to mě štve. Vás už mají, ještě potřebujete čip pod kůži.
.
ivankav
napsal(a):
.
Sorry, ale ivaankav vy jste asi fakt trošku mimo mísu. Než se dopídím doopravdy pěkné fotky, kterou jsem ochotna zvřejnit, stojí mě to někdy i několik hodin práce. Za jednou pěknou fotkou je jich mnoho nepodařených. Absolutně nechápu, proč by si měl někdo zcela zdarma a bez odkazu zcizit mou vlastní práci. Stalo se mě jednou, že si také někdo stáhl mé foto a dal si ho do inzerce, tehdy mě to nevadilo ( asi by mě to nevadilo i dnes). Ten člověk byl slušný, v textu inzerátu bylo, že chce podobného jako je na fotu a ještě odkaz odkud si foto půjčil. Tam je vše OK, ale kdyby si někdo jen tak stáhl foto mého zvířete a nabízel ho v inzerátu za své, tak je to dle mého názoru nejen krádež, ale i pokus o podvod. To, že nejste schopna se naučit takovou banalitu, jako strčení šňury do dvou dírek, je váš problém, to zvládnu i já přírodní blondýnka, na to si ani návod číst nemusíte, stačí průměrná inteligence. I pokud by paní neměla možnost pořídit vlastní fotky, tak ji to neomlouvá. Je zde i plno inzerátů bez fotek. Já taky, když zrovna nemám pěknou fotku, toho co chci prodat, tak prostě inzerát podám bez fotky a nikdy by mě nenapadlo "půjčit si u sousedů".
ivankav
napsal(a):
.
Tak teď nevím jestli plakt nebo se smát. Aby jste neřekla, jednu radu. Ve foťáku býva paměťová karta. Nemusíte nic studovat stačí tu kartu vytáhnout a zasunout v pc do čtečky kater. Vyberete fotky které si chcete nechat udělat a zajdete někde do zběrny. Nic složitého.
Je fakt, že setkání s "chytrou" úřednice ve státní správě je někdy o život.
Pro jara: neřekla jsem, že nejsem schopna se tu banalitu naučit, prostě nemám čas!
pro uska: naučte se číst, napsala jsem, že jsem nikdy neinzerovala s fotkou, natož cizí, fotit umím.
pro nitraner: moje klasické starší PC žádnou čtečku karet nemá, pracuji na PC 17 let a jít do sběrny taky prostě nemám čas. Jako úřednici bych chtěla vidět Vás. Možná, ale jenom možná byste některý zákon ani nedočetl do konce
.
pro jarvan:
nitraner
napsal(a):
Tak teď nevím jestli plakt nebo se smát. Aby jste neřekla, jednu radu. Ve foťáku býva paměťová karta. Nemusíte nic studovat stačí tu kartu vytáhnout a zasunout v pc do čtečky kater. Vyberete fotky které si chcete nechat udělat a zajdete někde do zběrny. Nic složitého.
Je fakt, že setkání s "chytrou" úřednice ve státní správě je někdy o život.
Jo a ještě pro Vás: nepíše se "aby jste" ale "abyste" chytrolíne.
ivankav
napsal(a):
Pro jara: neřekla jsem, že nejsem schopna se tu banalitu naučit, prostě nemám čas!
pro uska: naučte se číst, napsala jsem, že jsem nikdy neinzerovala s fotkou, natož cizí, fotit umím.
pro nitraner: moje klasické starší PC žádnou čtečku karet nemá, pracuji na PC 17 let a jít do sběrny taky prostě nemám čas. Jako úřednici bych chtěla vidět Vás. Možná, ale jenom možná byste některý zákon ani nedočetl do konce
.
pro jarvan:
Takže svoje fotky v šanc nedáváte, ale divíte, proč to vadí jiným? Vlastně tak nevím, proč sem přispíváte... Přesně jak psala jara, kolikrát člověk fakt stráví i pár hodin než nafotí a vybere pěknou fotku a někomu pak stačí jít, zkopírovat a pyšnit se cizím peřím. Nepřijde Vám to divný?
uska
napsal(a):
Teď už je to jasné, proč ivaankav kladně hodnotí zlodějnu. Sama fotit neumí a pravděpodobně si potřebné fotky krade (pardon půjčuje) od nás.
Tak jste mě na...., že tady jednu mojí fotku máte. Mimochodem VOLNĚ KE STAŽENÍ! Můžete se taky třeba olizovat.
Zde je podivný inzerát:
No a co je na tom, třeba se jedná o nějakého starého chovatele, který neumí fotit a tak mu někdo si stáhl vaše fotky, ale prodává své králíky, možná v lepší kvalitě než máte vy.
dury
napsal(a):
Zde je podivný inzerát:
No a co je na tom, třeba se jedná o nějakého starého chovatele, který neumí fotit a tak mu někdo si stáhl vaše fotky, ale prodává své králíky, možná v lepší kvalitě než máte vy.
Vy byste snad nebyl naštavný, když byste si na fotce prohlédl mercedesa, tak byste si jej zarezervoval a jel pro něj přes celou republiku a našel tam štětkou přetřenýho tráboše?
Když neumí dotyčný fotit, tak nechť si podá inzerát bez fota.
jarvan
napsal(a):
Vy byste snad nebyl naštavný, když byste si na fotce prohlédl mercedesa, tak byste si jej zarezervoval a jel pro něj přes celou republiku a našel tam štětkou přetřenýho tráboše?
Když neumí dotyčný fotit, tak nechť si podá inzerát bez fota.
Jsem také chovatel králíků, také občas nějaké fotky mám na internetu, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby si je někdo stáhl a pak by jejich prostřednictvím prodával své. Vůbec to není žádný podvod
dury
napsal(a):
Jsem také chovatel králíků, také občas nějaké fotky mám na internetu, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby si je někdo stáhl a pak by jejich prostřednictvím prodával své. Vůbec to není žádný podvod
Já nevím, mě to jako podvod teda připadá a mě osobně by dost vadilo, kdyby se někdo chlubil " cizým peřím" . Nehledě na to, že pokud bych si jela pro zvíře dle obrázku a narazila bych na něco zcela jiného ( viz mercedes a trabat dobře napsáno), tak by mě jen tou cestou vznikla nemalá škoda a to už dle mého názoru podvod je. Já peníze netisknu a při dnešních cenách pohonných hmot..... Snad bych ještě pochopila, kdyby inzerující napsal poznámku, že foto je pouze ilustativní.
dury
napsal(a):
Dle mého je to podvod
a) může dát inzerát bez fotky - většina lidí si přece je schopna zadat na google a má fotky hnedka
b) může napsat, že je jen ilustrativní foto - pak to beru
c) vážně naštve, když dle fotky jedete pro hezký kus a v realitě to neodpovídá.
Přesně tak, k tomu jsme se navíc dostali i tady všichni. Až tedy na některé jedince. Ale jsem rád, že nám tady kolegyňka nakonec laskavě dala fotku svých gulášků. Jen bych k tomu doplnil - je sakra rozdíl, když děláte gulášky a jde jen o fotku neb o jejím pořízení nejde ani říct, že to byla práce. Nechci být hnusný, ale taková fotka má cenu jen v tom, že je to fotka (cena vyvolání). Ale i tak to nic nemění na nezákonnosti využívání fotek bez vědomí autora. A pravděpodobně takový chovatel + fotograf asi těžko pochopí tu práci, když mám plemeno, kde je nás pět a půl chovatelů, pěknýho králíka uděláte jednoho za uherský rok, práce je s tím jak na kostele. Pak jdete fotit, čekáte na ideální kondici králíka, srsti, počasí, denní či umělé světlo. Fotíte jedince několik hodin, aby vyšla jedna dvě fotky a pak přijde nějaký frajírek línej a fotku si dá do inzerátu? Už se k tomuto nechci vracet, bylo tu řečeno vše. Ale prostě cena těch fotek masáků je většinou pro zloděje nulová. A i škoda pro nakupujícího, neb jde s prominutím o nedělní žvanec. Pro ten sorry nepojedu přes celou ČR. Ale mi tu hlavně řešili s hotoťákem a dalšími čistokrevná plemena, kde sháníme super krev a matroš do chovu. Tam nehledíme na korunu za PHM. A tak zneužití fotek velmi kvalitních jedinců je fakt hnus.Naštěstí je pravda a zákon na straně naší a tak bych svou účast zde ukončil. Ať se nám všem daří chovy tak, abychom se mohli předvést třeba i na mezinárodním poli v Lipsku.
chovatelpodluzi
napsal(a):
Přesně tak, k tomu jsme se navíc dostali i tady všichni. Až tedy na některé jedince. Ale jsem rád, že nám tady kolegyňka nakonec laskavě dala fotku svých gulášků. Jen bych k tomu doplnil - je sakra rozdíl, když děláte gulášky a jde jen o fotku neb o jejím pořízení nejde ani říct, že to byla práce. Nechci být hnusný, ale taková fotka má cenu jen v tom, že je to fotka (cena vyvolání). Ale i tak to nic nemění na nezákonnosti využívání fotek bez vědomí autora. A pravděpodobně takový chovatel + fotograf asi těžko pochopí tu práci, když mám plemeno, kde je nás pět a půl chovatelů, pěknýho králíka uděláte jednoho za uherský rok, práce je s tím jak na kostele. Pak jdete fotit, čekáte na ideální kondici králíka, srsti, počasí, denní či umělé světlo. Fotíte jedince několik hodin, aby vyšla jedna dvě fotky a pak přijde nějaký frajírek línej a fotku si dá do inzerátu? Už se k tomuto nechci vracet, bylo tu řečeno vše. Ale prostě cena těch fotek masáků je většinou pro zloděje nulová. A i škoda pro nakupujícího, neb jde s prominutím o nedělní žvanec. Pro ten sorry nepojedu přes celou ČR. Ale mi tu hlavně řešili s hotoťákem a dalšími čistokrevná plemena, kde sháníme super krev a matroš do chovu. Tam nehledíme na korunu za PHM. A tak zneužití fotek velmi kvalitních jedinců je fakt hnus.Naštěstí je pravda a zákon na straně naší a tak bych svou účast zde ukončil. Ať se nám všem daří chovy tak, abychom se mohli předvést třeba i na mezinárodním poli v Lipsku.
Nemám co dodat, naprosto vyčerpávající a navíc na 100% pravdivá odpověď. Jak psal, člověk se snaží s fotografií svého kvalitního jedince, který má ocenění já nevím třeba těch 96, udělá kvalitní fotografii na které jsou vidět veškeré přednosti a pak mu to někdo sebere a vloží na vlastní inzerát s tím že prodává zvíře např. s ohodnocením pouze 92b, podle mě je to sakra rozdíl a je to nefér oproti člověku který takovéto zvíře skutečně vlastní a i oproti kupujícímu.
Teda promiňte, že se Vám do toho míchám, ale v inzerátu je k chovu a na maso a z těch fotek těch kaliforňáků bych zrovna dvakrát neřekl, že jste si dala práci s focením, takhle koukají z budlin i ti mí jak říkáte gulášníci a vypadají úplně stejně. A neříkejte mi, že špičkovýho chovatele neodradí už jen ta cena 200 Kč a pojede přes půl republiky jen po zhlédnutí jedné fotky. Nebo vy kupujete kvalitní materiál za takovou cenu? Já jsem si teď naposledy kupoval nového samce MM na místní výstavě a nevšiml jsem si tam, že bych sehnal králíka s PP za 200.
A také mluvíte o tom, že si mohl fotku vygooglovat no a zrovna mu padla do oka ta dle Vás nesprávná (rozumějte kradená) tak jí pro větší zaujmutí inzerátu použil... Tak a teď se do mě pusťte
chovatelpodluzi
napsal(a):
Nezklamal jste, přesně jsem čekala, že se najde někdo, kdo napadne ty "gulášky", jejichž focení není vlastně ani práce. Mimo to mám i čistokrevné Mm, ale tahle fotka s olizujícím se králíkem se mi líbila. Vidím, že chovatelé všeho ostatního než máte vy se prostě flákaj, jenom Vy pracujete, vlastně přímo dřete. Tomu se můžu leda
A zákony vymýšlí bohužel lidi jako Vy - nafoukanci a hladovci.
Inzerent chlubící se mými fotkami kal. králíků je již znám. Kupující POZOR, vlastně nikdo neví co nabízí, když do svého inzerátů dává opakovaně cizí fotky.
pan LUBOŠ ............... z Ostravy , tel. 724 346 525 , gary2002seznam.cz.
berthier

XXX.XXX.220.177
Ponúkame pôžičky pre všetkých v núdzi na veľmi nízkou úrokovou sadzbou 3% bez ručiteľa zapojiť, budeme schopní ponúknuť sumu od 2000€ - 500.000.000€ úroková sadzba obchodovateľné, so splácaním povolenej od 1-20 rokov, v prípade záujmu kontaktujte nás prostredníctvom (berthiercoienne@gmail.com.