Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2012 12:44
hototi

XXX.XXX.108.219

Zdravím,
mám dotaz. Nevíte někdo náhodou zda-li se budou v květnu či tak nějak konat v Německu (nejlépe na hranicích s Plzní) nějaké větší výstavy?

15.2.2012 11:58
citaria

XXX.XXX.48.90

Na adrese http://www.kleintiernews.de/seiten/de/kaninchenschauen-termine.php
Není problém hledat výstavy podle spolkových zemí... Hodně štěstí při hledání :-)

15.2.2012 12:31
hototi

XXX.XXX.108.219

citaria napsal(a):
Není problém hledat výstavy podle spolkových zemí... Hodně štěstí při hledání :-)

Díky, nemohu se totiž dovtípit jak importovat svůj první pár. Otec jede do Německa teď, když mláďata nejsou a nepočítám že by se nám tam v červnu chtělo jet znovu, chci se tak optat známých jestli na nějakou výstavu na jaře nejedou, že by mi je přivezli. Pokud to nepůjde, zkusím sehnat kurýra tak to musím všechno zvážit.
:-)

15.2.2012 15:16
dury

XXX.XXX.173.60

hototi napsal(a):
Díky, nemohu se totiž dovtípit jak importovat svůj první pár. Otec jede do Německa teď, když mláďata nejsou a nepočítám že by se nám tam v červnu chtělo jet znovu, chci se tak optat známých jestli na nějakou výstavu na jaře nejedou, že by mi je přivezli. Pokud to nepůjde, zkusím sehnat kurýra tak to musím všechno zvážit.
:-)

Dle mého názoru, jestli jste začínající chovatel, možná by bylo nejlépe začít s chovem pořízeným z domácích chovů. Po získání sebemenší zkušenosti potom nakoupit chovná zvířata v cizině. Cizina však není vždy ideální řešení.

15.2.2012 15:41
hototi

XXX.XXX.108.219

dury napsal(a):
Dle mého názoru, jestli jste začínající chovatel, možná by bylo nejlépe začít s chovem pořízeným z domácích chovů. Po získání sebemenší zkušenosti potom nakoupit chovná zvířata v cizině. Cizina však není vždy ideální řešení.

Se zakoupeným párem v domovské zemi nemám dobrou zkušenost, proto to chci vyzkoušet. :-)

15.2.2012 16:00
dury

XXX.XXX.173.60

hototi napsal(a):
Se zakoupeným párem v domovské zemi nemám dobrou zkušenost, proto to chci vyzkoušet. :-)

V ZO Kolín, kam již docházíte na schůze je mnoho chovatelů, kteří Vám jistě poradí i s nákupem v Německu, mají velké zkušenosti. Pro informaci, nejsem členem zmíněné organizace. Já jsem v ZO na Vysočině s uvedenými se dobře znám.

15.2.2012 16:03
hototi

XXX.XXX.108.219

dury napsal(a):
V ZO Kolín, kam již docházíte na schůze je mnoho chovatelů, kteří Vám jistě poradí i s nákupem v Německu, mají velké zkušenosti. Pro informaci, nejsem členem zmíněné organizace. Já jsem v ZO na Vysočině s uvedenými se dobře znám.

Určitě se s nimi ohledně toho ještě poradím, už v březnu na schůzi k tomu budu mít příležitost :-)

26.2.2012 19:51
hototi

XXX.XXX.108.219

Tak import mám již domluven a 16.3 si tam pro ně jedu, snad bude vše v pořádku. Chci se ještě zeptat, jedete někdo na velikonoční výstavu do Přelouče? Měla bych tam jet a zajímalo by mě, co všechno za plemena by tam mělo být. :)

27.2.2012 07:13
usaci

XXX.XXX.38.186

citaria napsal(a):

Využila jsem ihned Vaši informaci, protože sháním nepříbuznou samici do chovu. Prosím neznáte nějaký odkaz na výstavy do Rakouska? Předem děkuji

27.2.2012 09:31
beny44

XXX.XXX.36.115

Od koho máte z ČR hototy? Jak se Vám daří?

27.2.2012 20:23
hototi

XXX.XXX.108.219

usaci napsal(a):
Využila jsem ihned Vaši informaci, protože sháním nepříbuznou samici do chovu. Prosím neznáte nějaký odkaz na výstavy do Rakouska? Předem děkuji

Bohužel v Rakousku se nevyznám a vím pouze, že od 18-20.2 byla výstava v německém Ohrigenu, toť vše...jinak opravdu nevím, koukala jsem pouze na to Německo a stejně jsem ten import nakonec řešila jinak..

beny44: Od koho máte z ČR hototy? Jak se Vám daří?

ZHb z ČR jsem měla předem domluvené s panem Šípem, tehdy jsem ale ještě neměla tak dobře nastudovaný standard plemena a zjistila jsem nejen, že mi prodal samce s infekční rýmou ale ten měl dokonce kresbu pouhé 2mm za což by měl správně dostat výluku, takže mi prodal samce který byl zároveň na nic. K tomu umřel a chytla to od něj samice, která je na tom teď taky dost bídně...proto jsem se rozhodla pro ten import - králíky budu mít až z Bremerhafenu, protože chovatelé hototklubu v Německu teď aktuálně toho moc nemají a tak bylo hodně obtížné něco sehnat, nakonec se ale přec jen zadařilo a tentokrát budu mnohem opatrnější :-) Teď aktuálně se nedá říct že se mi "daří", čekám na ten chovný pár a až potom rozjedu sezónu, měla bych je oba dovézt na výstavu v té Přelouči kde samice dostane body a pak už můžu začít s odchovy, moje samice bez PP bude mít mláďata až o trochu později a pokud se vyléčí i ta nemocná, možná že by mohla mít mláďata na podzim. Každopádně plánuju výstavy s mláďaty od němčourů a nejlepší samici si plánuji ponechat. :-))

4.3.2012 20:09
karol.h

XXX.XXX.129.244

Řekla bych, že v poslední době jsou zveřejňované zahraniční výstavy v časopise Chovatel, takže doporučuji kouknout tam.

16.3.2012 20:02
hototi

XXX.XXX.108.219

Zdravím a hlásím příjezd z Německa.
Oba králíci jsou úžasní, hlavně samička je typově opravdu pěkný králík. Oba mají dobrou povahu a jsou zvyklí na manipulaci, takže ok. :)
Fotky jsou na stránkách - http://www.zhb-kralicci.wbs.cz
Fotky mám uložené v jiném notebooku, tak na ně posílám jen odkaz :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík