Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2012 23:48
vickirex

XXX.XXX.93.35

ahoj.vlastním nemeckého strakáča samičku,ktorú som kúpil pred mesiacom,9.mesačnú.za pár dní bude mat mladé.problém je,že má zlomenú labku(staršie zranenie už pred kúpou ).mala aj hrčku pri zlomenine,ktorá praskla,hnis vytiekol..ošetroval som ju kamilkami,ale čistila si to aj sama..snaží sa "normálne"žit.pekne žerie všetko,čo jej dám,snaží sa hopkat na všetkých štyroch,niekedy na troch.je živá,zdravá,teší sa životu,teší sa ludskej prítomnosti..aj ked vidiet,že labka pobolieva niekedy a radšej ju dvíha.najvatšie obavy mám,že kost zo zlomeniny jej trčí z kože von,(aj ked je to zaschlé,čisté,suché,žiadne podliatiny,opuchy) či vlastne nedostane nejakú infekciu...je to normálne žit z kostou centimeter trčiacou z kože?pravdepodobne sa jej to aj zrástlo,naozaj sa nevyskytujú žiadne problémy..stretol sa niekto zo zlomeninou labky u králika?ako to dopadlo?dakujem za odpoved,rady(.ale nie pekáč a podobne.králiky nejem,paradoxne odkedy ich chovám...)

17.4.2012 07:29
usaci

XXX.XXX.38.186

Králindu se srostlou zlomenou packou mám, ale netrčí ji kost. Už je to 2 roky a zdá se šťastná a veselá.

17.4.2012 13:55
vickirex

XXX.XXX.215.50

no to je fajn,že je veselá,tak to bude asi všetko v poriadku...len ma trápi tá trčiaca kost.labka sa zlomila za ohybom klbu,kost prerazila kožu a je vonku,teda už ako som písal pravdepodobne zrastená a králik sa teší životu.dal som to na pokec preto,aby som sa dozvedel,s čím možem rátat,komplikáciami,problémami,alebo s ničím a bude žit tak ako to je aj z kostou vonku bez následkov až do svojho prirodzeného konca..(ale diky usaci,aj taká odpoved trochu potešila)

14.11.2012 14:58
kralikofil

XXX.XXX.36.70

vickirex napsal(a):
ahoj.vlastním nemeckého strakáča samičku,ktorú som kúpil pred mesiacom,9.mesačnú.za pár dní bude mat mladé.problém je,že má zlomenú labku(staršie zranenie už pred kúpou ).mala aj hrčku pri zlomenine,ktorá praskla,hnis vytiekol..ošetroval som ju kamilkami,ale čistila si to aj sama..snaží sa "normálne"žit.pekne žerie všetko,čo jej dám,snaží sa hopkat na všetkých štyroch,niekedy na troch.je živá,zdravá,teší sa životu,teší sa ludskej prítomnosti..aj ked vidiet,že labka pobolieva niekedy a radšej ju dvíha.najvatšie obavy mám,že kost zo zlomeniny jej trčí z kože von,(aj ked je to zaschlé,čisté,suché,žiadne podliatiny,opuchy) či vlastne nedostane nejakú infekciu...je to normálne žit z kostou centimeter trčiacou z kože?pravdepodobne sa jej to aj zrástlo,naozaj sa nevyskytujú žiadne problémy..stretol sa niekto zo zlomeninou labky u králika?ako to dopadlo?dakujem za odpoved,rady(.ale nie pekáč a podobne.králiky nejem,paradoxne odkedy ich chovám...)

Zlomeniny pacek jsou docela běžné, ale ošetřuje je vždy veterinář - někdy stačí dlaha, někdy operace a zdrátování packy. Když nechcete za léčbu utrácet, tak toho králíka opravdu raději utraťe. Taková zlomenina je časovaná bomba a pro zvíře je to hlavně trápení, když ho necháte jen tak:-( bez pomoci.

19.11.2012 17:44
vickirex

XXX.XXX.93.104

kralikofil napsal(a):
Zlomeniny pacek jsou docela běžné, ale ošetřuje je vždy veterinář - někdy stačí dlaha, někdy operace a zdrátování packy. Když nechcete za léčbu utrácet, tak toho králíka opravdu raději utraťe. Taková zlomenina je časovaná bomba a pro zvíře je to hlavně trápení, když ho necháte jen tak:-( bez pomoci.

ano,bol som u veterinára niekolkokrát,dostávala antibiotika,packa bola vyčistená,dokonca mala v packe staré úlomky kostí(od starej zlomeniny tzv.chovatela,ktorý mi strakáčku predal),a ktoré boli odborne odstránené-zoperované,prevaz,dlaha,obvazy a moje dennodenné ošetrovanie,čistenie..celkové zlepšenie a úlava očividná pre nu..strakáčik bol velký bojovník až do tej chvíle"časovanej bomby".po pár týždnoch znova návrat infekcie,znova opuchy,znova hnisavé ložiská a kolotoč okolo veteriny.ale už pomoci nebolo,bolo to zlé a králiček naozaj trpel a jediné čo akceptoval"bez bolesti"bola moja prítomnost pri nej,jedenie a pitie z hrnčeka z mojej ruky..aby viac netrpela a netrápila sa,dostala u veterinára poslednú injekciu a v klude bez bolestí zaspala.viac som pre nu nedokázal spravit..

Přidejte reakci

Přidat smajlík