Ahoj všem,
mám problém s koupenou králicí.. jakmile ji chci dát krmení hned po mě startuje. zuří a vrčí a chce skákat po rukách. Nevím jestli je to králíkem nebo špatným zacházením předchozího majitele,
ale chci jí tu zuřivost odnaučit. Na pekáč ji nedám, čeká mladé a je s PP. A nnení to kvůli tomu, že je nahoněné, byla zlá i před tím. Nikdy jsem zlého králíka neměla.
Prosím o radu. Díky
Helča
napsal(a):
Ahoj všem,
mám problém s koupenou králicí.. jakmile ji chci dát krmení hned po mě startuje. zuří a vrčí a chce skákat po rukách. Nevím jestli je to králíkem nebo špatným zacházením předchozího majitele,
ale chci jí tu zuřivost odnaučit. Na pekáč ji nedám, čeká mladé a je s PP. A nnení to kvůli tomu, že je nahoněné, byla zlá i před tím. Nikdy jsem zlého králíka neměla.
Prosím o radu. Díky
Strejdovi někdo 27.12 vyhodil zakrslou králičku do sněhu na zahradu. Putovala k nám, jelikož jsme již jednoho zakrslíka měli. Samička byla povahově to samé. Nakonec jsem k ní chodila v kožených rukavicích, hladila, mluvila na ní, atd. Za měsíc byste ji ani nepoznali, jaký z ní byl mazel. Takže to chce trpělivost a zvykat. Možná nemá dobré zkušenosti, tak se brání dopředu. Nebo je hold taková povaha, kdy před porodem začne bláznit. Nám to jedna taky dělala - cca týden před porodem začala dělat zlou. Dle toho se na ní poznalo, že je fakt březí. :) Jak porodila, byla zase hoďnoučká.
Helča
napsal(a):
No nevím, ale už mě tím rozčiluje, ani vyčistit ji to tam nemůžu.. musím ji vždy dát pryč. Tak doufám, že ji to časem přejde.
Obávám se, že nepřejde.
Mám jednu takovou vzteklinu doma.
O mladé se stará vzorně( prvnička ).Jedná se o kříženku VSS*Bu .
No nic krmit jen s rukavicí..
borax
napsal(a):
Obávám se, že nepřejde.
Mám jednu takovou vzteklinu doma.
O mladé se stará vzorně( prvnička ).Jedná se o kříženku VSS*Bu .
No nic krmit jen s rukavicí..
Mám doma to samé králík zabiják je to samička Hermelína s PP koupená na burze jako roční , ostrá jako břitva ,škoda že je tak maličká kdyby něla o 30 kg víc byl by z ní dobrý obranář , to už by ale nebyl králíček .
Moje první zkušenost byla se zakrslíkem, nádherná samička, tuším holandský (ale nejsem si jistá) - bíločerná šachovnice, modrá očka, vypadala jako anďěl, kousala a drápala jako satan. Koupila jsem ji jako mladá nerozvážná v nějakém bau... Skoro 5 let s námi žila, ale byl to satan. Na stará kolena se trochu zlepšila. Teď bydlím v RD a chovám na maso. Naše samice - pouliční směska je něco podobného. Někdy ok, někdy div neskalpuje ruku. Koupili jsme si další, kaliforňačku, ta byla zvyklá na výběh ve chlévě, tak je hodně divoká, ale už se dá aspoň letmo pohladit (po 3 týdnech).
Jeden den sice ohodila přítele, tak čekáme zda spíš nemáme kluka :-)
A samec? Černý jako uhel a zlatíčko, dostali jsme ho dospělého, tak má furt odstup, ale nezavrčí, neškrábne. S těma babama je ho hold složité :-))
Jo je to masakr, jak ji nesu zelené tak by se dala i pohladit, ale jak dostane jen suché hned prská a utočí. No musím se mít na pozoru, ale už jsem si zvykla..
Tak ještě uvidím, má se kotit za týden, ale nevím nevím, jestli se kotit vůbec budebřicho se mi nezdá větší, ale snad tam nějaký ten mrnous bude a púak se uklidní i ona
doufám..
Jak néé tak si ji stejně nechám, jen kdyby byla zlá i na mladé, to bych byla pak zlá zase já a šla by na pekáč
tak všem díky za příspěvky...