Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.8.2012 14:33
peter185

XXX.XXX.66.209

Môže niekto poradiť ako kŕmiť králiky zemiakmi....mám na mysli surové a aj varené. Nebudú im vadiť? Vďaka za odpovede.

24.8.2012 19:02
jarvan

XXX.XXX.144.210

králíkům se dělávaly míchanice z vařených brambor, šrotu a plev. Ale vyzkoušeno to nemám. Brambory dávám raději kachýnkám. Každopádně se musí králíci na každou změnu stravy zvykat pomalu a opatrně.

25.8.2012 10:28
peter185

XXX.XXX.66.209

A so surovými zemiakmi má niekto dlhšie skúsenosti?

26.8.2012 09:56
burešov

XXX.XXX.111.65

Osobně toto nepraktikuji, ale četla jsem, že některe kralici syrove zemaky maji radi. V Přerově na burze viděla jsem v kleci s kraliky syrovy zemak, okousany, a majitel mně potvrdil, že dava kralikum syrove brambory. Myslim, že se to dava jako zdroj vitaminu a zpěstření jidelničku. Dava se to syrove nebo uvařene, a nesmeji byt nazelenale - slupka zelenych zemaku je jedovata. Každopadně, kralik na to musi zvykat postupně, třeba moji kraliky to žrat vubec nechtěli.

27.8.2012 15:49
mozaik

XXX.XXX.40.144

Běžně dáváme králíkům syrové brambory. Asi 1 malý brambor na 1 ks králíka. Není to na přežrání. Hlavně brambory nesmí mít jedovaté klíčky. Staré brambory je lepší ani nezkrmovat kvůli možným plísním, které na slupce nemusí být vidět.

28.8.2012 17:24
anella

XXX.XXX.63.30

My jim kdysi dávali vařený- normálně vcelku... tak 2-3 brambory na jeden kotec... moc jsme to s nima tedy nepřeháněli, ale nijak brambory králíkům nevadily..

5.9.2012 01:09
atriplex

XXX.XXX.104.67

Moje babička krmila vařenými brambory, které jí zbyly od oběda. Rozmačkala je a posypala ovesnými vločkami. Také speciálně vařila králíkům slupky z brambor, když okrájela brambory pro sebe na oběd. Ze začátku to králící nechtěli, tak jim to musela těmi vločkami hodně posypat, ale jak si zvykli, tak už těch vloček bylo málo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2013 23:10

Dělám jim matení z vařených brambor.Trochu rozmačkám,přidám krájené kopřivy a posypu kukuřičným nebo ječmeným šrotem a přidám trochu ovesných vloček.Misky mají doslova vylízané smajlík

26.5.2013 13:10

jarvan napsal(a):
králíkům se dělávaly míchanice z vařených brambor, šrotu a plev. Ale vyzkoušeno to nemám. Brambory dávám raději kachýnkám. Každopádně se musí králíci na každou změnu stravy zvykat pomalu a opatrně.

Naši micani na to zvyklé nebyli.A jak jim chutná míchanice z brambor s kopřivami a ječmeným šrotem.Občas dám trochu pšenice..Nedávám jim míchanici každý den,ale řezané kopřivy ano.Nabaští se a natáhnou se jako placky a odpočívají.smajlíkEvidentně jsou spokojeni.Jinak mám namíchaný ječmen,ovesné vločky a kukuřici.Nijak to nemám namíchané na %.Hlavně že jsou spokojení.Samozřejmě seno,tráva a každý den nějaké větvičky na střídačku.Ještě jim seženu sladový květ na nápoj.Škoda že u nás zrušili pivovar.Králíci milovali mláto,které jsme s tatínkem kupovali.Plný dvoukolák za 5 kč.To byly časy.smajlík

2.6.2013 10:35
boaobr

XXX.XXX.111.14

Dobrý den, mohla by jste popsat jakým způsobem jste mláto králíkům zkrmovali? Děkuji

2.6.2013 11:33

Nabralo se do velkého kýbla,vzala se lopatka na uhlí a naložilo se do krmítek.Nebo se zamíchalo do matení.Toť vše.Králíci,slepice,prasátka,husy,kačeny,moráci a vůbec vše co jsme doma chovali si pochutnávali a krásně rostli.A co teprve kráva,to bývalo mlíčka.Když bylo mláta dost bylo i 18 l mléka na denní dojejí a když docházelo,hned to bylo poznat.Dojivost klesla.Jo mláto,to byl zázrak krmení a co se ušetřilo obilovin.Mít tu možnost dnes,tak se na dvoře pro zvířata nehnu.smajlík.Tak jako kdysi za doby před rokem 89.smajlík

2.6.2013 11:39

Tady jsou naši spokojení micani.Nastávající maminy Maci,Mici a táta Fero Feričsmajlík

2.6.2013 11:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tady jsou naši spokojení micani.Nastávající maminy Maci,Mici a táta Fero Feričsmajlík

Tady je Mici

2.6.2013 11:42

Tady je Mici

Pán chovu Fero Ferič smajlík

2.6.2013 11:59

Dokáží se našponovat tak,že se jdeme dívat,jestli vůbec žijí smajlík.Je na ně krásný pohled.Mici je navíc tak čistotná že si myje ( olizuje) i 15x za den,jednou počítáno,co jsme byli na dvoře.Už jsem říkala synovci ať ji tam zabuduje srchu,když je tak čistotnásmajlík.
Jinak zatím máme 2 okrasné bažanty.Jeden je zlatý a druhý krásně zbarvený.Synovec je koupil dětem na výstavě v Držovicích a zatím k nim jedna slepice,brzo bude i 10 bažantích kuřátek a 15 slepic na vajíčka.Ještě přibude 5 slepic sasex + 1 kohout.Sasex proto,že je chovala moje maminka a synovcova babička.Pořizujeme je jako památku na maminku.Dohodli jsme se,že si pořídíme ještě Mbh maminčino šlechtění a Mm to zase jako památku na tatínka.Tatínkovu pýchu poštovní holuby jsem zamítla smajlík

2.6.2013 19:03
makro

XXX.XXX.101.232

Dokáží se našponovat tak,že se jdeme dívat,jestli vůbec žijí smajlík.Je na ně krásný pohled.Mici je navíc tak čistotná že si myje ( olizuje) i 15x za den,jednou počítáno,co jsme byli na dvoře.Už jsem říkala synovci ať ji tam zabuduje srchu,když je tak čistotnásmajlík.
Jinak zatím máme 2 okrasné bažanty.Jeden je zlatý a druhý krásně zbarvený.Synovec je koupil dětem na výstavě v Držovicích a zatím k nim jedna slepice,brzo bude i 10 bažantích kuřátek a 15 slepic na vajíčka.Ještě přibude 5 slepic sasex + 1 kohout.Sasex proto,že je chovala moje maminka a synovcova babička.Pořizujeme je jako památku na maminku.Dohodli jsme se,že si pořídíme ještě Mbh maminčino šlechtění a Mm to zase jako památku na tatínka.Tatínkovu pýchu poštovní holuby jsem zamítla smajlík

To je veľmi pekné, že máte taký krásny vzťah k zvieratám a k členom rodiny a tiež k tým ktorý už nie sú medzi Vami.

Som taký istý typ chovateľa ako Vy, tiež by som mal najradšej všetko doma od zajacov až po koníkasmajlík. Milujem zvieratá a robia mi radosť ked sa množia a sú k úžitku.

2.6.2013 20:59

makro napsal(a):
To je veľmi pekné, že máte taký krásny vzťah k zvieratám a k členom rodiny a tiež k tým ktorý už nie sú medzi Vami.

Som taký istý typ chovateľa ako Vy, tiež by som mal najradšej všetko doma od zajacov až po koníkasmajlík. Milujem zvieratá a robia mi radosť ked sa množia a sú k úžitku.

Mám a vždycky jsem měla ráda zvířata.Vyrůstala jsem při dobytku.Už jako mrně jsem prý uspávala kuzlátko tak dlouho až jsem ho uspala na věky a prý jsem rodičům s radostí oznámila že kuzlátko spinká.Jenže jsem nechápala že jsem ho vlastně udusila smajlík.Když jsem se vdala a odstěhovala jsem se o ulici dál,tak jsem v chovu pokračovala.Potom jsem musela k vůli synovu onemocnění všechno zrušit,protože nesměl přijít do styku se zvířaty.Nejhorší bylo dát pryč kravku Terezku.A tak léta běžela až jsem zůstala zase sama a u synovce jsem našla pochopení.Vždyď byl z rodu Rolenců,tož jak jinak že? smajlíkNo a už nám to pomalu začíná přibývat a rozrůstat.smajlík

5.6.2013 07:04
koňadra

XXX.XXX.128.24

Králíky systematicky bramborami nekrmím, ale když loupu brambory k obědu, tak dostávají okrájené syrové slupky, logicky, že z brambor pro 4 lidi těch slupek je na každého králíka troška, občas dostanou zbylé brambory vařené. Na bramborách a slupkách nesmí být klíčky. Vzpomínám si, že když jsem byla dítě, tak jsme doma krmili mačkanými vařenými bramborami se šrotem (jako pro prase) a králíkům to svědčilo.

5.6.2013 23:58
janko0923

XXX.XXX.244.151

cez zimu skrmujem jablka,ked dojdu,prejdem na surove zemiaky,zatial ziadny problem

Přidejte reakci

Přidat smajlík