Dobry den, chcel by som Vas poprosit o schvalenie, ci dalsie rady na moju navrhovanu kralikaren pre VSS..
Na zaciatok chcem len dve samice, takze tie dva spodne koterce na pravej strane su este otazne. Popripade ich spravim nejak rozoberatelne, aby sa v nich dali chovat vykrmovi kralici alebo do buducnosti tam umiestnit dalsie chovne samice.
Samec budem mat samostatny zajacnik.
Budem vdacny za kazdu odpoved...
Dobrý den,
no jaá si myslím, že to děláte moc složitě. Můj muž mi postavil také králíkárnu, bez sklonu, 6 kotců, a pro NOS a VSS.
moč stéká do plechových šuplíků pod každým kotcem a čištění je super. Pro králičata mám udělanou jinou boudu, která má rozměry asi 3m délka na 2m hloubka a výška je zhruba 1.5 m tam jich pak rozdělím přepážkou podle pohlaví a pak jdou bud na prodej či porážku. a králíkárnu mám jen na chovné kusy.
kokcidiozu prelečuji pravidelně, takže se mi ještě nestalo, že by mi na ní králíci umřeli. Samozřejmě je důležité pravidelné čistění kotců a pak vše klape jak má. Ale jinak to máte vymyslené pěkně.
Zdravím, výšku bych asi udělal nejméně 50 cm, možná více, VSS není zrovna malé plemeno. Ale to je tak na 3 kotce nad sebou, už při Vaší výšce 45 cm mít 4 kotce nad sebou znamená mít po ruce schůdky, pokud neměříte 2 metry :). Kotiště bych zvětšil alespoň na šířku 30, na úkor chovného kotce. Sklon jsem u své králikárny dělal 5 cm na 65 cm hloubky kotce, 3 cm je dost málo. Vycházím ze svých zkušeností, není to dogma.
MS
Tiez uz som nad tym rozmyslal, ze tych 45cm vysky bude malo...tak to spravim isto trojpodlazne a tym padom vyssie...nad tym sklonom som tolko neuvazoval, bo som videl aj na nete a aj na zivo len ten trojcentimetrovy sklon a celkom to postacovalo(na dno chcem spravit vanu s lina)...
ale aj tak vdaka za postrehy, tu vysku urcite zmenim...