Chov králíků v ohrádkách na zemi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

hary69

7.8.2013 18:20
hary69

XXX.XXX.199.239

Máte někdo zkušenost s chovem na trávníku, ve vyhrazeném prostoru? Viděl jsem to nedávno na jednom pozemku, vše bylo zastřešený a nevypaalo to vůbec špatně. Nejhorší asi bude hrozit podhrábání. Určitě ale nebude na zemi takový vlhko, jako v kotcích na podestýlce.smajlík

14.8.2013 00:07
jarvan

XXX.XXX.144.210

Ve správně postavené králíkárně žádné vlhko není.

Králíky můžete mít ve výbězích pouze tehdy, když jim zamezíte možnost hrabání. Tedy buďto vydláždění prostoru, nebo položení nějakého pletiva. Jak toto neuděláte, tak se králíci budou prohrabávat ven, nebo pokud bude prostor veliký, tak alespoň vyhrabou hluboké nory a nebude možné je následně pochytat, či s nima dle potřeby manipulovat.

hary69

14.8.2013 08:06
hary69

XXX.XXX.210.190

Díky moc za tento odkaz. smajlík

hary69

14.8.2013 10:01
hary69

XXX.XXX.210.190

Pro Jarvana : Nemyslím vlhko jako v prádelně, ale i na vyspárované podlaze z lina bude lhká podestýlka. Moč musí někudy směrem dolů jít. Proto se snad kvůli vlhku dělají taky rošty.

14.8.2013 10:22
wandys53

XXX.XXX.10.4

Viděl jsem to u kámoše. U každého kotce má cca 1 m umělou noru s přístupem zvrchu a uzavíratelným hnízdem. Dno má z pných palet potažených PVC ve sklonu kvůli odtoku moči, na nich dřevěnný rošt ,stěny z přepravních skládaček. Na vrchu odklápěcí pletivový rám. rám.Krmelce a napáječky z 1 l. lahví od rumu s otvorem ve víčku 4 mm a zavěšené dnem nahoru.
Vše je zastřešené stará , otevřená kůlnaJde spíš o to, že to pořídil za pár "šupů" a jdou mu pěkně. Při úklidu je uzavře v noře. Jsou pravda trochu divocí, ale jinak radost pohledět. smajlík

hary69

14.8.2013 10:32
hary69

XXX.XXX.210.190

wandys53 napsal(a):
Viděl jsem to u kámoše. U každého kotce má cca 1 m umělou noru s přístupem zvrchu a uzavíratelným hnízdem. Dno má z pných palet potažených PVC ve sklonu kvůli odtoku moči, na nich dřevěnný rošt ,stěny z přepravních skládaček. Na vrchu odklápěcí pletivový rám. rám.Krmelce a napáječky z 1 l. lahví od rumu s otvorem ve víčku 4 mm a zavěšené dnem nahoru.
Vše je zastřešené stará , otevřená kůlnaJde spíš o to, že to pořídil za pár "šupů" a jdou mu pěkně. Při úklidu je uzavře v noře. Jsou pravda trochu divocí, ale jinak radost pohledět. smajlík

S tou norou je to zajímavý. Já mám prozatím 3 velký boxy v kůlně na zemi, je tam všude betonová podlaha, velikost boxu 2x3 metry, lze různě přepažovat a zbytek v kotcích v král. Nyní hodlám přidělat cca 6 boxů a s roštama. Na zimu bych rád dodělal velký králičinec.

15.8.2013 13:03
marvon

XXX.XXX.12.139

hary69 napsal(a):
Pro Jarvana : Nemyslím vlhko jako v prádelně, ale i na vyspárované podlaze z lina bude lhká podestýlka. Moč musí někudy směrem dolů jít. Proto se snad kvůli vlhku dělají taky rošty.

proto se dělá podlaha ve spádu, aby mohla moč odtíkat smajlík

hary69

15.8.2013 13:09
hary69

XXX.XXX.210.190

marvon napsal(a):
proto se dělá podlaha ve spádu, aby mohla moč odtíkat smajlík

I když budeš mít 3 cm spád, stejně to zachytí podestýlka a bude vlhká.

15.8.2013 14:04
marvon

XXX.XXX.12.139

ano, tak jako trávník nebo beton smajlík

18.8.2013 09:02
aropit

XXX.XXX.160.218

Já jsem udělal ohradu na kolečkách a každý den posunuji.

17.6.2014 21:38
tera1

XXX.XXX.55.42

Dobrý den, je to sice starý příspěvek, ale nedá mi nepodělit se o zkušenost.
Máme odchovnou bednu 2x1m a do ní dáváme odstavené králíky. Je dřevěná s krytým odklopným domečkem, tam mají podestláno hoblinama a zbytek "výběhu" má dno ze svařovaného pletiva. Bednu posouváme po zahradě, králíci se pasou, my nemusíme sekat ani hnojit trávník smajlík

23.7.2014 23:59
hona

XXX.XXX.112.10

pavel.k napsal(a):
http://www.vhpress.cz/clanky/bio0504_1112.pdf

nejde mi otevřít odkaz... bylo by možno nějak aktualizovat? díkysmajlík

24.7.2014 00:01
hona

XXX.XXX.112.10

wandys53 napsal(a):

ahoj, myslíš že by byl ochoten ten chov ukázat? docela by mě to zajímalo... Nebo alespoň dát pár fotek a zkušeností s touto formou chovu...
díky...smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík