hary69

XXX.XXX.199.239
Máte někdo zkušenost s chovem na trávníku, ve vyhrazeném prostoru? Viděl jsem to nedávno na jednom pozemku, vše bylo zastřešený a nevypaalo to vůbec špatně. Nejhorší asi bude hrozit podhrábání. Určitě ale nebude na zemi takový vlhko, jako v kotcích na podestýlce.
Ve správně postavené králíkárně žádné vlhko není.
Králíky můžete mít ve výbězích pouze tehdy, když jim zamezíte možnost hrabání. Tedy buďto vydláždění prostoru, nebo položení nějakého pletiva. Jak toto neuděláte, tak se králíci budou prohrabávat ven, nebo pokud bude prostor veliký, tak alespoň vyhrabou hluboké nory a nebude možné je následně pochytat, či s nima dle potřeby manipulovat.
hary69

XXX.XXX.210.190
Díky moc za tento odkaz.
hary69

XXX.XXX.210.190
Pro Jarvana : Nemyslím vlhko jako v prádelně, ale i na vyspárované podlaze z lina bude lhká podestýlka. Moč musí někudy směrem dolů jít. Proto se snad kvůli vlhku dělají taky rošty.
Viděl jsem to u kámoše. U každého kotce má cca 1 m umělou noru s přístupem zvrchu a uzavíratelným hnízdem. Dno má z pných palet potažených PVC ve sklonu kvůli odtoku moči, na nich dřevěnný rošt ,stěny z přepravních skládaček. Na vrchu odklápěcí pletivový rám. rám.Krmelce a napáječky z 1 l. lahví od rumu s otvorem ve víčku 4 mm a zavěšené dnem nahoru.
Vše je zastřešené stará , otevřená kůlnaJde spíš o to, že to pořídil za pár "šupů" a jdou mu pěkně. Při úklidu je uzavře v noře. Jsou pravda trochu divocí, ale jinak radost pohledět.
hary69

XXX.XXX.210.190
wandys53
napsal(a):
Viděl jsem to u kámoše. U každého kotce má cca 1 m umělou noru s přístupem zvrchu a uzavíratelným hnízdem. Dno má z pných palet potažených PVC ve sklonu kvůli odtoku moči, na nich dřevěnný rošt ,stěny z přepravních skládaček. Na vrchu odklápěcí pletivový rám. rám.Krmelce a napáječky z 1 l. lahví od rumu s otvorem ve víčku 4 mm a zavěšené dnem nahoru.
Vše je zastřešené stará , otevřená kůlnaJde spíš o to, že to pořídil za pár "šupů" a jdou mu pěkně. Při úklidu je uzavře v noře. Jsou pravda trochu divocí, ale jinak radost pohledět.
S tou norou je to zajímavý. Já mám prozatím 3 velký boxy v kůlně na zemi, je tam všude betonová podlaha, velikost boxu 2x3 metry, lze různě přepažovat a zbytek v kotcích v král. Nyní hodlám přidělat cca 6 boxů a s roštama. Na zimu bych rád dodělal velký králičinec.
hary69

XXX.XXX.210.190
marvon
napsal(a):
proto se dělá podlaha ve spádu, aby mohla moč odtíkat
I když budeš mít 3 cm spád, stejně to zachytí podestýlka a bude vlhká.
Dobrý den, je to sice starý příspěvek, ale nedá mi nepodělit se o zkušenost.
Máme odchovnou bednu 2x1m a do ní dáváme odstavené králíky. Je dřevěná s krytým odklopným domečkem, tam mají podestláno hoblinama a zbytek "výběhu" má dno ze svařovaného pletiva. Bednu posouváme po zahradě, králíci se pasou, my nemusíme sekat ani hnojit trávník
wandys53
napsal(a):
ahoj, myslíš že by byl ochoten ten chov ukázat? docela by mě to zajímalo... Nebo alespoň dát pár fotek a zkušeností s touto formou chovu...
díky...