Zacali mi hynut kraliky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2013 10:27
trnka

XXX.XXX.88.177

Venujem sa chovu kralikov BO nieco cez rok a zatial som nemala s nimi ziadne vaznejsie problemy. Teraz sa mi stalo ze jedna mlada samica z nicoho nic prestala zrat nemala ziadne ine priznaky a o dva dni uhynula. Bola s nou v kotci este jedna ktora sa po uhyne tvarila dva dni ze je vsetko v poriadku a potom v priebehu jedneho dna to iste rano som jej dala krmivo, vodu a poobede som nasla vsetko nedotknute. Rano bola mrtva aj ona.
ZAcinam sa bat co bude dalej ostatne kraliky sa tvaria ze je vsetko v poriadku ale tak to bolo aj u tychto nez uhynuli.
Ziadny novy prirastok som si nedoniesla akurat som menila krmivo - pridala som do granul jacmen, ale to uz poznaju nez mi dosiel tiez som im miesala granule s jacmenom. Granule kupujem bez lieciva. Inak krmim striedavo seno, granule bez lieciva s jacmenom, zelene obcas mrkva. Nevie niekto poradit co to moze byt a ako mam ochranit chov aby som neprisla o dalsie kraliky,

16.8.2013 17:34
palino

XXX.XXX.219.101

zdravím, napíšte konkrétne ako krmíte, nemôžete kŕmiť senom a z jedného dňa na druhý prejsť na zelené a seno úplne vynechať, takisto s tým jačmeňom radšej opatrne, lepší je ovos. Skúste napísať koľko čoho dávate, ale pokiaľ králiky nemali iné príznaky len prestali žrať a ostatné sú v poho, bude to potravou...Palo

17.8.2013 07:26
chovat

XXX.XXX.60.157

palino napsal(a):
zdravím, napíšte konkrétne ako krmíte, nemôžete kŕmiť senom a z jedného dňa na druhý prejsť na zelené a seno úplne vynechať, takisto s tým jačmeňom radšej opatrne, lepší je ovos. Skúste napísať koľko čoho dávate, ale pokiaľ králiky nemali iné príznaky len prestali žrať a ostatné sú v poho, bude to potravou...Palo

Prosím o vysvětlení ohledně ovsa a ječmene ....smajlík
Oves ještě mám, ječmen mi došel a měla jsem dojem, že pro mladé na růst a výkrm není oves to pravé ořechové. ...?

17.8.2013 09:24
bronda

XXX.XXX.98.84

Hodně důležitých informací naleznete v článku Dr. M.Moravce: "Prevence trávicích onemocnění mladých rostoucích králíků", Chovatel 2005 č. 5 a 6. Článek je tuším i na stránkách klubu Vss.

V kostce jde o to, že mláďata neumí trávit škroby. Nestrávený škrob se dostane až do slepého střeva a způsobí těžké metabolické problémy - je živnou půdou pro patologické mikroorganismy a bakterie.
Ječmen má škrobu cca 53%, pšenice 58%, kukuřice dokonce 61%. Oves jen 40% - je tedy mnohem dietnější.
Druhým faktorem je obsah veledůležité stravitelné vlákniny. Minimální kritické zastoupení v krmné dávce rostoucího králíka je 14%. Oves má až 16%, ale ječmen jen 13%, pšenice a kukuřice kolem 8%. Co se sena týče, nejlépe je na tom podřadné luční seno a sláma, nejhůře kvalitní luční seno a otava.

Tudíž je třeba dát pozor nejen na skladbu krmné dávky, ale i na množství a na to, aby se nejsilnější mláďata nepřežírala na úkor slabších, neboť pak dopadnou z vrhu nejhůře.

17.8.2013 20:59
3111943

XXX.XXX.253.184

Mor? Očkujete?

17.8.2013 21:11
trnka

XXX.XXX.107.118

palino napsal(a):

krmim rano granule bez lieciva zmiesane z jacmenom v pomere cca 1:1 poobede na striedacku bud seno alebo zelenu lucerku, vodu maju stale obcas davam konariky z jablone, alebo mrkvicku ine nedavam. Vodu maju stale. Obcas ked mi nieco z krmiva dojde a neviem narychlo zohnat tak sa stane ze maju par dni len ciste granule, alebo cisty jacmen, ale to sa stalo len raz ze som nevedela zabezpecit granule tak mali len seno, zelene a jacmen, ale problemy som neevidovala ziadne. Dosial som ziadne problemy s uhynom nemala takze netusim co sa mohlo stat. Kotce som riadne vycistila, tiez napajacky a zatial k inemu uhynu nedoslo.

18.8.2013 09:53
palino

XXX.XXX.213.176

Myslím, že Vám odpovedali už vyššie o obsahu škrobu v obilninách. Odborník nie som, ale problémy s úhynmi nemám. V granulách by mala byť obsiahnutá kompletná a vyvážena potreba živín, preto keď je pre Vás vhodnejšie krmiť granulami - úspora času pri príprave krmnej dávky - mali by ste krmiť iba granule, keďže ich miešate napoly s jačmeňom túto vyrovnanú dávku narúšate a jačmeňom riadne! Takisto striedate seno s lucerkou, btw tú by som podával len riadne usušenú v zime. Ja krmim trávou, mám čas ju nakosiť večer a nechávam si aj na ráno, voľne ležať aby sa nezaparila, najskôr založím trávu, králiky sa do nej okamžite pustia a o pol hodiny pridávam ovos - dospelým a ovos s jačmeňom asi 3:1 králikovi, ktorý ešte rastie - momentálne mám takého iba 1. Okrem toho občas pridávam buď jablko alebo mrkvu, petržlen, vňať, vetvičky - proste odpad z domácnosti a záhrady, vodu majú k dispozícii stále. Teraz nemám mladé, tam by som tú dávku upravil 1:1 ovos s jačmeňom, ale základ by bol tráva, v zime dobré seno. Horším - dlhym senom podstielam, keďže nemám slamu a králiky okamžite po nastlaní si odtiaľ vytiahnu čo im chutí. Mám aj dosť suchého pečiva na to ich momentálne zvykám ale pomaly. Ako som spomínal, pokiaľ sú králiky už dospelé ich rast je ukončený, tak krmiť radšej pomenej, to poznáte či im ráno zostalo krmivo z večera - pomaly ubrať, králik vás ráno musí čakať pri dvierkach a tešiť sa na prídel - to ale neznamená, že musí byť vyhladovaný, to že je v kondícii poznáte aj na kvalite srsti aj pri pohladení - nevytŕčajúce kosti. U mladých, ktoré rastú samozrejme pridať, ale všetky zmeny postupne nie naraz. Mimochodom chovám stredné plemená, tie dorastajú skôr ako BO. Na Vašom mieste pokiaľ ste všetky iné zdravotné problémy ako mor, mix., kokc. vylúčili, tak by som POMALY tú dávku upravil - ubrať jačmeň, zvyšovať podiel granúl až jačmeň úplne vynechať a takisto im nechať k dispozícii seno - uvidíte ako ho budú brať, podľa toho doplňať, no a sem tam kúsok ovocia, mrkvu, petržlen, zeler, nejaké tie vetvy, vrbu - samozrejme s mierou môžete podať...
No a ešte nakoniec keď som ako školák s králikmi začínal, kúpil som v zime dve samice a nechal pripustiť - krmil som len seno a ovos, sem tam jablko, obidve sa okotili a všetko O.K. ale prišla jar, mladé boli pred odstavom a krmil kto išiel okolo a tým čo bolo po ruke - babka, dedo, ja, otec... trávou, senom, ovsom, pšenicou, chlebom - výsledok - ostala len jedna samica a polovica mladých z oboch vrhov. Ostatné pozdúvalo a zdochli behom dvoch týždňov. Odvtedy, aj teraz keď som sa k chovu vrátil - kŕmim len ja, ostatní zákaz približovania sa s čímkoľvek ku králikom!!!

18.8.2013 14:31
trnka

XXX.XXX.107.118

palino napsal(a):
Myslím, že Vám odpovedali už vyššie o obsahu škrobu v obilninách. Odborník nie som, ale problémy s úhynmi nemám. V granulách by mala byť obsiahnutá kompletná a vyvážena potreba živín, preto keď je pre Vás vhodnejšie krmiť granulami - úspora času pri príprave krmnej dávky - mali by ste krmiť iba granule, keďže ich miešate napoly s jačmeňom túto vyrovnanú dávku narúšate a jačmeňom riadne! Takisto striedate seno s lucerkou, btw tú by som podával len riadne usušenú v zime. Ja krmim trávou, mám čas ju nakosiť večer a nechávam si aj na ráno, voľne ležať aby sa nezaparila, najskôr založím trávu, králiky sa do nej okamžite pustia a o pol hodiny pridávam ovos - dospelým a ovos s jačmeňom asi 3:1 králikovi, ktorý ešte rastie - momentálne mám takého iba 1. Okrem toho občas pridávam buď jablko alebo mrkvu, petržlen, vňať, vetvičky - proste odpad z domácnosti a záhrady, vodu majú k dispozícii stále. Teraz nemám mladé, tam by som tú dávku upravil 1:1 ovos s jačmeňom, ale základ by bol tráva, v zime dobré seno. Horším - dlhym senom podstielam, keďže nemám slamu a králiky okamžite po nastlaní si odtiaľ vytiahnu čo im chutí. Mám aj dosť suchého pečiva na to ich momentálne zvykám ale pomaly. Ako som spomínal, pokiaľ sú králiky už dospelé ich rast je ukončený, tak krmiť radšej pomenej, to poznáte či im ráno zostalo krmivo z večera - pomaly ubrať, králik vás ráno musí čakať pri dvierkach a tešiť sa na prídel - to ale neznamená, že musí byť vyhladovaný, to že je v kondícii poznáte aj na kvalite srsti aj pri pohladení - nevytŕčajúce kosti. U mladých, ktoré rastú samozrejme pridať, ale všetky zmeny postupne nie naraz. Mimochodom chovám stredné plemená, tie dorastajú skôr ako BO. Na Vašom mieste pokiaľ ste všetky iné zdravotné problémy ako mor, mix., kokc. vylúčili, tak by som POMALY tú dávku upravil - ubrať jačmeň, zvyšovať podiel granúl až jačmeň úplne vynechať a takisto im nechať k dispozícii seno - uvidíte ako ho budú brať, podľa toho doplňať, no a sem tam kúsok ovocia, mrkvu, petržlen, zeler, nejaké tie vetvy, vrbu - samozrejme s mierou môžete podať...
No a ešte nakoniec keď som ako školák s králikmi začínal, kúpil som v zime dve samice a nechal pripustiť - krmil som len seno a ovos, sem tam jablko, obidve sa okotili a všetko O.K. ale prišla jar, mladé boli pred odstavom a krmil kto išiel okolo a tým čo bolo po ruke - babka, dedo, ja, otec... trávou, senom, ovsom, pšenicou, chlebom - výsledok - ostala len jedna samica a polovica mladých z oboch vrhov. Ostatné pozdúvalo a zdochli behom dvoch týždňov. Odvtedy, aj teraz keď som sa k chovu vrátil - kŕmim len ja, ostatní zákaz približovania sa s čímkoľvek ku králikom!!!

Priznam sa ze som takto podrobne svoje krmenie nikdy nerozoberala, ovladam zakladne pravidla krmenia co ano, co nie, ale tieto pomery zivin ako bolo aj vyssie spomenute som v podstate neriesila, nakolko som sa k takymto informaciam nedostala.
Vase zlozenie krmnych davok sa mi celkom pozdava a velmi rada sa vzdam krmenia granulami. Mam v sucasnosti dost jacmena a idem si este poobede po ovos takze vyskusam pomaly prechod na kombinaciu ovsa a jacmena, mam aj male aj dorast aj dospele kusy, tak uvidim ako sa im to bude pacit.
Pecivo som nikdy nedavala a ani nebudem davat akosi mi to ku kralikom nesedi, dakujem za rady smajlík

18.8.2013 16:58
palino

XXX.XXX.224.7

Nebolo mojím cieľom odradiť Vás od krmenia granulami, ale tie obsahujú vyvážený pomer živín a pokiaľ ich chcete používať mali by ste kŕmiť iba nimi, žiadne zrno. Ja mám možnosť denne kosiť čerstvú trávu a preto túto možnosť využívam, keby som ju nemal možno by som takisto krmil granule a ešte by mi to ušetrilo kopu času... V podstate je to na Vás, sama musíte zhodnotiť svoje možnosti a čo je pre Vás výhodnejšie. Neviem ako je to presne u Bo, je to predsa len veľké plemeno a musí dostať čo potrebuje, u nich by som možno predsa len zostal u tých granúl. BTW myslím, že aj tých granúl je viac typov - pre králiky na výkrm iné zloženie a pre chovné kusy iné. Treba pohľadať v starých príspevkoch, a niekto sa ešte určite ozve so svojím názorom...

18.8.2013 19:45
trnka

XXX.XXX.107.118

mam 50 arov pozemku kde pasiem barany a kosim lucerku a travu pre zajace takze v tomto smere nemam problem a tym ze chovam kraliky len rok v podstate hladam ako sa hovori to spravne orechove co sa tyka krmenia, granule som volila prave pre to ze som si zatial nenasla zlozenie ktore by splnalo vsetko co kraliky potrebuju ale musim priznat ze pri pocte BO ktore mam je to uz celkom slusna financna polozka ktoru na granule mesacne vynakladam. Aj preto som zacala miesat s jacmenom. Citala som vela roznych nazorov cim a ako krmit a nie vsetko sa mi pozdavalo, asi tak ako mnohi zaciatocnici idem cestou uspechov a omylov nez dojdem k vlastnemu sposobu.

19.8.2013 15:40
tapinecka

XXX.XXX.222.217

Můžou za to komáři, letos je jich spousta. Stačí jeden štípanec a králík se nakazí. Přesně takto to začalo i u nás
na jaře nám umřel samec BOA a potom začalo léto a náš chov začal hynout. Měli jsme tři březí samice českých strakáčů jedna měla deset mladých za deset dní uhynula a mladí to také nepřežili. Poté přišla na řadu druhá samice zemřela i s malýma, ještě je neporodila. No a třetí přišla na řadu jako poslední porodila osm mladých a za dva zemřela. Mláďata jsme opět chtěli zachránit měli speciální mléko a pítko. Jen jeden králík vydržel devět dnů byl vykrmený pomalu začal otvírat oči, ale za dvy dny zemřel také.
A ještě zemřelo pět 5 kříženců. Nyní budeme začínat s novým chovem.
Králíci byli přeléčení, ale mor je stejně porazil. Sousedovi zemřelo 15 králíků.
Všichni králicí byli večer normalní a ráno byli mrtví.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2013 20:02

Jestli byla chyba v krmení,tak na tom přece komáři vinu nenesou.Chovatel/ka nepíše žádné příznaky nemoci.Bez toho se dá těžko soudit na co králíci umírají.

19.8.2013 22:35
trnka

XXX.XXX.105.174

za seba - nemyslim ze islo o nieco nakazlive lebo by som uz vynasala dalsie mrtvolky a to chvalabohu nemusim, vsetky ostatne kraliky su v poriadku, je mi luto vasho chovu neviem si predstavit ze by som musela takto zacinat nanovo

20.8.2013 15:00
danurba

XXX.XXX.164.146

pitvala jste uhynulé kusy? Dceři nedávno podobně pošla mladá samice, tři dny nežrala, vzala jí na veterinu, doktor konstatoval, že má asi ucpaná střeva a dal jí projímadlo. Samice večer uhynula, udělala jsme zběžnou pitvu. Játra, srdce, plíce i ledviny byly v pořádku, ale žaludek a střeva měla nafouklá a plná vody s troškou zbylé natrávené potravy. Tak nevím, co to bylo, ale ucpaná střeva určitě ne. A nakažlivé to asi taky nebylo a ze špatné stravy taky ne, ostatním králíkům nic není.

20.8.2013 22:10
jony3333

XXX.XXX.221.135

chovat napsal(a):
Prosím o vysvětlení ohledně ovsa a ječmene ....smajlík
Oves ještě mám, ječmen mi došel a měla jsem dojem, že pro mladé na růst a výkrm není oves to pravé ořechové. ...?

jačmen je pre mlade tažko stravitelný ako aj pre dospele kraliky preto s nim opatrne ovos sa odporuča lebo je lahšie stravitelný, a ako pisal kolega ,nemožu mat nahlu zmenu krmiva vo velkých dávkach.

20.8.2013 22:20
jony3333

XXX.XXX.221.135

mlade kraliky bez samice udržite pri živote cca až od 12dni žiadne mlieko nenahradí to od samice a mam skusenost že mlieko je nevhodne davat mladim bez matky pokial mlade nie su schopne začat prijmat ovsene vločky seno tak nemaju mlade šancu na prežitie. mne sa podarilo zachranit 9ks. 12dnových všetky su už cca 2,5mesačné píšem o hybridných kralikoch hyplusPS19. neviem posudit presne či v 12dni života vydrži aj ine plemeno.

21.8.2013 11:37
cruyff

XXX.XXX.161.32

danurba napsal(a):
pitvala jste uhynulé kusy? Dceři nedávno podobně pošla mladá samice, tři dny nežrala, vzala jí na veterinu, doktor konstatoval, že má asi ucpaná střeva a dal jí projímadlo. Samice večer uhynula, udělala jsme zběžnou pitvu. Játra, srdce, plíce i ledviny byly v pořádku, ale žaludek a střeva měla nafouklá a plná vody s troškou zbylé natrávené potravy. Tak nevím, co to bylo, ale ucpaná střeva určitě ne. A nakažlivé to asi taky nebylo a ze špatné stravy taky ne, ostatním králíkům nic není.

zrejme mám podobný problém...králik mal asi 1,5 dňa nadmerne veľké brucho, akoby tam mal balón a dnes ráno som ho už našiel uhynutého.Zaten čas neprijímal potravu ,iba v kúte čušal. Jedná sa o zdutie? alebo ako si to vysvetľujete? je to niečo iné?

21.8.2013 11:46
cruyff

XXX.XXX.161.32

3111943 napsal(a):
Mor? Očkujete?

nemá mor iné príznaky?

21.8.2013 13:55

To není mor.Zrovna teď léčím jednoho králíčka.Přesně jak Vy popisujete a podělaný zadeček.Hned jsem mu do tlamičky až do půlnoci cpala cibuli,když ji měl v tlamičce tak ji snědl.Ráno byl králíček živý a stál u branky.Dnes jsem jela k vetovi pro recept a koupila Sulfadimidin.Injekční stříkačkou mu podávám do tlamičky a masíruju bříško.Teď běhá po dvoře a už se i začal umývat.Mám nasušené bylinky a kopřivy,tak jsem je rozdrtila a nutím mu je do tlamičky.Sní to,ale jinak zatím potravu sám nepřijímá.Bříško už mu trochu změklo.Chce to masírovat a pomoci mu.Večer když jsem mu chytla na bříško,tak hrozně pištěl.Dnes už ne.
Jako první pomoc při prvním příznaku hned cpát do tlamičky tu cibuli,dokud ještě může kousat.Zatím se mu na dvoře líbí a pobíhá a nebo ho popoženu.
Hned jsem začala přeléčovat celý chov.Uvidím do večera.Tak jak už jsem psala,první pomoc cibule do tlamičky.
Dávala jsem každý den do vody Acidomid,ale vidím že je to zřejmě k ničemu.Uvidím do večera,jestli to bude dobré a mican vydrží.Ale když přežil noc,myslím si že ano.Potom napíši jak to dopadlo.smajlík

21.8.2013 14:13
cruyff

XXX.XXX.161.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To není mor.Zrovna teď léčím jednoho králíčka.Přesně jak Vy popisujete a podělaný zadeček.Hned jsem mu do tlamičky až do půlnoci cpala cibuli,když ji měl v tlamičce tak ji snědl.Ráno byl králíček živý a stál u branky.Dnes jsem jela k vetovi pro recept a koupila Sulfadimidin.Injekční stříkačkou mu podávám do tlamičky a masíruju bříško.Teď běhá po dvoře a už se i začal umývat.Mám nasušené bylinky a kopřivy,tak jsem je rozdrtila a nutím mu je do tlamičky.Sní to,ale jinak zatím potravu sám nepřijímá.Bříško už mu trochu změklo.Chce to masírovat a pomoci mu.Večer když jsem mu chytla na bříško,tak hrozně pištěl.Dnes už ne.
Jako první pomoc při prvním příznaku hned cpát do tlamičky tu cibuli,dokud ještě může kousat.Zatím se mu na dvoře líbí a pobíhá a nebo ho popoženu.
Hned jsem začala přeléčovat celý chov.Uvidím do večera.Tak jak už jsem psala,první pomoc cibule do tlamičky.
Dávala jsem každý den do vody Acidomid,ale vidím že je to zřejmě k ničemu.Uvidím do večera,jestli to bude dobré a mican vydrží.Ale když přežil noc,myslím si že ano.Potom napíši jak to dopadlo.smajlík

Takže podľa Vás čo je to? Zdutie?kokcidioza? spomínate, že ste začala preliečovať celý chov...proti kokcidióze? veľa šťastia v liečbe prajem :)

21.8.2013 14:13
cruyff

XXX.XXX.161.32

Takže podľa Vás čo je to? Zdutie?kokcidioza? spomínate, že ste začala preliečovať celý chov...proti kokcidióze? veľa šťastia v liečbe prajem :)

21.8.2013 15:20

Ano je to kokci.Potvrdil to i vet.

21.8.2013 15:24

Ano je to kokci.Potvrdil to i vet.

Před chvíli jsem zjistila u kalšího micana,že mu začíná prostupovat hřbet.Ještě nemá průjem,ale už sám nepil.Tak jsem ho nalila Sulfa.stříkačkou.No jak už jsem psala,uvidím večer a ráno co bude.

21.8.2013 16:46

cruyff napsal(a):
nemá mor iné príznaky?

Má jiné příznaky,měl by u nosu kapičky krve a kdyby to byla Myxo,tak tam se to pozná podle hnisavého výtoku z očí.

23.8.2013 11:07
olddede

XXX.XXX.27.72

Dovolím si jen podotknout, že "dobré rady " je třeba brát s rezervou. Narodil jsem se v první polovině minulého století, takže již něco u králíků pamatuji. Rozdíl mezi ovsem a ječmenem z hlediska stravitelnosti je u králíků minimální. Oves má větší podíl vlákniny vzhledem k drobnějším zrnům, a tak bych toto vůbec neřešil. Základem u králíků je kvalitní seno a nezávadná voda, pokud možno v napáječkách, nikoliv v miskách, kde si vodu znečistí. a ty potvory kokcidie na to jen čekají, jak nakazit od jednoho králíka všechny ostatní. Pokud králík nemá dost objemového krmiva (seno) sežere s prominutím vše, co má v misce a pak má trávicí potíže, ale ne proto, že to byl oves, nebo ječmen. Je třena postupně přidávat a až u králíků ve výkrmu, cca od 2 kg hmotnosti dávám ad libitum, neboli, co sežerou. Když mají kvalitní seno, tak i oblíbené granule nechají a jdou se nacpat....... Hezký den a ať Vám dupou králíci.

šimon15

21.7.2015 12:21
šimon15

XXX.XXX.132.89

Zdochla mi samica ktora bola 2 tyždne po pripusteny predtym mala mlade všetky dochovala zdala sa mi dost malatna lezala v zadu v klietku a do žrania sa nehrnula čo to je?

21.7.2015 12:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Bída.

21.7.2015 13:09
modroockoxxx

XXX.XXX.127.58

olddede napsal(a):
Dovolím si jen podotknout, že "dobré rady " je třeba brát s rezervou. Narodil jsem se v první polovině minulého století, takže již něco u králíků pamatuji. Rozdíl mezi ovsem a ječmenem z hlediska stravitelnosti je u králíků minimální. Oves má větší podíl vlákniny vzhledem k drobnějším zrnům, a tak bych toto vůbec neřešil. Základem u králíků je kvalitní seno a nezávadná voda, pokud možno v napáječkách, nikoliv v miskách, kde si vodu znečistí. a ty potvory kokcidie na to jen čekají, jak nakazit od jednoho králíka všechny ostatní. Pokud králík nemá dost objemového krmiva (seno) sežere s prominutím vše, co má v misce a pak má trávicí potíže, ale ne proto, že to byl oves, nebo ječmen. Je třena postupně přidávat a až u králíků ve výkrmu, cca od 2 kg hmotnosti dávám ad libitum, neboli, co sežerou. Když mají kvalitní seno, tak i oblíbené granule nechají a jdou se nacpat....... Hezký den a ať Vám dupou králíci.

Videl som chov kde kraliky na vykrm dostavaju len granule aj to bez lieciv a funguju nadherne a aj chutnaju vyborne.

21.7.2015 20:14

Dobrý den, zmiňujte že krmíte čerstvou travou, pečlivě ji prohlédněte, jestli v ní není nějaká jedovatá rostlina. Králíkům vadí celá řada jedovatých bylin, po usušení už to je vpohodě.

fero3211

21.6.2016 18:23
fero3211

XXX.XXX.233.145

Som začínajúci chovateľ, zajace mám preočkované proti kokcidioze, ale začalo mi ich zdúvať. Vedeli by ste mi poradiť ako by som ich mal liečiť proti nadúvanie ? Dával som im po tri dni SULFACOXT, ale aj tak na 4/5 deň uhynul. Kŕmim ich senom, ovsom, jačmeňom, granule s liekami. Za radu vopred ďakujem.

21.6.2016 18:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

- zajace mám preočkované proti kokcidioze
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
To asi ne

Zřejmě nevhodné krmení. Jak jsou králíci staří?

21.6.2016 20:05

Joj, kdyby existovalo očkování proti kokci, to by bylo tolik králíků že by to už ani nikdo nechtěl.Nebo že by to bylo jen na Slovensku?

Ne zřejmě, ale na 100% se jim v tuto dobu rve zelené co hrdlo ráčí, pšenice a šroty.Jen ať se mají králíci dobře.No a taky co bychom se štvali s hnojem, stačí přistýlat.
Zadejte si do vyhledávače "KOKCIDIOZA" a tam Vám toho vyjede plno.Otázka druhá:zda se těmi radami budete držet.

Jinak - marnost nad marnost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík