petra.ira

XXX.XXX.182.143
Také jste naočkovali své králíky vakcínou Pestorin mormyx. A králík či králíci vám onemocněli? Zde máte možnost se vyjádřit. Sama jsem touto vakcínou očkovala a mám potíže. Očkování proběhlo 13.5 teď máme srpen a už mám třetí případ myxomatózi. I přes to že jsem psala výrobci jsem se odpovědi nedočkala. Proto radím touto vakcínou neočkovat. Použijte radši dělenou vakcínu a to mor do kožichu a myxku do ucha. Pokud máte jednoho králíka očkujte Nobivakem. Je to kombi vakcína ale drží a je osvědčená. Já sama mám s touto vakcínou samé dobré zkušenosti. Zachránila mi i nemocné králíky. Je to drahá vakcína a to 300,- za jednu dávku, ale vyplatí se. Drží 12 měsíců Mor i myx.
petra.ira
napsal(a):
Také jste naočkovali své králíky vakcínou Pestorin mormyx. A králík či králíci vám onemocněli? Zde máte možnost se vyjádřit. Sama jsem touto vakcínou očkovala a mám potíže. Očkování proběhlo 13.5 teď máme srpen a už mám třetí případ myxomatózi. I přes to že jsem psala výrobci jsem se odpovědi nedočkala. Proto radím touto vakcínou neočkovat. Použijte radši dělenou vakcínu a to mor do kožichu a myxku do ucha. Pokud máte jednoho králíka očkujte Nobivakem. Je to kombi vakcína ale drží a je osvědčená. Já sama mám s touto vakcínou samé dobré zkušenosti. Zachránila mi i nemocné králíky. Je to drahá vakcína a to 300,- za jednu dávku, ale vyplatí se. Drží 12 měsíců Mor i myx.
Pouštíte se na velmi tenký led!
Pozor na žalobu...a nepříjemné otázky jak jste k této vakcíně přišla!!
Nevím jakou vakcínu můj pan vet. používal, ale jisté je, že poprvé očkoval něco kombinovaného a cca za 14 dní jsme přeočkovávali samostatnými vakcínami mix. do ucha, asi po třech týdnech první samice BO dostala mixomatozu za týden bylo po ní, další asi 5 dní po první tu se snažíme léčit lidským lékem na viry typu hepesvir a dostává ještě přírodní antivirotikum z černého topolu, zatím se drží, cca 12dní, ale už došel lék tak uvidíme co dál, mezi tím další samice po čtyřech dnech kaput, a teď mám ještě jednu a ta je už na tom taky bídně. Letos poprvé jsem zodpovědně měla naočkováno, a taková pohroma. Dříve jsem buď očkovala jen jednou nebo vůbec a nikdy nic nechytli. Ještě se chci zeptat jaké je procento nákazy králíků mezi sebou, vet tvrdí, že to hlavně přenášejí komáři. Díky Veronika
petra.ira

XXX.XXX.182.143
karji
napsal(a):
Nevím kde se stala chyba. Mám úplně stejnou zkušenost. Stejná vakcína, očkování také v květnu a teď mi uhynul chovný samec.
Bohužel mě se tu vyskytli každý měsíc případy. Teď jsem na začátku srpna přeočkovala vakcínou MXT a je pokoj. Bohužel stejných případů je mnohem více. Chlapovi od Nymburka vychcípal očkovaný chov čítající 100 jedinců. Očkován stejnou vakcínou. Tak kde je tedy chyba
Chyba se stala tam že jsem udělala kravinu a naočkovala touto vakcínou. To už nikdy neudělám.
Dobrý den, jen jsem se chtěla zeptat, zda si sám chovatel, dle vet. zákona,může očkovat králíky, nebo zda by to mělo být pouze v rukou veterináře, nemám s tím zkušenost, ale vím, že u koní si nesmí sám chovatel očkovat, i když to samozdřejmně někteří chovatelé dělají k dobru koní i veterinářů. Díky Veronika
petra.ira

XXX.XXX.182.143
Dobrý den ne chovatel si očkovat sám nemůže. Mě sem jezdí veterináři a to mohu i řádně doložit očkovacími průkazy.
petra.ira
napsal(a):
Mě nikdy tato vakcina nezklamala, chyba bude na 99% u Vás, nebo u distributora, který vakcinu chybně skladoval.
petra.ira

XXX.XXX.182.143
Dělejte si co chcete! Ale rozhodně mě nikdo nebude obviňovat že je to moje chyba že mi onemocněli králíci. Na králikárně jsou siťky takže ke králíkům se bodaví hmyz nedostane. Víte je už dost profláklé že tato vakcína je na dvě věci nedrží myxomatóza. Je to neučinné očkování. Zajimavé že to tvrdí i dost veterinářů. Už v životě tuhle vakcinu nikomu nedoporučím. Spíš před ní každého kdo si ode mě bere ušáka varuji.
petra.ira
napsal(a):
Dělejte si co chcete! Ale rozhodně mě nikdo nebude obviňovat že je to moje chyba že mi onemocněli králíci. Na králikárně jsou siťky takže ke králíkům se bodaví hmyz nedostane. Víte je už dost profláklé že tato vakcína je na dvě věci nedrží myxomatóza. Je to neučinné očkování. Zajimavé že to tvrdí i dost veterinářů. Už v životě tuhle vakcinu nikomu nedoporučím. Spíš před ní každého kdo si ode mě bere ušáka varuji.
..ty má svatá prostoto...
jarvan
napsal(a):
..ty má svatá prostoto...
Jo to někteří veterináři tvrdí . Už jsem to také slyšel . Po naočkování králíků od veterináře a stejném problému jako měla paní . Ovšem po nějakém čase jsem zjistil , že jde pouze o výmluvu nějak se ospravedlnit . Dnes už vím , pokud se dodrží doporučení od výrobce vakcina funguje dobře . Navíc jsem si našel nového doktora , který to dělá dle mojich představ a za každou cenu neprosazuje svoje názory vedoucí ke katastrofě . Dodnes kombinovanou vakcinou očkuji a jsem spokojen . Používám vakcinu od biovety . Dle doporučení očkovat po 10 týdnu . Pakliže je silný tlak nemoci a rozhodnu se naočkovat dříve , co je možné , je třeba převakcinovat po 6 týdnech znova . Heslo to je dobrý nemusí a dokonce někdy nefuguje . A dále se očkuje po půl roce . Dále životnost vakciny . Moje veterinářka si míchá z velkého balení , vždy na 10 králíků , naočkuje , co králík to nová jehla . Potom znova . namíchá atd.... Někdy docela zajímavé množství. A vakcina takto podaná prosím funguje. Cena 15kč
Pokud je hodně komárů (infekční tlak) očkuji myxomatózu samostatně (podkožně injekcí) ve 4 týdnech 9 kč a přeočkuji kombinovanou v 10týdnech .
Jak tu někdo napsal ,, z 99% " špatně naočkováno . Dle vlastní neblahé zkušenosti . To je totiž pravda. Vakcína funguje , jen ta odpovědnost někdy pokulhává . Pokud se vám něco při očkování nelíbí , nebojte se a dejte to jasně najevo . Já to udělal a dodnes toho nelituji .
rtep
napsal(a):
Jo to někteří veterináři tvrdí . Už jsem to také slyšel . Po naočkování králíků od veterináře a stejném problému jako měla paní . Ovšem po nějakém čase jsem zjistil , že jde pouze o výmluvu nějak se ospravedlnit . Dnes už vím , pokud se dodrží doporučení od výrobce vakcina funguje dobře . Navíc jsem si našel nového doktora , který to dělá dle mojich představ a za každou cenu neprosazuje svoje názory vedoucí ke katastrofě . Dodnes kombinovanou vakcinou očkuji a jsem spokojen . Používám vakcinu od biovety . Dle doporučení očkovat po 10 týdnu . Pakliže je silný tlak nemoci a rozhodnu se naočkovat dříve , co je možné , je třeba převakcinovat po 6 týdnech znova . Heslo to je dobrý nemusí a dokonce někdy nefuguje . A dále se očkuje po půl roce . Dále životnost vakciny . Moje veterinářka si míchá z velkého balení , vždy na 10 králíků , naočkuje , co králík to nová jehla . Potom znova . namíchá atd.... Někdy docela zajímavé množství. A vakcina takto podaná prosím funguje. Cena 15kč
Pokud je hodně komárů (infekční tlak) očkuji myxomatózu samostatně (podkožně injekcí) ve 4 týdnech 9 kč a přeočkuji kombinovanou v 10týdnech .
Jak tu někdo napsal ,, z 99% " špatně naočkováno . Dle vlastní neblahé zkušenosti . To je totiž pravda. Vakcína funguje , jen ta odpovědnost někdy pokulhává . Pokud se vám něco při očkování nelíbí , nebojte se a dejte to jasně najevo . Já to udělal a dodnes toho nelituji .
Zázrak Velebnosti, učiněný zázrak!!
Že by se i v tomto kapitalismem protřelým světem našel poctivý vet.??!
Uživatel s deaktivovaným účtem

U jednoho z mých klientů se letos myxomatóza objevila u očkovaných králíků, pestorin mormyxem. Skladování i aplikace byly v pořádku, tohle si ohlídám. Ale příští rok očkuji něčím jiným.
Dobrý den, také jsme očkovali Pestorinmormyxem od Biovety 9titýdenní králíky, POSTUP A SKLADOVÁNÍ VAKCÍNY BYL DODRŽEN! 18 dní od očkování 4 králíci měli první příznaky.
Jeden vrh celý onemocněl a přežil, neměli oči úplně slepené, teď už se jim hojí všechny ty boláky. Druhý vrh onemocněl , zdechl zatím jeden 16. den, ostatní mají úplně slepené oči a myslím, že bude také po nich.
Z třetího vrhu zatím onemocněli 4 a tři zdechli do týdne! Všechny tři samice jsme hned zabili, ty nebyly očkované. Máme jednoho samce darovaného, prý očkovaného, zatím je v pořádku, pokud to nedostane, půjdu za původním majitelem zjistit, čím ho očkoval.
Kdesi jsem našla nějaký článek od veterináře, že očkování monovakcínou průpichem ucha je účinnější, protože tělo lépe reaguje tvorbou protilátek, než při podkožní injekci, navíc ještě kombinované s další.
Také prý ta naše vakcína je zastaralá, neb výrobce nereaguje na mutace viru.
petra.ira
napsal(a):
Drahá paní. Pokud mám začít, tak Vám sdělím, že jistě nejste oprávněná ani na svých králících provádět očkování, neboť podle platných předpisů by jste se k vakcině vůbec neměla dostat. Kde je potom odborná aplikace i třeba uskladnění. A to si dost troufáte když ji ještě haníte.To je za prvé. A za druhé, mě Vámi zmiňovanou vakcinou očkuje králíky veterinář od doby kdy byla vyvinuta, vystavuji během roku průměrně na 10 výstavách a ještě se mi za celou dobu mor ani myxomatoza nevyskytly. Tak kde je asi chyba. Na to přijdete sama.
petra.ira

XXX.XXX.182.143
dury
napsal(a):
Drahá paní. Pokud mám začít, tak Vám sdělím, že jistě nejste oprávněná ani na svých králících provádět očkování, neboť podle platných předpisů by jste se k vakcině vůbec neměla dostat. Kde je potom odborná aplikace i třeba uskladnění. A to si dost troufáte když ji ještě haníte.To je za prvé. A za druhé, mě Vámi zmiňovanou vakcinou očkuje králíky veterinář od doby kdy byla vyvinuta, vystavuji během roku průměrně na 10 výstavách a ještě se mi za celou dobu mor ani myxomatoza nevyskytly. Tak kde je asi chyba. Na to přijdete sama.
Drahý pane mě očkuje králíky veterinář. Já jelikož se účastním závodů očkováno mít musím a musím mít i očkovací průkazy. Očkováky všech třiceti zvířat doložit mohu. A i veterinární zprávy od onemocnělích králiků. A pokud umíte číst. Již jsem výše zminovala že já sama nevakcinuji. Jehel se bojím a natož abych měla do něčeho živého píchnout sama.

dury
napsal(a):
Drahý pane, já jsem veterinární lékař, to znamená, že jsem k vakcinaci zvířat odborně způsobilá, dokážu jí provést odborně a rovněž vakcíny skladuji správně. Přesto se mi v jednom chovu myxomatóza u králíků očkovaných pestorin-mormyxem vyskytla. Tak kde je asi chyba?
U jiného chovu na druhém konci vesnice, kde jsem očkovala v jeden den tou stejnou vakcínou (naředěno na 20 dávek a vypícháno v průběhu hodiny ve dvou chovech) se myxomatóza neobjevila. To, že se nemoc neobjeví, neznamená že vakcína drží.
napsal(a):
Drahý pane, já jsem veterinární lékař, to znamená, že jsem k vakcinaci zvířat odborně způsobilá, dokážu jí provést odborně a rovněž vakcíny skladuji správně. Přesto se mi v jednom chovu myxomatóza u králíků očkovaných pestorin-mormyxem vyskytla. Tak kde je asi chyba?
U jiného chovu na druhém konci vesnice, kde jsem očkovala v jeden den tou stejnou vakcínou (naředěno na 20 dávek a vypícháno v průběhu hodiny ve dvou chovech) se myxomatóza neobjevila. To, že se nemoc neobjeví, neznamená že vakcína drží.
Drahá bodlinko . Pakliže jsi veterinář nechápu tvou odpověď . Tak kde je asi chyba? Pokud budu odborný k výkonu a tedy zákazníkem , udělal bych takové kroky , jako například přetestovat onu vakcínu . Mě by zajímala vaše reakce na situaci . Myslím tím vrácení očkovného či náhradu škody za uhynulé králíky . Píšete že příští rok očkujete něčím jiným . A co tento rok . Budete očkovat co máte nakoupeno a víte že nefunguje? Trochu divnej postoj .
Právě podle mne je vetrinář jediný kdo s "nefunkční" vakcinou může něco udělat . Jenže ono to má i druhou stranu .
Děkuji za reakci.
petra.ira

XXX.XXX.182.143
rtep
napsal(a):
Drahá bodlinko . Pakliže jsi veterinář nechápu tvou odpověď . Tak kde je asi chyba? Pokud budu odborný k výkonu a tedy zákazníkem , udělal bych takové kroky , jako například přetestovat onu vakcínu . Mě by zajímala vaše reakce na situaci . Myslím tím vrácení očkovného či náhradu škody za uhynulé králíky . Píšete že příští rok očkujete něčím jiným . A co tento rok . Budete očkovat co máte nakoupeno a víte že nefunguje? Trochu divnej postoj .
Právě podle mne je vetrinář jediný kdo s "nefunkční" vakcinou může něco udělat . Jenže ono to má i druhou stranu .
Děkuji za reakci.
Drahý pane u nás z šesti veterinářů očkuje pestorinem jen jeden a i jeho postoje je divný. On s touto vakcínou očkoval jednu sezónu před X lety a jen jeden rok. Když u mě očkoval druhý rok tak už měl MXT od Dinteku. Když jsem se ptala co je s kombinovanou odpevěď zněla že nedrží myxomatóza. A hle najednou s ní opět očkuje. Já sama jsem dávala protest výrobci.
hary69

XXX.XXX.210.190
Milá dámo, držte se doma vařečky a vysavače, uděláte nejlíp. Takhle se může dohadovat jen kravka. S pozdravem
petra.ira

XXX.XXX.182.143
hary69
napsal(a):
Milá dámo, držte se doma vařečky a vysavače, uděláte nejlíp. Takhle se může dohadovat jen kravka. S pozdravem
Od vás to sedí. Vám bych radila pokud chováte aby jste se na to vykašlal jelikož takhle umí reagovat jedině vypatlanej kretén. A lituji vašich zvířat.
petra.ira
napsal(a):
Drahý pane mě očkuje králíky veterinář. Já jelikož se účastním závodů očkováno mít musím a musím mít i očkovací průkazy. Očkováky všech třiceti zvířat doložit mohu. A i veterinární zprávy od onemocnělích králiků. A pokud umíte číst. Již jsem výše zminovala že já sama nevakcinuji. Jehel se bojím a natož abych měla do něčeho živého píchnout sama.
Paní, ve svém úvodním příspěvku uvádíte, ze jste očkovala. Nikde ani zmínka o tom, že by Vám očkoval veterinář. Potom se vůbec nedivte na reakce na váš příspěvek. Ale podle Vašich dalších příspěvků nemá vůbec cenu se s Vámi o tom bavit.
petra.ira

XXX.XXX.182.143
dury
napsal(a):
Paní, ve svém úvodním příspěvku uvádíte, ze jste očkovala. Nikde ani zmínka o tom, že by Vám očkoval veterinář. Potom se vůbec nedivte na reakce na váš příspěvek. Ale podle Vašich dalších příspěvků nemá vůbec cenu se s Vámi o tom bavit.
Je to hned v delších reakcích.
hary69

XXX.XXX.199.239
Chudáci zvířata, doporučuji jen ten vysavač, s tou vařečkou to nebude taky sláva.
petra.ira

XXX.XXX.182.143
hary69
napsal(a):
Chudáci zvířata, doporučuji jen ten vysavač, s tou vařečkou to nebude taky sláva.
Náramně vtipné až si budete umět poradit i s Encefalitozoonem tak tady někomu vykládejte takové kraviny.

rtep
napsal(a):
Děkuji za reakci.
Přetestovat vakcínu? To si milý pane, přestavujete jak? Jakým způsobem má soukromý veterinář provést tu testaci, to mám nakoupit laboratorní králíky, udělat si projekt pokusu, ve sklepě vybudovat laboratoř, sehnat někde živý virus myxomatózy a provádět čelenžní testy?
Má reakce na situaci je dvojí. a) nahlásila jsem biovetě, co se stalo, to oni by se podle toho měli zařídit, tzn. přetestovat svůj vakcinační virus, případně ho změnit či upravit vakcinační schéma b) příští rok budu očkovat jinou vakcínou. Tento rok již králíkárnové králíky pravděpodobně očkovat nebudu, v půlce podzimu je to už o ničem, na tu myxomatózu se déle než půl roku účinnosti spoléhat moc nedá a očkovat na zimu se chce jen málokomu. Naštěstí jsem během roku všechny nakoupené vícedávkové vakcíny vypíchala, nebojte se. Ono to zase nemá nekonečnou expiraci a kupovat toho čtyři tuny, které bych během sezóny nespotřebovala, to by byl teprve divnej postoj.
Ještě dodám dvě věci:
1) vakcinace nezabraňuje úmrtí králíka na danou nemoc, pouze vybuzuje imunitu, aby si pak s nemocí dokázala sama poradit. Je známo, že očkování ochrání "jen" cca 80% králíků.
2) jestli si představujete že králíka píchnete a voilá, ve vteřině je kompletně imunní, tak se pletete. Reakce na vakcínu trvá přibližně měsíc. Vy očkujete v květnu, tedy v největší aktivitě bodavého hmyzu? No pak se nedivte...upravte si očkování aby jeho nejsilnější účinnost vycházela na nejproblémovější měsíce.
Sama očkuji PESTORIN MORMYX 13. rokem a neměla jsem jediný úhyn.
katyltm
napsal(a):
Dobrý den, také jsme očkovali Pestorinmormyxem od Biovety 9titýdenní králíky, POSTUP A SKLADOVÁNÍ VAKCÍNY BYL DODRŽEN! 18 dní od očkování 4 králíci měli první příznaky.
Jeden vrh celý onemocněl a přežil, neměli oči úplně slepené, teď už se jim hojí všechny ty boláky. Druhý vrh onemocněl , zdechl zatím jeden 16. den, ostatní mají úplně slepené oči a myslím, že bude také po nich.
Z třetího vrhu zatím onemocněli 4 a tři zdechli do týdne! Všechny tři samice jsme hned zabili, ty nebyly očkované. Máme jednoho samce darovaného, prý očkovaného, zatím je v pořádku, pokud to nedostane, půjdu za původním majitelem zjistit, čím ho očkoval.
Kdesi jsem našla nějaký článek od veterináře, že očkování monovakcínou průpichem ucha je účinnější, protože tělo lépe reaguje tvorbou protilátek, než při podkožní injekci, navíc ještě kombinované s další.
Také prý ta naše vakcína je zastaralá, neb výrobce nereaguje na mutace viru.
Devátý týden. Komu není rady, tomu není pomoci.
Vakcinační schémata (doprčic práce!) najdete mimo jiné tady:
http://www.bioveta.cz/cs/veterinarni-divize/pripravky/katalog-pripravku/pestorin-mormyx-inj-sicc-ad-us-vet.html
- a pokud je takový problém ČÍST a ŘÍDIT SE NÁVODEM VÝROBCE, tak se optejte veterináře, PROČ se očkuje právě v těchto intervalech, měl by vám to vysvětlit.
U devítitýdenních králíků tam navíc snadno mohla být předchozí infekce, to vám nedošlo...?
Pořád častěji se přesvědčuju, že za většinu pozdechaných zvířat po očkování si majitelé můžou sami, hrubou neznalostí nebo diletantským přístupem k imunizaci.
Vím že reaguju na starší příspěvky, ale jelikož se blíží jaro, začíná nám další sezóna srandy...
Včera mi opět psala jedna slečna, co si myslím o Nobivaku, že s tím naočkovali králíka po pestorin mormyxu. Inu co si mám myslet. Pokud to výrobce výslovně kontraindikuje s rizikem onemocnění morem, a veterinář s majitelem to přesto spáchají, tak jako... doprčic, co na tohle říct.
Už se fakt těším, kolik podobných případů si ještě letos přečtu.
Mimochodem imunizace je záležitostí nejen vakcíny, ale PŘEDEVŠÍM i zdravotního stavu zvířat ! - pokud se imunitní systém pere s nějakou skrytou chorobou, tak pochopitelně nemůže adekvátně zareagovat na vakcínu... A teď si prosím půlka z vás šáhněte do svědomí, kdo má v chovech kolik kokcidiózy a podobných svinstev.
O zacházení s vakcínou ani nemluvě, a hlavně píchat samo domo, že. A že z předepsaných vakcinačních schémat, která odrážejí vývoj imunitního systému zvířat, tj. JE potřeba je dodržovat, aby ta imunizace fungovala jak má... že z nich si lidi dělají totální holubník, no jako co už na to říct.
Ale co bychom si nezařvali na výrobce vakcíny, který na všechno ostatní po výrobě nemá už absolutně žádný vliv... narozdíl od lidí, kteří to můžou zmotat na deset různých způsobů, ale pochopitelně se ani k jednomu nepřiznají.
Lidi lidi...
leprechaunek
napsal(a):
http://www.bioveta.cz/cs/veterinarni-divize/pripravky/katalog-pripravku/pestorin-mormyx-inj-sicc-ad-us-vet.html
- a pokud je takový problém ČÍST a ŘÍDIT SE NÁVODEM VÝROBCE, tak se optejte veterináře, PROČ se očkuje právě v těchto intervalech, měl by vám to vysvětlit.
U devítitýdenních králíků tam navíc snadno mohla být předchozí infekce, to vám nedošlo...?
Pořád častěji se přesvědčuju, že za většinu pozdechaných zvířat po očkování si majitelé můžou sami, hrubou neznalostí nebo diletantským přístupem k imunizaci.
Vím že reaguju na starší příspěvky, ale jelikož se blíží jaro, začíná nám další sezóna srandy...
Včera mi opět psala jedna slečna, co si myslím o Nobivaku, že s tím naočkovali králíka po pestorin mormyxu. Inu co si mám myslet. Pokud to výrobce výslovně kontraindikuje s rizikem onemocnění morem, a veterinář s majitelem to přesto spáchají, tak jako... doprčic, co na tohle říct.
Mimochodem imunizace je záležitostí nejen vakcíny, ale PŘEDEVŠÍM i zdravotního stavu zvířat ! - pokud se imunitní systém pere s nějakou skrytou chorobou, tak pochopitelně nemůže adekvátně zareagovat na vakcínu... A teď si prosím půlka z vás šáhněte do svědomí, kdo má v chovech kolik kokcidiózy a podobných svinstev.
O zacházení s vakcínou ani nemluvě, a hlavně píchat samo domo, že. A že z předepsaných vakcinačních schémat, která odrážejí vývoj imunitního systému zvířat, tj. JE potřeba je dodržovat, aby ta imunizace fungovala jak má... že z nich si lidi dělají totální holubník, no jako co už na to říct.
Ale co bychom si nezařvali na výrobce vakcíny, který na všechno ostatní po výrobě nemá už absolutně žádný vliv... narozdíl od lidí, kteří to můžou zmotat na deset různých způsobů, ale pochopitelně se ani k jednomu nepřiznají.
Lidi lidi...
Dobrý den, v mnohém s vámi souhlasím, ale: dle vakcinačního schématu se má očkovat 10. týden, my jsme se rozhodli očkovat UŽ v 9. týdnu, byli jsme (a stále jsme) začátečníci, žádné chovatele jsme tu neznali, a tak jsme nedokázali vyhodnotit, že je zde "nepříznivá nákazová situace". Takže jsme postupovali dle vakcinačního schématu!
Také tam píšou, že k plné imunizaci dojde 9 dní po očkování, tak komu bych teď měla věřit? Příbalovému letáku nebo předchozí pisatelce Adriane?
Loni jsme již očkovali ve čtyřech týdnech a to Mormyxem průpichem ucha, žádný králík neonemocněl, jen jeden, kterého jsem koupila jako chovného samce přes inzerát zde, dle chovatele byl očkován. Bohužel nevěděl čím.
adriane
napsal(a):
Ještě dodám dvě věci:
1) vakcinace nezabraňuje úmrtí králíka na danou nemoc, pouze vybuzuje imunitu, aby si pak s nemocí dokázala sama poradit. Je známo, že očkování ochrání "jen" cca 80% králíků.
2) jestli si představujete že králíka píchnete a voilá, ve vteřině je kompletně imunní, tak se pletete. Reakce na vakcínu trvá přibližně měsíc. Vy očkujete v květnu, tedy v největší aktivitě bodavého hmyzu? No pak se nedivte...upravte si očkování aby jeho nejsilnější účinnost vycházela na nejproblémovější měsíce.
Sama očkuji PESTORIN MORMYX 13. rokem a neměla jsem jediný úhyn.
Dobrý den, to mne tedy zajímá:
1) odkud máte to číslo 80% ?
2) dle příbalového létáku je králík plně imunní na myxomatozu za 9 dní, kdo má tedy pravdu, vy nebo výrobce?
3) Jak tedy očkujete králíky narozené během léta? Podle vakcinačního schématu ve 4 týdnech a pak v 10?

katyltm
napsal(a):
Dobrý den, to mne tedy zajímá:
1) odkud máte to číslo 80% ?
2) dle příbalového létáku je králík plně imunní na myxomatozu za 9 dní, kdo má tedy pravdu, vy nebo výrobce?
3) Jak tedy očkujete králíky narozené během léta? Podle vakcinačního schématu ve 4 týdnech a pak v 10?
Očkuji králíky monovalentními vakcínami, s kombinovanou nemám dobré zkušenosti.Pokud je opravdu zima očkuji MXT v březnu všechny králíky od 4 týdnů, za 4 týdny je přeočkuji znova a pak za další 4 týdny doočkuji mláďata která byla mladší než 10týdnů.V létě očkuji mláďata 4.,8., a 12. týden MXT a 6. a 10. týden mor a výstavní králíky ještě 14. týden mor.Při tomto očkování jsem neměla jediný výskyt MXT ani moru.
Vážená dámo, chovatelko. Své králíky očkuji prostřednictvím svého veterináře jenom Vámi uváděnou vakcinou a vůbec už nevím kolik je to let. Museím však uvést, že jí očkuji jejího uvedení k používání. Za celou tu dobu se mi nestalo, že by mi jeden králík uhynul a to vystavuji na mnoha výstavách. Možná si budete pamatovat CV v Uherčicích, to bylo v době kdy mor řádil. Neměl jsem žádný úhyn i když jsem tam vystavoval. A ti co se mnou o očkování hovoří, jenom tuto vakcínu chválím, nechci žádnou španělskou nebo podobnou. Cizí ještě neznamená nejlepší. A to pamatuji i ruskou, která se do republiky dovezla, když se zde mor poprvé vyskytl. V posledních letech však na CV nevystavuji, neboť organizátoři vyžadují to co veterinární zákon nestanovuje. Až se toto změní, možná se i na CV vrátím. Jestli se ovšem toho dožiji.
napsal(a):
Očkuji králíky monovalentními vakcínami, s kombinovanou nemám dobré zkušenosti.Pokud je opravdu zima očkuji MXT v březnu všechny králíky od 4 týdnů, za 4 týdny je přeočkuji znova a pak za další 4 týdny doočkuji mláďata která byla mladší než 10týdnů.V létě očkuji mláďata 4.,8., a 12. týden MXT a 6. a 10. týden mor a výstavní králíky ještě 14. týden mor.Při tomto očkování jsem neměla jediný výskyt MXT ani moru.
Budeme tento týden očkovat 4 týdenní mláďata + všechny chovné kusy, takže přeočkovat raději v osmém týdnu než v desátém?
Souhlasím s monovalentní vakcínou. Mám v příbuzenstvu farmaceuta a řešili jsme to s ním, u polyvalentních očkování nemusí být na všechny obsažené nemoci 100% imunitní odpověď.
katyltm
napsal(a):
Budeme tento týden očkovat 4 týdenní mláďata + všechny chovné kusy, takže přeočkovat raději v osmém týdnu než v desátém?
Souhlasím s monovalentní vakcínou. Mám v příbuzenstvu farmaceuta a řešili jsme to s ním, u polyvalentních očkování nemusí být na všechny obsažené nemoci 100% imunitní odpověď.
Stoprocentní záruku Vám nedá žádný výrobce. To by měl vědět i Váš farmaceut.

dury
napsal(a):
Vážená dámo, chovatelko. Své králíky očkuji prostřednictvím svého veterináře jenom Vámi uváděnou vakcinou a vůbec už nevím kolik je to let. Museím však uvést, že jí očkuji jejího uvedení k používání. Za celou tu dobu se mi nestalo, že by mi jeden králík uhynul a to vystavuji na mnoha výstavách. Možná si budete pamatovat CV v Uherčicích, to bylo v době kdy mor řádil. Neměl jsem žádný úhyn i když jsem tam vystavoval. A ti co se mnou o očkování hovoří, jenom tuto vakcínu chválím, nechci žádnou španělskou nebo podobnou. Cizí ještě neznamená nejlepší. A to pamatuji i ruskou, která se do republiky dovezla, když se zde mor poprvé vyskytl. V posledních letech však na CV nevystavuji, neboť organizátoři vyžadují to co veterinární zákon nestanovuje. Až se toto změní, možná se i na CV vrátím. Jestli se ovšem toho dožiji.
Vážený pane, napsala jsem jen svou zkušenost.Vysavuji také hodně i na CV.Kombinovanou vakcínou jsem očkovala 2x.Jednou na podzim a v zimě to začalo kapat na mor, potvrzeno pitvou, a podruhé to v létě chytalo mixu.Očkuji Myxoren a Pestorin a obojí vyrábí Boiveta.

katyltm
napsal(a):
Pokud budete očkovat v 8 týdnu, je potřeba přeočkovat ještě ve 12 aby byla jistota, že králíčata už nemají imunitu od matky a vytvoří si svou.Proto se očkuje v rozmezí minimálně 3 týdnů, ale stačí i 4, jelikož imunita od matky se postupně vytrácí, ale pokud ještě přetrvává nevytvoří si mláďata dostatečnou imunitu svoji.Ale nepozná se jestli mládě ještě imunitu má od matky či nikoliv, tak je lépe očkovat v nepříznivé nákazové situaci už od 4 týdnů a vícekrát.Po 10týdnu už mláďata imunitu od matky nemají.Mně se ale nechce řešit momentální nákazová situace a tak od jara očkuji všechna mláďata raději vícekrát.
Vážení, sice s odstupem času, ale podělím se také.. Očkuji PestorinMormyx. Proč? protože to má můj veterinář, který léčí dobře, levně a hlavně již několik desetiletí. |Dříve nám chodil po vsi borec, co měl dvoubodák na myxu a opíchal tim celou vesnici + každýho králíka morem. Jehly neměnil.. Už x let si odebírám vakcínu od svého vet. Základem je dodržet návod k použití. Skladovat při teplotě do XY. Pokud si vakcínu koupim, vet. ji vyndá z lednice a já ji nechám oteplat na 20°C, je z toho vodička o ničem.. Jeden rok jsem od koupě u doktora dorazil ke králíkům za 4 hodiny a po měsíci mi vychcípali.. Proč? Protože jsem ji neskladoval dle pokynů. Navíc pokud je králík nakřáplej( např. kokc..) tak po očkování chcípne, pokud je březí, potratí. Pokud se už myxa v ušákovi klube, očkování ho jen dorazí.. Navíc min.14 dnů po očkování je náchylný snad i na průvan..
bronda
napsal(a):
Hlavně tu zveřejňujte, že Vám veterinář prodává vakcínu. Ještě uveďte jeho jméno a byla to poslední vakcína, kterou jste od něj získal. Trochu uvažujte co patří a co nepatří do veřejného fóra.
Jen jsem upozornil na to, že problém bude spíš ve skladování než ve vakcíně.. Vakcíny prodává většina veternářů, všichni to víme, nikdo nikoho nejmenoval ne . Nedovedu si představit, že by mi veterinář jezdil píchat každé 2 měsíce cca 12-15 králíků nebo, že bych je tahal k němu. Určitě za ten ušetřený čas pomůže těm zvířatům, co to opravdu potřebují, protože jsou nemocná a nemusí řešit takovou prkotinu jako je 12 ďobanců do králíka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
napsal(a):
Kombinovana nedrží a ten kdo naočkuje touto pak brečí. Souhlas
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kombinovana nedrží a ten kdo naočkuje touto pak brečí. Souhlas
Vašemu názoru musím oponovat. Už od nepaměti mi veterinář očkuje kombinovanou vakcínou a dosud jsem neměl ani jeden úhyn, či výskyt moru i myxomatózy. Přitom obesílám mnoho výstav a je přitom i riziko nákazy. Asi byste se měl zamyslet nad tím čím to je, že Vám nedrží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
dury
napsal(a):
Vašemu názoru musím oponovat. Už od nepaměti mi veterinář očkuje kombinovanou vakcínou a dosud jsem neměl ani jeden úhyn, či výskyt moru i myxomatózy. Přitom obesílám mnoho výstav a je přitom i riziko nákazy. Asi byste se měl zamyslet nad tím čím to je, že Vám nedrží.
Nemam se nad čím zamyšlet. To jsou zkušenosti, ja tím bordelem neočkuji nejsem blby. Řekl bych, že mate kliku. To vše.
čojda
napsal(a):
Jsem rád že mám také klilu, možná jsem i blby ale tím "bordelem" očkuji cca 10 let a nemám problém.
Zdravím všetkých ja tiež občas používam kombinovanú vakcínu a nemal som zatial zlé skúsenosti. Avšak je potrebné dbať aby očkované zvieratá boli v dobrej kondícii.
a teraz troccha reklamy :)
Pripomeniem že pri chovných vhodných podmienkach a dobrom vakcinačnom pláne chovných králikov Hyla nieje potrebné vakcinovať jatočné králiky. Preto sa náš tábor rozrastá tak veľmi rýchle.
Hyla®
napsal(a):
Pozdravujem prepáčte nereagoval som na Váš príspevok, alke následne som prečítal časť Vašich príspevkov, rád by som videl podmienky v akých chováte zvieratá doma.
Snažím se, aby byli králíčci v suchu a čistotě. Je pravda, že nám na zahradě protýká potok tak je u nás více komárů. Krmím seno, oves, ječmen v létě i trávu. Granule nepoužívam. Jako doplněk zeleninu. V létě používám na dvířka sítě. Zítra když vyjde čas tak vám to nafotím. S pozdravem Jitka.

jr.48
napsal(a):
Každý, kdo si pročte tuto diskusi, mi musí dát za pravdu, že zdrojem těchto nemocí je očkování. A nyní do mě. Tak jako před časem.
Pokud si myslíte, že zdrojem těchto nemocí je očkování, napíši vám zkušenost z posledního srpnového týdne, kdy byla ta poslední vedra přes 30°C.Uhynulo mně náhle bez jakýchkoliv příznaků 6,5 týdne staré nmládě.Řekla jsem si asi z vedra.Jenže o 2 dny později jsem si všimla dalšího mláděte ze stejného hnízda, že je takové divné.Sice žralo, ale prostě nebylo ve své kůži.Chytla jsem ho, prohmatala, ale nic jsem na něm neshledala, žádný problém s trávením, ve střevech hmatné normální bobky.Druhý den bylo mládě mrtvé a ještě jeden sourozenec.To už jsem volala veterináři, že si myslím, že je to mor.Veterináři se to sice u takhle malých mláďat nezdálo, ale vzala jsem je k němu, rozřízl je a byl to mor, přestože navenek na mláďatech nebylo vůbec nic vidět.Zvažovali jsme co s tím.Očkovat v takových vedrech bylo velké riziko, ale nechat to být také.Nakonec jsem naočkovala 50 mláďat ve stáří 6-8 týdnů a děj se vůle Boží.
Ráno jsem šla s hrůzou co vše přes noc pokapalo a světe div, se do dnešního dne nezašel ani jeden.Takže očkování za nemoce určitě nemůže.
Hyla®
napsal(a):
Pozdravujem prepáčte nereagoval som na Váš príspevok, alke následne som prečítal časť Vašich príspevkov, rád by som videl podmienky v akých chováte zvieratá doma.
Foto.
eman

XXX.XXX.145.110
Píčo!
eman

XXX.XXX.145.110
leprechaunek
napsal(a):
Lidi lidi...
Ty bys snad zakázal i inzulín...
lala333

XXX.XXX.176.38
Vakcinácia vakcínou Pestorin Mormyx od veku 6 týždňov s následnou revakcináciou za 4 týždne.
U chovných zvierat sa odporúča ďalšia revakcinácia vakcínou Pestorin Mormyxv 6-mesačných intervaloch.
Vzhľadom na sezónnosť ochorenia je treba vykonať vakcináciu (revakcináciu) tak, aby v kritickom období výskytu nákazy boli zvieratá v imunite.