Výběr plemene - český strakáč?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2013 14:01
jatu

XXX.XXX.89.120

Zdravím.
V jednom z článků na iFauně jsem četl, že český strakatý je sportovní plemeno, ne úplně vhodné na chov na maso. Mám králíka jako hoby i na maso. Rád bych měl nějaké české plemeno a nejvíce se mi líbil ten strakatý. Má na to někdo nějaký vyhraněný názor, jaké plemeno by bylo hezké pro oko a ještě bylo i to maso?
Jaroslav

1.9.2013 10:04
morlor

XXX.XXX.93.6

Sežrat se dá každý plemeno;-).Záleží,jestli to máte opravdu jako hobby a maso chcete pro sebe,tak je to dobrá volba.Taky se začnu ubírat tímto směrem.Produkce masa je o ničem.Já přemýšlím o ťříslovejch nebo zaječich.Jsou to zajímaví králíci a maso též prý vynikající.Všichni pořád krizime co se dá,hlavně velká plemena a ta menší jsou neprávem opomíjená.Ještě nedávno jsem uvažoval o BOA,ale už jsem se rozhodl,že ne.Bylo by mi ho škoda sníst k obědu,když to rodina nejí.Takhle si upeču malého pro sebe,případně dám dva a bude víc stehyneksmajlík.,Proto mi nebude vadit ani nižší plodnost malých plemen.Do teď jsem odchoval kolem sto ks ročně a snědl tak pět zbytek prodal v mase.Přitom na kšeft se to moc nevyplatí a stal se z toho poněkud smutný koníček

1.9.2013 17:41
krenzis

XXX.XXX.255.157

Já ČS chovám a na to že by měli málo masa si stěžovat nemohu. Ti co jsou krásně a standardně vybarvení nechávám do chovu a kominíky konzumujeme a v 5 měsících jsem u nich dosáhl hmotnost 3,70 kg. Tím chci říct, že i ČS je vhodný na maso.

Přidejte reakci

Přidat smajlík