Kolik sena sežere 10 králíků?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2013 20:36
terka.c

XXX.XXX.4.235

Nečekaně dostanu 10 malých odstavených králíčků na výkrm. S králíky zkušenosti nemám, jen s drůbeží. Takže seno musím koupit. Kolik toho sena? Vyhledala jsem balíky průměr 110, 125, 170. Tak nevím který mám vzít. Jsou tam docela cenový rozdíly, tak abych toho nekoupila moc. Nemá někdo představu?

24.9.2013 22:41
chovatelpodluzi

XXX.XXX.242.20

Já zkrmím plus mínus 7q sena (dva balíky po 3-3,5q a něco málo svojeho) pro osazení 30ti kotců. Během sezony může být králíků klidně více (mladé v jednom kotci více kusů). Tak baj voko těch 7q na 40ks za rok? Nevím přesně, ale aspoň nějaký údaj pro představu...

26.9.2013 10:39
bronda

XXX.XXX.98.84

Já na těch cca 33 kotců asi o balík a půl více, je ale pravda, že nešetřím a seno při nedostatku slámy používám i jako podestýlku - s týdenním čištěním kotců.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2013 13:51

To se stejně tak to spočítat ani nedá.Prostě sena musí být nadbytek aby se nemuselo šetřit.Bohužel mojí králici senem šetřit neumí,vyhazujé ho z jesliček.Tak že,i kdybych věděla že musím mít např.3q,tak to bude málo,k vůli tomu,že jsou králíci nevychovaní a šantročí senem.Tak záleží jak máte králíčky vychované Vy smajlík

26.9.2013 16:50
denisshurky

XXX.XXX.230.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To se stejně tak to spočítat ani nedá.Prostě sena musí být nadbytek aby se nemuselo šetřit.Bohužel mojí králici senem šetřit neumí,vyhazujé ho z jesliček.Tak že,i kdybych věděla že musím mít např.3q,tak to bude málo,k vůli tomu,že jsou králíci nevychovaní a šantročí senem.Tak záleží jak máte králíčky vychované Vy smajlík

když králíkum nedáte 1-2 dny seno oni si vyžerou to co si vytahají smajlík

26.9.2013 20:35

No jo,ale to už jim nechutná,protože už to mají většinou poťampané.To bych jim nemohla udělat.smajlík

3.10.2013 22:57
králíkárny

XXX.XXX.226.60

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Dobrý den, přesně tak , sena musí být dost, nedokážu pochopit , že se dávka bude vážit na gramy .
Na 60 králíků je třeba sena z 1000 m2 . A to je minimum. Raději dvojnásobek.
Jaroslav Karásek

Přidejte reakci

Přidat smajlík