jony3333
napsal(a):
Zdravím vás ma niekto skusenosti s kastrovanim mladych samcov?
Alebo je ešte nejaky spôsom ? počul som o dákych gumenich kružkoch.Vie niekto niečo o tom ?
Navlékni si kroužek sám a hned budeš mít zkušenosti! Nejlepší maso je z králíků mladých a není potřeba kastrovat!!!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Proč chtějí někteří "majitelé" králíků kastrovat?Vím co je kastrace,ale nevím proč to dělají nebo chtějí dělat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak už jsem si to našla.Týká se to především králíků-mazlíčků v bytě.
Chudák králík_
http://www.youtube.com/watch?v=grl7RPinh0M
Je výhodné kastrovat, ale musí se to umět, pro všechny, kteří si myslí že je to zbytečné týrání, tak já si myslím, že je horší, když se králíci honí a vykusují, to je pro ně bolestivé a stresující. Kastrovaní králíci mají lepší maso, nehoní se a díky tomu krásně žerou a rychleji rostou, nemusí se oddělovat od samic. Já porážím ve 3 - 3,3 kg. Ale jak říkám musí se to umět. Já se to naučil od svého strýce a teď to chce po mě asi dalších pět kamarádů chovatelů, ale nikdo se to zatím neodvážil zkusit sám. A ještě něco, prase by jste nikdo také nejedl nevykastrované.
skroban5
napsal(a):
Když je přikrmím ta se přestanou nahánět a napadat?Nejspíš postavím další kralikarnu.
Když je přikrmíš, lépe porostou a budou dříve na pekáči!! Ještě ušetříš krmení, neboť by jsi krmil delší dobu, budeš mít kvalitní mladé masíčko a nemusíš kastrovat. Budeš mít i více místa v králikárně.
Kdo nezkusil kastraci nemůže hodnotit, ale je více kladů než záporů a pozor musí, se to umět a provádět co nejdříve kdy to jde. Největší problém je najít kulky u mladých samců. Taky krmím intenzivně kvalitním krmivem. Někteří chovatelé si doma na maso nechávají pouze samice a samce prodávají, po kastraci nemusí.
mirlen
napsal(a):
Kdo nezkusil kastraci nemůže hodnotit, ale je více kladů než záporů a pozor musí, se to umět a provádět co nejdříve kdy to jde. Největší problém je najít kulky u mladých samců. Taky krmím intenzivně kvalitním krmivem. Někteří chovatelé si doma na maso nechávají pouze samice a samce prodávají, po kastraci nemusí.
Proč bych to zkoušel, když nemusím.!! Kvalitnějším krmením ještě ušetřím!!!!!!
3111943
napsal(a):
Proč bych to zkoušel, když nemusím.!! Kvalitnějším krmením ještě ušetřím!!!!!!
Kvalitnejšim krmenim ušetrite? kvalitnejšie granule su predsa drahšie tak to v tom nevidim to šetrenie a ak ste mysleli kvalitnejšim krmenim pridavat viac zrnin to sutiež peniaze navyše preto naj,volba je kastracia.
jony3333
napsal(a):
Kvalitnejšim krmenim ušetrite? kvalitnejšie granule su predsa drahšie tak to v tom nevidim to šetrenie a ak ste mysleli kvalitnejšim krmenim pridavat viac zrnin to sutiež peniaze navyše preto naj,volba je kastracia.
To je logika opravdu chytrého člověka, tak proč zadával toto vlákno??, když si nedá poradit???
jony3333
napsal(a):
logika? prečítajte si poriadne čo je hlavna pointa tohto vlakna .....mna zaujima kastracia nie vaše krmenie.....asi tolko.
Je znát Vaše neznalost.!! Je logické, že kastrace má souvislost s krmením!!! Takovýmto tazatelům raději neodpovídat, neradit.!! Stejně si neznale poradí sami a ještě druhého odsoudí!!!