Chováte někdo velká plemena králíků na roštech, poloroštech či nejaké podobné variantě podlahy? Jedná se o chov opravdu velkých plemen, nejlépe belgických obrů apod. Chystám se předělávat chovné zařízení a byť mě dost chovatelů "straší", že belgičtí obři budou mít otlaky či budou jiné problémy tak mě myšlenka například poloroštů velmi láká. Za reakce děkuji
Ahoj,
ako vravíš resp. píšeš,rošty na veľké plemená nie sú vhodné,lebo sú to ťažké plemená a veľmi náchylné na otlaky.Ja chovám NoS a mám plné podlahy a pod ňou je ešte jedna podlaha resp. umelá krytina hrúbky 4mm a mám ju v šikmej polohe a to z jedného dôvodu aby mi mal ako odtekať moč a samozrejme aby mi nešpinil králikov,ktorý sú na spodku.Dávam im samozrejme veľkú podstielku.
hary69

XXX.XXX.210.190
Pokud máš plnou podlahu, proč tedy nedáš tu umělou krytinu hned na tu první, kde máš zároveň podestýlku, aby moč vytékala rovnou. Takhle to nejdříve proteče, pak se to zase zachytí Trošku nelogický .
Díky za reakci, šlo mi o to, že rošty by měly například širší nášlapnou plochu roštnic,měly by zaoblené hrany atd., protože je mi jasné, že na klasických roštech by obr králík dlouho nevydržel, ale na například poloroštu s širokými roštnicemi by to mohlo fungovat. Je to jen myšlenka než se pustím do vytváření klasických plných podlah v novém králičinci. Zkoušel to někdo z vás? Za reakce díky