Má někdo z vás zkušenosti "na vlastní kůži" s tímto krmivem? Vypadá zatím nejlíp co jsem našla z těch velkoobjemových nad 10kg baleních v poměru cena/složení...zajímají mě zkušenosti dobré i špatné, na jakých králících (věk, velikost, srst) nebo případně jaký máte jiný tip aby byla podobná cena/g co nejlépe se blížící hodnotám 13% bílkovin 2-4% tuk 20% vlákniny?
adriane
napsal(a):
Má někdo z vás zkušenosti "na vlastní kůži" s tímto krmivem? Vypadá zatím nejlíp co jsem našla z těch velkoobjemových nad 10kg baleních v poměru cena/složení...zajímají mě zkušenosti dobré i špatné, na jakých králících (věk, velikost, srst) nebo případně jaký máte jiný tip aby byla podobná cena/g co nejlépe se blížící hodnotám 13% bílkovin 2-4% tuk 20% vlákniny?
Kvalitní seno ,ječmen aoves jsou základ vétšiny CHOVATELU . 10kg balení bych měl na 3dny.
adriane
napsal(a):
Používám granule od firmy Energys tohoto složení - Hrubý protein 16.50 %, Hrubé oleje a tuky 3.50 %, Hrubá vláknina 17.50 %, Hrubý popel 7.40 %, Lysin 0.70 %, Methionin 0.31 %, Vápník 0.90 %, Fosfor 0.55 %, Sodík 0.25 % - žádný problém a velice přijatelná cena. Růst králíků to je paráda.
Krmím berkel druhý rok, k němu seno/ sláma a voda. Light krmím výstavním a chovným v klidu. Pro samice před porodem, během odchovu a pro mladé v růstu mám TTL. S tím jsem plně spokojený. Samozřejmě, že jsou daleko levnější cesty k slušnému odchovu i výstavních králíků, ale vše je poté časově náročnější. A když nejste 5dní z týdne doma a záleží na tom, jakou náladu budou mít členové rodiny, co vám koníček trpí... roky jsem si krmivo míchal. Nastoupil jsem na VŠ a víc jak 60% jsem měl umrtnost v odstavu na takové blbiny jako jsou průjmy. Proč? Došel oves a tak to nikdo pět dní neřešil, šak jim tam přidají víc ječmene... U granulí se mi nestane, že když krmí někdo koho to nebaví, tak nakrmí zle. Může jim dát jen víc/ míň. Obdivuji a fandím všem, kdo krmí s úspěchem zeleným. Sám znám dva takové chovatele a králíci od nich jsou skvělí. Ale raději oželím pestrost složení krmení a připlatím si za to, že když se mi narodí 7 králíčků, tak je bez problémů odchovám. A to se mi zatím daří.
P.S. ale chovným jsem to teď začal řezat ovsem, přece jen obzvlášť u samců není důvod jim to prát čisté...