Dobrý den, králíky chovám a kůže prodávám již 15 let. Vždy jsem je s nějakým menším problémem prodal těm pouličním ........, kteří jezdí do naší vesnice ve Škodě 1203, žigulíkem v combi atp. a ,,okrádají '' chovatele (hlavně důchodce) při výkupu kůží. Zhruba týden před výkupem nacpou do poštovní schránky leták s lákavou větou, KRÁLIČÍ KUŽE AŽ 40 KČ/KUS, ale nikdy se na tuto cenu nedostali. Dával od 15 do 35 Kč. Vždy měl chlapík nějakou výmluvu, že je kůže nožem prořízlá, moc zakrvácená, přeschlá, nedosušená a když bylo vše ok, tak zase nebyly odříznuté nožky a hlava nebo byla kůže malá. Myslím si, že kůže z Kaliforňáka nebo Novozélanďana o živé váze cca 4,5 kg není zase až tak malá. Tento problém jsem vyřešil sice pozdě, ale doufám, že navždy. Přes tuto diskuzi jsem nakontaktoval pana Vláska Vratislava z Olbramova. Po telefonické domluvě jsem mu poštou poslal 32 kůží (ne na dobírku) a on mi bez problému poslal to, co slíbil. 40 kč za kus. Příště oslovím známé chovatele, složíme se na zanedbatelné poštovné a balík se pošle zase do Olbramova. Celkem mě překvapilo, že i v této době se dá narazit na poctivého člověka, který nepodniká HAMTY HAMTY, ale chápe heslo "MÉŇE ZNAMENÁ VÍCE." Panu Vláskovi touto cestou děkuji a všem chovatelům přeji mnoho štěstí ve své zálibě. Vladimír S. Olomouc
hary69

XXX.XXX.199.239
Jenže ten pán, co vás objíždí autem, má úplně jiný náklady při výkupu. Zkuste si to objíždět sám, vykupujte za 40 Kč a pak to pošlete tomu pánovi poštou, možná proděláte 10 Kč na kusu, ale zase bude víc spokojených králíkářů.
berenika
napsal(a):
Zdá se, milý hary69, že pokud jde o pana Vláska, tak nevíte která bije. On totiž taky objíždí lidi i různé akce, a jeho cena 40,- za kus je zákon. Prostě zaplatí - bez výmluv, bez keců...
Hary69 ví která bije,Vy o tom nemáte ani ponětí,co vy víte o zákonu.Povíme si to za měsíc,kolik bude dávat.Mě fascinuje naivita některých lidí,stačí si pročíst anonymní diskuzi,kolik např.dává někde jinde.Škoda,že nemám telefon na toho pána z Olomouce,vysvětlil bych mu jak to všechno doopravdy je.O co myslíte že těmto lidem jde,zlikvidovat konkurenci a pak si budou diktovat ceny a obyčejní chovatelé zapláčou.