Uživatel s deaktivovaným účtem

n.k.
napsal(a):
Já myslela jestli to jde zkřížit je dohromady. Vždy jsem měla jen stejné plemeno a někteří říkají že kříženci jsou dobrý a někteří že zas špatný. Tak abych něco nepokazila. Nemám se s kým poradit.
Jen co je tady na ifauně. Samozřejmě vím že budou jen na jídlo.
Co si třeba číst články co jsou zde na Ifauně nebo na www.kralikar.cz.Nemysl ím diskuze,ale články.Tam se dozvíš spoustu rad o chovu.Když Ti nebude něco jasné tak se ptej.
Je velmi jednoduché si pořídit králíky a nic o chovu nevědět.
Když mám problém v chovu,tak si přečtu různé články a když nerozumím,tak se zeptám.
Jenže proč číst a dovědět se něco velmi zajímaveho o chovu?Lidi nebuďte tak lenošní.
Už vidím těch narážek,ale každý normální člověk to pochopí.Číst,číst a pak se ptát.
Taky jsem hledala,četla a pak se ptala na diskuzi.Nejsem lenošná si něco vyhledat.
To jsem čekala že někdo bude rýpat. Doma jsem přečetla dvě knihy o chovu. Na netu taky co jsem našla. Doma chovám zakrslé králíky. Rodiče mají králíky co si pamatuji ale nikdy jsme nekřížily tak jsem se zeptala. A nevím proč každému novému co se zeptá hned nadáváte místo toho abyste mu pomohli. Když nechcete radit tak sem radši nechodte a diskuze nebudou plné hádek.

Křížit můžete, ale výsledek bude kříženec. Tzn. obědy.
Zkřížit můžete cokoliv , pokud jak píšete to máte na maso. Křížením různých plemen si mladí přebírají různé vlastnosti po rodičích. Obecně se píše , že je dobré na masné křížení větší samec proti samici. Kalifornské samičky jsou většinou dobré maminy. Prostě co máte můžete zkřížit. Uvidíte pak sama jak rychle malé rostli a zda mají odpovídající osvalení, jak se vám bude hodit. Časem pak uvidíte , zda se Vám tohle spojení hodí nebo budete chtít změnit . Kdo nic nedělá nic nezkazí , ale taky nic nemá :).

n.k.
napsal(a):
To jsem čekala že někdo bude rýpat. Doma jsem přečetla dvě knihy o chovu. Na netu taky co jsem našla. Doma chovám zakrslé králíky. Rodiče mají králíky co si pamatuji ale nikdy jsme nekřížily tak jsem se zeptala. A nevím proč každému novému co se zeptá hned nadáváte místo toho abyste mu pomohli. Když nechcete radit tak sem radši nechodte a diskuze nebudou plné hádek.
Vážená slečno,nikomu nenadávám,do nikoho nerýpu a s nikým se nehádám.Jen jsem Vám chtěla poradit kde máte číst a hledat nejdříve info.O křížení králíků je tady diskuze dlouhá metr.Jenže ono se nechce že?.
Jen mě fakt štve že se tu zaplavuje diskuze úplně zbytečnými dotazy.
Je to prostě lenost,nic jiného.Jestli chcete náháži Vám sem spoustu odkazů,kde můžete hledat a číst.Tak se prosím,zdržte takových nesmyslných výroků.Na 15 let jste hubatá a ještě líná.
napsal(a):
Vážená slečno,nikomu nenadávám,do nikoho nerýpu a s nikým se nehádám.Jen jsem Vám chtěla poradit kde máte číst a hledat nejdříve info.O křížení králíků je tady diskuze dlouhá metr.Jenže ono se nechce že?.
Jen mě fakt štve že se tu zaplavuje diskuze úplně zbytečnými dotazy.
Je to prostě lenost,nic jiného.Jestli chcete náháži Vám sem spoustu odkazů,kde můžete hledat a číst.Tak se prosím,zdržte takových nesmyslných výroků.Na 15 let jste hubatá a ještě líná.
Kdo Vám řekl že je mi 15let. A proč tedy sem nedáte ty odkazy. Ráda si je přečtu. Ve všech diskuzích se akorát hádáte a nic neporadíte
. Nechápu že si dovolíte semnou mluvit jako s malým cucákem.
Nechápu kde jste přišla na můj věk. Tak trochu hodně velikej přešlap.
lenkape
napsal(a):
Zkřížit můžete cokoliv , pokud jak píšete to máte na maso. Křížením různých plemen si mladí přebírají různé vlastnosti po rodičích. Obecně se píše , že je dobré na masné křížení větší samec proti samici. Kalifornské samičky jsou většinou dobré maminy. Prostě co máte můžete zkřížit. Uvidíte pak sama jak rychle malé rostli a zda mají odpovídající osvalení, jak se vám bude hodit. Časem pak uvidíte , zda se Vám tohle spojení hodí nebo budete chtít změnit . Kdo nic nedělá nic nezkazí , ale taky nic nemá :).
Moc děkuji za radu. Já jsem četla někde na netu že samec má být menší než semice. Prý aby neměla veliké mladé. Ale v chovateli jsem to nenašla a tak jsem se raději zeptala.
Nesmíte připustit malou samici cca 2 kg velkým 6 kg mackem. To by mohla mít problém. Ale přibližně stejné váhově s rozdílem 1-2 kg je pořádku. Dokonce si pochvalují někteří chovatelé připuštění samic středních plemen samci velkými . To , ale já nezkoušela. Mám Mm, Kal , Bu a Nb a nikdy žádný problém.

n.k.
napsal(a):
Kdo Vám řekl že je mi 15let. A proč tedy sem nedáte ty odkazy. Ráda si je přečtu. Ve všech diskuzích se akorát hádáte a nic neporadíte
Kde jste přišla na to že se ve všech diskuzích jen hádám a neporadím?Asi tak velký přešlap to nebude,neboď píšete jako děcko.Odkazy Vám naházím večer.Nyní už nemám čas.A to jen proto aby jste se nemusela unavovat hledáním.Ve Vašem věku už by jste to mohla zvládnout sama a nezaplevelovat diskuze zbytečnými dotazy.Opravdu se chováte jako nezletilá.

n.k.
napsal(a):
Pro "cucáky"kterým se nechce hledat..
http://www.kralikar.cz/index.php/informace-o-chovu/plemenitba-a-krizeni
http://www.kralikar.cz/index.php/component/kunena/10-Plemenitba-a-k%C5%99%C3%AD%C5%BEen%C3%AD
http://chovamekraliky.webnode.cz/krizeni/krizeni-stridave/
https://www.ifauna.cz/kralici/forum/r/detail/684987/uzitkove-krizeni
http://www.kralikar.cz/index.php/component/kunena/10-Plemenitba-a-k%C5%99%C3%AD%C5%BEen%C3%AD/35-Masn%C3%A9-k%C5%99%C3%AD%C5%BEen%C3%AD-plemen
http://www.equi-shop.cz/kralici/clanky/r/strana/2
lenkape
napsal(a):
Nesmíte připustit malou samici cca 2 kg velkým 6 kg mackem. To by mohla mít problém. Ale přibližně stejné váhově s rozdílem 1-2 kg je pořádku. Dokonce si pochvalují někteří chovatelé připuštění samic středních plemen samci velkými . To , ale já nezkoušela. Mám Mm, Kal , Bu a Nb a nikdy žádný problém.
Připouštím samici rexe s FB, minulý vrh měla 11 mladých odchovala 10. Nikdy jsem nezaznamenal problém.
napsal(a):
Co si třeba číst články co jsou zde na Ifauně nebo na www.kralikar.cz.Nemyslím diskuze,ale články.Tam se dozvíš spoustu rad o chovu.Když Ti nebude něco jasné tak se ptej.
Je velmi jednoduché si pořídit králíky a nic o chovu nevědět.
Když mám problém v chovu,tak si přečtu různé články a když nerozumím,tak se zeptám.
Jenže proč číst a dovědět se něco velmi zajímaveho o chovu?Lidi nebuďte tak lenošní.
Už vidím těch narážek,ale každý normální člověk to pochopí.Číst,číst a pak se ptát.
Taky jsem hledala,četla a pak se ptala na diskuzi.Nejsem lenošná si něco vyhledat.
Aáá pozor, Hary 69 v sukni.

čojda
napsal(a):
Aáá pozor, Hary 69 v sukni.
Tak moment,s Hary69 nemám nic společného, jasné?

čojda
napsal(a):
Ale máte, napadáte ty co prosí o radu.
Nikoho nenapadám,jen upozorňuji a to je velký rozdíl.To že někoho upozorním ať si taky něco vyhledá sám a pak se ptá, není žádné napadání.
Já nevím,ale lidi vy to snad v životě nepochopíte oč tu jde.Když se všichni budou ptát na každou "blbost"místo toho aby si to napřed našel na netu,tak se tu nikdo brzo nevyzná.Ale tady je to úplně zbytečné.Každý normální člověk to pochopí.Jste líní hledat a číst.potom když nenajdu co hledám,tak se teprve ptát.Jenže to se tu může psát pořád dokola.Fakt škoda lozit na Faunu a ztrácet tu čas,protože tady se člověk stejně nedoví nic nového.
Je pravda že se často opakují jedny a ty samé dotazy, někdy i v rozmezí několika dnů. V takovém případě je pohodlnost docela zřejmá. Co mě ale překvapuje že některým uživatelé ifauny je za těžko opakovat jedny a ty samé rady na opakovaný dotaz, zato ale neváhají neúnavně opakovat že to tu je a jak je dotyčný líný. Není lepší nereagoval?

rabbit
napsal(a):
Je pravda že se často opakují jedny a ty samé dotazy, někdy i v rozmezí několika dnů. V takovém případě je pohodlnost docela zřejmá. Co mě ale překvapuje že některým uživatelé ifauny je za těžko opakovat jedny a ty samé rady na opakovaný dotaz, zato ale neváhají neúnavně opakovat že to tu je a jak je dotyčný líný. Není lepší nereagoval?
Máte pravdu v tom že je lépe nereagovat.Vás překvapuje že některým uživatelům vadí odpovídat na jedny a ty samé dotazy?Mě ne.A proč taky stále odpovídat na něco co už je tu 10x popsané?
Někdy mám pocit že některým tazatelům dělá dobře ptát se pořád na jedny a ty samé nesmyslné dotazy.
Vždy jsem si myslela že diskuze jsou od toho,aby se lidé dotazovali na problémy které se nedají najít.Naštěstí takových dotazů je tu většina.I když v poslední době se to začíná měnit.
Takových dotazů např:"Jsem začínající chovatel/ka,kdy mám připouštět,nebo jak poznám samici atd.je tu více než polovina.Tak než začnu s chovem,tak si přečtu všechny dostupné informace/to by měla být samozřejmost/,až když něčemu nerozumím,nebo nenajdu potřebnou informaci tak se zeptám.Jenže tito začínající chovatelé si domů nanosí králíky a pak ani neví že jim mají dát seno.Nezlobte se na mě,ale toto snad ani nejsou chovaté.
Aby člověk nereagoval na nějaké nesmyslné otázky,tak by musel mít fakt pevné nervy.
Chodím na IFaunu proto,abych se tu dozvěděla od opravdu zkušených a dlouholetých chovatelů to,co se nedozvím v literatůře a nebo v jiných příspěvcích.
Základy chovu jsou na netu popsány 1000x.
¨Několikrát už jsem tu pro začínající chovatele dala odkaz na www.kralikar.cz.Ned ávám to sem z recese,ale proto že jsou tam poučné články pro začínající ,ale i pokročilé chovatele.Copak je tak těžké si ty stránky pročíst?
Už mě chápete a nebo stále ne?.Nejde mi o nic jiného,než o to,aby IFauna byla alespoň trochu v rámci možností čitelná a poučná.
A teď vážení rádobychovatelé se do mě můžete pustit.Vy už mě nemůžete rozházet.Ono brzy omrzí odpovídat na nesmysly i ty,co pevné nervy mají.

Vážená paní/slečno tazatelko a chovatelko,přečtěte si laskavě po sobě co píšete.Na jedné straně píšete:
1příspěvek: Prosím o radu s křížením samce NČ a samice KAL..
Teprve začínám. Děkuji za rady.
2 příspěvek: Já myslela jestli to jde zkřížit je dohromady. Vždy jsem měla jen stejné plemeno a někteří říkají že kříženci jsou dobrý a někteří že zas špatný. Tak abych něco nepokazila. Nemám se s kým poradit.
Jen co je tady na ifauně. Samozřejmě vím že budou jen na jídlo.
3 příspěvek: To jsem čekala že někdo bude rýpat. Doma jsem přečetla dvě knihy o chovu. Na netu taky co jsem našla. Doma chovám zakrslé králíky. Rodiče mají králíky co si pamatuji ale nikdy jsme nekřížily tak jsem se zeptala. A nevím proč každému novému co se zeptá hned nadáváte místo toho abyste mu pomohli . Když nechcete radit tak sem radši nechodte a diskuze nebudou plné hádek.
Vaši rodiče určitě chovají králíky už delší dobu,i když nekříží jak píše,tak zkušenosti určitě mají.Teprve začínáte,ale přitom chováte zákrslíky.Králík jako králík,možná s menší odchylkou.
Apropó,jestli pak jste si prostudovala všechny odkazy co jsem Vám poslala?/ . A proč tedy sem nedáte ty odkazy. Ráda si je přečtu./Já jen,že jste za ně ani nepoděkovala.
napsal(a):
Máte pravdu v tom že je lépe nereagovat.Vás překvapuje že některým uživatelům vadí odpovídat na jedny a ty samé dotazy?Mě ne.A proč taky stále odpovídat na něco co už je tu 10x popsané?
Někdy mám pocit že některým tazatelům dělá dobře ptát se pořád na jedny a ty samé nesmyslné dotazy.
Vždy jsem si myslela že diskuze jsou od toho,aby se lidé dotazovali na problémy které se nedají najít.Naštěstí takových dotazů je tu většina.I když v poslední době se to začíná měnit.
Takových dotazů např:"Jsem začínající chovatel/ka,kdy mám připouštět,nebo jak poznám samici atd.je tu více než polovina.Tak než začnu s chovem,tak si přečtu všechny dostupné informace/to by měla být samozřejmost/,až když něčemu nerozumím,nebo nenajdu potřebnou informaci tak se zeptám.Jenže tito začínající chovatelé si domů nanosí králíky a pak ani neví že jim mají dát seno.Nezlobte se na mě,ale toto snad ani nejsou chovaté.
Aby člověk nereagoval na nějaké nesmyslné otázky,tak by musel mít fakt pevné nervy.
Chodím na IFaunu proto,abych se tu dozvěděla od opravdu zkušených a dlouholetých chovatelů to,co se nedozvím v literatůře a nebo v jiných příspěvcích.
Základy chovu jsou na netu popsány 1000x.
¨Několikrát už jsem tu pro začínající chovatele dala odkaz na www.kralikar.cz.Nedávám to sem z recese,ale proto že jsou tam poučné články pro začínající ,ale i pokročilé chovatele.Copak je tak těžké si ty stránky pročíst?
Už mě chápete a nebo stále ne?.Nejde mi o nic jiného,než o to,aby IFauna byla alespoň trochu v rámci možností čitelná a poučná.
A teď vážení rádobychovatelé se do mě můžete pustit.Vy už mě nemůžete rozházet.Ono brzy omrzí odpovídat na nesmysly i ty,co pevné nervy mají.
Podle toho marastu který tu je předpokládám že tyto diskuze nejsou nijak moderované. Těžko pak chtít aby byla ifauna čitelná a poučná. Funguji i na jiných forech které s chovatelstvím nemají vůbec nic společného a toto by si tam nikdo nedovolil.
Moje narážka byla spíš na to že rady chtivý chovatel se začne pídit po informacích tady na ifauně. To co ho čeká není žádná studnice moudrosti ale hádky urážky a napadání. Takový chovatel (třeba) pátrá vyhledává a když narazí na téma a otevře ho, zjistí že jeden poukazuje na hledaní na netu, druhý na gramatiku atd. ale rada nikde. Otevře další téma a je to v bledě modrém. Po cca 10tém pokusu mu dojde trpělivost a založí své téma se svým dotazem, kde ho ovšem čeká to co jsem už napsal. Nezastávám se lidí kteří nechtějí hledat a možná ani nestojí o radu. Rypáku a jiných exotů je tu dost.
Moje rada nereagovat směřovala k tomu že takové téma zůstane bez odpovědi a propadne se do historie.
Neznalost začínajících chovatelů v základních věcech jako je říje,určení pohlaví a podobné mě neudivuje ale osobně si myslím že ať budou mít načtené cokoliv, teprve praxe a "vidět naživo" je posune dál.
Doufám že teď už se chápeme.
verka1
napsal(a):
A takovejma debatama se zde zaplevelí normální diskuze. Každý by si měl opravdu víc naštudovat, než si domů donese zvířátko.
Než si ho přinese určitě ano. Další věc je když si ho nepřinese a dostane se k němu "neplánovaně"
Já jsem k chovu králíků, přišel nečekaně, po jedné smutné události ze dne na den. Věřte mi že jsem taky nevěděl jak vypadá říje a jak rozeznat pohlaví (u králíků, poznámka pro idioty). Tyto základní informace jsem nevyčetl tady ale ochotně mi je sdělil veterinář při domluvě na očkování. Takže buď raďte nebo neraďte ale nesuďte. Pak toho zaplevelení bude míň.

rabbit
napsal(a):
Než si ho přinese určitě ano. Další věc je když si ho nepřinese a dostane se k němu "neplánovaně"
Já jsem k chovu králíků, přišel nečekaně, po jedné smutné události ze dne na den. Věřte mi že jsem taky nevěděl jak vypadá říje a jak rozeznat pohlaví (u králíků, poznámka pro idioty). Tyto základní informace jsem nevyčetl tady ale ochotně mi je sdělil veterinář při domluvě na očkování. Takže buď raďte nebo neraďte ale nesuďte. Pak toho zaplevelení bude míň.
Proč na jedné straně tazatelka píše že je začátečník,nemá žádné zkušenosti a že se nemá ským poradit.Na straně druhé už králíky i když zakrslé chová.Tak že nějaká ta zkušenost by měla být.Nakonec z ní vyleze že její rodiče chovají králíky co si ona pamatuje.
Tak že vážení,tazatelka LŽE a vymyšlí si nesmysly.!!!!!!!!.Už je Vám to jasné proč reaguji jak reaguji?
Tazatelka se přestala bránit, asi ví proč.
Končím tuto diskuzi.
napsal(a):
Proč na jedné straně tazatelka píše že je začátečník,nemá žádné zkušenosti a že se nemá ským poradit.Na straně druhé už králíky i když zakrslé chová.Tak že nějaká ta zkušenost by měla být.Nakonec z ní vyleze že její rodiče chovají králíky co si ona pamatuje.
Tak že vážení,tazatelka LŽE a vymyšlí si nesmysly.!!!!!!!!.Už je Vám to jasné proč reaguji jak reaguji?
Tazatelka se přestala bránit, asi ví proč.
Končím tuto diskuzi.
Je snadné někoho kritizovat a pomlouvat že lže.
1. To že rodiče mají králíky neznamená že mi s tím poradí. Asi vás nenapadlo že třeba někdo s rodiči mluvit nemůže i kdyby moc chtěl.
2. To že chovám zakrslíky neznamená že vím vše.
3. Než jsem si zakrslíky pořídila tak jsem toho hodně přečetla a u chovatele se ptala, ale realita není literatura.
4. Králíky jsem dostala. Nikdo se mě neptal zda je chci. Ale když už je mám tak jsem si řekla že to zkusím.
Nevím proč mě furt musíte napadat. Když o mě nic nevíte.
Ale alespoň jsem se něco dozvěděla od těch co mě trpělivě odpověděli a nekritizovali. Těm moc děkuju. N.K.