Včera jsem si přivezl konečně chovné králiky hyla od P. Kočára. Mám tři samice a jednoho samce a jelikož jsem se toho až tolik nedozvěděl o výkrmu těchto ušáku chci si odzkoušet rozdíl v podávaní krmiva a to tak že zkusím odchovat mladé rozdílně jeden vrh na granulích druhej na ovsu a ječmenu a třetí kombi...vše bude fungovat jen za předpokladu že budou podobne početné vrhy a nepříjde nějaká nemoc(snad mě to nepostihne). Chovám ještě jiné plemena králiku a aspoň uvidím rozdíl (možna tam nebude ) v růstu a budu tu o tom informovat ostatní ne proto abych se tím chlubil, jen chci přidat info o tomhle hybridovi chovaného v malochovu pokud máte někdo tenhle pokus za sebou klidně přispějte do mlýna
cepa7
napsal(a):
Mám také Hyly od p.Kočára a nemohu si to vynachválit.Početné vrhy,rychlý růst.Krmím granule,ječmen,seno,zelenina,pečivo a samozřejmě voda.Na třech měsících tři kila a více
Ahoj.
Taky máme Hyly od pana Kočára, přivezli jsme kluka Masyla a holku Parentale začátkem ledna. Samička byla říjná, když nám jí p. Kočár dával, řekl ale, abychom nechali králíky asi týden až deset dní aklimatizovat. Stalo se a od té doby se nám nepodařilo samičku připustit. Sameček skáče nějak "blbě", máme o rok staršího samce Bu a to je jiný kadet!!!!
K tomu samice nějak prská, asi tři týdny, malinko, ale teď se to stupňuje a včera měla u nosu bílý hustý či tuhý sekret. Zítra jí vezeme k veterináři, po popisu do tel. je to prý asi na antibiotika.
Prostě jsme z králíků Hyla velmi zklamaní. Sameček neumí žrát seno. Nechce nic jiného než granule, ignoruje kořenovou zeleninu a obilí jen když nemá granule a jen aby neměl hlad. Nemá základní instinkty, nežere kůru z větviček ani ovoc. stromů, ani jehličnanů. Chleba jen po přemlouvání a jen "zobne" a nechá to tam.
Ale nelituju, dokud jsem rybařil, vyházel jsem mnohonásobně víc za úplné nesmysly, a toho času a projetého benzínu!! Pořád s manželkou věříme, že se Hyla od pana Kočára proberou z blbosti a začnou fungovat jako normální králíci. A když ne, svět se nezboří, jen moje víra v brojlery asi zůstane silně otřesená.
Tom.
Já taky rybařím takže vím jak finančně náročnej koníček to je a ani chovem kraliku se nehodlam nijak obohatit (pochyb
uju že by se mi nekdy mohlo vrátit to co jsem do toho damale to mi vůbec nevadí chci chovat pro vlastní potěsení... já mám všechny samicky parentale narozené tusim 18.9 a samec 20.8 p.Kočár mi tvrdil že skokan je dobréj prej i zkousel pod mikroskopem pohyblivost spermii a je prej super tak uvidíme čas na aklimatizaci mi taky říkal 10 dní pak okamžitě zapouštět, během přištího týdne dam info zda se to daří... po kondiční strance se mi zdají velice vitalní . Krmení na pár dni jsem
od p Kočára a zatím jsem zkousel přidat mrkev a oves samec vše příjma s velkou chutí a samičky k tomu taky snad přinutím.Seno je samozřejmostí a to jim chutná
pajac
napsal(a):
Já taky rybařím takže vím jak finančně náročnej koníček to je a ani chovem kraliku se nehodlam nijak obohatit (pochyb
uju že by se mi nekdy mohlo vrátit to co jsem do toho damale to mi vůbec nevadí chci chovat pro vlastní potěsení... já mám všechny samicky parentale narozené tusim 18.9 a samec 20.8 p.Kočár mi tvrdil že skokan je dobréj prej i zkousel pod mikroskopem pohyblivost spermii a je prej super tak uvidíme čas na aklimatizaci mi taky říkal 10 dní pak okamžitě zapouštět, během přištího týdne dam info zda se to daří... po kondiční strance se mi zdají velice vitalní . Krmení na pár dni jsem
od p Kočára a zatím jsem zkousel přidat mrkev a oves samec vše příjma s velkou chutí a samičky k tomu taky snad přinutím.Seno je samozřejmostí a to jim chutná
Tak jsme se samičkou dojeli k veterináři a má těžký zápal plic, dostala injekci antibiotik a dál jí to dáváme do vody. V pondělí nám doktorka přijede očkovat králíky a přitom uvidí parentálku Vločku jestli jí léčba zabírá. Samice to snáší statečně, dali jsme jí do chodby aby nebyla úplně venku a budeme se těšit na její uzdravení.
Tak vám držíme palce, ať se daří! A abyste to měl zdravé.
Taky přidám reakci k Hylám. Hyly jsem měl od dvou chovatelů.Ten jeden to má opravdu ve velkém a jezdí pro genetiku francie a itálie-podotýkám že již před deseti lety jsem měl od něj ziky a byly super. První samice zapuštěná vyzmetala poprvé,podruhé a chcípla.Mezitím jsem si alspoň k samcovi pořídil dvě kalifornské,které mi udělali během roku 60 kraličat. Druhá samice vloni na jaře se okotila ,pak nemohla chytit dech a do tří dnů vykrvácela a chcípla(zápal plic). Králičata od ní jsem přiložil ke kaliforňačkám,ve věku cca šestí týdnů holá místa na tlapičkách,nosy,okolo očí-plíseň.Koupil jsem další tři samice již připuštěné od jiného chovatele-do tří týdnů chcípla jedna,další vyzmetala týden před okocením a poslední si vůbec neudělala hnízdo a roztahala je.Poslední co jsem koupil od jiného chovatele se okotila,měla dvě králičata a ta za šest týdnů chcípla.Za celou zimu se mi nepodařily samice připustit.Včera jsem se rozčílil a dvě koupene samice zabil s tím že chov zlikviduji.V první řadě obě pod kůží vyžrané díry až na kost a ty játra,vážení to jsem v životě neviděl,víc bílá jak červená.V králikárně mám ještě tři samice a dva samce,zítra na ně razím a doufám že to bude má poslední zkušenost s hylou a že se mi na podzim podaří sehnat klasický čistokrevná plemena proti sobě
Potratila nedonošené plody.Neříkám že je to přímo hylou,spíše nemocí kterou v sobě měli a dejme tomu jejich náchylností připomělo mi tuto celou hystorii tuším třetí příspěvek od shora,zápal plyc atd.
Dle mne jsou náchylnější a já měl zřejmě smůlu s pasterou(vyžrané díry ve stehnech) a s tím spojené všechny problémy.Králiky jsem pěstoval od svých deseti let do svých dvaatřiceti a vcelku v pohodě.Pak pět let pauza a předloni na podzim jsem nakoupil "kvalitní! chovný materiál,chtěl jsem něco "zdravého" pro rodinu
Uživatel s deaktivovaným účtem

rabbit
napsal(a):
"chcíplo" vám toho nějak moc až se mi nechce věřit že by to bylo hylou
Můžete mi prosím říct co je "vyzmetala"
Vyzmetala - potratila.Nedonosila mladé.

brondous
napsal(a):
Potratila nedonošené plody.Neříkám že je to přímo hylou,spíše nemocí kterou v sobě měli a dejme tomu jejich náchylností připomělo mi tuto celou hystorii tuším třetí příspěvek od shora,zápal plyc atd.
Dle mne jsou náchylnější a já měl zřejmě smůlu s pasterou(vyžrané díry ve stehnech) a s tím spojené všechny problémy.Králiky jsem pěstoval od svých deseti let do svých dvaatřiceti a vcelku v pohodě.Pak pět let pauza a předloni na podzim jsem nakoupil "kvalitní! chovný materiál,chtěl jsem něco "zdravého" pro rodinu
Taky jsem napsala negativní příspěvek na Hyla a jedna pisatelka mi pěkně vyčinila,že jsem si dovolila pomlouvat Hyla.Už přesně nevím jak to napsala a hledat se mi to nechce.
Obě samice úhyn na parezu.
brondous
napsal(a):
Nemyslel jsem to proti vám, jen že jsem tuto variantu zkušebně zvažoval. No ještě to promyslím
rabbit
napsal(a):
Díky za vysvětlení
Myslím, že tvar "vyzmetala" je nečeský, takto se, aspoň na Podblanicku, nemluví. Zvířecí samice nevyzmetá nýbrž zmetá (kráva) a "produkt" je zmetek. Název zmetek se ovšem dnes používá v jiném významu a myslím, že málokoho napadne, od čeho a nebo kde se v naší nádherné řeči to slovo vzalo.

tom.50
napsal(a):
Myslím, že tvar "vyzmetala" je nečeský, takto se, aspoň na Podblanicku, nemluví. Zvířecí samice nevyzmetá nýbrž zmetá (kráva) a "produkt" je zmetek. Název zmetek se ovšem dnes používá v jiném významu a myslím, že málokoho napadne, od čeho a nebo kde se v naší nádherné řeči to slovo vzalo.
Vyzmetala není až tak správné,ani zmetala,ale tak se to holt někde říká.Máte pravdu zmetá kráva.Prostě to neřeště.V globále to vyjde nastejno u všech zvířat.Co to slovo znamená víme zřejmě jen my starší ročníky.Mladí už asi těžko.Berte to sportovně
.
napsal(a):
Vyzmetala není až tak správné,ani zmetala,ale tak se to holt někde říká.Máte pravdu zmetá kráva.Prostě to neřeště.V globále to vyjde nastejno u všech zvířat.Co to slovo znamená víme zřejmě jen my starší ročníky.Mladí už asi těžko.Berte to sportovně
.
Neřeším! Píšu to proto, že to třeba někoho může zajímat a jiný se třeba rád poučí, jasně, někdo se třeba nafoukne, co nadělám?
Ale zeptám se vás, jak se tedy jmenuje potrat u králíka? Víte to?
Děkuju za odpovědi, případně i ostatním předem. Tom.

tom.50
napsal(a):
Neřeším! Píšu to proto, že to třeba někoho může zajímat a jiný se třeba rád poučí, jasně, někdo se třeba nafoukne, co nadělám?
Ale zeptám se vás, jak se tedy jmenuje potrat u králíka? Víte to?
Děkuju za odpovědi, případně i ostatním předem. Tom.
tak to jste mě dostal.To opravdu netuším.Musím se přiznat že jsem ani nikdy dříve /až zde na Fauně/ neslyšela že by samice "potratila".Myslím si,že je to zcela ojedinělý jev.Neslyšela jsem to ani u našich rodičů,kteří chovali králíky opravdu dlouhá léta.Tak že se budu těšit,že nás někdo poučí.Nerýpu,myslím to vážně.
My používáme v chovu parentální hylu, ale i její finální dcery v první generaci už asi 6 let a nic podobného jsem s nimi nezažil. Pochází od zmíněného p. Kočára. Jsou celoročně venku bez extra zvláštní péče a i zimní vrhy jsou ok. Na kocení v zimě mají teda budku. Jediné, co u hyly řešíme jinak, je větší přilepšování minerálně-vitamínovými doplňky u kojících samic a v druhé polovině březosti. Dávají velmi početné vrhy a bez tohoto by se nejspíš brzy laktací odrovnaly. Jinak kupodivu mají pořád stejně početné vrhy (9-15ks na porod) i ve 3. roce života, kdy už jsme radějí vrhy redukovali na max 10-12 ks. podle kondice samice. Akorát jsme se naučili, že tyto samice nesmějí moc odpočívat, jinak tloustnou a nelze je připustit, nebo nezabřezávají a pokud ano, tak jsou ve vrhu pouze třeba 2-4 mladé, což je velmi málo a samice dostala v tomto případě zánět vemene a byla vyřazena. Osvědčilo se nám samici nechat u mladých a odstavit až 2 týdny před kocením. Pouze moje zkušenost. V budoucnu opět zajedu do Ratibořic pro další chovné a budu pokračovat s hylou. Souběžně jsme křížili různá masná plemena, ale hyla měla vždy navrch jak s plodností, tak s rychlostí růstu. Hyla je sice také kříženec, ale odborně vytvořený a selektovaný s max. heterózním efektem, jaký se podaří v drobnochovu pouze výjmečně.
Mnoho jsem si pročítal než jsem do nich šel,slyšel samou chválu a odzkoušel.Nesvádím mé neúspěchy vyloženě na hylu ale na to že jsou zřejmě náchylnější a já si hned přivlekl nemocné kusy.Již jsem vyzabijel vše a pokud něměli díru ve stehně měli hrozně zanícená rodidla,konečník a jakoby podlitinky na vnitřnostech.Koupil jsem od loňského podzimu dva samce a šest samic a odchoval jsem od nich jediný vrch od samice která chcípla a to jen protože jsem je mohl podstrčit kaliforňačkám, ale jak jsem psal víše cca v šesti týdnech jsme se ženou běhaly okolo nich a natíraly holá místa protiplísňovou mastí . Myslím si že chovným prostředím to nebylo(kaliforňačky vyváděli normálně),měl jsem je na roštech,přídavné kotiště,niplové napaječky a přídavek minerálu do pití(jmenuje de tuším od O).
Zpočátku krmeny granulemy de-heus a po mých neuspěších ječmenem,celoročně senem.Stál mne dost chovný materiál i granule a bez výsledků.Co se týče vyzmetání,žiji od mala na vesnici a vždy když potratila kráva,ovce,koza a cokoliv jiného ze zvířectva,tak jsem vždy slýchával že zmetala,takže pokud se někoho dotkl výraz že vyzmetala,tak se omlouvám,myslím si že o to nejde až tak jako říci své zkušenosti.
cepa7
napsal(a):
Mám také Hyly od p.Kočára a nemohu si to vynachválit.Početné vrhy,rychlý růst.Krmím granule,ječmen,seno,zelenina,pečivo a samozřejmě voda.Na třech měsících tři kila a více
Dobrý, koupil bych samici Hyla F1. Nemáte někdo na prodej.Jsem od Uherského Hradiště, nabidnete,děkuji. 76.mir@seznam.cz
tom.50
napsal(a):
Tak jsme se samičkou dojeli k veterináři a má těžký zápal plic, dostala injekci antibiotik a dál jí to dáváme do vody. V pondělí nám doktorka přijede očkovat králíky a přitom uvidí parentálku Vločku jestli jí léčba zabírá. Samice to snáší statečně, dali jsme jí do chodby aby nebyla úplně venku a budeme se těšit na její uzdravení.
Tak vám držíme palce, ať se daří! A abyste to měl zdravé.
Došlo ne snad j nejhoršímu, samice žije, je jí zjevně líp, ale dneska jsem jí slyšel opět prskat (kýchat), ale není to dobré v tom, že už kýchá a velmi chrčí, velmi hlasitě, silněji než by bylo skřípání zubů nebo hlodání chleba, další samice. Blbé je to o to víc, že je to samice těsně před okocením. S plnou hubou slámy staví hnízdo a chrčí...
Tak jsem z Hyl velmi, ale velmi rozčarovaný. Léky nejsou drahé, je to ale komplikace a hlavně, nikdy v životě jsem to neměl, nezažil, kromě kokcidiozy a kdysi za komančů myxo (když se teprve moc neočkovalo) jsem snad ani neslyšel, že by králík kýchal či měl zápal plic. Asi se to neřešilo s veterinářem a takový králík uhynul. Jen jsem o nějakých nemocech slyšel, nikdy jsem to u svých králíků neměl. Zanesli jsme si to tou Hylou, musela být infikovaná.
tom.50
napsal(a):
Došlo ne snad j nejhoršímu, samice žije, je jí zjevně líp, ale dneska jsem jí slyšel opět prskat (kýchat), ale není to dobré v tom, že už kýchá a velmi chrčí, velmi hlasitě, silněji než by bylo skřípání zubů nebo hlodání chleba, další samice. Blbé je to o to víc, že je to samice těsně před okocením. S plnou hubou slámy staví hnízdo a chrčí...
Tak jsem z Hyl velmi, ale velmi rozčarovaný. Léky nejsou drahé, je to ale komplikace a hlavně, nikdy v životě jsem to neměl, nezažil, kromě kokcidiozy a kdysi za komančů myxo (když se teprve moc neočkovalo) jsem snad ani neslyšel, že by králík kýchal či měl zápal plic. Asi se to neřešilo s veterinářem a takový králík uhynul. Jen jsem o nějakých nemocech slyšel, nikdy jsem to u svých králíků neměl. Zanesli jsme si to tou Hylou, musela být infikovaná.
Nedávejte jí vůbec k ostatním králikům,jinak dopadnete jak já.Nejhorší že kralici žrali,chovali se normálně,pouze byly bázlivější.Po mých zkušenostech jsem přesvědčen že máte parezu.Jink rád bych slyšel ten potrat po česku
tom.50
napsal(a):
Čtu to tady a divím se Vám.
Jste rozčarovaní z nákupu a chovu Hyly.Z části si za to můžete sami.Přece když dáte králíka teď v zimě z klecového-halového chovu ven, jak to asi může dopadnout?
Hodlám u p. Kočára taky nakoupit, ale odložím to až na květen.Tak, aby měli králíci šanci se adaptovat.
Dřív jsem pracoval ve stavebním odvětví.
Zima-tvrdě pod nulou a já jsem byl v pohodě.
Dnes mám práci ve stálé teplotě (24" C ) po celý rok....
A když mne ofoukne je mi na umření.A do toho když příjdou děti ze školy s chřipkou....
No a tak nějak je to i s těmi králíky...
borax
napsal(a):
Čtu to tady a divím se Vám.
Jste rozčarovaní z nákupu a chovu Hyly.Z části si za to můžete sami.Přece když dáte králíka teď v zimě z klecového-halového chovu ven, jak to asi může dopadnout?
Hodlám u p. Kočára taky nakoupit, ale odložím to až na květen.Tak, aby měli králíci šanci se adaptovat.
Dřív jsem pracoval ve stavebním odvětví.
Zima-tvrdě pod nulou a já jsem byl v pohodě.
Dnes mám práci ve stálé teplotě (24" C ) po celý rok....
A když mne ofoukne je mi na umření.A do toho když příjdou děti ze školy s chřipkou....
No a tak nějak je to i s těmi králíky...
Nepochopil jste to. Prostě jsme to zkusili, tady na ifauně byly jen protichůdné názory, jedni to chválí a jiní zatracují. Pak jsem komunikoval s p. Kočárem a ten mě ujistil, že jeho Hyly nejenže snesou chov venku v králíkárnách, ale že zkrmování klasického krmiva zvládnou též. Kdyby jasně řekl, že v lednu (nikdo netušil, že bude tak mírná zima) si Hyly pořizovat nemáme, samosebou bychom to neudělali. Rozčarovaní jsme tedy z faktu, že to králíci po téměř dvou měsících neumějí a nezdá se, že by je to šlo naučit, samec raději zhubnul než by žral seno a obilí a tak mu musely být vráceny granule!!! To je tedy první půlka, rozčarování, tedy nepotvrdila se tvrzení pana Kočára.
Druhé zklamání je v tom, že samice do necelého týdne začala poprskávat a je tedy velmi pravděpodobné, že infikovanou jsme si jí už přivezli. Ale i to se prostě může stát, to je prostě riziko chovu.
A třetí rovina je v tom, že jsme měli nějaká očekávání. I přes vědomí rizik jsme přece jen doufali, že to zrovna nám dopadne dobře a že všichni ti kritikové měli smůlu (a my jí mít nebudeme) a nebo že se dokonce neuměli či nechtěli postarat tak kvalitně, jako to uděláme my. Takže při nejlepší péči, jakou zdaleka nikdy "obyčejní" králíci neměli jsou s Hylou jen problémy a já problémy nemám rád, vy ano? Nazabývám se jen chovem králíků. Jestli nemám rád starosti, pak se logicky budu snažit se jich zbavit a nepřidělávat si další.
Hyly samosebou nevytluču a nezakopu, nejspíš ale nebudeme v jejich chovu pokračovat.
Skuste hyplus ja ich mam a spokojnost kupovane na slovensku, aj ked mi časom odišli dve samice ale bola to moja chyba samice sa odvápnili ,proste po 3 okotení ochrnuli na zadne nohy inak im nič nebolo mal som davat bud ine granule alebo vitamin supervit-S . No škoda teraz som už mudrejši ale to bolo bokom brojlerove kraliky hyplus nemaju chybu. rychly rast,početnost mladych,atd, A ty čo pišu že ked skriži BOA x KAL alebo BU a pod, tak to je to najidealnejšie čo sa dá dosiahnut. nikto nepozera na to že nikdy nebude mat nikto taku vyťaženost čisteho mäsa ako u hyplusov. BOA su krasne kraliky ale ked si zoberiete že oderiem 3mesačneho BO tak mi ostane hromada kosti obalenych v troške mäsa. asi tolko moj nazor . vrele odporučam hyplusy . www.hyplus.sk.
tom.50
napsal(a):
Nepochopil jste to. Prostě jsme to zkusili, tady na ifauně byly jen protichůdné názory, jedni to chválí a jiní zatracují. Pak jsem komunikoval s p. Kočárem a ten mě ujistil, že jeho Hyly nejenže snesou chov venku v králíkárnách, ale že zkrmování klasického krmiva zvládnou též. Kdyby jasně řekl, že v lednu (nikdo netušil, že bude tak mírná zima) si Hyly pořizovat nemáme, samosebou bychom to neudělali. Rozčarovaní jsme tedy z faktu, že to králíci po téměř dvou měsících neumějí a nezdá se, že by je to šlo naučit, samec raději zhubnul než by žral seno a obilí a tak mu musely být vráceny granule!!! To je tedy první půlka, rozčarování, tedy nepotvrdila se tvrzení pana Kočára.
Druhé zklamání je v tom, že samice do necelého týdne začala poprskávat a je tedy velmi pravděpodobné, že infikovanou jsme si jí už přivezli. Ale i to se prostě může stát, to je prostě riziko chovu.
A třetí rovina je v tom, že jsme měli nějaká očekávání. I přes vědomí rizik jsme přece jen doufali, že to zrovna nám dopadne dobře a že všichni ti kritikové měli smůlu (a my jí mít nebudeme) a nebo že se dokonce neuměli či nechtěli postarat tak kvalitně, jako to uděláme my. Takže při nejlepší péči, jakou zdaleka nikdy "obyčejní" králíci neměli jsou s Hylou jen problémy a já problémy nemám rád, vy ano? Nazabývám se jen chovem králíků. Jestli nemám rád starosti, pak se logicky budu snažit se jich zbavit a nepřidělávat si další.
Hyly samosebou nevytluču a nezakopu, nejspíš ale nebudeme v jejich chovu pokračovat.
to je velice nemilé co potkalo Vás doufám že se Vám to podaří vyléčit a mladé co se mají narodit to přežijou. a stím krmením já problém nemám prvni tři dny jsem krmil granulemi od p. Kočára 4-5 den půl na půl se svými granulemi a od 6 dne podávam směs 3 díly granulí dva ječmene a jeden ovsu... krom jedné nevychované samičky která nechce jíst oves tak nemám problém. Seno doplnuju co druhý den plne jesle a chutná jim dokonce už dvě samičky mám zapuštěné (měli brutalní říji ) jen poslední zatím nechce ale snad se to povede
tak hodně štěstí
Pavel
Dobrý den ,
Hyly mám já i můj otec už asi dva roky a můžu vám říct , že lepší králíky jsem ještě neměl (za 20 let). Odstavuji v pěti týdnech , to mají asi kilo . Zabíjím ve třech až třech a půl týdne , hmotnost 2,9 až 3,4 kg ž.v. . Krmím směs granulí , ovsa a kukuřice od narození až po porážku . Počet mladých je 8 - 10 . Dva dny po odstavu znovu připouštím a takhle pořád dokola . Samice jsou ve velice dobré kondici a od čtyř samic jsem měl loni 135 mladých , úhyn asi 10 kusů . Ještě jsem zapomněl dodat , že v sedmém týdnu přeléčím kokc. . Chovné kusy nakupuji u pana Kočára . S pozdravem Miloš
sloup12
napsal(a):
Dobrý den ,
Hyly mám já i můj otec už asi dva roky a můžu vám říct , že lepší králíky jsem ještě neměl (za 20 let). Odstavuji v pěti týdnech , to mají asi kilo . Zabíjím ve třech až třech a půl týdne , hmotnost 2,9 až 3,4 kg ž.v. . Krmím směs granulí , ovsa a kukuřice od narození až po porážku . Počet mladých je 8 - 10 . Dva dny po odstavu znovu připouštím a takhle pořád dokola . Samice jsou ve velice dobré kondici a od čtyř samic jsem měl loni 135 mladých , úhyn asi 10 kusů . Ještě jsem zapomněl dodat , že v sedmém týdnu přeléčím kokc. . Chovné kusy nakupuji u pana Kočára . S pozdravem Miloš
Taky Vás zdavím takhle bych si to přál chovat také já
Mohu se Vás zeptat v jakém poměru máte tuhle
směs namíchanou? očkujete? děkuji Pavel
pajac
napsal(a):
Taky Vás zdavím takhle bych si to přál chovat také já
Mohu se Vás zeptat v jakém poměru máte tuhle
směs namíchanou? očkujete? děkuji Pavel
Granule 70% , oves 15% , kukuřice 15% , králíky neočkuji , ale letos o tom uvažuji . Známým loni všechno chcíplo kromě jedné samice , tak mám trochu strach . Zase na druhou stranu před patnácti léty mi po očkování taky všechno chcíplo . Proto neočkuji . Ať se daří .
no ja si si myslim ze to bude asi kralikarnou alebo neviem kde chovate kraliky nieco im tam jednoducho nesedi nakolko chovam hyli bez problemov mozem len povedat ze vsetko co samice vrhnu tak 99.9%prezije ale bol taky problem predal som samicku kamosovi samozrejme zadovazil si samca z ineho chovu niekolko krat ju daval pripustat raz mu nezostala kotna po druhikrat aj po treti krat mu to rozhadzala nakolko sa stale stazoval tak mi to nedalo na vlastne ryziko som si zobral tu samicku dal som samozrejme do karanteni po 2 tyzdnoch som ju pripustil a vpohode mi vrhla 10 mladych a samozrejme aj odchovala takze bude problem v kralikarni mozno vam tam pobehuje agresivny pes nejake mysi potkany mozno mate prievan neviem ale jednoducho tam kraliky asi nechcu byt chovu zdar nech sa dari
www.kralikymojehobby.estranky.sk ziadny ani ten najmensi problem ci z krmenim alebo vrhom ziadny uhyn
marselino125
napsal(a):
no ja si si myslim ze to bude asi kralikarnou alebo neviem kde chovate kraliky nieco im tam jednoducho nesedi nakolko chovam hyli bez problemov mozem len povedat ze vsetko co samice vrhnu tak 99.9%prezije ale bol taky problem predal som samicku kamosovi samozrejme zadovazil si samca z ineho chovu niekolko krat ju daval pripustat raz mu nezostala kotna po druhikrat aj po treti krat mu to rozhadzala nakolko sa stale stazoval tak mi to nedalo na vlastne ryziko som si zobral tu samicku dal som samozrejme do karanteni po 2 tyzdnoch som ju pripustil a vpohode mi vrhla 10 mladych a samozrejme aj odchovala takze bude problem v kralikarni mozno vam tam pobehuje agresivny pes nejake mysi potkany mozno mate prievan neviem ale jednoducho tam kraliky asi nechcu byt chovu zdar nech sa dari
Nevím zda králikárnou.15 let jsem choval Ziky s novozelanskýma naprosto bez problémů a úhynů.
Chovné ve chlívě v králikárně na roštech a přídavnými kotištěmi a mláďata po odstavu do králikárny ven a v létě nebo na jaře na 9 měsícech očkovat.Točil jsem je 4x do roka s průměrem 10 mladých ale to už jsem neměl rád.Pro mne ideál 8,samice pak nejsou tak vyšťavený.
Hyly se mi nedařily odchovat a když jsem odchoval krmil jsem 7 měsíců(oproti původním čtyrem) a králici měli v živé místo 3,5 kg 2,5kg.Po zabití jich mnoho mělo podkožní abces,v napojení svalů ve stehně vyžranou díru a někde hnis. Od původních králiků jsem od dvou samic nevěděl co s nima,zde jsem měl pět samic a ve finále dva samce a králici nebyly.Ve finále jsem i ty chovné dal po uvaření psovi.Chovu zdar již pro mne neplatí,mám prázdnou vyvápněnou králikárnu a černou mysl
tom.50
napsal(a):
Ahoj.
Taky máme Hyly od pana Kočára, přivezli jsme kluka Masyla a holku Parentale začátkem ledna. Samička byla říjná, když nám jí p. Kočár dával, řekl ale, abychom nechali králíky asi týden až deset dní aklimatizovat. Stalo se a od té doby se nám nepodařilo samičku připustit. Sameček skáče nějak "blbě", máme o rok staršího samce Bu a to je jiný kadet!!!!
K tomu samice nějak prská, asi tři týdny, malinko, ale teď se to stupňuje a včera měla u nosu bílý hustý či tuhý sekret. Zítra jí vezeme k veterináři, po popisu do tel. je to prý asi na antibiotika.
Prostě jsme z králíků Hyla velmi zklamaní. Sameček neumí žrát seno. Nechce nic jiného než granule, ignoruje kořenovou zeleninu a obilí jen když nemá granule a jen aby neměl hlad. Nemá základní instinkty, nežere kůru z větviček ani ovoc. stromů, ani jehličnanů. Chleba jen po přemlouvání a jen "zobne" a nechá to tam.
Ale nelituju, dokud jsem rybařil, vyházel jsem mnohonásobně víc za úplné nesmysly, a toho času a projetého benzínu!! Pořád s manželkou věříme, že se Hyla od pana Kočára proberou z blbosti a začnou fungovat jako normální králíci. A když ne, svět se nezboří, jen moje víra v brojlery asi zůstane silně otřesená.
Tom.
www.kralikymojehobby.estranky.sk ziadny problem ziadny uhyn a to myslim bez srandy a samozrejme ak si niekto kupi kralika z velkochovu krmeny granulami tak kazdy chovatel vas musi upozornit nato ze prechod na ine krmivo sa roby pomali nemozete mu hned namiesto granuli hodit travu alebo jacmen chleba a podobne roby sa to vsetko pomali potom niet divu ze samec nechcel seno ked ho nikdy vzivote nevidel a ak by ste si priviedli nakazeneho kralika tak si myslim ze do 2-3 dni by vam hned uhinul ak vam vydrzali tyzden alebo dva podla mna je to strava aklimatizacia pripadne nakazili sa uvasa ked moje predchadzajuce skusenosti su take ze po nakazeni alepo po spozorovani nakazenia kralik do 24hod uhinie a vacsinou mu neje pomoci
brondous
napsal(a):
Nevím zda králikárnou.15 let jsem choval Ziky s novozelanskýma naprosto bez problémů a úhynů.
Chovné ve chlívě v králikárně na roštech a přídavnými kotištěmi a mláďata po odstavu do králikárny ven a v létě nebo na jaře na 9 měsícech očkovat.Točil jsem je 4x do roka s průměrem 10 mladých ale to už jsem neměl rád.Pro mne ideál 8,samice pak nejsou tak vyšťavený.
Hyly se mi nedařily odchovat a když jsem odchoval krmil jsem 7 měsíců(oproti původním čtyrem) a králici měli v živé místo 3,5 kg 2,5kg.Po zabití jich mnoho mělo podkožní abces,v napojení svalů ve stehně vyžranou díru a někde hnis. Od původních králiků jsem od dvou samic nevěděl co s nima,zde jsem měl pět samic a ve finále dva samce a králici nebyly.Ve finále jsem i ty chovné dal po uvaření psovi.Chovu zdar již pro mne neplatí,mám prázdnou vyvápněnou králikárnu a černou mysl
hmmm no je to fakt zaujimave ale ked ste chovali ziki a neboli problemi tak sa ktomu skuste vratit alebo skuste hyplusi su to podobne ako hyli az by som povedal ze rovnake len maju iny nazov ale do buducna si kupujte radsej po menej napriklad 2 samicky jedneho samca az vam odchovaju az vtedy sa dotoho dajte vo vacsom mnozstve aby ste zbytocne nevyhadzovali peniaze aj tak mi neide do hlavi stymi hylami prikladam vam moju stranku www.kralikymojehobby.estranky.sk a fakt za 4 roky chovu tychto kralikov som mali len 2 krat uhin
marselino125
napsal(a):
hmmm no je to fakt zaujimave ale ked ste chovali ziki a neboli problemi tak sa ktomu skuste vratit alebo skuste hyplusi su to podobne ako hyli az by som povedal ze rovnake len maju iny nazov ale do buducna si kupujte radsej po menej napriklad 2 samicky jedneho samca az vam odchovaju az vtedy sa dotoho dajte vo vacsom mnozstve aby ste zbytocne nevyhadzovali peniaze aj tak mi neide do hlavi stymi hylami prikladam vam moju stranku www.kralikymojehobby.estranky.sk a fakt za 4 roky chovu tychto kralikov som mali len 2 krat uhin
Ziky již neseženu nelze.Co se týče hyl koupil jsem prvotně jednu připuštěnou samičku se samcem,pak jsem přikoupil ještě jednu,pak jsem přivezl samce a samičku od jinud a podslední dva byly hyplusy(také nerozlišuji) Mezitím jsem do toho měl dvě kaliforňačky které mi jediné daly s tím hylákem tři vrhy bez problému s odchovem.A pak jsem je sežral protože jsem měl dvě samice od hyl.
Nemyslím si že je to uplně problém hyl jako jejich náchylností k těmto nemocem.pokud samec má 4,5kg samice okolo 4,2kg nejeví žádné známky problémů,dle tetování pět měsíců staré tak nemám důvod myslet si že je to nemocné.Vše se ukazovalo až na mladých a na starých po zabití.
A pak to byla asi másmůla na chovné kusy které se zřejmě od sebe pak nakazily parezou
brondous
napsal(a):
Ziky již neseženu nelze.Co se týče hyl koupil jsem prvotně jednu připuštěnou samičku se samcem,pak jsem přikoupil ještě jednu,pak jsem přivezl samce a samičku od jinud a podslední dva byly hyplusy(také nerozlišuji) Mezitím jsem do toho měl dvě kaliforňačky které mi jediné daly s tím hylákem tři vrhy bez problému s odchovem.A pak jsem je sežral protože jsem měl dvě samice od hyl.
Nemyslím si že je to uplně problém hyl jako jejich náchylností k těmto nemocem.pokud samec má 4,5kg samice okolo 4,2kg nejeví žádné známky problémů,dle tetování pět měsíců staré tak nemám důvod myslet si že je to nemocné.Vše se ukazovalo až na mladých a na starých po zabití.
A pak to byla asi másmůla na chovné kusy které se zřejmě od sebe pak nakazily parezou
"A pak to byla asi má smůla na chovné kusy, které se zřejmě od sebe pak nakazily parezou"
Pareza kojících samic je nepřenosná!!
Vzniká nedostatkem vápníku ( z důvodu kojení ).