Jak staré samice kupovat na chov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2014 07:01
vita6161

XXX.XXX.202.21

jak starou samičku je dobré si koupit od jiného chovatele? kdo máte s tím to zkušenosti

17.4.2014 07:40
kachna

XXX.XXX.188.76

vita6161 napsal(a):
jak starou samičku je dobré si koupit od jiného chovatele? kdo máte s tím to zkušenosti

Já nad tím nikdy nepřemýšlela, kupuju tak pětiměsíční a starší, kdy už poznám i předpoklady pro výstavy.

17.4.2014 08:45
vita6161

XXX.XXX.202.21

kachna napsal(a):
Já nad tím nikdy nepřemýšlela, kupuju tak pětiměsíční a starší, kdy už poznám i předpoklady pro výstavy.

rozumím a já si koupil před dvěma týdny samiču ve věku 17týdnů a pán povídá že je z osmi jeden samec a sedm samic a že je minulí týden odstavoval no a týden nato koukám vono se to rozrodilo tak jsem měl "velkou radost" pro mě samice těžko k dostání a ted ji můžu dát na braku paličku česneku protože k dalšímu chovu asi nebude máte stím někdo zkušenost

17.4.2014 09:56
berenika

XXX.XXX.219.10

Tak určitě záleží na tom, k jakému účelu byla samička pořízena...pokud na výstavy, tak to asi vliv mít bude, zřejmě nedosáhne předepsané váhy. Do užitkového chovu ji podle mě můžete normálně použít, samozřejmě ji ještě nechte po odstavu mladých dozrát.
Já jsem si vloni do svého chovu pořídila burgundské a jsem z nich fakt pafsmajlík. To jsou normálně "sexuální mašiny" smajlík....neexistuje abych mohla nechat celý vrh spolu do konce výkrmu. Už ve 3 měsících se samci pokoušejí samice obskočit a ve 4 měsících mají samice říje jako hrom, včetně stavění hnízda a trhání chlupů. Taky se mi u prvního vrhu stalo, že jsem to podcenila a jedna pětiměsíční samička mi porodila, naštěstí vše v pohodě zvládla, zůstala sice menší, ale máma je výborná.

17.4.2014 21:15
vita6161

XXX.XXX.202.21

ano tak to je přesně tak jak říkáte ano mám ji burgunskou nechal jsem jí 4mimča a uvidím jak porostou mladé mám je na maso tak doufám že to bube dobře růst

17.4.2014 21:40
kachna

XXX.XXX.188.76

vita6161 napsal(a):
ano tak to je přesně tak jak říkáte ano mám ji burgunskou nechal jsem jí 4mimča a uvidím jak porostou mladé mám je na maso tak doufám že to bube dobře růst

Já jsem si takhle podtrženou samičku do chovu také nechala a nelitovala jsem.

19.4.2014 13:25
vita6161

XXX.XXX.202.21

a kolik mývá mladých a jak rostou do odstavu jestli je schopná vyprodukovat dosti mléka ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík