Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2014 21:51
bombata

XXX.XXX.153.9

Zdravím,
neví někdo náhodou jestli už nějakého výrobce napadlo vyrábět granule s přírodním léčivem pro krmné směsi ?? pokud vím spousta lidí granule používá do mixů i ja bych uvítal kdyby existovali granule s učinným léčivem v takové dávce aby se počítalo s třeba 50 procentním podílem v celkové směsi.

28.5.2014 22:42
skupa

XXX.XXX.166.118

Určitě dobrý nápad, ale zase by to spoustu lidí nedalo a bylo by zle.Tak jako ted míchají granule s léčivem s ostaním a pomíjí tak účinek, tak možná i naopak by dávali samotné a to by zase bylo moc..Rozhodně pro zkušené by to mohlo být zajímavé

29.5.2014 06:12
bombata

XXX.XXX.153.9

No taky myslím asi budu muset oslovit pár výrobců a uvidí se smajlík

29.5.2014 12:22
bara001

XXX.XXX.40.135

bombata napsal(a):
Zdravím,
neví někdo náhodou jestli už nějakého výrobce napadlo vyrábět granule s přírodním léčivem pro krmné směsi ?? pokud vím spousta lidí granule používá do mixů i ja bych uvítal kdyby existovali granule s učinným léčivem v takové dávce aby se počítalo s třeba 50 procentním podílem v celkové směsi.

Existují, je to přípravek EMANOX, čistě bylinný výtažek. Není to však léčivo, udrží slušně králíky v dobré kondici, ale pokud se objeví nemoc, nestačí. Ale určitě je to řešení, tyhle granule používám ráda.

11.6.2014 22:12
bombata

XXX.XXX.153.9

No tak výrobce by byl kdyby měl někdo nějaký nápad jak vylepšit složení granulí budu rád ;-)

5.10.2014 18:44
ola007

XXX.XXX.231.237

Klidný nedělní večer všem, mám prosbu, můžete mi někdo napsat název či výrobce granulí obsahujících přírodní léčivo Emanox? Snažila jsem se najít zde v diskusích, ale nenašla. smajlík Děkuji. smajlík

5.10.2014 19:37
kachna

XXX.XXX.188.76

ola007 napsal(a):
Klidný nedělní večer všem, mám prosbu, můžete mi někdo napsat název či výrobce granulí obsahujících přírodní léčivo Emanox? Snažila jsem se najít zde v diskusích, ale nenašla. smajlík Děkuji. smajlík

firma Pohledští dvořáci.

5.10.2014 21:33
tom.50

XXX.XXX.117.5

ola007 napsal(a):

A proč mocí mermo chcete granule s léčivem? Já zase nemohl sehnat granule bez jakékoli medikace.

Nevím jak u králílů. Obecně ale platí, že "léčit" i když to není potřeba, jakoby preventivně je nesmysl a může se vytvořit rezistence původců nemocí. Přece by nikoho normálního snad ani nenapadlo denně, i když je zdravý, do sebe prát s každým jídlem nějaké léky v domnění, že nedostane nemoc.

Možná jsme měli štěstí, ale z více než 50 letos odchovaných králíků na maso jsem praštil jen se třemi mláďaty v době kolem odstavu a to ještě přičítám krmení trávou. Už i jinde jsem psal, že tím kouzlem, snadno a všude zadarmo dostupným je černobýl. Jednou týdně (kromě kojících samic) dostává každý králík asi 30 cm "klacku" černobýlu s lístky a případně i kvítky. Před létem tomu některý slunečný a teplý den věnujeme pár hodin, dojedeme na nějaké rumiště, přivezu toho celého kombíka. Udělají se svazky po asi deseti klackách - bývají i metr dlouhé (i víc) a na šňůry dát na půdu. Samo to uschne a nepřekáží, pak, když je to potřeba během zbytku roku se to stříhá štěpařskými nůžkami na požadovanou délku. A to dáváme jako prevenci a nemáme problém. Králíci většinou sežerou i ten zdřevnatělý tlustý stvol. A když dám do kotce černobýl, cokoli mají v hubě ihned vyplivnou a dychtivě se na něj vrhnou.

V zimě přišla sousedka, že jí chcípají králíci, dostala černobýl a pro další nepřišla. Na otázku proč sdělila, že nechtěla obtěžovat a že si ve starém úvoze nastříhala odumřelý černobýl (byl sníh, "klacky" černobýlu stojí celou zimu) a svoje králíky vyléčila tím.
Tím se ukázalo, že funguje i černobýl sklizený i teprve teď i v zimě a že funguje i když je už zle.

Kdokoli mě poslechnul a dává černobýl, nepotřebuje řešit kokcidiozu vůbec!

5.10.2014 22:55
kachna

XXX.XXX.188.76

tom.50 napsal(a):
A proč mocí mermo chcete granule s léčivem? Já zase nemohl sehnat granule bez jakékoli medikace.

Nevím jak u králílů. Obecně ale platí, že "léčit" i když to není potřeba, jakoby preventivně je nesmysl a může se vytvořit rezistence původců nemocí. Přece by nikoho normálního snad ani nenapadlo denně, i když je zdravý, do sebe prát s každým jídlem nějaké léky v domnění, že nedostane nemoc.

Možná jsme měli štěstí, ale z více než 50 letos odchovaných králíků na maso jsem praštil jen se třemi mláďaty v době kolem odstavu a to ještě přičítám krmení trávou. Už i jinde jsem psal, že tím kouzlem, snadno a všude zadarmo dostupným je černobýl. Jednou týdně (kromě kojících samic) dostává každý králík asi 30 cm "klacku" černobýlu s lístky a případně i kvítky. Před létem tomu některý slunečný a teplý den věnujeme pár hodin, dojedeme na nějaké rumiště, přivezu toho celého kombíka. Udělají se svazky po asi deseti klackách - bývají i metr dlouhé (i víc) a na šňůry dát na půdu. Samo to uschne a nepřekáží, pak, když je to potřeba během zbytku roku se to stříhá štěpařskými nůžkami na požadovanou délku. A to dáváme jako prevenci a nemáme problém. Králíci většinou sežerou i ten zdřevnatělý tlustý stvol. A když dám do kotce černobýl, cokoli mají v hubě ihned vyplivnou a dychtivě se na něj vrhnou.

V zimě přišla sousedka, že jí chcípají králíci, dostala černobýl a pro další nepřišla. Na otázku proč sdělila, že nechtěla obtěžovat a že si ve starém úvoze nastříhala odumřelý černobýl (byl sníh, "klacky" černobýlu stojí celou zimu) a svoje králíky vyléčila tím.
Tím se ukázalo, že funguje i černobýl sklizený i teprve teď i v zimě a že funguje i když je už zle.

A víte vůbec, co je vlastně emanox?
Složení: oregáno, mateřídouška, máta, rozmarýn, majoránka, česnek atd.
(ale jinak na černobýl také nedám dopustit)

5.10.2014 23:03
tom.50

XXX.XXX.117.5

kachna napsal(a):
A víte vůbec, co je vlastně emanox?
Složení: oregáno, mateřídouška, máta, rozmarýn, majoránka, česnek atd.
(ale jinak na černobýl také nedám dopustit)

Emanox znám, máme ho, ale zatím jsme ho nepotřebovali.

6.10.2014 07:20
ola007

XXX.XXX.231.237

Krmím směsí, kterou si sama míchám a obsahuje granule pouze bez léčiva. Z obav z odstavu mláďat jsem chtěla zkusit podávat granule s Emanoxem, což je přírodní lék. Také nechci cpát svoje ušáky nějakými svinstvy, ale čeká mě odstav prvního vrhu a jsem z toho trošku nervní. smajlík
Moc děkuji za rady, po černobýlu se podívám. A Emanox koupím v kapkách, pro jistotu...

6.10.2014 22:08
jr.48

XXX.XXX.208.152

tom.50 napsal(a):

Prosím o objasnění.Píšete že nedáváte kojícím,ale já potřebuji podchytit kokcidiózu hlavně u malých,kteří jsou ještě u samice. Jinak Vám věřím a děkuji .

11.10.2014 18:36
ola007

XXX.XXX.231.237

Ještě bych se chtěla zeptat, zda musím při preventivním podávání Emanoxu dávat ten Probiostan? Nebo můžu krmit dál jak jsem já i králíci navyknutí? A je lepší Emanox do vody nebo koupit granule s Emanoxem?

11.10.2014 20:48
tom.50

XXX.XXX.117.5

jr.48 napsal(a):
Prosím o objasnění.Píšete že nedáváte kojícím,ale já potřebuji podchytit kokcidiózu hlavně u malých,kteří jsou ještě u samice. Jinak Vám věřím a děkuji .

Ano, to je problém. Vysvětlím jak to děláme my.

Proti kokcidioze suprovně funguje větev z vrby s listím a tenkou kůrou. Jenže se tím zastaví laktace a to naráz! Dokonce jsem někde vyčetl, že se tím zastavuje laktace třeba u samice, když přijde o mladé, aby nedostala zánět vemínka.
O černobýlu nevíme, jestli nemá stejný nebo podobný účinek a tak ho samicím nedáváme. Králíčata jsou asi 17-20 dní v hnízdě a pokud se odstavuje v šesti týdnech = 42 dní, pak je kritických asi 20 dní, kdy už sama žerou. Myslím ale, že skutečně kritických je posledních asi 10-14 dní před odstavem, to už žerou hodně, myslím, že víc než kolik toho dostávají kojením. V té době králíčata "hlídáme" a při sebemenším podezření dostanou i se samicí černobýl a holt to risknem. I kdyby samice po tom černobýlu ztratila mléko, jako u té vrby, pak už mají králíčata šanci. Nezdá se, že by černobýl fungoval jako vrba, nicméně takto to z opatrnosti děláme my. Možná jsme opatrní zbytečně moc, nevím. A nevím koho se zeptat, kdo ví jistě jak to je.

Nevěděl jsem, že existují granule s Emanoxem. Preventivně bych je nedával a nebo nevím, nepřemýšlel jsem o tom.

11.10.2014 21:03
tom.50

XXX.XXX.117.5

ola007 napsal(a):
Krmím směsí, kterou si sama míchám a obsahuje granule pouze bez léčiva. Z obav z odstavu mláďat jsem chtěla zkusit podávat granule s Emanoxem, což je přírodní lék. Také nechci cpát svoje ušáky nějakými svinstvy, ale čeká mě odstav prvního vrhu a jsem z toho trošku nervní. smajlík
Moc děkuji za rady, po černobýlu se podívám. A Emanox koupím v kapkách, pro jistotu...

Podle kontextu soudím, že jste začátečník. Dovolím si radu. Nedělejte žádnou směs obilí a granulí či několika druhů obilí (králík smí bezpečně dostat jen oves a ječmen). V granulích by mělo být vše tak, aby králík už nic jiného nemusel dostat! Granule jsou ale zdánlivě drahé a tak se dává obilí + seno (také tráva, ale to pokud možno raději ne = velký sklon ke kokcidioze).

Proč to píšu tak obšírně. Jestli namícháte granule s obilím, pak hrozí, že se králík bude snažit něco vybírat dřív a tím rozhází to, co je pro něj v tu chvíli méně atraktivní, co by ale jinak sežral. Ale zašlapané v podestýlce už nic žrát nebude a tak to jde do ztrát. Nyní máme zásobníková krmítka a to nemá chybu!! Do těch dáváme granule. Obilí však dáváme do misky. A nikdy dva druhy najednou, opět by hrozilo výše popsané.

A nekrmte vločky, to je jen oves a nesmírně, asi 10x dražší. To je prastarý blud z doby komunismu, kdy se obilí nedalo sehnat a oves už vůbec ne!!!!!!! A rptože je oves dobrý, zvlášť pro chovné králíky a kojící samice, jediná možnost jak ho za soudruhů získat byly ty ovesné vločky. Bohužel se babsky pořád radí dávat vločky. Nesmysl! A že to je namačkané? Králík má zuby přece ne?

U ovsa se nedivte, že ho králíci luští a nechávají pluchy. Jen některý králík žere oves celý. Ničemu to nevadí. Jen se oves nehodí do zásobníkových krmítek, která jsou přišroubovaná v kotci, ty pluchy je nutné vyhazovat a to by se muselo odšroubovávat krmítko, aby se dalo vysypat.

12.10.2014 09:15
jr.48

XXX.XXX.208.42

tom.50 napsal(a):
Ano, to je problém. Vysvětlím jak to děláme my.

Proti kokcidioze suprovně funguje větev z vrby s listím a tenkou kůrou. Jenže se tím zastaví laktace a to naráz! Dokonce jsem někde vyčetl, že se tím zastavuje laktace třeba u samice, když přijde o mladé, aby nedostala zánět vemínka.
O černobýlu nevíme, jestli nemá stejný nebo podobný účinek a tak ho samicím nedáváme. Králíčata jsou asi 17-20 dní v hnízdě a pokud se odstavuje v šesti týdnech = 42 dní, pak je kritických asi 20 dní, kdy už sama žerou. Myslím ale, že skutečně kritických je posledních asi 10-14 dní před odstavem, to už žerou hodně, myslím, že víc než kolik toho dostávají kojením. V té době králíčata "hlídáme" a při sebemenším podezření dostanou i se samicí černobýl a holt to risknem. I kdyby samice po tom černobýlu ztratila mléko, jako u té vrby, pak už mají králíčata šanci. Nezdá se, že by černobýl fungoval jako vrba, nicméně takto to z opatrnosti děláme my. Možná jsme opatrní zbytečně moc, nevím. A nevím koho se zeptat, kdo ví jistě jak to je.

Nevěděl jsem, že existují granule s Emanoxem. Preventivně bych je nedával a nebo nevím, nepřemýšlel jsem o tom.

Velice Vám děkuji za odpověď a Váš čas.Doposud jsem podával jako prevenci Sulfadimidin nebo ESB3,ale velice mně zaujala vaše zkušenost s bylinkami .Za dva týdny budu odstavovat malé a jsem připraven Vaše zkušenosti využít.Jistit to budu také Emanoxem,což je v mém chovu rovněž novinka.Jindra

22.4.2015 05:18
Michal NoS

XXX.XXX.42.97

Zdravím chcem sa opýtat na tie proutky s vrby, bol som si narezat aj zo zelenými vyhonkami, žerú jak listky tak koru uplne do hola.
Možem začat dávat vrbove proutky aj ked je samica s mladými cca 10 týden života, už ich budem oddelovat od mladých...
Aj ked zastavím mleko u matky ale v tak pokročílom veku mladých to vadí?
Pelýnek/palina ešte nerastie, nie som zastanca chemie ohladne kokci, raz som dával proti entero a pritom to bola kokci(moja chyba), ale nechcem po skusenostiach do nich pchát chemiu mám Emanox, ale dost ma zaujalo to vrbove drevo s viacerých skusenosti chovatelov a taktiež pelýnek.
Kedy bezbečne možem dávat vrbu alebo pelýnek ked su mladý ešte s matku od jakeho veku asi tak?medzi 8 až 12 týdnem to možem podavát?
Alebo mám radšej matku vytiahnut z hniezda nech mladý zjedia vyhonki a olúpu drevo a pak ju tam vratit?

Přidejte reakci

Přidat smajlík