Čím podpořit laktaci?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2014 14:37
adriane

XXX.XXX.114.3

Mám dotaz, narodil se u mně vrh s neuvěřitelným počtem 8 mláďat (zakrslíci) a měla jsem o ně strach tak jsem dvě podsadila jiné samici, která má dvě. Přecijen je to velký zápřah si myslím, pro obě (ta druhá mívá málopočetné) tak se bojím aby je uživila. Momentálně je mám na "poločerstvém" perfektním seno, Berkel Futter Light a zeleném krmení (hl. pampelišky, jetel a listy lískového ořešáku + různá směs trav). Je něco čím bych mohla ještě víc podpořit laktaci? Nějaké oříšky, semínka, zelenina? Máte nějaké zkušenosti? Budu ráda za každý tip

23.6.2014 16:36
velpap

XXX.XXX.219.1

Zkuste dávat oves.

23.6.2014 16:37
velpap

XXX.XXX.219.1

Zapoměl jsem na ovesné vločky.

23.6.2014 17:18
mesič

XXX.XXX.100.81

Zdravím, já dávám listy meduňky, malin a jahod, ale meduňka je prý nejlepší

23.6.2014 18:53
adriane

XXX.XXX.80.50

Moc děkuji za tipy, zkusím sehnat. Špatně jsem počítala, bylo jich nakonec 9 a 3 takže nyní 7 a 5, tak budu doufat.

23.6.2014 19:02
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Taky se doporučuje melta. Důležité je ale samici nepřekrmovat. Také jsem jednou měla králici s 10 mláďaty. Snášel jsem jí "modré z nebe". Nakonec pošla na parézu... Nárůst krmné dávky má být pozvolný.

24.6.2014 09:54
usaci

XXX.XXX.38.186

mustela.erminea napsal(a):
Taky se doporučuje melta. Důležité je ale samici nepřekrmovat. Také jsem jednou měla králici s 10 mláďaty. Snášel jsem jí "modré z nebe". Nakonec pošla na parézu... Nárůst krmné dávky má být pozvolný.

Letos mi uhynula zakrslá na parézu jen se šesti... teď vím, že jsem je neměla litovat a nějaká mláďata hned vyřadit.

Mláďata ale žijí!!

25.6.2014 09:50
kachna

XXX.XXX.188.76

usaci napsal(a):
Letos mi uhynula zakrslá na parézu jen se šesti... teď vím, že jsem je neměla litovat a nějaká mláďata hned vyřadit.

Mláďata ale žijí!!

já bych šest taky nechala (resp. kdyby šlo podložit, podložila bych, jinak bych nechala).
Výše se doporučuje melta - prý to má být ta klasická pytlíková nebo sypaná, ne instantní, že je mnohem zdravější.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2014 07:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

kachna napsal(a):
já bych šest taky nechala (resp. kdyby šlo podložit, podložila bych, jinak bych nechala).
Výše se doporučuje melta - prý to má být ta klasická pytlíková nebo sypaná, ne instantní, že je mnohem zdravější.

Dávám za pravdu,klasická sypaná.Uvařím podle návodu a přidám mléko.Špetku cukru.Někdo na to může mít jiný názor.

26.6.2014 08:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

- třeba králík smajlík.

23.7.2014 10:03
evina66

XXX.XXX.202.71

Paréza vzniká nedostatkem Calcia. Krávě se píchá Calciovka, samicím králíků je třeba dodat calcium v krmení. Kupte si kvalitní granule pro kojící samice. Já jsem u samic s mnohočetnými vrhy dávala ovesné vločky a dokonce někdy calcium tabletky do vody. (jako poslední záchranu.) Paréza není z překrmení, ale z nedostatku a to vápníku - calcia.

Přidejte reakci

Přidat smajlík