Výběr truhláře na králíkárnu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2014 12:39
adriane

XXX.XXX.114.3

Dobrý den

Vybírám truhláře, který je schopen postavit kvalitní králíkárnu. Tak aby vydržela (s plast. vaničkami takže za předpokladu že to opravdu neočůrají) min. 30let (případně s dobrými opravami a renovacemi) a aby to na té zahradě nějak vypadalo. Z "výběrového řízení" mi zatím vypadli 3, Martin Demel, Teplý a Novosad (zatím se jeví nejlépe, i když cena je vysoká - ale pokud to za to bude stát, dá se pochopit).
Máte někdo zkušenost s těmito konkrétními pány, ještě lépe podpořené nějakou fotkou po letech? Nebo případně i někoho jiného?

24.6.2014 22:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Truhláře nevím, ale mám připomínku. Bude-li králíkárna venku, udělala bych střechu s přesahem.
Nechápu, proč některé králíkárny (většina), mají sice střešní přesah, ale střecha je sklopená
dozadu, jako u kadibudky - místo dopředu, aby trochu chránila a kryla.
Z okna vidím sousedovy králíky. V zimě, když fičí severák, třeba se sněhem, krčí se v zadním
rohu, ale nemá nejmenší ochranu, fičí na něj, snad i skrz něj. . . .Posílám odkaz na králíkárnu,
která se dá koupit . Takové jsou v nabídkách snad všechny.
Nenechala bych ji tak otevřenou. Dvířka bych z poloviny udělala plná, aby měl králík nějaké závětří.

http://kralikarny.dbs-prusinovice.cz/
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/34807929/Kralikarna-sestikotcova.php

25.6.2014 09:57
rabbit

XXX.XXX.209.147

Sklon dozadu je logický, dodělat závětří překrytím dvířek je maličkost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.6.2014 20:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, doporučuji pana Drimla z Chrudimi - myslím. Jeden kotec za 1000,- posílám fotku a jsem nad míru spokojena, králíkárna je hotová do týdne.

26.6.2014 10:02
ing.panda

XXX.XXX.47.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, doporučuji pana Drimla z Chrudimi - myslím. Jeden kotec za 1000,- posílám fotku a jsem nad míru spokojena, králíkárna je hotová do týdne.

Dobrý den,
u spádu dopředu budete mít problém s kalužemi a v zimě Vám může sjet sníh a rampouchy na hlavu.

U králíkárny na obrázku by mi vadil malý přesah střechy a hlavně pokud dobře vidím pán používá tzv. klavírové závěsy a u těch je vhodnější je uchycovat do hrany dvířek. Jednak to vypadá mnohém elegantněji a hlavně z mechanického hlediska se dvířka budou méně svěšovat.

Na obrázku detail závěsu z rekonstrukce králíkárny.

26.6.2014 10:55
kachna

XXX.XXX.188.76

ing.panda napsal(a):
Dobrý den,
u spádu dopředu budete mít problém s kalužemi a v zimě Vám může sjet sníh a rampouchy na hlavu.

U králíkárny na obrázku by mi vadil malý přesah střechy a hlavně pokud dobře vidím pán používá tzv. klavírové závěsy a u těch je vhodnější je uchycovat do hrany dvířek. Jednak to vypadá mnohém elegantněji a hlavně z mechanického hlediska se dvířka budou méně svěšovat.

Na obrázku detail závěsu z rekonstrukce králíkárny.

to prověšování není až tak strašné (teda určitě v závislosti na váze dvířek, ale u těch běžných, co se dělají z měkkého dřeva /dnes myslím standard/ a králíkářského pletiva), ale hezčí to je.

DBS Prusinovice bych nebrala, četla jsem výroky pravděpodobně majitele na nemoderované ifauně a od takového člověka bych si nic nekoupila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík