Pravděpodobně- http://www.kralici.cz/alba.asp?a=23536
rohl09
napsal(a):
Všimla jsem si, že jeden z králíků asi chytil nějakého parazita :/ na zádi má místo kde se hodně dělají "lupy", králík si to okusuje, má tam vykousanou srst. Jinak je pohyblý a podrážděnější, brouká. Nevíte, co to je? Nemohu to dohledat...děkuji
Koukněte na www.kralikar.cz, jedná se pravděpodobně o Dravčíka, lehce léčitelného.
rohl09
napsal(a):
Všimla jsem si, že jeden z králíků asi chytil nějakého parazita :/ na zádi má místo kde se hodně dělají "lupy", králík si to okusuje, má tam vykousanou srst. Jinak je pohyblý a podrážděnější, brouká. Nevíte, co to je? Nemohu to dohledat...děkuji
Ano,pravděpodobně se jedná o dravčíka. Je na to dobrý spray Arpalit-neo který koupíte v zoo potřebách nebo drogerii,případně emulze proti parazitům od veta.Prozatím pokud nemáte,natřete postižené místo alespoň kuchyňským olejem.
rohl09
napsal(a):
Je to dravčík, ale pohublej by kvůli tomu být neměl.
Uživatel s deaktivovaným účtem

rohl09
napsal(a):
Děkuji za odpovědi. Dravčíka jsem nakonec otipla ještě před odpověďmi a jela pro ten sprej. To je děsný, netuším kde k tomu mohl přijít, jedině snad od všelijakých těch toulavých koček co se mi válí na půdě po seně :(
Ano může to být od koček. V seně to vyklepali a vy jste to dal/a ke králíkům a tím si to k ušákovi zavlekl/a
M138

XXX.XXX.61.106
Od koček asi těžko guys, spíš od myší ;) Kočičí dravčík se drží jen na kočkách, ale ten myší může přelézt i na jiné hlodavce. A na půdě v seně bývaj myší (a krys) tucty... Divoký myši přenáší kdejaký brebery a choroby...