O jakou mutaci se jedná?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2015 16:15
h.a.n.a

XXX.XXX.114.178

Prosím o určení tohoto páru. Děkuji.

5.1.2015 20:12
forpus

XXX.XXX.169.210

h.a.n.a napsal(a):
Prosím o určení tohoto páru. Děkuji.

Papoušíček šedokřídlý - samec modrá mutace, samice přírodní zbarvení.

6.1.2015 08:36
h.a.n.a

XXX.XXX.114.178

forpus napsal(a):
Papoušíček šedokřídlý - samec modrá mutace, samice přírodní zbarvení.

Já Vám děkuji, chci vědět proto, že jsem je koupila od pana Kubíčka s tím, že: 1, 0 je kobalt místy ef, a 0, 1 místy ef / modrý//pastel za 1000 Kč. To mě jaksi mrzí.

6.1.2015 08:51
forpus

XXX.XXX.89.198

Dobrý den,
pokud jsou to ptáci od mého kolegy a kamaráda ing. Pavla Kubíčka, tak není sebemenších pochyb o tom, že to pojmenoval správně. Fotografie nebyla natolik kvalitní, abych byl schopný poznat jednofaktorové misty. Kobaltová je modrá s jedním faktorem tmavnutí - na fotografii jsem to nepoznal - i zde bych věřil ing. Kubíčkovi.
Nevím, proč si tímto způsobem ověřujete pravdivost Vašeho nákupu. Ing. Kubíček je jednatel našeho Forpus-klubu (forpus-klub.cz) a o jeho informacích bych nikdy nepochyboval. Pokud chovateli, od kterého ptáky kupujete, nevěříte, pak nemáte kupovat.
Tak či tak - nemá Vás co mrzet a přeji hodně úspěchů v chovu.
Martin Smrček.

6.1.2015 09:03
h.a.n.a

XXX.XXX.114.178

forpus napsal(a):
Dobrý den,
pokud jsou to ptáci od mého kolegy a kamaráda ing. Pavla Kubíčka, tak není sebemenších pochyb o tom, že to pojmenoval správně. Fotografie nebyla natolik kvalitní, abych byl schopný poznat jednofaktorové misty. Kobaltová je modrá s jedním faktorem tmavnutí - na fotografii jsem to nepoznal - i zde bych věřil ing. Kubíčkovi.
Nevím, proč si tímto způsobem ověřujete pravdivost Vašeho nákupu. Ing. Kubíček je jednatel našeho Forpus-klubu (forpus-klub.cz) a o jeho informacích bych nikdy nepochyboval. Pokud chovateli, od kterého ptáky kupujete, nevěříte, pak nemáte kupovat.
Tak či tak - nemá Vás co mrzet a přeji hodně úspěchů v chovu.
Martin Smrček.

Dobrý den, koupila jsem si je od pana Kubíčka právě proto, že mu důvěřuji. Nyní, čelím jiným názorům, i tomu Vašemu, kdy tady píšete že samec je modrý a samice zelená? Když něco nevím tak se prostě ptám. Musím ptáky prodat, a ti co je viděli na inz. Tak mě za tu uvedenou mutaci zas kamenují. Komu mám věřit už nevím, a asi jsem semka neměla vůbec chodit.

6.1.2015 11:37
hzp

XXX.XXX.83.72

Zkuste si paní Hano přečíst ten druhý příspěvek pan Smrčka znovu a pozorně. Pokud ho nepoberete, tak ano, asi jste sem neměla chodit.

6.1.2015 13:01
kubicek612

XXX.XXX.24.123

Dobrý den Hano, pošlete mi prosím na e-mail čísla kroužků. Podívám se do své evidence. Chybu jsem mohl udělat, to nemohu vyloučit. Rozpoznat mutaci misty ef je velmi těžké. Misty mírně zesvětuje, takže kombinace "KOBALT misty ef" vypadá malinko jinak, než kobalt a samozřejmě jinak, než modrý pták. A v čase se mění. Po přepeření ve stáří 1 roku se změní výrazně.
Z uveřejněné fotky se to nepozná.
Pokud jste za oba ptáky zaplatila 1.000 Kč, tak jste určitě neprodělala. Kobaltové ptáky prodávám za 1.000 Kč.
Pokud musíte ptáky prodat, rád je od Vás koupím za stejnou cenu zpět, pokud jsou v dobrém stavu.
Pavel Kubíček.

6.1.2015 18:02
h.a.n.a

XXX.XXX.114.178

hzp napsal(a):
Zkuste si paní Hano přečíst ten druhý příspěvek pan Smrčka znovu a pozorně. Pokud ho nepoberete, tak ano, asi jste sem neměla chodit.

Dobrý večer pane hzp, od pana Smrčka jsem si přečetla druhý i první příspěvek...pokud to z obrázku nemohl poznat, proč mutaci určoval? a já na to jen reagovala. A pro pana Kubíčka : nejprve jsem psala Vám na meil, ale psalo mě to že je neplatný.

6.1.2015 18:33
majna

XXX.XXX.133.170

h.a.n.a napsal(a):
Dobrý večer pane hzp, od pana Smrčka jsem si přečetla druhý i první příspěvek...pokud to z obrázku nemohl poznat, proč mutaci určoval? a já na to jen reagovala. A pro pana Kubíčka : nejprve jsem psala Vám na meil, ale psalo mě to že je neplatný.

U některých mutací je problém ji určit i na živo, nebo to vůbec nejde. (2 mutace fenotypově skoro stejné, ale různé geneticky). Dále pak velkou roli hrajou samotné fotografie, kdy záleží na nastavení fotoaparátu ( třeba vyvážení bílé) a pták získá zcela jinou barvu, a to se už vůbec nebavím o použití, či použití blesku.
Nechci se zde nikoho zastávat a ani na nikoho neútočím, jen se Vám snažím podat další možné vysvětlení.
Pan Kubíček, se zde k tomu postavil čelem a očividně se s Vámi chce domluvit, takže za mě palec hore pro pana Kubíčka

6.1.2015 18:46
h.a.n.a

XXX.XXX.114.178

majna napsal(a):
U některých mutací je problém ji určit i na živo, nebo to vůbec nejde. (2 mutace fenotypově skoro stejné, ale různé geneticky). Dále pak velkou roli hrajou samotné fotografie, kdy záleží na nastavení fotoaparátu ( třeba vyvážení bílé) a pták získá zcela jinou barvu, a to se už vůbec nebavím o použití, či použití blesku.
Nechci se zde nikoho zastávat a ani na nikoho neútočím, jen se Vám snažím podat další možné vysvětlení.
Pan Kubíček, se zde k tomu postavil čelem a očividně se s Vámi chce domluvit, takže za mě palec hore pro pana Kubíčka

Děkuji za reakci, tu složitost ve správném určení mutace chápu. Když mě chodilo mnoho meilů jako že co to uvádím za mutaci v inzerci, nedalo mě to se nezeptat. A vůbec by mě nenapadlo nějak poškozovat pana Kubíčka. Domlouvat se se mnou nemá na čem, já už mám jasno, a už vím co je to za ptáky, a prodám je za cenu, které skutečně odpovídají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík