Zdravím, chtěl bych si pořídit nějakého velkého papouška ve velikosti okolo 40-65 cm. Cenově bych chtěl tak max. Do 10 000 Kč, ale líp když míň. A ještě, aby nebyl nějak extra hlučný, chápu, že každý papoušek si musí zakřičet, ale nechci, aby na mně sousedi furt chodily stěžovat. Líbí se mi Ara červenoramenný, ale ten prej hrozně řve a radši bych většího, jinak se mi moc líbí. Chtěl bych mít papouška v místnosti kde spím, ale můžu ho i kvůli hlasitosti dát do jiné místnosti.
Předem díky
Prook
napsal(a):
Zdravím, chtěl bych si pořídit nějakého velkého papouška ve velikosti okolo 40-65 cm. Cenově bych chtěl tak max. Do 10 000 Kč, ale líp když míň. A ještě, aby nebyl nějak extra hlučný, chápu, že každý papoušek si musí zakřičet, ale nechci, aby na mně sousedi furt chodily stěžovat. Líbí se mi Ara červenoramenný, ale ten prej hrozně řve a radši bych většího, jinak se mi moc líbí. Chtěl bych mít papouška v místnosti kde spím, ale můžu ho i kvůli hlasitosti dát do jiné místnosti.
Předem díky
Dobrý večer.
Já spím spolu s papouškama konžskýma fantiensi. Původně jsem měl jen jednoho a v pohodě.
Pak jsem si řekl, že by bylo dobré pokusit se o odchov a doplnil jsem samce samičkou. Samec byl komunikativní, nevybíral si mezi mnou a přítelkyní a naučil se i pár slov. Přečtěte si něco o těchto papoušcích. Nejednejte ukvapeně a dobře vybírejte.
S pozdravem M. Zedlitzer.
Prook
napsal(a):
Předem díky
Pokud budete mít zájem o Aru marakanu můžu momentálně ručně dokrmit. Není moc hlučný akorát ráno Vás přivítá a přes den o nich co se hlasitosti týče nevím.Jinak moc milý, přátelský, hravý a věrný kamarád.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den no ja vam nevim jesi mate haklive sousedy tak jedine plysoveho bydlel sem v byte a sousedka mela korelu a ta neskutecne rvala i pres metrovou zed a v panelaku musite met i povoleni od sousedu tusim.
napsal(a):
Dobry den no ja vam nevim jesi mate haklive sousedy tak jedine plysoveho bydlel sem v byte a sousedka mela korelu a ta neskutecne rvala i pres metrovou zed a v panelaku musite met i povoleni od sousedu tusim.
Dobrý den.
Já bydlím v panelovém domě a chovám 6 párů pyrur zelenolících a pár papoušků konžských. Nepočítám 8 párů neofém modrohlavých, protože ty jen šveholí.
A určitě nadělají méně hluku než andulky a korely, které vřeští celý den. Velcí papoušci mají někteří silnější projev, ale jen chvíli ráno a večer. Přes den jsou obyčejně v klidu. Samozřejmě se může stát, že jedinec, kterého si pořídíte je labilnější a může být uřvaný. Každý jedinec je jiný a unikátní. Toto téma již bylo na několika vláknech dlouze diskutováno již dříve.

Tak to máte dobrý sousedy lidi sou v dnešní době různý ještě dotaz co chováte z modrohlavých za mutace taky se jim trošku věnuji letos sem složil zajmavé páry tak sem už těšim na senonu schanim červenobřichou samičku
napsal(a):
Tak to máte dobrý sousedy lidi sou v dnešní době různý ještě dotaz co chováte z modrohlavých za mutace taky se jim trošku věnuji letos sem složil zajmavé páry tak sem už těšim na senonu schanim červenobřichou samičku
Dobrý den.
Já opravdu nemám s hlukem problém. Tím pádem ani se sousedama.
Co se týká neofém modrohlavých, tak mám 2 páry modrý bělobřichý, 2 páry přírodní červenobřichý, 1 pár modrých violet, 1 pár šedý (2f) zelený x zelená, 1 pár zelený pastel(parblue) x zelenopastelová(parblue) izabela, 1 pár šedá(1f)zelený pastelový(parblue) skořicový izabelový x zelená pastelová (parblue) skořicová izabela.
Také scháním přírodní červenobřichou samici.
aymara55
napsal(a):
Https://www.youtube.com/watch?v=MPYmFdvFQic.
Dobrý den.
Pěkné video. Ale mělo by se brát i na zřetel, že u velkých papoušků je třeba zvládnout výchovu. Některé chyby jsou již nevratné a z příjemného společníka může být nezvladatelný papoušek. Z příspěvku zadavatelky není zřejmé, jaké zkušenosti z výchovou náročnějších druhů má. Pyrury jsou na výchovu nenáročné a i nedokrmená pyrura v krátké době zkrotne a je zvědavá a komunikativní. Podle mne by byla nejlepším řešením. Přejít od andulek rovnou k amazoňanům nebo arám je dost velký krok. Berte to jen jako můj názor, nechci nikoho přemlouvat. Zadavatelka si to musí dobře rozmyslet.