senegal42
napsal(a):
Dobrý večer chtěl jsem se zeptat zda nebude vadit Senegalcům (na hnízdění) křik agošů z vedlejší místnosti (rozděleno pouze dveřmi) kde jich mám 10 párů. Nějaké diskuze jsem již četl ale chci se vyvarovat problémům. Děkuji.
Na to není jednoznačná odpověď, některému páru to může vadit a některému ne. Je to o povaze jedinců, ale celkově mají senegalci rádi při hnízdění klid. Já jsem je odchovával i ve společnosti pyrur a arating, ale znám chovatele, který po přidání hlučnějších druhů už senegalce neodchoval.
Do místnosti, kde jsem po několik let od více spolehlivých chovných párů senegalce odchovával jsem přidal jeden pár pyrur modrobradých - a bylo po odchovech! v této sezoně - buď nezahnízdili, nebo vajíčka či již vylihnutá mláďata zlikvidovali - ale moje páry senegalců byly složeny z odchytových jedinců, byli citliví na jakékoliv rušení.
Dobry den,
a do dnesniho dne od hovavaji v pritomnosti amadin gouldovych, korel, zlatoprsek a nove i amazonanu modrocelych. Je to skvela para. Pokud se nemylim tak take pochazi jeste z od hytu. Ptaci si velmi dobre zvykli. Snaseji kontrolu budky manipulaci s mladymi i krouzkovani. Amazonani posledni dobou rano a vecer rvou jako blazni a nemaji s tim problem.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
http://smidla.eu.
mastodont
napsal(a):
O nič nejde, len som to chcel vymazat a neslo to. Ja som bol teraz tri dni preč z domu, prídem a senegalce sa mi pekne kŕmia.Nechávam ich sadnúť len raz do roku a vzdy ma to potesi.Mladé im nechávam az kým ich samec nezacne nahanat.
Tak to gratuluji třeba se taky dočkám, mám dva dvouleté páry jak to tak vypadá, uvidím co s nima udělá první tok. Teprve tak nějak dospívají.
smidla
napsal(a):
Dobry den,
a do dnesniho dne od hovavaji v pritomnosti amadin gouldovych, korel, zlatoprsek a nove i amazonanu modrocelych. Je to skvela para. Pokud se nemylim tak take pochazi jeste z od hytu. Ptaci si velmi dobre zvykli. Snaseji kontrolu budky manipulaci s mladymi i krouzkovani. Amazonani posledni dobou rano a vecer rvou jako blazni a nemaji s tim problem.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
Ano, ten chovný pár ode mě je z odchytu. Mám radost, že Vám stále dělají radost.
mastodont
napsal(a):
O nič nejde, len som to chcel vymazat a neslo to. Ja som bol teraz tri dni preč z domu, prídem a senegalce sa mi pekne kŕmia.Nechávam ich sadnúť len raz do roku a vzdy ma to potesi.Mladé im nechávam az kým ich samec nezacne nahanat.
Dobrý den muzu se zeptat jakými druhy obilí krmíte senegalce, ti moji berou jen slunečnici a lesknici Děkuji za odpověd.
Dobry vecer,
dlouhou dobu jsem krmil deli nature 64, ale v poslednich dvou letech jsem presel na avicentru bez slunecnice. Kvalita smesi deli sla dle meho nazoru rapidne dolu a cena nahoru. Avicentra je prasnejsi, ale jinak s ni nemam problem.
Soucasne podavam granule katyee, ovoce, zeleninu, kukurici, zeleny hrasek, varene fazole. S lusteninou mam velmi dobre zkusenosti, ptakum hodne chutnaji.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
Dobrý den!Chtěl bych Vám napsat něco o svých senegalcích.Jednu páru páru mám z odchytu, která mě přes léto pravidelně hnízdí jenom venku.Trvalo mě dva-tři roky než jsem přišel na to, jaké potřebují podmínky k hnízdění.Na hluk aut a sekaček je zvyklá.Doma se mě u této páry odchov nepodařil.Druhou páru mám doma.Samičku jsem koupil z Karviné, kde mě chovatek řekl, že u něho nesnesla ani vajíčko.Samečka jsem koupil od chovatele, který se ho chtěl zbavit, protože mu likvidoval voliéru.Co jsem je koupil, tak do půl roku už měla mladé.Tato pára byla v místnosti sama.Odchovává také pravidelně.Postupně jsem přikoupil další papoušky např.penanty, králováky, červenokřídké a alexandry.Pro nedostatek místa jsem měl ještě u těchto senegalců mladé.Budku jsem nesundával.Všiml jsem si, že staří napadají mladé, tak jsem dal klec a mladé jsem odchytil.Po 14 dnech bylo slyšet z budky pípání mladých (mají 2 ks).Na to jaký je teď stav v místnosti a množství ptáků, tato druhá pára senegalců nereaguje.Hned v sousedství mají další senegalce, řevu je tam dosti, ale vůbec jim to nevadí a odchovávají.Jestli tam byla ta pára sama a nebo přibylo dalších 20 papoušků, tak není žádná změna.Myslím si, že to je také hodně o štěstí, že mám takové dvě páry.Krmivo si míchám sám, nic zvláštního.Přidávám jablko, mrkev, piškoty, červenou řepu a čínské zelí.Závěrem přeji všem chovatelům hodně zdaru a hlavně štěstí v chovu v roce 2015.