Dobrý den
Naše andulka má asi nějakou kožní nemoc. Má takové divné nožička a ozobí. U nožiček to vypadá, jaky by je měla porostlé bílou plísní a taky tam má takové bouličky. Má je celé takové větší. A ozobí taky nevypadá, jako u druhé andulky, která má nožičky a ozobí úplně v pořádku. Prosím o radu co má s nožičkami a jak to nejlépe léčit.
Děkuji.
Dobrý deň!
Nie je to tzv. Vápenka ktorú spôsobuje roztoč Knemidokoptes pilae? Skúste si prečítať http://www.amadina-gouldove.com/clanek/2012012217-nemoci-exotickeho-ptatva-2-cast/.
Dobrý večer, zadejte si tady na diskuzi do vyhledávače vápenka a dočtete se jak ji léčit...není to složité.Pro začátek namazat nožičky i ozobí něčím mastným...sádlo, olej apod. A v pondělí si skočit ne veterinu koupit trochu ivomecu. Aplikuje se to na žilku pod křídlo 1 kapka a za týden zopkovat. A bylo by vhodné přeléčit i druhou andulku...Jo a ještě je potřeba pořádně vydesinfikovat klec a pokud možno vyměnit bidýlka. Přeji mnoho zdaru .
machlena
napsal(a):
To je dobře .
Dobrý den já jim preventivně mařu ozobí a nohy jedlým olejem a vápenku už jsem dlouho nenyděl je to dobré kdyš nemáte nic jiného po ruce.
Soňa.K

XXX.XXX.236.114
Dobrý den, prosím o radu.Nikde jsem nenarazila na to co dělat když je andulce 8 let a před třemi dny jsem si povšimla že kulhá.Před lety když jsme měli dvě tak se servaly a tahle nějaký čas nožku schovávala a kulhala.Teď je již skoro rok sama a myslela jsem si že jak šplhá po kleci někam si strčila drápek nebo do hračky-už se nám to také stalo.Ale dnes se mi zdá, že krčí v pěst i druhou nožičku.Na bidle sedí normálně jen špatně šplhá a když doletí na klec tak padne na zobák a nožičky jsou buď na špryclích propadlé nebo ve špatné pozici.Je veselá, žere, pije a jiné změny nevidím.Začalo to tak že na první nožičce prstík co má jít dozadu se mi zdál bezvládný a směřoval vpřed.Můžu ji samozdřejmě ulovit a odnést k lékaři, ale stresuje jí to a když tam budu dlouho čekat tak asi nebude moc nadšená Děkuji za radu.
Soňa.