Dobrý den,
Potřeboval bych poradit čím nejlépe vytápět chovatelskou místnost o velikosti 10m2. Nejedná se tedy o chov exotického ptactva, ale o chov křepelek japonských, takže udržení teploty někde okolo 18 - 20 °C. Zimoviště máte určitě také nějak podobně vytápěné. Počítám s něčím na el. Energii, ale možností je hodně tak jestli by jste mi neporadili něco osvědčeného. Zase na druhou stranu, aby mě to úplně nesežralo nemam tarif na el. Topení. Díky.
simacek123
napsal(a):
Ono zalezi na moznostech a dane situaci.Jelikoz mame vytapeni domek et.topenim na tuha paliva, natahl jsem v zemi potrubi a nainstaloval klasicky radiator.takze naklady na vytapeni skoro zadne.
Náklady určite máte. Keď je výkon musí byť i príkon !
Vykurujem podobne ako vy, ale kúrim plynom - 2 panelové radiátory a priemerná ročná spotreba sa mi zvýšila zhruba o 400 - 500 m3 v závislosti od počasia.
Ano jiste, ten nejaky metrak uhliho navíc, ale prislo me to jako nejlepší napad který jsem uskutecnil, skousel jsem elektrinu, plyn ale vse bylo rozhodne drazsi.Voliery nemam zase tak daleko od domu a dnes je k sehnani dobra izolace a spojeni v plastu zaruci dokonalou ochranu proti chladu. Voliery vytapene mam nejakych 50m2 takze to nejak ani nepocituji k vzhledem k tomu ze muzu odchovávat i v zimnich mesicich, tak jarni prodej me to zase vynahradi.