Chtěla bych se zeptat s jakým typem budek pro amazoňany máte lepší zklušenosti, vyberou si raději stromové, nebo hranaté.Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

olgasvarhova
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat s jakým typem budek pro amazoňany máte lepší zklušenosti, vyberou si raději stromové, nebo hranaté.Děkuji.
U amazoňanů celkově a zvlášť u modročelých, není problém s velikostí a tvarem budky. Pokud jde o pár, který chce nasednout, tak nasednou v prkenných i kmenových bez problému. Spíš jde o velikost ptáků a počet vajec, který se zpravidla po třech a více letech zvyšuje. Jsou, ale i druhy a páry, které dělají stále třeba jen 2 vejce a 2 mláďata. Pro xanthopteryxe dejte prkennou 30 x 30 základna, výška 65 - 70 cm. Pokud máte dostatek místa, tak můžete dát i kmenovou. Tyto běžné druhy nasednou v čemkoliv, pokud chtějí.
ros
napsal(a):
Já používám budky plastové, vyrobené z oranžové odpadové roury o průměru 30 cm a výška cca 65 cm. Mám je pro modročelé, žaky, číňany, konžské a senegalce. Pro ty poslední dva ale menší.
No neviem tie plastové. Nerobí sa vám tam pleseň ?
Totižto plastové a preglejkové nepúšťajú ani dnu ani von vzdušnú vlhkosť, čo je veľmi dôležité pri inkubácii.
aymara55
napsal(a):
No neviem tie plastové. Nerobí sa vám tam pleseň ?
Totižto plastové a preglejkové nepúšťajú ani dnu ani von vzdušnú vlhkosť, čo je veľmi dôležité pri inkubácii.
Používám je asi pět let a nikdy jsem problém s plísní neměl, mladí se líhnou a ptáciodchovávají. Dno a víko jsou dřevěné a přebytečnou vlhkost zřejmě stačí absorbovat.